Partyräddaren

Här är låtlistan till senaste Jippi Jäh!!-skivan:

JJ 47 (* * *)

1. Craig David - Let's dance

2. The Ark - Little dysfunk you

3. Kanye West feat. T-pain - The Good life

4. Vincent - Miss blue

5. Gwen Stefani feat. Damian Jr Gong Marley - Now That You Got It (Remix)

6. Laser Inc - Sola och bada

7. Peter Jöback feat. Annika Norlin - Han är med mig nu

8. Shayne Ward - If that's ok with you

9. John Farnham -You're the voice

10.Blink 182 - What's my age again

11.Alicia Keys - No one

12.Kobojsarna - Jag vet du vill ha mig

13.Def Leppard - Pour some sugar over me

14.Maskinen - Alla som inte dansar

15.Magnus Uggla - Vild och skild

16.Ken - Ta det lugnt (kändis remix)

17.La Bouche - Be my lover

18.Martin - Teater känns det som

19.The Tough alliance - Koka-kola veins

20.Techno mix AC/DC, Bon Jovi, Def Leppard, Guns'n'roses, Meatallica & Nirvana

21.Rockwell and Michael Jackson - Somebody's watching me

Vid det här laget antar jag att så gott som 96 % av världens befolkning vet vad fenomenet Jippi Jäh!! är för någonting, men för de 4 % som av någon underlig anledning har missat detta så kommer här en förklaring.
      Jippi Jäh!! är partyplattor med låtar som får en fest att börja studsa. Det är allt ifrån nya låtar till gamla klassiker, från "Hound dog" till "Apologize". Kriteriet är inte att det ska vara en bra låt eller en typisk partylåt - nej, det ska vara en låt som får igång en tillställning. En låt att skratta åt, en låt att sjunga med i, en låt att hoppa till.
      Allting började vintern 2004, då jag rent spontant brände ihop två partyskivor för att ha på fester. Snart insåg jag att det skulle vara ohållbart att lyssna på endast två skivor i resten av våra fest-karriärer, så då brände jag en till, och en till...och en till. Nu är jag alltså uppe i 47 stycken, och vem vet när det slutar. (50?)
     De två första partyplattorna - som egentligen borde vara de ultimata partyplattorna då det från början var meningen att endast bli de två - tog emot med förtjusning. Sedan gick det  trögare. Jag-älskar-barn-mannen var en ganska stor motståndare till skivorna till en början. "De är faktiskt inte så jävla bra" var någonting han kunde kläcka ur sig, men boy did I prove him wrong...
     Först vid Jippi Jäh!! 18 kom genombrottet, och det slutgiltiga erkännandet kom vid Jippi Jäh!! 24 - där "Boten Anna" återfinns.
     Det finns även en Jippi Jäh!! Summer och Jippi Jäh!! Christmas, samt en Jippi Jäh!! Greatest hits med låtar från skivorna 1-19.
     Betyget på plattorna sätts efter hur de bemöts av omgivningen, och denna gång blev det en hyfsad bemötning. Skivan hamnade lite i skymundan av en charad-lek, men det blev bra tillsist ändå.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0