One for the team...

Så var den femte och sista matchen avklarad. B-laget vann med 1-0 mot BK 30 borta, efter en match som inte kommer att gå till historien som en rolig eller välspelad match.
     Det var en typisk 0-0 match, där vi av en slump gör mål tio minuter ifrån slutet efter att en utspark ifrån Stiffa nått fram till Källberg Jr - som i sin tur knäade/benskyddade in bollen i mål.
     Matchen gick på konstgräs, vilket blev en pärs för mina redan sargade ljumskar. Plus min brutna fot...
     Jag vet att jag borde vara ung och pigg och fräsch. Men icke.
     Några avbytare fanns det inte heller, då Linnet valde att kliva av efter halva första halvlek - med sviter från ett slagsmål i E-tuna igår kväll. Från och med nu kallas han för Läppen.
     Jaja...det blev one for the team.

Tv-themes

Man får säga vad man vill om Baywatch - men i slutändan var det ändå faktiskt en bra serie.
     Visst, stundtals var intrigerna någorlunda platta - och visst, skådespeleriet var kanske inte alltid i Oscars-klass, men det dög ändå fruktansvärt bra att kolla på. Inte minst tack vare den vackra utsikten.
     The Hoff var på den tiden en form av hjälte för mig. Han var så cool och superhjälte-aktig, alltid på språng för att rädda någon ur nöden. Fast det var ju också på den tiden då han förknippades med livräddaren Mitch - och inte som idag, då han är hack-kyckligen The Hoff med hela världen.
     Introt till Baywatch kan också vara bland de bästa någonsin. En fantastisk låt, ett fantastisk montage (på två minuter !!!), och som i denna intro-variant med Pamela Andersson, Yasmine Bleeth och Gena Lee Nolin.



On the road again...

Så var Oasis i rullning igen.
   Den nya turnén har tagit sin början borta i USA, och om ett tag kommer de tillbaka till Europa för en Englands-turné. Kanske att det blir en Europa-sväng efter det - med Sverige som ett möjligt delstopp?
   Det går att konstatera några saker efter turné-premiären. Dels har låtar som Live forever och Acquiesce droppats, medan bland annat Supersonic har gjort comeback i låtlistan - och dels (och detta är det bästa av allt) har Liam gjort sig av med sin misslyckade frisyr, och istället klippt till en ny-gammal variant med kort lugg och längre hår på sidorna.

   Detta glädjer mig - för hur mycket jag än anser att Liam säkert hade någon snygg baktanke med den gamla frisyren så gjorde det ändå ont att titta på den. Nu är han tillbaka - och jag har fortfarande absolut inga invändingar emot att han försöker sig på nya experiment med frisyren igen.





Nu



Vi satt i samma buss

Temat inför dagens match var: "Bryta trender".
      Dels skulle vi bryta våran dåliga borta-trend och ta höstsäsongens första trepoängare på bortaplan - och dels skulle vi bryta Salas obesegrade trend på hemmaplan under höstsäsongen.
      Det gick bra med den saken. Vi vann med 2-0 - trots att spelet inte klaffade på långa vägar.
      Vi startade matchen bra och trillade bollen fint de första 20 minuterna - och Pakanen Sr kunde tämligen omgående slå in 1-0. Men dessförinnan målet och därefter så hade Sala ett par riktigt heta målchanser. Stiffa gjorde dock några klockrena räddningar, och höll oss på så sätt kvar i matchen.
      Samtidigt missade Sala en, obegripligt dömd, straff efter dryga halva halvleken - så läget var på intet sätt lugnt. Därför kändes det skönt när Borken nickade in 2-0 strax innan första halvleks slut. Jag vet inte om det var orättvist, Bergdahl hade ändå ett friläge som han bommade och med lite tur kunde även Pakanen Sr ha gjort ett mål till - det enda jag vet är att det var fruktansvärt skönt.
      Till andra så avtog Salas offensiv något, i alla fall sett till farliga målchanser, men krigandet i matchen fortsatte dock. Ett krig som vi alltså tillslut vann med två mål mot noll. 
      Kul för Kaggen att få hålla nollan och göra en bra match - och skönt att vi kunde vinna trots att vi inte gör våran bästa match för säsongen.
      Själv spelade jag från start på vänsterbacken för tredje matchen i rad. Dessvärre hade jag Usain Bolt på min kant, vilket gjorde att jag fick det hett om öronen inledningsvis. Killen hade tydligen gjort 11 mål i serien - ett ganska bra facit med tanke på att han spelar i ett lag som inte ligger i toppen av tabellen.
      Allteftersom tycker jag ändå att det löste sig ganska bra. Fick kriga på precis som resten av laget. Inte min bästa match för säsongen - precis som för resten av laget.

Därmed är fyra av fem matcher denna vecka avklarade för KBK.
      I måndags vann b-laget mot Skiljebo med 2-1, i onsdag vann a-laget mot Oden med 7-0, igår spelade b-laget 2-2 mot Köping, och idag vann vi alltså.
     Imorgon väntar femte matchen, då b-laget matchar mot BK 30 på bortaplan. Kent Agent frågade om jag ville vara med, vet inte om det är dåligt med folk, och då var det bara att säga JA.
     Så Västerås it is imorgon alltså.

Men nu väntar bio i E-tuna - Get smart - tillsammans med Stiffa och Fjunis.

Sista kvällen med gänget

Det blev en Riddar-kväll igår, som sagt.
     Efter min dömning - där jag hade det angenämna uppdraget att få spendera lite tid med kaxiga snorungar från den alldeles förtjusande staden Västerås - så for vi in till E-tuna.
     Bamboo City blev restaurangen som fick äran att ha oss boys som gäster - och där förtärades fyra bufféer och en wookad offilé. Den sistnämnda rätten var min.

     Efter det begav vi oss till bowlinghallen och rullade några klot. Efter tredje omgången var Vampyren borta från guldstriden, medan Kaggen öppnade starkt med två raka strikes. Bläckfisken och Mr.Tequila blandade och gav inledningsvis, medan jag smög med lite försiktigt.
     I den allra sista omgången var det jämnt i toppen. Kaggen visade prov på svaga nerver och fick en dålig avslutningsrunda, samtidigt som Bläckfisken och Mr.Tequila missade sina chanser att gå om. Den enda som kunde hota Kaggen var jag. Tre kast senare stod moi med armarna i luften och dansade segerdansen. Det är så jag gör det.
    Kvällens roligaste handlade annars om Bläckfisken. När vi kom in i bowlinghallen och skulle boka banan så tittade mannen bakom kassan på oss. Kaggen förklarade att vi ville vara fem stycken på samma bana och började därefter rabbla upp våra sedvanliga bowlingnamn - Morgan, Dennis, Jörgen, Ole och... Plötsligt avbröt mannen bakom kassan. Han tittade på Bläckfisken och frågade: "Hur gammal är du? Har du leg?" Bläckfisken blev förvånad och rädd att våra fejk-namn skulle betyda trubbel, så han svarade: "Jag? Eh...21. Men jag heter Pontus i alla fall." Mannen bakom kassan tittade på leget och sa: "Okej. Det är kul att kolla hur fel man gissar på åldern." Sedan fortsatte han och tittade på oss: "Men ni måste hålla med om att han ser fjunigare ut än er..."
     Ett jättestort skratt.
     Så snabbt kan en människas självförtroende raseras. Själv stod jag nöjd och belåten, samtidigt som jag strök mitt skägg.

Om några dagar kommer jag att återkomma till denna kväll - men av en annan anledning.





Pics

Som jag nämnde tidigare så blev jag positivt överraskad över kameran på min nya mobil.
    Här är ett urval av vad jag fångat på bild hittills.


   - Är det fest, eller?

  En morgonkaffe...

   ...i vänners goda lag.

   Jag sa "le", dummer.

   Inte på långa vägar The Hoff 

   Blondie Bubble Boy

   Gaylekar i vattnet




Vilka är det som ligger i myshörnan, månne? Jo, Bröderna Brothers såklart.
      Här får Pakanen Sr öm vård av den perverse Vargen.



Bot-mannen får...inte lika öm vård av Fru Varg.



Vackert




Fille mitt i maten. Det tog sin lilla tid, men på 14:e försöket så fastnade han på bild. Jag måste berömma Filles tålmodiget och hängivenhet. Han ville verkligen vara med på bild.

Toalett-inlägg #6

Karlskoga-området:

Betyg på värmlänningarna:  Härliga. Det är roligt att hoppa höjdhopp.



Örebro-området:

Betyg på närkeborna:  Neeeeeeeee...fy faaan va träääligt. Saxat från ett samtal:

 - Vart ringde du ifrån sa du?

- På uppdrag av Origa.

- Jaha...nej, jag vill inte prata med dig. Hej då.

(KLICK)

- Okej...hej då... 

En ny bekantskap

This meine neues mobiltelefon. En äkta Z770i.
     I like it. Mer och mer för varje dag.
     Det stod mellan den här och en LG-telefon, samt en Samsung-telefon. LG-telen försvann ganska snabbt ur bilden. Den var tunn och hyfsat snygg designad - men jag gillade inte luckan och knapparna. Dessutom har jag dåliga erfarnheter av LG-telefoner. De hamnar bara i vattnet.
      Samsung-telen var med rätt länge i racet, och faktum är att jag först tänkte välja den. Den var snygg, behändig och hade en bra kamera - men Samsung-telefoner har dessvärre inte det bästa ryktet, och tack vare att den hade en touch-funktion så kände jag att det var ett osäkert kort.
       Därför valde jag i sista sekund att fortsätta köra på trygga gamla Sony Ericsson.

        


Jag handplockade Bläckfisken till att hjälpa mig med expertis-råd kring telefonköpet - men han svarade dessvärre för en blek insats. Först efter att jag köpt telefonen så rådissade han mig och min Z770i - och klargjorde att det var en "gammal" mobil.

        Men jag struntade i honom. Jag var, och är, nöjd. Visst, rent funktionsmässigt är det nog en sämre mobil än min gamla W850i - men det ger jag blanka fan i. Jag gillar luckan på den här, och dess tunnhet - plus att kameran överraskade positivt.

        Bläckfisken har dock rätt i en sak. Nämligen att den nya Walkman-telefonen är snyggare. Det håller jag helt och hållet med om, och faktum är att det var den telefonen jag hade spanat in från början. Eller spanat in, jag såg den på en tv-reklam för ett tag sedan, och blev förtjust. Men så glömde jag bort den - fram tills att Bläckfisken påminde mig.

        Men det gör inget - priset på 5000 laxar var inget som lockade mig.


Toalett-inlägg #5

Gat däm it om det inte är fredag idag.
    Lycka.
    Dagar som dessa slutar jag tidigare - och efter att jag dömt en pojkmatch ikväll så blir det middag i E-tuna. Kanske lite bowling?
    Why?
    En vän ska vinkas av.

Stefan Schwarz

Aj som fan, dagboken!
    Min brutna fot tog mycket stryk i gårdagens match - och idag känns det nästan som att det börjar närma sig amputering.
    Stämplingen av 200 kilo Fritte i Munktorps-matchen sitter med andra ord fortfarande kvar. Dock tror jag inte att det handlar om en vanlig stämpling längre - då borde det ha gått över samma kväll. Det är benet nedanför höger stortå som ömmar som ett as - och varje gång jag slår till bollen så är det som att någon hugger mig med en yxa. Eller en jättevass smörkniv, åtminstone.
     Det går ju att spela som vanligt, med en skillnad - det är inte smärtfritt.
     Förhoppningsvis kan lite bad ikväll med laget göra susen. Vi förfogar över Kungsörs badhus mellan kl. 20.00-22.00 - med bad, bastu, massage och mat.
     Skön träning.

Toalett-inlägg #4

...Katrineholm däremot. Det är en riktig jävla håla med enbart sur-fittor!

Celebrity-spotting - i efterskott

Ey! Till alla Riddare.
     Kommer ni ihåg när vi var på Spy Bar förra året? Kommer ni ihåg att jag såg endast en kändis - den där killen som spelade musik i SVT-programmet Bingo Royal? B-kändis, konstaterade jag då.

     Well - denna snubbe är idag ingen B-kändis. Vet ni vem det var? Andreas Kleerup.

     Då var han ju inte känd - och när han sedan slog igenom så kopplade jag inte att det var samma kille som spelade musik i Bingo Royal. Men det var det ju.
     Till mitt försvar så hade han en annan frisyr och mindre skägg då.

     Ha...

By the way. Hans uttalande i Aftonbladet förklarar en hel del angående hans insats i programmet.
     Jag hatade honom då för att han var så jävla puckad. Men nu förstår jag varför.

http://www.aftonbladet.se/nojesliv/article3187540.ab


Ett rättvist resultat

I had a dog - and his name was WUNDERBAR!
       Det blev en komfortabel 7-0-seger idag mot Oden. Som resultatet kanske skvallrar en aning så var vi grymt överlägsna och bollen rullades emellanåt riktigt jävla fint.
       Innan matchen pratade Bellman om att de första 20 minuterna var det som skulle avgöra matchen, och kunde vi få in några tidiga mål så skulle vi punktera tillställningen.
       Efter första halvleken så var ställningen 5-0 till oss. Punkterat.
       Vi försökte att fortsätta rulla bollen lika fint i andra, och även om det emellanåt brast lite i koncentrationen så gjorde vi ändå en bra halvlek där också. 7-0 kunde lika gärna ha varit...tjae, 11-0? Utan att överdriva.
        Mig spelade hela matchen som vänsterback - och det kändes stundtals jävligt bra. Fick bryta lite, fick komma upp längs kanten, och fick slå några fina passningar. Fortfarande går det ett snäpp för långsamt i min bolltransportering - men i det stora hela är jag nöjd med min insats.

        Hade det inte varit för Lingen så hade jag dessutom med all sannolikhet blivit målskytt. Fick ett bra läge i straffområdet, men då kom den dåren springandes och tvingade mig att passa honom - och eftersom jag alltid gör som Lingen säger så löd jag honom.
        ...och så har han mage att missa bollen. Jävla skit.
        Kan ha varit min enda chans i livet att göra mål på match.

Målskyttar: Bergdahl 2, El Decko 2, Pakanen Sr. 1, Lingen 1, Steve 1


Toalett-inlägg #3

...och en av anledningarna till att det är en sådan bra dag är för att jag har kommit på Eskilstuna-området i kundregistret. Vilka oerhört trevliga människor! Alltid glada, alltid hjälpsamma, alltid varma. Varje samtal är en fröjd för örat och hjärtat.
Jag tror till och med att jag skulle kunna hoppa i säng med några av dem om jag bara bad lite snällt.

- God middag och välkommen till GH El & Teknik.

- Hejsan! Mitt namn är Jonatan Björklund och ringer på uppdrag av Origa.

- Jamen hejsan! Vad kan jag hjälpa dig med?

- Jo jag undrar om jag kan få rumla runt i sänghalmen med dig?

- Javisst! Det går så bra så.

- Vad bra! Tack för hjälpen!

- Tack själv. Hej då.

- Hej då.

-

Toalett-inlägg #2

Hej igen. Jag kör bajs-tricket pånytt. Men denna gång är det inte för att jag vill bort från telefonen - nej, det har faktiskt varit en bra dag idag. "Det flensar på", som man säger i min bransch.
Så varför sitter jag här egentligen? Well, svaret är ganska uppenbart. För att kamma till skägget såklart!

PS. En kompis, so far...

Mäktigt

Vill ni bli berörda? Vill ni få gåshud? Vill ni fälla en tår? I så fall måste ni lyssna på det här. Det är sagolikt.
    Förutom det så passar det även in på saker och ting. Saker och ting som snart kommer att kännas i hjärtat.
    Men snälla - ta er tid att verkligen lyssna på låten. Om ni är stressade eller sitter illa till, skit i att lyssna. Denna låt gör sig inte fullt rättvis om man inte ger den all sin fokus. Det som krävs är 5 minuter av eran tid. 
    Ni kommer inte att ångra er.

Om ni inte har den tiden så kan ni lika gärna skita i att kolla på det.
    Då kan ni kolla på det
här istället.




    

Toalett-inlägg #1

Hej. Jag sitter på toan och låtsas bajsa. Behöver komma bort från telefonen ett tag. Den där jävla telefonen.
     Ikväll är det match igen. Oden kommer på besök, och som den kommande omgången ser ut så är det en viktig match. 3 poäng skulle sitta som ett smäck.
     Det kommer dock att bli stressigt som fan. Jag slutar runt halv fem, och samlingen är klockan fem. Däremellan måste jag också hinna käka. Men va fan, kom och kolla. Halv sju sparkar vi igång.

När elakingen Nicko gjorde en god gärning...

Det här jävla jobbet har dragit ner mig i träsket igen. Det träsket som jag var på god väg att lämna. Snuff-träsket.
     Jag var nere på tre om dagen. Vissa dagar kunde det till och med räcka med en. Hade det inte varit för Riddarna, där samtliga nu konsumerar av det underbara lilla monstret, så hade jag nog slutat för länge sedan.
     Det kan ni ge er fan på - I blame you all!
     Men...jag var alltså nere på tre om dagen - tills jag började på Origa. Där föll jag omgående tillbaka i gamla gängor, vilket jag till en början trivdes alldeles förträffligt med. Tills idag.
     Efter eftermiddagskaffet (precis som alla gånger efter kaffe) så doserade jag en ny kompis. Men denna gång uteblev den underbart behagliga effekten. Istället drabbades jag av tokyrsel, illamående, dubbelseende och kallsvettningar. Vad jag än gjorde så ville det inte ge med sig. Tillslut var situationen ohållbar - och då jag inte ville kasta upp en kycklingsallad över tangentbordet så blev jag tillslut tvungen att överge min kompis. Jag satt och svalde i 5 min och drunknade i svett. Bristningsgränsen var nära.
     Några minuter senare hade jag repat mig ifrån den fasansfulla upplevelsen - och då insåg jag plötsligt vad som just hade hänt. 
     Det var ett tecken. Det är dags att lägga av.

Ha ha, tänker ni. Nu igen?
     Japp! I alla fall med den mängd som nu pågått under en längre tid.
     ...and this time I will fucking make it! Tecken som dessa ska man inte leka med. Då kan man bli straffad för sin dumhet.

Tv-themes

Här är en serie som varenda jävel borde känna igen. Om man inte gör det så har man inte varit barn. Åtminstone inte på 90-talet. Eller, man har i alla fall haft en taskig uppväxt.
     Disneyklubben och Disney time (eller Disnytajm, som jag skrev på VHS-fodralen) var det bästa jag visste när jag var liten. Det var inte bara programmet i sig, utan också vad det betydde runtomkring. Det betydde fredag, det betydde myskväll, det betydde ledigt, det betydde grillspett med med pommes frites och läsk - och det betydde lycka.
     Då jag inte hittade ett renodlat svenskt intro så får ni nöja er med den amerikanska i rörliga bilder - och den svenska som enbart musik. Men gör så här: stäng av ljudet på det amerikanska introt och lyssna samtidigt på den svenska musiken. Det är ju ändå samma intro, bildmässigt.





Vissa har RIKTIGA problem...

Mitt hår befinner sig i en kritisk period just nu.
      Det är samma sak varenda gång. Jag tycker att jag passar väldigt bra i extremt kort, jag tycker att jag passar hyfsat bra i "vanligt" kort hår, och jag tycker om att långt hår - men däremellan, mellan det korta och långa, så gör jag inte mig själv rättvis. Jag passar inte bra i kort-långt hår.
      Men den porten måste man passera för att få långt hår, vilket jag ämnar att göra - och den porten har jag passerat många gånger. Det är samma sak varenda gång - jag får inte till frisyren.
      Det är för långt för att göra något med det - och det är för kort att bara låta det vara. Som sagt, en kritisk period.
      Jag brukar kunna ta mig igenom denna period genom att använda mössa eller keps eller hatt - men då dessa tre klädkoder inte är så lämpliga vid varje tillfälle (läs; på jobbet) så blir det till att tvunget försöka styra upp kalufsen. Oftast är jag stressad, som den tidsoptimist jag är, och då blir resultatet därefter. Men även de gånger jag har gott om tid så blir det fel, för då har jag för mycket tid - vilket gör att jag drar till med onödiga och ödesdigra korrigeringar som alltid slutar med att jag förstör den frisyr som jag minuten innan ändå var rätt nöjd med.
      Nej, de gånger som frisyren blir bäst är de gånger då jag bara på måfå rufsar till skiten för att få en laidback crazy-look.
      Dessvärre ser det ut så här nu, och nej jag har inte fixat till frisyren. Har bara duschat efter träningen.







...och ja. Näsan är specialimporterad ifrån Albanien.

Loligt

Saxat från ett samtal på Origa:

"Men du...ska du ha vinkelgivare till både mellan-flens och motor-flens? Okej. Då ska du alltså ha en sådan flens med också."

Hi hi.

Som en brunstig älgko under parningstiden

Så här ser han ut nu för tiden. Japp, Bläckfisken har blivit hård på gamla dar'.
     Med lycka och stolthet susar han numera längs vägarna. Fri som en vind. I guess.
     Men det var väl bara en tidsfråga egentligen. Jag menar...en motor-nörd är ju inte en äkta motor-nörd utan en Yahama mellan benen.
     Själv ser jag på det hela med skräckblandad förtjusning. Aldrig i helvete att jag skulle ge mig ut på motorvägen på en sådan där sak. För det första skulle jag inte orka skiten - den väger ju 11 ton - och för det andra skulle jag bara fisåka i 50 km/h längs 110-sträckorna. Det skulle bli många fuck you-fingrar där.
     Nej, jag nöjer mig med att beundra på avstånd. Där kan jag i lugn och ro dra roliga skämt om det hela. Typ...jag har kommit på det roligaste smeknamnet någonsin, angående Bläckfiskens nya hoj-liv. Jag skulle vilja kalla honom Pappa Läder-gay. Hi hi. Det är roligt.
     Synd bara att skämtet mynnar ut i platt fall. Dels för att han inte har läderkläder, och dels för att det inte alls är gay att åka hoj. Tvärtom. Men ändå... Pappa Läder-Gay. Hysteriskt kul.



En krock med verkligheten...

ÅH----FY----FAAAN!!!!.
     Jag var nyss med om en skräckupplevelse utan dess like. Det var inte bara otäckt, utan även kusligt. Jag fick knappt någon luft och det började vitna framför ögonen på mig.
      Så här var det... Jag var på väg hem från träningen och åkte Drottninggatan ner. Plötsligt fick jag syn på en dam som gick med en barnvagn. Ingenting märkvärdigt i sig till en början - men när jag väl kom närmare och såg vem det var...det var då jag drabbades av panik.
      Det var min gamla klasskompis från lågstadiet.
      Det första som dök upp i min skalle var ett gällt och kvinnligt: "Aaaaaaaaaaaahh!!!!!!"
      Okej, det låter kanske inte så konstigt. Många skaffar barn nuförtiden i 22-årsåldern - och en del av mina gamla barndomskamrater har redan den vägen vandrat. Det var inte det som var själva anledningen till mitt tillfälliga sammanbrott. Nej, grejen var den att även fast det var hon som gick där med barnvagnen så var det ändå inte hon. Det var någon annan. En mamma. En vuxen kvinna. En förälder. Ja va fan...det var gammal kärring, helt enkelt!
      Ansiktet var detsamma - men kroppshyddan och kroppsspråket skvallrade om andra saker. Hon hade åldrats 13 år. Blicken var trött, ansiktet var slitet, arslet var...brett - och jag tänkte...vi är lika gamla hon och jag.
      Jag vill poängtera att jag inte lägger någon kritik eller fördomsfulla tankar kring det hela. Man får skaffa barn precis när man vill, och som kvinna så är väl sannolikheten att kroppen förändras ganska stor. Det bryr jag mig inte om - och faktum är att mogna kvinnor oftast är mer attraktiva än andra kvinnor. Det anser i alla fall jag - vilket Riddarna med råge kan intyga att jag tycker.
      Nej, grejen är den att jag, ganska naturligt, jämförde henne med mig och mitt liv. Vi är ju lika gamla - men våra liv tycks ju ha tagit helt skilda vägar. Jag tänkte: "Hur gammal har jag blivit egentligen? Jag hade ju planerat att vara 9 år hela livet." Där går hon, med en unge i barnvagn, en helt ny varelse att ta hand om - och samtidigt sitter jag här, hemma i barndomshuset, utan vare sig unge eller framtidsplaner.
     Frågan är: vem är det som har tagit hem jackpotten - och vem är det som har dragit nitlotten? Vem är det som är lyckligast?
     Jag vet inte. Kanske hon? Kanske jag? Kanske båda? Kanske ingen av oss?
     Hur som helst fick jag mig en tankeställare som säkerligen kommer att grubblas på en hel del framöver.

...och ja. Det var hennes unge. Hela ögonblicket och auran runtomkring skrek ut att det var så. 
    

Tv-themes

Det här är kanske inte en serie som tillhör min barndom helt och hållet, men jag hade ändå en hel del glädje av A-team under min uppväxt.
     Det var min kusin som visade mig serien, och för honom är det här antagligen vad MacGayver är för mig. Jag vet inte varför jag inte fastande för A-team fullt ut, men jag tycker mig ha ett svagt minne av att jag ansåg det vara för otäckt. Det kändes så rått, på något sätt.
     Nu kan jag dock se tillbaka på serien som fullgod underhållning - inte minst tack vare kult-skådisen Mr.T. I pity the fool!
     Notera också längden på introt - och den fantastiska musiken. Åh, du ljuva 80-tal...



Uppåt, tack...

Nu har han lämnat huset.
     Lillebror har begett sig till nordligare breddgrader - Luleå, närmare bestämt - för 10 månaders studier. Även om jag inte har hunnit känna efter så är det...tommare. Nu finns det ingen att retas med, ingen att irritera, ingen att härja med, ingen att bråka med, ingen att skoja med.
    Jag hatar avsked, så jag försöker att distansera mig så mycket som möjligt ifrån det genom att inte prata om det. Inte låtsas om det.
    Vi kan ta det i bilder istället.



Flickvän Emma, mamma och mamman till flyttkompisen från Åmål.



Lillebror och Åmål-killen



Mycket grejer



Chaufför Storebror suckar åt eländet



Självklart var Dödgrävar-trubaduren där och satte ton på allas känslor.



Time to say goodbye...

Njaaa, inte helt perfekt...

Jag vaknar upp med en Bläckfisk och en Mr.Tequila i rummet. Trött - men ändå pigg och fräsch.
      Efter en kaffe och lite gårdagssnack ute på altanen så är tanken att jag ska döma flickfotboll. Men icke. Gräsplanen på Centralvallen var ödslig och tom, sånär som på en kattutställning i ishallen. Gulligt - men jag hade inte kommit för att bedöma katter. Dock var katterna det enda som behagade att dyka upp denna söndag, och jag fick vandra hemåt igen.
      Vips hade en ledig söndag börjat. Efter pizza, fotboll på tv, pingis på Kung Karls ute-bord, innebandy i Sporthallen, film hemma hos Kaggen och OS-sammandrag hemma framför teven så sitter man nu här.

Gårdagen då?
     Ja, även om det var hyfsat kul på öltältet så var det ändå inte lika kul som jag hade förväntat mig. Inte på långa vägar faktiskt. Jag hade hoppas på att träffa mängder med människor som man inte sett på 100 år - men av den varan blev det inte så mycket. En liten Malin var faktiskt det enda, och henne hade jag ju ändå redan träffat på Kvarn - även om det alltid är ett nöje att samtala med fröken Bergstrand. Kul att det fortfarande bor en liten Annika Lantz i tösen...
     Annars var det mesta som vanligt. Skratt, folk och öl - och självfallet det årliga fotbollssnacket med Söder. Denna gång utanför baja-majorna - och denna gång med en påtagligt förfriskad Söder. Han hävdade att jag var bäst. Jag kontrade med att "om jag vore det så skulle jag starta alla matcherna". Han kontrade då tillbaka med att "jag inte fick tänka så." Jag skulle bara tänka att jag var "bäst". Dåligt argument, men fair enough... 
     Kvällens skönaste var ändå när jag gav igen på Bergstrand Jr. Killen, som många hävdar är en kopia av mig till utseendet, kom fram till mig när jag stod och dansande framför scenen, och utan förvarning puttade han ner mig på marken. Jag tog mig upp och frustade som en ilsken kobra - men den lilla snorungen hade redan flytt sin kos.
     Dock skulle jag få min revansch. En stund senare spanade jag in honom på väg mot en baja-maja - och som den eleganta krigaren jag är så sprang jag fram och gav honom ett rejält knytnävsslag i ryggen. Därefter flydde även jag min kos.
     Så ska dom tas. De kaxiga små skitarna.
     Klockan 01.00 slog tältet igen portarna - och då var det efterfest som gällde. Efter en finsk-talande promenad med Bot-mannen och Bot-manskvinnan så gick vi hem till en Jonis - och där i dennes lägenhet så befann sig så gott som varenda Kungsörare under 25 år. Plus Lennart, eller va fan han hette.
      Hur imponerade vi Riddare än var av lägenheten och dess enorma balkong så orkade vi inte trängas bland de miljontals människor som befann sig i lägenheten mer än i dryga en timme. Så vi pallrade oss hemåt. Hyfsat nöjda, hyfsat trötta. 

Sümmer igen...

Aaaaah - gat däm it!!!
     Känner mig helt orkeslös. Jag fattar inte varför - det är fint väder ute, helg och...allt. Skumt.

     Idag kirrade jag i alla fall en nu mobiltelefon, and I will show it to you later. Jag blev hyfsat nöjd. Sedan åkte jag och Kaggen ner till Ekudden för att kolla lite på beach volleyboll-turneringen. Mycket folk och härligt varmt, det är inte man inte bortskämd med i Kungsör.
     Senare ikväll blir det till att ta sig ner dit igen- eftersom att Kungsörs årliga "öltält" utspelar sig denna helg. Får hoppas på lika mycket folk då. Detta är första gången på tre år som vi fotbollsgrabbar kan gå på öltlältet, då vi tidigare år haft match dagen efter - vilket gör att jag ser fram emot det jävligt mycket.

Hmm...nu ringde Vampyren. Riddar-samling hemma hos Kaggen. Nu!
     Under tiden som jag har skrivit det här har min orkeslösa inställning försvunnit - och plötsligt är jag laddad till tusen. Fantastisk.


Time for lök

Ändrade planer. Jag skiter i E-tuna. Det kan vänta tills imorgon.
    Istället har jag en dejt med världens bästa Uppfinnar-Jocke.
    ...and you know him by the name of Macgayver.

Förresten...min framtida mobil ser ut så här.

Happines is a warm gun

Ibland behövs det så jävla lite för att göra en rikigt, rikigt glad. Som till exempel att få reda på att man slutar en och en halv timme tidigare än beräknat på jobbet.
     Nu kan jag i lugn och ro åka in till Eskilstuna och köpa mig en ny mobiltelefon, då min nuvarande gamla kära W850i pånytt har gett upp. Mig kan höra er prata - men mig kan inte svara tillbaka. Det som händer då är att det enda jag hör är: "Hallå? Hallå? Haalååå? Va fan..."
     Men snart ska detta vara åtgärdat. Snart är jag tillbaka i den mobila världen igen.


Vardagskvälls-lyx

Vilka magiska kvällar jag har framför mig!
     I tisdags låg den där. I brevlådan. Boxen som jag väntat på. Boxen med den andra säsongen av MacGayver.
     Nu har jag sex skivor att plöja igenom på mina ensamma hemma-kvällar. Sex skivor av världens bästa tv-serie. Fy fan vad underbart.
     Igår kväll bunkrade jag upp med chips, dipp och dryck - och jag bara njöt.
     Ibland är det tillåtet att må gõtt.

För bra för att missa

De fyra senaste bidragen på 1000 apor's Youtube-topp-100-lista har varit fantastiska.
     Jag gissar på att en del av eran redan har sett det här - men för att vara på den säkra sidan att ni inte går miste om dessa dessa fyra hysteriskt roliga humorinslagen så ger jag er nu chansen att titta på dem.
      Varsågoda och njut.


Nyhetsankare spårar ur!




Idiot springer rakt in i skylt




Amatör-sex-videon som slutade i smärta




Världshistoriens klantigaste poliser


Injury

Nu vet jag hur det känns att ha en bruten foten. Det måste vara så här.
     Under gårdagens match hamnade jag i en närkamp, varpå jag fick 200 kilo Fredrik Gustavsson på min högerfot. Smärtan var total. Jag inbillade mig att det skulle gå över och efter en tid gjorde det faktiskt inte lika ont längre.
     Men så ställde jag mig upp ifrån min sedvanliga liggposition framför teven - och i samma sekund som blodet rann ner i högerfoten så kom smärtan tillbaka. Nu 100 gånger värre. Det gick knappt att "sova" på fothelvetet.
     När jag vaknade idag så var smärtan borta - och där höll den sig hela dagen. Men så kom träningen. Att springa gick bra - att nudda bollen med högerfoten gick inte lika bra. Det gick inte alls.
      Så nu går man här med en bruten fot. Hoppas bara att det har gått över till nästa vecka.

Ett Svensson-inlägg

Regn. Det är verkligen ingen bristvara i det här landet.
     Det är ju för fan augusti! Sommar! Det borde åtminstone vara lite sensommar-värme.
     När jag tänker efter har det varit en piss-sommar - vädermässigt. I år igen. Det var grymt varmt ett tag i slutet på maj och början på juni, men sedan blev det såklart sämre. I juli fick vi därefter ett par varma veckor, men det återgick ju snabbt till regn och åska. Augusti...ja, hittills har det väl varit en hel dag utan mörka moln och regnskurar. Kanske två?
     Hur fan kan det ha blivit så mycket sämre med åren? När man var mindre och hade sommarlov från skolan då var det ju soligt och medelhavs-varmt varenda dag. Jag kan inte minnas att det regnade en enda dag. Så känns det, i alla fall.
     Frågan är om sommaren någonsin kommer att bli som den en gång var?

Japp, nu åskade det precis.
     ...och här kommer regnet. Igen.

Avundsjuk

Det måste utan tvekan vara så att Filip & Fredrik har ett av världens roligaste jobb. Jag kan inte tänka mig att det finns så mycket slår det här. Visst ligger det mycket slit under ytan - men den otroligt roliga fasad som vi får ta del av lär göra det värt det.
      Om ni inte tror mig - titta på det här i så fall.



Tada

Rätt svar på gårdagens vimmel-fråga är:


Svar 1: Killarna ska bort. De är alldeles för fula för de där tjejerna.

Svar 2: Tjejerna ska bort. De är alldeles för snygga för de där killarna.

Bättre än förlust, i alla fall...

Det blev som väntat en tuff match mot Munktorp. Inte för att det på något vis var jämnt - men för att Munktorp ställde upp den sedvanliga köttmuren framför det egna målet.
      Vi dominerade matchen i 90 minuter - ändå slutade det med en poäng efter 1-1. MBK hade tre chanser på hela matchen - en satte dem, och de andra två gick i stolpen. Själv matade vi på med bollar in i Munktorps straffområde, men dessvärre var det alltid ett ben eller en fot eller ett huvud i vägen. Med lite mer skärpa kunde både Pakanen Sr. och El Decko ha fått in bollen, medan Borken, Jumpaläraren och Bergdahl hade ett par nickskarvar precis utanför, och Lingen ett inlägg/skott som sånär hittade in bakom galningen i MBK-målet.
       Munktorp tog ledningen på en frispark (såklart) som Brunnberg stormnickade in. Dock visade vi tålamod och i andra halvlek kunde Borken snudda in en frispark ifrån Bot-mannen. Några fler mål blev det alltså inte.
       Surt - men ändå okej, eftersom att vi fortsatte trycka på hela matchen och ändå rullade bollen fint inom laget. Det var spel mot ett mål - men ibland vill bolljäveln helt enkelt inte in.
       Skador och avstängningar gjorde att jag var tillbaka i startelvan igen. Jag var grymt tänd vid matchinledningen - och det blev en nackdel för mig. Jag missade bollar som jag normalt sett inte brukar, och jag kom in fel vid närkampssituationer. Men allteftersom tycker jag att det gick bättre och jag är ändå hyfsat nöjd med min halvlek. För det blev bara en halvlek.
        Fille snackade till sig ett andra gula kort innan första halvlekens slut - och även om många blev förbannade på honom för det så tycker jag ändå att det var ett extremt hårt domslut. Om domaren hade kommit ihåg att Fille redan hade ett gult kort, vilket han inte gjorde, så är jag övertygad om att han hade sluppit undan den andra varningen. Men nu var det gula kortet visat, och efter en påminnelse ifrån MBK-bänken så plockade domaren upp det röda kortet.
         Till andra halvlek gick vi därför ner till en trebacks-linje och plockade in en annan mittfältare. Den som då rök var jag - vilket jag helt och hållet förstår. Det var för lagets bästa, och det köper jag.

Bäst hos oss var Steve och Bot-mannen

TV-themes

Det här introt har jag förhoppningar på. Jag hoppas innerligt på att Kaggen kommer ihåg den här serien. Det var nämligen han som introducerade den för mig.
     James Bond Jr. var en tecknad serie om en ung James Bond. För mig och Kaggen, som inte var mer än tio vårar, så var detta en väldigt häftig serie eftersom det var spänning, fartfyllda äventyr och hjältebravader.
     Jag kommer inte ihåg så mycket mer om själva serien - men jag minns att jag uppskattade den de gånger jag hade möjlighet att titta. Det var nämligen inte alltid, eftersom att familjen Björklund inte förfogade över TV 3, där serien visades.
     Men det gjorde familjen Carlsson. Jag vet inte hur de gjorde de, men lik förbaskat hade de TV 3.

 

Ett vänligt krig?

Ikväll klockan 19.00 smäller det igen. Derby mellan Kungsör och Munktorp. På bortaplan.
     Är det något som alla KAK-lag vill under säsongen så är det att slå KBK. Det inbillar jag mig i alla fall. Det känns som det. Med andra ord kommer det att bli fruktansvärt tufft ikväll. Men vi är redo - och vill inte heller någonting annat än att vinna.
     Jag brukar förespårka krigar-matcher. Jag tycker om när det smäller lite grand - och senast på Runevallen när Munktorp gästade så smällde det rejält. Men ikväll hoppas jag på annat. Jag hoppas det blir en hård men ärlig kamp. Inga fula kapningar, inga glåpord, inga utvisningar, inga skandaler. Bara hård och ren fotboll. Jag hoppas verkligen det.
      ...och att vi vinner.

Lite mera guldkorn...

Den här bilden kan man tolka på två olika sätt - fast det blir ändå rätt.
     Två personer ska bort - gissa vilka och varför?



Avdelning: Finn två fel.

Let's talk about OS

Damernas stavhopp-final blev tillslut en lite mini-klassiker, men det skulle dröja tills det allra sista hoppet. Isinbayeva visade en måttlig glädje när guldet hade säkrats - och där och då visade hon vad som verkligen driver henne. Rekorden.
      Jag trodde faktiskt inte att hon skulle greja det. Nog för att hon är en makalös idrottare - men det är sällan som man sätter ett världsrekord i det allra sista hoppet. Det är för bra för att hända. Men hon gjorde det. Jag kan inte ens föreställa mig det - men den känslan, när 91 000 människor sitter på en arena och tittar bara på dig, och sedan få sätta ett världsrekord. Ja...den känslan. Mäktigt.

Men mitt i detta fantastiska idrottsögonblick så omringas jag av svarta demoner. Hur mycket jag än försöker så kan jag inte låta bli att misstänka.
      Det finns så många människor som förstört det fina i idrott. Det rena och lyckliga. Jag pratar om De dopade. Tack vare deras osmakliga beteende så går det numera inte undvika misstankarna mot de allra bästa.
      Det finns två idrottare som jag verkligen inte vill ska vara dopade. Den ena är Yelena Isinbayeva - den andre är Michael Phelps. Låt inte vår beundran vara förgäves. Snälla låt det vara så att ni är fantastiska idrottare. Snälla låt det vara ett bevis på att träning, vilja, och talang kan ta dig till oanade höjder. Snälla låt det vara så.
       Men jag tror på det goda. Jag tror att det går att krossa drömgränser om man vill och vågar.


Ta er tid att skratta

Andra arbetsdagen gick lite lättare, faktiskt. et känns som att jag har börjat få upp ångan - plus att det bjöds på extremt gott fikabröd idag.
     Annars hade jag ett roligt telefonsamtal med en blåst bimbo-receptionist. Ni vet den där typiska amerikanska, blonda, blåsta tjejen som leker med sitt rosa tuggummi. Det var hon.
     Så här var det: Jag skulle ringa upp företaget Crane AB. Jag väntade länge, men ingen svarade. Då jag precis skulle lägga på så hördes en stressad röst säga:

- Crane AB, det här är Malin.
     Jag drog som vanligt min presentationsmening:
- Ja hejsan, mitt namn är Jonatan Björklund och jag ringer på uppdrag av Origa för att uppdat...
      Mer hann jag inte säga innan hon avbröt mig med:
- Vem söker du?!
- Va?, svarade jag.
- Vem söker du?
- Jo alltså...jag ringer på uppdrag ifrån Origa för att uppdatera deras kundregis...
- Kan du vänta en sekund?
KLICK!
       Efter två minuter hördes den bekanta rösten igen.
- Så, heeej. Vad var det du ville?
- Jo jag heter alltså Jonatan Björklund och jag ringer på uppdrag av Origa för att uppdatera deras kundregister...
- Vart ringde du ifrån sa du?
- På uppdrag av Origa.
- Varför det?
- För att ni finns med i deras kundregister som nu ska uppdateras.
- Jahaaa. Ja?
- Ja, jag har bara några korta frågor, om det går bra?
- Okej.
- Stämmer den här leveransadressen (bla bla bla) och det här postnumret (bla bla bla)...
- Eh...
- ...och den här besöksadressen (bla bla bla) och det här faxnum...
- Men...VÄNTA!!! Fax sa du...jag vet inte...jag hittar inget här... Jag ska bara kolla en sak. Vänta en sekund.
- Oke...
KLICK!
        Efter en minut hördes den välbekanta rösten igen. Stolt som en tupp.
- Fax sa du?
- Mmm...
- Ja, vi lämnar inte ut det.
- Men jag har redan erat faxnummer. Det finns på eran hemsida...
- Gör det? Jaha, vad konstigt?
- Ja... Men nu skulle jag vilja veta vem som är ansvarig för inköp av pneumatiska komponenter hos er?
- Vaddå sa du?
- Pneumatiska komponenter. Vem som är inköpsansvarig.
- Men...åh, vänta.
KLICK!
       Efter en halv minut hördes den bekanta rösten åter igen.
- Hej. Du kan du inte säga uppgifterna istället så kan jag säga om de är rätt. Om du har de på en lista så förstår jag inte varför du vill ha dem av mig.
- Men det är ju en uppdatering för att kolla om de fortfarande stämmer? ...och nu skulle jag vilja veta vem som är inköpsansvarig.
- Men...jaja, jag kopplar dig.

Det tog sin lilla tid, men - VICTORY!!!!

Till filosofen som bor inom oss alla

Vill ni läsa lite poesi från en tid som inte var igår?
     Vad bra!
     Jag har ingen aning när jag skrev detta, men jag misstänker att det var någon gång mellan mellanstadiet och högstadiet. En del av det får mig att häpna, att jag kunde vara så skarpsynt redan då. Men en del saker får mig även att skratta.

Grammofonskiva
Jag somnade om
och torkade munnen
Det var ett tag sedan
jag var försvunnen
Vilse på en enda väg
Mitt mål var framåt
Det spelades en grammofonskiva
Jag tror det var Povel Ramel


Klockan
Neongula byxor och en stor bil
sen är vi där vi är nu
Mycket har sagts och mycket har gjorts
men allting tog för lång tid
Om man kunde köpa tid
då skulle jag vara fattig
För mig springer alla ifrån
Till och med tiden


Limma sig fast
Jag hittade
mig själv
På ett tåg
på väg mot
Ingenstans
Just det
Jag hade fem fingrar och ett
Men hade bara
två ögon
Tillsammans


Livet är långt, men vi gör det så kort
Livet är långt
men vi gör det så kort
Vi utnyttjar inte vår beställningstid
Vi lever i en värld
där andras ögon styr
Vi vandrar alla efter samma spår
vi är alla vilse på den allmänna kartan
Med världen som teater
och i lagens armar
Har vi alla oändliga chanser
Men det är ingen som ser medaljens baksida

Ibland får man sig en käftsmäll...

Stackars Susanna Kallur. Stackars, stackars, stackars Susanna Kallur. Stackars, stackars, stackars, stackars, stackars, stackars, stackars - stackars...Susanna Kallur. Jag menar det .
      Hon var värd så mycket mera. Fy fan. Jag tycker verkligen om henne.
      Stackars Susanna Kallur

Åååååh, minnen...

Det här är verkligen ett stort ögonblick. Detta, mina vänner, är ett moment som ni för alltid kommer att bära med er i resten av era liv.
     Här har ni min allra första låttext i detta liv. Jag skrev den tillsammans med min dåvarande bästa kompis Robin Pettersson - och helst av allt skulle jag vilja sjunga den för er, så att ni hör den fantastiska melodin.
     Jag ger er: Ett ljus det brinner inatt

Ett ljus det brinner inatt

Ett ljus det brinner inatt
och jag kan höra det brinna ännu
och jag kan inte släcka det för

Ref
Ett ljus det brinner inatt
och jag kan inte släcka nej
inte släcka mitt ljus
För om jag släcker mitt ljus
kan jag bli förlorad
och jag brinner upp
för ett ljus som brinner
för ett ljus som brinner inatt

Tv-themes

Sveriges motsvarighet till rivaliteten mellan Dallas och Falcon crest måste vara den som utspelade sig på 90-talet. Den mellan Tre Kronor och Rederiet. Rederiet vann ju med hästmängder - men dock får man inte glömma bort att även Tre Kronor var en bra serie.
     Det var så typiskt svensk på något vis, även om det samtidigt hände lite väl mycket i det lilla samhället för att vara svenskt. Men ändå - vilka klassiska karaktärer. Galningen Sten Frisk, tuffingen Mimmi, coole Abby, hårda Klimax, skojaren Larry, råa Kassler - och, den oemotståndlige Reine. Vilka lirare.
     Det här var en populär tv-serie bland kidsen när vi gick på mellanstadiet (kommerdu ihåg, Mr.Tequila?), och jag följde faktiskt Tre kronor. Även om det tappade mot slutet så är det ändå en klassisk svensk tv-serie.
     Synd bara att Sten Frisk skulle spränga skiten i luften.



Kvällen då elva pojkar fick upprättelse

Jag trodde faktiskt att gårdagens händelse skulle passera så gott som obemärkt förbi - men på kvällens träning så visade Bellman vad han tyckte om saken, tillsammans ett par andra grejer. Rejält.
     Det sägs ju att det blir "hårtorken" ifrån United-tränaren Sir.Alex ifall någon i laget beter sig på ett sätt som han inte tycker om. Men det här var någonting annat. Jag skulle vilja se det som ett wake-up-call - och jag hoppas för allt i världen att en del i laget tog till sig av kvällens föreläsning. Annars kan det, som Bellman mycket riktigt sa, sluta jävligt illa.
     Det var ett laddat ögonblick - men jag både tror och hoppas att det kommer att betyda guld i slutändan.

It looks like I made it...

Jo, ja, jo...jag överlevde.
     Det blev en något trögstartad dag. Ibland kom jag in i ett stimm - men ofta var det en ängslighet och osäkerhet som genomsyrade det hela.
     Dock har jag goda förhoppningar om att det kommer att ge sig. Kanske inte imorgon, kanske inte den här veckan ens. Men så småningom - japp!
     Synd bara att man knappt hunnit äta någonting på hela dagen - och nu direkt ska iväg på fotbollsträning. Något säger mig att Maestro Pål inte kommer att ha sömnproblem ikväll.

Första dagen

Så var man tillbaka i jobbkarusellen igen.
     Upp klockan sju, frukost, jobb, fikarast, jobb och sedan lunchrast.
     Halva dagen av min första arbetsdag på Origa har gått - och det är som väntat ett jävla massa ringande. Trots att jag bara ring till ett tiotal personer så känns det som att jag har prata med halva världen. Men tiden har ändå gått förvånandsvärt snabbt.
      Kanske att jag överlever dagen ändå.   

Läge att skita i allt...

Det blev en poäng mot Franke. 1-1 efter mål av El Decko. En pinne känns fantastiskt med tanke på förutsättningarna.
     Vi åkte till Västerås med elva spelare, varav en av dessa inte hade spelat fotboll på ett par månader. Det var inte meningen från början, men tack vare att vissa spelare inte hade lust eller bara inte hörde av sig så stod vi där utan fullt manskap. Några juniorer gick inte heller att kalla in eftersom att även de hade match.
      Som tur var så ställde en av killarna som spelade A-lagsmatch igår upp, plus den här killen som inte spelat fotboll på väldigt länge. Heder till er.
      Men att få den nyheten, att vissa spelare inte tänkte dyka upp, gjorde mig så fruktansvärt besviken. Jag visste inte att det var valfritt att spela i b-laget - men tydligen är det så? Att sedan inte höra av sig, eller liknande - det är på en sådan pojklags-nivå att jag bara vill spy. Fy fan vad pinsamt. Tänk om fler skulle tänka så? Det skulle bli många fina walk-over-förluster att rapportera om.
      Men lika besviken jag var inför matchen - lika stolt var jag efter matchen, eftersom det var elva killar som slet för varandra i ösregnet för att undvika en förlust mot ett bottenlag. Med lite extra oflyt hade vi kunnat fått spela andra halvlek med en man mindre, då en av våra kolliderade med en Franke-spelare strax innan halvtidspausen.
      För en kort stund önskade jag att någon av oss skulle bli skadade, och att vi skulle förlora med tvåsiffrigt. Det hade varit en fin hälsning hem till alla de som inte orkade åka iväg och spela fotboll en söndagkväll i augusti. Men sedan tänkte jag att det hade inte varit schysst mot varken föreningen eller de spelare som krigade i ösregnet.
      Jag tycker synd om b-lagstränarna, som trots all skit ändå ställer upp och försöker göra något bra av det hela. Heder till er också.
       Så här besviken på fotbollen har jag inte varit sedan vi förlorade mot Köping förra året med 6-1. Man tappar sugen totalt och egentligen kan man fråga sig om det finns någon mening längre?
       Efter en sådan här grej så tvivlar jag starkt på det.


Om ändå...

Det är så här jag vill att Stiffa och jag ska vara. Det här skulle lika gärna kunna vara vi. Jag tror verkligen det.



Back from Whalewood

Var och dömde i Valskog nyss. KBK's P93-lag hade någon turnering, och jag fick äran att döma en match mellan Irsta och Täby. Irsta vann med 4-0 - och jag förlorade en timme av mitt liv.
     Här hemma är huset återigen fullt av släkt. Att fylla 65 år är tydligen en "big deal". Jag vet inte om jag tycker att det är så speciellt.

Annars väntar en ny match ikväll för moi. Med b-laget. Bortamöte med Franke i Västerås kl 19.00. På en söndag? Ja...
     Förhoppningsvis får vi ett bra lag, eftersom ett par spelare från A-laget är avstängda inför nästa omgång. Det är i alla fall tanken - och om vi inte får ett bra lag så är det verkligen sorgligt.


På vinnar-spåret igen

"Dö eller döda". Så löd mottot inför dagens match mot BK 30.
     Anledningen till detta var att en timme innnan avspark så började det spöregna något så fruktansvärt - vilket gjorde planen till en simbassäng. Jag trodde faktiskt att matchen skulle bli inställd, då bollen stendog i gräset vid varje nedstuds - men match skulle det bli, och det enda som gällde då var att kriga för kung och fosterland.
     Något finlar var det inte tal om, utan istället satsade både vi och BK 30 på långbollar mot forwards och längs kanterna. Enda skillnaden var att vi flyttade upp med hela laget, medan BK 30 skickade iväg en eller max två spelare att springa på långbollarna.
     Således var vi överlägsna i den första halvleken, och Pakanen Sr. var den som spräckte nollan med sitt 1-0-mål innan halvtid. I andra halvlek var det ett mer jämnt krig, och faktum är att BK 30 hade ett par kvitteringsmöjligheter under halvleken - men vi lyckades som tur är hålla undan och vinna med 1-0. Otroligt skönt, men tanke på hur svårspelat det var. Selander lär inte bli glad på måndag när han kommer ner till Runevallen och får se dagens förödelse.
     Bäst idag var Pakanen-bröderna, samt Steve och Jumpaläraren i mittförsvaret - med extra plus på Bot-mannen, som visade en jävla fin inställning med sin offervilja, sina löpningar och sitt lugn i stormen.
     Som sagt, skönt med seger igen - med det hade varit fan så mycket roligare om man själv fått lira. Nu blev det bara en kvart, och att komma in i det skeendet i matchen - otillräckligt uppvärmd, på svårt underlag, mot ett pressande BK 30 - var inte kul, och ärligt talat vet jag inte ens varför jag skulle komma in. Det kändes som ett byte bara för bytandets skull. 
      Men att sitta på bänken är verkligen botten - och jag skiter i vad folk säger, men jag känner mig i alla fall inte delaktig i segern när jag sitter på bänken. Det är så fruktansvärt frustrerande.
      För två veckor sedan kändes allt positivt. Jag gjorde en bra match mot Skogstorp, vilket stärkte mitt självförtroende, och efteråt kändes det som att jag hade klivit över en tröskel. Sedan blev det bänken mot Franke, där jag var den enda försvararen som fick hoppa in. Jag trodde mycket på dagens match - men återigen blev det tummen ner. Ett kvitto på att man inte duger.
      Samtidigt hatar jag att tjura, och jag försöker att inte visa någonting. Det viktigaste är ändå att vi vinner, och det gjorde vi ju...

KBK-BK 30

Det nalkas en ny strid på Runevallen i eftermiddag.
     Tabelltvåan BK 30 gästar - och med 10 poäng upp till oss så tror jag att de är ganska sugna på en seger idag. Med andra ord lär det bli en tuff match.
     I dagens match gör även Bergdahl debut  för Kungsörs BK, och det ska bli mycket intressant att se hur han och Pakanen Sr. fungerar ihop på match. På träningarna har det ju onekligen sett bra ut.
     Nu är det dags att sudda ut förlusten från förra helgen ur folks medvetande. Det har varit drygt att hela veckan fått höra kommentarer som "Hur fan kunde ni förlora?" - så nu har vi lite att bevisa igen.
     Runevallen kl.15.00.

Rajt now

Alright, just nu vimlar det av folk här hemma. Släkt och vänner har anslutit för att fira pappsen - och det är ett jävla hallå.
     För mig som har match imorrn så är det varken något hallå eller hej. Istället får man skjutsa in lillebror till E-tuna. Men det är lugnt - och kul, faktiskt. För någon timme sedan blev pappsen utsatt för vad som i folkmun kallas för "ett spratt". Storebror och brorsonen tyckte att det var kul att färga farsans hår med hårfärg.
     Om man känner min pappa så vet man hur lite han ville göra det - för fan den som rör hans hår! Men han gjorde, och resultatet blev kanske inte vad han hoppats på. Det blev inte mörkare, inte rödare, inte blondare och inte blåare - men vitare. Stort skratt. Det fick han bjuda på.




Tortyr?




Farsan om 10 år?



Steve Martin?

Rättelse

Fel av mig. Damfotbollen var inte ikväll - den har redan spelats.
     Kul, fick man se matchen i highlights. Men det blev förlust, 0-2, som väntat, om än efter vad som tycks ha varit en bra match ifrån Sverige. Jag vet inte. Det enda jag vet är att tyskorna fick in 1-0 i första förlängningskvarten, och 2-0 strax innan slutet.
      Surt - så nära har väl Sverige aldrig varit att slå Tyskland.

Däremot såg jag även highlights ifrån handbollsmatchen mellan Sverige och Tyskland - och det verkar ha varit en riktig rysare. Sverige vann knappt, 27-26, och det var spännande ända in på sista sekunden. Synd att man missade det.


Olympiad-tugg

Okej Lingen, du ville ha lite OS. Här har du OS.

Om man som mig har problem att gå och lägga sig på kvällen/natten så har den här sommaren varit fantastisk. Först var det fotbolls-EM, där varje match som visades på TV4+ senare även visades på TV4 på natten - och nu är det alltså OS, som tycks vara igång dygnet runt.
     Det är perfekt, man sitter där oförmögen att kunna hålla ögonlocken stängda, och då är det bara att slå på teven så har man OS i mängder.
     Jag har aldrig varit mycket för cykling, och det beror inte på alla dopingskandaler eller annat. Jag har bara inte fattat tycke för sporten. Trots två OS-silver så bryr jag mig lika lite om sporten, men självklart gläds över att det är två svenska medaljer - och, självklart gläds jag med de två cyklisterna. Jag har en känsla av att det har gått åt en aning mjölksyra under årens lopp - och att då få en OS-medalj som belöning känns minst sagt rätt.

      Ara Abrahamians insats har jag redan kommenterat, och jag står fast vid det. Det var iskallt gjort. Han blev verkligen oxtokig, och även om det handlar om en OS-finalbiljett så blir man inte sådär ursinning utan anledning. När sedan Pelle Svensson tog bort munkaveln och menade att mutor och fusk förekommit sedan länge så blev medlidandet än större. Även TV4 avslöjade att någon var kusin med ringdomaren gällande den där matchen, och ja...det stinker verkligen. Men det tycks vara lättare sagt än gjort att få bort skiten ur sporten. Lasse Anrell vill ge Bragdguldet till Ara, och tjae - om inget annat händer så varför inte?
      Håkan Dahlby? Vem? Men har var rätt skön person.
      Handbollsdamerna har jag bara läst om, men Tysklands-segern verkar ju vara imponerade. Annars hoppas jag mer på en annan Tysklands-seger ikväll, då fotbollsdamerna möter öl-damerna i kvartsfinal. Det är ju inte alls troligt att Sverige vinner (de har ju varit kassa hittills), men va fan - man måste ju hoppas.
      Simningen trodde jag mer på - men där har jag inte lyckas bli intressad ännu. Det enda som kittlar lite är om Michael Phelps tar de där åtta gulden som han siktar på.
      Men tennisen! Vilken match de bjöd på, Thomas Johansson och Simon Aspelin, och finalen känns jävligt kul på förhand. Där har vi en till medalj att vänta, även om det lär bli silver. Tennis är verkligen kul om det är en bra match och om det är någon/några man känner igen.
      Så har vi friidrotten. Klüft räknar jag inte med alls, fan vet om det ens blir final. Jag räknar väl egentligen inte med Kallur heller, men i det fallet så är jag i alla fall intresserad och jag hoppas verkligen att det ska gå bra för henne. Jag vet inte varför, men det känns som att hon förtjänar det. Hon ä' la' för go', ändå. Stefan Holm vet man ju som vanligt inte var man har, det kan både bli flipp eller flopp. Som alltid. Men jag hoppas på flipp...eller hopp. Ha...
      Men jag har en outsider som det inte har pratats så mycket om. Anna Lindberg, någon? Hon är i alla fall snygg...


Groteskt, men sött...

Här kommer en till bild som kan placeras under kategorin: Naaaaaaaww
      Fröken Helen Kauppi körde ett första april-skämt med oss där hon påstod att tandläkaren ville ha uppgifter om våra tänder och hur stort vi kunde gapa.
      Alla köpte det utan protest eller misstanke - vi var ju ändå bara 7-8 år...


 

Nostalgi

Det här är gulligt. Min lekis-klass från 92/93.
     Då trodde man ju att de här människorna skulle vara i ens liv för evigt - but little did I know. Det blev i alla fall fyra år med den här klassen, fast vissa av människorna blev det ännu längre med.
     Låt oss titta närmare på vad de här små trollen gör idag. 




Längst bak till vänster:
Bibbi Bedrin
(lärare) "Har varit biträdande rektor på Västerskolan, men nu är hon tillbaka i skolklass, tror jag."

Helen Nygren (lärare) "Jobbade ute på Ulvesundsgymnasiet som lärare på Barn- och fritidsprogrammet."

Ståendes från vänster:
Malin Wikner: "Henne gick jag med från lekis till studenten på gymnasiet. Helt sjukt egentligen. Nu pluggar hon i Kalmar, vet ej till vad."

Lina Göransson: "Tror inte att jag pratade med henne så många gånger under de 4 åren. Vet icke vad hon gör idag, men jag tror inte att hon bor kvar i Kungsör."

Jimmy Carlsson: "Han hängde kvar i mitt liv länge tack vare fotbollen och innebandyn, plus att han är Stiffas kusin. Hade det lite struligt ett tag med rättvisan, men nu verkar han vara på fötterna igen. Hejar på honom ganska ofta uppe på byn."

Magdalena Mayer: "Efter de första fyra åren så återförenades vi på gymnasiet igen. Där blev hon en ganska nära vän. Har pluggat i Luleå, tror jag, och vad jag vet är hon fortfarande där."

Joakim Palm: "Mannen, myten, legenden. En av mina bästa kompisar en gång i tiden, men i de sena tonåren så växte vi ifrån varandra. Vi blev klasskamrater på gymnasiet igen, men han hoppade av innan studenten. Ibland kan jag se honom på avstånd då han svävar fram. Ibland kan jag sakna honom."

Caroline Bergström: "En nära vän på lågstadiet, och en av få tjejkompisar jag haft i livet. Hon var cool. Efter lågstadiet skiljdes våra vägar, och de har ännu inte korsats igen - förutom på den legendariska nyårsaftonen 2005. Jag, Bläckfisken och Stiffa firade in det nya året på Blå i Eskilstuna, och plötsligt kom Caroline fram och pratade. Hon jobbade nämligen där. Stiffa säger att han sett henne med en barnvagn i E-tuna, men jag vet inte om det var hennes."

Linda Ahlgren: "Också det en legend - men av andra orsaker. Oboy vad många historier det finns om henne, och hennes skolgång är en historia för sig, då hon inte hade det så lätt alla gånger. Vet icke vad hon gör idag, men jag tror hon bor kvar i Kungsör."

Sittande från vänster:
Andreas Carlsson: "Ja, även Andreas följde med mig genom hela skolsvängen, från lekis till studenten, och det är väl inte lika konstigt. Karln kan ju inte leva utan mig. Antar att det är likadant åt andra hållet. Notera att han inte har några strumpor på sig på bilden - det säger ganska mycket om Andreas barndomsår. Barfota och ofta någon annanstans i huvudet. Om ni undrar över mustaschen så tyckte jag att det var roligt att rita dit den."

Johanna Andersson: "Hon följde nästan med mig genom hela skolsvängen. Vi skjildes åt efter högstadiet, och henne pratade jag också sparsamt med under 10 år. Bor kvar, tror jag."

Jimmy Collin: "Världens mest otursförföljda människa i lekis och lågstadiet. Jag är ganska säker på att han grät varje dag. Väldigt ängslig på lågstadiet, innan han senare tuffade till sig rejält åt andra hållet. Bor kvar."

Jonatan Björklund: "Som ni ser på bilden så var det en väldigt skötsam liten pojke. Det här var enda tillfället som jag använde mina gula jeans, och om inte klumpedunsarna nedaför skulle vara i vägen så skulle ni se mina coola hundtofflor. Notera även min Göran Arver-tröja. Pappa hade en likadan, och den skulle jag ha på mig när vi senare i livet skulle jobba tillsammans som bilförsäljare. Så blir det nog inte."

Ann-Sofie Wirenborg: "Hästtjejen. Henne var jag tillsammans med - längre än vad jag visste om. Jag trodde att jag hade gjort slut med henne i lågstadiet, men tre år senare - då klassen hade splittrats och vi gick i femman - så fick jag reda på att vi fortfarande var tillsammans. Vid det tillfället var jag ihop med en annan tjej, och jag blev jätterädd att jag nu hade varit "otrogen". Vet icke vad hon gör idag.

Sandra Lehtikangas: "Väldigt blyg tjej. Sa inte mer än nödvändigt. Tuffade till sig en aning på gymnasiet, men vi gick dock inte i samma klass, och jag tror att hon bor kvar i Kungsör.

Robin Pettersson: "Min bästa kompis då. Vilka underbara minnen jag har med honom, det var verkligen en jättesnäll kille. Sedan kom tonåren, och då försvann allt det vi hade gemensamt. Relationen repade sig aldrig och idag hejar vi bara på varandra. Har nu flickvän och bonusbarn i Kungsör."

Cecilia Landström: "Tjejen som alla killar var kär i. Fick ingen jättebra kontakt med henne under de här 4 åren. Idag träffar jag henne genom gemensamma bekanta, men något chit-chat brukar det aldrig bli. Bor i Örebro."

Liggandes från vänster:
Dennis Åslund: "Väldigt rolig med sitt speciella sätt. Man visste aldrig vart man hade honom, han var som en kameleont. Tappade kontakten efter grundskolan. Idag är han ganska nybliven pappa och bor i Köping."

Rikard Berglund: "Även det en genomsnäll kille. Rikigt go var han. Hamnade väl lite snett senare i högstadiet, och jag vet inte riktigt hur det är med honom idag. Ser honom ofta på byn."

Ej med på bild:
Christian Cole: "Kom som "den nyinflyttade killen" efter halva lekis-tiden. Alltid glad. Umgick ganska mycket med honom en tid på lågstadiet, men sedan splttrades klassen, och även han och jag. Har varit runt lite varstans i världen, känns det som, men jag tror att han är i Kungsör nu. Har sett honom ganska ofta nuförtiden, i alla fall.


Världspremiär

Shit, jag hade glömt bort hur drygt det är att gå upp innan klockan tio på morgonen. Men nöden har ingen lag.
      Klockan 09.05 klev jag upp, gick på toa, kokade kaffe, och sedan satte jag mig framför datorn. Anledningen?
      Oasis kommande singel Shock of the lightning hade världspremiär på radio. 
      Det var The Chris Moyles Morning ShowBBC radio som hade fått den äran - och vilken jävla ära det kom att bli också. Även fast jag hade hört 20 sekunder från låten sedan tidigare så blev jag ändå totalt överkörd. Manglande gitarrer, bombastiska trummor och en Liam i toppform. Fantastiskt.
      Noel har i en tidigare intervju sagt att nya skivan är en stor risk som han är osäker på om den kommer att falla fansen i smaken - då Oasis ska ha lämnat den klassiska vers- och refrängmusiken för att satsa mer på groove.
      Well...jag sitter kvar i båten, Noel.

Tv-themes

Det kan vara ett av de mest klassiska intron någonsin. Så gott som alla känner igen ledmotivet. Samtidigt är det också en av världens bästa serier någonsin - om inte den bästa?
      Vad MacGyver betydde för min barndom går inte att beskriva. Den fantasi och uppfinningsrikedom som speglade serien speglade även min lekfullhet. Tack vare MacGyver så öppnades en ny värld för mig - en värld där ingenting var omöjligt. Fantasin kunde skena iväg till oanade höjder, och på så sätt var varje lekstund en verklighetsflykt utan dess like.
      Jag tycker lite synd om Stiffa, för när vi lekte så skulle jag alltid (ALLTID!) vara MacGyver, medan han fick var fumlige Pete eller klantskallen Jack. Eller ibland en skurk som jag alltid besegrade. Fick jag inte som jag ville så var jag inte med. Sådan var jag.
      Sedan får man inte glömma att MacGyver samtidigt var en jävligt bra serie om en klassisk hjälte som gång på gång räddade såväl världen som sina vänner, och sig själv såklart. Att han dessutom gjorde det genom att förvandla en ballong, lite hårspary och tuggummi till en handgranat gjorde ju inte saken sämre.
      Jag har två favoritavsnitt. Det ena är när MacGyver letar efter någonting på en övergiven båt mitt ute på en sjö, men istället stöter på ett monster som sedan skulle visa sig vara en robot. Det andra är när MacGyver tvingas hjälpa sin värsta fiende, Murdoc, för att dennes fru eller flickvän blivit kidnappad. Det avsnittet har jag bara sett en gång, trots flertalet försök att leta på det igen.
       Det finns många varianter av introt - en del kortare och en del lite annorlunda montage-mässigt sett beroende på vilken säsong det är - men det här är min favorit.
       Nej...det går inte att hålla tillbaka längre. MacGyver är världens bästa serie någonsin!



Det är inte ens usch...det är någonting annat, någonting mycket värre...

Det finns många vimmelbilder som jag har förbannat mig över - men den här bilden tar fanimej priset.
     Dels är det mitt hår - det är oranget, dels är det min hud - den är vit, på gränsen till genomskinlig, dels är det min look - den är...fruktansvärd, och dels är det min hand - den är på helt fel ställe.
      Men jag bjuder på det här - även Brad Pitt har sina dåliga dagar.


Avdelning: Fulare kan ingen vara...

Iskallt

Oj, oj, oj.
    Är det någon som har sett bilderna från prisutdelningen vid brottningen i OS? Ara Abrahamian tog sin bronsmedalj, och innnan silvermedaljen och guldmedaljen hade delats ut så hoppade han ner från prispallen och vandrade in mot brottningsringen. Där tog han av sig sin bronsmedalj och la den på golvet, varpå han vinkade lätt till publiken och sedan gick därifrån.
    Iskallt.
    Det som ligger bakom demonstrationen är att Ara, enligt honom, blev bortdömd i semifinalen - något som gjorde både honom och dennes tränare ursinninga. Ett tag trodde jag att han skulle nita någon ur domarkommittén. Det var också länge oklart om Ara ens skulle brottas i bronsmatchen, men tillslut stod han där - och på ren ilska sopade han hem medaljen.
     En medalj som han lämnade ifrån sig lika snabbt som han fick den.
     Iskallt.

Derby namba' to'...

Ja...det blev ett blött derby mellan KFF och Arboga Södra. Så pass att matchen var tvungen att ta ett avbrott på grund av hällregn, hagel, blixtar och dunder. Den som ändå hade haft ett paraply. Istället fick vi trotsa regel nr.1 som gäller när det blixtar - "Du skall icke stå under ett träd!"
     Well, well... Södra vann i alla fall med 1-0, efter mål av vår vän Greken. Om man tittar på första halvtimmen så är det helt otroligt att Södra lyckades hålla rent - för så överlägsna var KFF. Men regnavbrottet tycktes vara precis det som Södra behövde, för efter det så var det match mellan två lag på riktigt.
     1-1 hade väl varit det bästa, om man frågar mig, men Södra-seger var trots allt det näst bästa.

Värre var det i Valskog, där en viss Stiffa dömde pojklagsfotboll. Enligt rapporter till Vampyren hade det haglat, jag citerar: "Isbitar som var en decimeter i diametern...", och matchen fick avbrytas
     Ho ho.
     ...och inget betalt fick han heller.

Tv-themes

Jag trodde att jag tveklöst var ensam om den här serien - men det visade sig att även Vampyren hade kännedom om Mask. Jag blev både glad och sur. Glad, för att det är kul att ha någon att diskutera serien med - sur, för att jag (i vanlig ordning) vill vara ensam om saker och ting.
      Shit the same - Mask var en tecknad serie på 80-talet, och jag kom i kontakt med den tack vare att jag hyrde den på Videpunkten när jag var liten. Många gånger.
      Jag tyckte det var så häftigt när alla hjältarna samlades inför uppdragen. Alla hjältarna hade en specialklocka som signalerade när det var uppdrag, och det var en dator som valde ut vilka hjältar som skulle iväg på uppdraget - då alla uppdrag krävde olika specialhjältar med olika egenskaper.
      Hmm...det kanske låter krångligt - men om man väl sett serien så förstår man. Hur som helst - det var i alla fall häftigt när alla hjältarna signalerades, då de bara sprang ifrån sina vanliga jobb för att rädda världen.
      Ett plus också för det fantastiska introt till serien. Det är så 80-tal. Så kult.



...och gissa vad? Det kommer en film även om denna serie.
     Kolla själva. Här är trailern.


Operation: Hair

Det här var jag i mitten av juni:




Det här är jag nu:




Det här är jag nästa sommar:


Om vi ska fortsätta på avdelningen "Roligt från förr"...

Jag hittade ett kuvert från mellanstadiet. I det låg en liten lapp ifrån varje klasskamrat. Grejen var den att vi skulle skriva ett omdöme om varje person i klassen, och sedan skulle man få de samlade omdömena i ett kuvert innan vi gick på julledighet.
      De kommentarerna jag fick var mest var "rolig", "snäll" och "bra på fotboll". Men så kom en kommentar ifrån Kent Granroth som skiljde sig ur mängden. Det stod: "Bra på att sjunga och härma artister."
      Det var både rolig och lite gulligt.

Annars skrev vi dagbok om den första tiden på mellanstadiet. I mitt första inlägg skrev jag bland annat så här: "Alla tycker att jag är roligast i klassen. Andreas är lite avundsjuk så när han försöker vara rolig så blir det mest fjantigt."
       Redan då. Redan då...

Slutligen hittade jag ett papper där vi skulle få skriva om våra förebilder i livet. Jag hade valt mina föräldrar och Tomas Brolin.
      På frågan varför de var mina förebilder så skrev jag på en rad: "De röker inte, snusar inte och knarkar inte."
      Det är faktiskt en jävligt bra motivering till varför man är en bra förebild.


Äntligen

Berbatov är klar för United...jättesnart.
     Det är Daily Mail som skriver det, och även om det inte är bekräftat på Uniteds hemsida finns artikeln även där. Enligt tidningen så har Berbatov meddelat sin lagkamrater att han inom några dagar kommer att vara en Man United-spelare.
      Kan vara världens längsta värvnings-försök - men skam den som ger sig.
      IN YOUR FACE, TORD!!!!!!

Väldigt charmigt...

Jag är den första att erkänna att jag målar som en kratta. Jag är verkligen urusel, och Bild var alltid ett av mina hatämnen i skolan - trots att lektionerna med Bosse Jensen var de lökigaste lektionerna.
      Men jag kommer ihåg att jag tyckte om att rita när jag var yngre - på den tiden då man fick rita vad man ville i en så kallad målarbok.
       De här gubbarna var jag utan tvekan bäst i världen på att rita. Så det så....



Cheers, Pa'

Okej, jag tänkte först inte göra det här. Men - grattis pappa!!!
     Njut av den långa ledighet som snart träder i kraft...




En pensionär.

Bill & Bull

Jag vet inte vad Mr.Tequila gör här - men det är i alla fall roligt, lte bögigt och absolut inte okej.




Avdelning:  Ett av många sätt att visa att man är jävligt bra kompisar.

Love from the past...

Hittade även en "tjej-lista" från mellanstadiet. Det var en lista med tjejer som jag antagligen var kär i - och den såg ut enligt följande:

1. Hanna Söder, 3 C
2. Mikaela Jansson, 5 A
3. Sandi Sharro, 5 A
4. Anna Blomberg, 5 A


...och om jag ska förklara förstaplatsen så var det för att jag var tillsammans med fröken Söder vid denna tidpunkt.

Värsta grymma språket, jao'

Nu har jag rotat igenom alla mina gamla svenska-uppsatser, och det var både kul och häpnadsväckande. När jag läste alla omdömen jag fått så finns det en fras som ständigt återkommer, nämligen: "Fantastiskt språkhantering" - och det roliga är att det är fyra olika lärare som alla skrivit det upprepade gånger.
      Det måste med andra ord vara en av mina starkaste egenskaper när det kommer till skrivandet - och det kan också förklara en del betyg jag fått. För när jag läste igenom allt gammalt så tyckte jag att mycket av det jag skrev var ren skit - men ändå hade jag fått MVG, och omdömet "Utmärkt språkhantering." Kanske att jag levde mycket på det.
      Ironiskt nog så fick jag bara VG på en text som jag än idag hävdar är det bästa jag någonsin har skrivit. Det bevisar ju bara att ingen förstår mig.
      Jo, en person förstod mig. Onni Takala. Min sista svenska-lärare, i Svenska C. Han hajade hur jag fungerade i mitt skrivande, och faktum är att han på allvar tyckte att jag skulle bli kåsör.
      Jag kommer aldrig att glömma vårat betygsamtal inför studenten. Det var kort men starkt. Han började med att säga: "Jag har lite problem med ditt betyg, jag vet inte riktigt vad jag ska sätta." Jag fick panik och höll på att svimma, jag hade ju haft MVG i Senska ända sedan åttan på högstadiet och hade bara fått bra omdömen i Svenska C. Han fortsatte: "Jag vet inte om jag ska sätta MVG+ eller MVG++" Han skrattade. Jag började andas igen.
      Onni Takala - min mentor, för en kort period.

Nu är det inte kul längre...

God morgon...
    Nu är det illa. Jävligt illa!
    Inte nog med att det är svårt i verkliga livet - men nu kan jag inte inte ens få de tjejer jag vill ha när jag drömmer! Då är det illa. I mina drömmar brukar det alltid bli som jag vill.
    Så här var det... Jag drömde att jag träffade en tjej (som påminde väldigt mycket om en person jag mött tidigare) och jag tror att vi skulle ha idrott - men plötsligt befann vi oss på Thor Modeén-teatern, innan vi i nästa skede var ute på T-bryggan vid Skillinge. Skit samma, under denna tid som det tog att komma ut till T-bryggan så lyckades jag komma väldigt nära tjejen - och jag blev såklart förälskad.
    Vad händer då? Vad ser jag då?
    Jo, plötsligt börjar Mr.Tequila flörta med henne - och hon faller för det. Helt plötsligt är de på väg därifrån, de går långt bort, och jag vill fan inte veta vad de ska göra.
    Skit också!!! Du ska ge fan i mina drömmar, Mr.Tequila. De är allt jag har.

Tv-themes

Dags för en ny superhjälte-serie - om än av det mer gamla och mänskligare slaget.
     Zorro har alltid varit en av mina favorit-hjältar - tillsammans med Batman, Turtles, Spindelmannen och Stålmannen - och det var i den här serien ifrån början av 90-talet som jag för första gången fick upp ögonen för honom. Min vän Simon Söderholm hade Zorro på VHS, och varje gång vi lekte så tvingade jag honom att plocka fram den. Några år senare började Kanal 5 visa serien, vilket gjorde det lite lättare att titta på det.
     Skit samma - den här Zorro-serien är bättre än alla filmer som gjorts, och en av de serier som snurrade flitigast hemma hos mig i mina yngre dagar.



Nöjd

3-3 mot ett vasst Västerås IK - det får ses som okej.
     Speciellt med tanke på att de ledde med först 2-0 och sedan 3-2, och att vi åkte på två utvisningar, Källberg och Hellberg, och fick spela med två man mindre den sista kvarten.
     Fille och Stubben blev målskyttar, i en match där Fille med all sannolikhet tog sina första löpsteg på en månad, och ändå gjorde två mål - och Stubben skruvade in en hörna direkt i mål med dryga minuten kvar att spela.
     VIK bjöd på ett väldigt bra motstånd och poängen kom efter en moraliskt stark insats ifrån, så gott som, alla KBK-spelare. 
     För övrigt är det helt otroligt att det ens gick att spela matchen - med tanke på hur pass dålig planen var. Att försöka rulla bollen längs marken var det inte att tänka på, då det såg ut som att det hade varit en mullvads-invasion över hela planen. Det kan mycket väl vara Västmanlands sämsta fotbollsplan.

Reserve-team-fight

Förutom den förbannade jävla förlusten mot Franke så gick resultaten annars, så gott som, vår väg i helgen.
     Tvåan Hamre fick stryk av Skinnsberg, och Hallstahammar åkte på däng mot Munktorp - så ingen av dem lyckades knappa in på oss. 
     Däremot vann BK 30 mot IFK Västerås, vilket gör att de nu ligger bakom oss med tio poäng mindre.

Ikväll är det B-lagsfajt.
    Seriefinal mot Västerås IK på bortaplan är det som gäller.
    Hade helst sluppit den här matchen - med andra ord: jag hade helst spelat i lördags - med andra ord: jag satt på bänken och kom in de sista 20 minuterna - med andra ord: inte så jävla kul.  

Utan konkurrens

En av de stora behållningarna under OS kommer att bli Mats Olsson. Han har haft semester sedan fotbolls-VM men är nu tillbaka, och i gårdagens Sport-Expressen vigdes tre sidor åt denne magnifika skånings krönikor.
      Han har alltid varit bäst - men igår visade han att han är bättre än bäst. Han är överbäst, helt enkelt! Jag har aldrig varit med om en mer träffsäker inledning än detta:

OS-guldet i hyckleri är redan klart.
      Högst på pallen: Vladimir Putin, premiärminister i Ryssland.
      Medan alla höll hand under OS-invigningen och sjöng om en drömvärld log Putin åt George Bush, tog fram mobilen och sms:ade en blinkande smiley till den ryske presidenten Dmitrij Medvedev med texten:
      - Okej, nu åker vi.
      Mullret i Peking häromnatten var fyrverkerier, mullret i Georgien är på allvar.

Olssons
krönikor är så mycket mer än sport. Det är en livsbevakning - ett referat om omvärlden.
      Resten av krönikan handlar om hur nyhetsbilderna nu är naturlig och förväntad mix mellan guldkantade idrottare och utbrända hus, döda och sårade eller sargade människor. Sedan fortsätter han om svenskarna boxarnas korta OS-äventyr i Peking - innan han avslutar med följande ord:

Jag hade nog varit mer både förbannad eller besviken eller bitter än vad Naim Terbunja var igår. Han bara stod där med tatueringar som löpte upp längs båda armarna medan svetten flödade. Till slut suckade han och sa:
      - Och det kommer ju ett nytt OS om fyra år.
     Ja, verkligen. Det är grejen med den här verksamheten. Det kommer alltid nya OS, nya matcher, nya krig.

...och folk ifrågasätter varför jag dyrkar Mats Olsson.

Verkligen ett jätte-WOAW!!!!!

Om ni inte visste om det så ska jag berätta det för er. Tiden går fruktansvärt fort!!!
     Jag satt och funderade på vad som har hänt i mitt liv år 2008, och av praktiska skäl började jag med att drömma mig tillbaka till 1 januari. Vad gjorde jag då?
      Jo, jag var i Sälen tillsammans med Riddarna - och det gjorde mig förskräckt! Inte för det faktum att jag var i Sälen med Riddarna - utan att det har gått åtta månader sedan dess! Det känns, utan att överdriva, som förra veckan vi satt där i stugan och garvade. Vart fan tog resten av året vägen?
      Jag fick nästan panik och tokångest. Hur fan kan det vara mer än ett halvår sedan?
      Därefter började jag fundera på vad som efter det. Då började jag tänka på försäsongsträningen med fotbollen, och det kändes genast som betydligt längre bort. Grusträningarna på Centralvallen, Ålands-turneringen, träningsmatcherna - allt det kändes som ett år tillbaka, vilket var avsevärt rimligare.
      Men ändå - Sälen, åtta månader??? Man kan ju bli mörkrädd för mindre. Jag vet, jag vet - "det går fort när man har roligt" - men va fan...
       Det börjar verkligen bli dags att ta tillvara på livet.

En värdig återkomst

Jag vet vad ni tänker. "Vart har han tagit vägen?", "Har det hänt någonting?", "Åh, snälla kom tillbaka!"
     Lugn, mina barn. Även pappa måste få ha semester. But no more. Kungen är tillbaka - och det på bästa möjliga sätt.
     Det är tack vare det här som ni älskar mig.



Fy fan...

Jävla, jävla, jävla, JÄVLA, JÄVLA piss!!!!
     Århundradets mest onödiga förlust.

Råby IP, 15.00

Idag drar serien igång igen efter sommaruppehållet. Franke väntar på bortaplan, konstgräs på Råby IP, och jag har en känsla av att det kommer bli tufft. Franke är alltid ett lurigt lag att möta - och mina erfarenheter av Råby är inte de bästa.
      Tror faktiskt inte att jag varit med och vunnit någon gång på Råby, varken med A-laget eller B-laget. Det blir nog till att leta sig tillbaka till juniorlaget för senaste vinsten där.
       Bra läge att pricka in en första vinst idag, alltså.

Playa', we whoooopt yo' asses'...ai' tha' righ', Brown Bear...

Så här var det...
     Fem vänner träffades hemma hos en vän. Det var Sparrisen, det var Trötter, det var Vampyren, det var Holländaren, och det var Bläckfisken. Plötsligt sa Trötter: "Ska vi spela basket?!!?" Detta möttes av skeptis - men iväg till basketplanen begav de sig.
     Där spelades en tre mot två-match, och som sig bör vann laget med tre spelare i. Dock var det jämnt - och svettigt!!!
     Sedan begav sig de fem vännerna hem till Trötter för att titta på Felon. Det var en "äckligt spännande" och välspelad film.
      Ta' ta'...


                   

           

Tv-themes

Den här tv-serien skulle jag bli mycket, mycket förvånad om någon kommer ihåg. Kanske ni lite äldre grabbar och tjejer, men annars - nej, jag tror inte det.
     Hunter. Ringer det några klockor? Skit samma, denna serie var en av anledningarna till att jag började leka agent och polis. Jag tyckte det var så häftigt med alla pistoler och alla bilar som flög över staket och alla "Hands up!".
     Hunter är definitivt en del av min barndom, men jag kan för allt i världen inte förstå hur jag fick se det här. Det måste ju ha gått sent på kvällen och jag kan inte ha varit mer än 6-7 år. Hmm...måste kanske snacka med mor och far om barnuppfostran...nej förresten, då hade jag ju gått miste om allt härligt...allt härligt som jag nu delar med mig till er...och ni älskar det!!!!!! Aaaahh...
     En annan grej jag gillar med de här gamla tv-series-intron är att de alltid har fantastisk musik. Det är syntar och trumpeter och det blir så storslaget. Plus att de alltid var långa, det var ju inte ovanligt med intron på en och en halv minut förr. Sånt ser man inte nu förtiden, läs; Two & a half men.



Ångest: del 53

"Den kryper sig på. Kall och obarmhärtig.
     Det är så fruktansvärt mycket som är fel i Maestro Påls liv just nu. Ingenting är som jag planerat. Jag går runt i millimetersmå cirklar - kall och svettig omvartannat. 
    Jag är inte dum. Självklart är det bara jag som kan ta tag i det. Men om man inte vill? Om man inte orkar? Om man inte vet? Vad gör man då?
    Jag orkar inte ens skita i allt.
    Det var så mycket enklare förr. Då kom man undan med att vara ingenting."



Dessa rader ovan kommer från ett arkiverat inlägg som jag aldrig postade här på sidan. Jag skrev det när jag befann mig i ännu en kvälls-svacka.
     Frågan är: varför postade jag aldrig inlägget? Jag vet inte. Kanske var jag trött på att känna mig nere hela tiden? Hur som helst känns det skönt att kunna säga att dessa ord inte längre cirkulerar inom mig.
     För tillfället, åtminstone...

Broder Daniel forever

Jag skrev om Håkan Hellström - men det är mycket Broder Daniel just nu. Väldigt mycket. Ja...bara, faktiskt.
     Det finns inget band i världen som bättre visar hur enkelt det är att göra fantastiska låtar. Det är en takt, ett gitarrslinga och en enkel, men ack så effektiv, refräng. Så simpelt men ändå så pompöst.
      Man kan tro att de vaknade först mot slutet, med Shoreline och When we were winning, men faktum är att de alltid varit magiskt bra. Från första skivan, Saturday night engine, med The Middleclass, Cadillac, The Kids are alright - till andra självbetitlade skivan med Work, Underground, Upside down and inside out, Steel - till tredje skivan, Forever, med låtar som I'll be gone, You bury me, Dream my days away, No time for us - till sista skivan, Cruel town, med redan nämnda låtar och även What clowns are we, Out of this town och Hardened heart.
       ...och det var ändå bara ett axplock av allt fantastiskt.
      Det är fascinerande att något så svart kan vara så förlösande och vackert. Man vill bara skrika - och inte av vrede, utan av...ja, glädje. Eller positiv frustration.
      Så bra, så bra, så bra...

Hur som helst - idag gör Broder Daniel sin avskedskonsert på Way out west i Göteborg. Spelningen är en hyllning till bandet själva och deras karriär - men det är även en hyllning till bandets forna gitarrist Anders Göthberg, som tidigare i år begick självmord.
      Det kommer med all säkerhet bli en fantastisk kväll och ett känslosamt avsked. Bandets fans är kända för att vara landets mest trogna och fanatiska, vilket säkert kommer märkas ikväll.
      Jag hade länge planer på att fixa biljetter till festivalen, bara för att se Broder Daniels farväl, men med fotboll och allt så insåg jag att det inte skulle gå ihop. Får hoppas på en DVD ifrån spelningen istället.
      Men annars...tack för allt.

Ett ypperligt exempel på deras briljans:


Jag sa aldrig tack...

En som hjälpte mig fruktansvärt mycket när jag hade det tungt var Håkan Hellström. Speciellt genom hans senaste skiva - För sent för Edelweiss.
      Det finns en period på skivan, från spår 4 till spår 7, som träffade något så enormt. Det var inget pep-talk direkt, utan mer en känsla av...jag var inte ensam.
      Jag vet inte hur många gånger jag lyssnade på just denna del av skivan, men det var dagligen - och framförallt varje natt.
      Varje gång kändes det lite, lite bättre.

Spår 4 - Kärlek är ett brev skickat tusen gånger


Vad jag bryr mig om nu - är att du kommer nära mig
Även om det är för sent att älska dig
Vad jag bryr mig om nu
Är att från samma säng, lyssna till samma regn

Vad jag bryr mig om nu - är att få ut dig ur skallen
Är att aldrig ge hela hjärtat för kärlek igen
Den tar slut från kyss till kyss
Vad jag bryr mig om nu är att aldrig ge - hjärtat rakt ut
...
Vad jag bryr mig om nu är att se dig gråta
För jag har gråtit
Och du ringde aldrig
Vad jag bryr mig om är att du kallar på mig - även om jag inte kommer tillbaks till dig
...
Vad jag bryr mig om är att höra dig andas
Veta att du är nära
Förlåt, nu slutar jag
Vad jag bryr mig om är att du kallar på mig - även om jag inte kommer tillbaks till dig

Spår 5 - Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din

...
Jag tänkte sjunga nåt för dig ikväll
Och när jag blir för full för att sjunga
Kan vi promenera hem
I Gbg regn
Jag flyger högt och det
känns som jag faller igenom igen
Jag vet inte vem jag är
men jag vet att jag är din

Spår 6 - För sent för Edelweiss

Du säger att kärleken - aldrig vart till för dig
Att du aldrig känt vinden - högt över trädtoppen
Du säger att den delar sig - vid kinden
och blir hel igen - bakom dig
Och varje moln är trasigt
Du räknar allt sorgligt
Natten lång - och hon du älskade en gång
Och kanske älskar än - spelar det nån roll
Nej kanske ingen - kanske allt egentligen
...
Och du undrar vem - som kysser henne nu
Och du undrar vem - vem om inte du
Och läpparna - som du kallade dina
Det gör ont att veta - men lika ont att undra
...

Spår 7 - Kär i en ängel

Du kanske tycker jag verkar borta i tankar
och det kanske stämmer
Som om jag hade nåt bättre för mig
som om jag inte lyssnar längre
Och det gör jag inte heller
nej, jag tänker på ängel
Mjukare än snöflingor i april

Hål i skorna och jag går i ösregnet
och bilarna kör nästan över mig men jag märker inget
För nu går hon runt härinne i huvet
Och jag går mot henne vart jag än går
...

Glädje/Tårar

Glädjebeskedet:

Ronaldo stannar i United. Snorvalpen har äntligen kommit till insikt om vad som är bäst för honom. Efter ett samtal med Sir. Alex, ska tilläggas. Hi hi...
     Skit samma det som har varit. Han är klar nu, och det gamla kan läggas längst in i garderoben. Jag bryr mig inte, i alla fall. Det enda jag bryr mig om är att han nu fortsätter flyga fram längst kanterna.
      Glory, glory Man United!!!


Skandalen:

Inte så jävla konstigt att svenska lag aldrig går långt i Europa när det finns piss-##*/+¤*#-jävla-idiot domare från fucking jävla Skottland. Nu för tiden räcker det alltså inte med att spela bra - man måste också ha turen att få en domare med stake. Hur fan man kan blåsa straff i ett sådant läge är för mig oförklarligt. Visst, Hjalmar vispar med armarna - men om inte idiotjäveln är 110 % säker på att det är straff så ska han för helvete inte blåsa.
      Britt-jävel! Vad tror han att det är för nivå? Det är ju för fan the fucking Champions Leauge!!!!
      Att han sedan ändrade sig efter att ha sett reprisen efter matchen gör ju bara det hela mer sorgligt. Jag lider med alla Blåvitt-spelare - allra mest med Hjalmar.
      Men ingen kan säga att vi inte försökte. En hedersam förlust. MEN FAAAAN ALLTSÅ!!! Hoppas nu verkligen att britt-jävel aldrig mer får dömma internationellt.

Kul på många sätt

Jaha, så var det officiellt. Bergdahl är klar för KBK.
      Jag tror att det kommer bli en grym krydda i en annars väl smaksatt soppa. Nu får vi lite konkurrens i anfallet, och det lär nog inte skada. Bergdahl-Pakanen på topp - det låter inte helt fel.
      En som inte är lika nöjd med det hela är Glappkäftaka Tony Andersson. På sin blogg skriver han hur besviken han är över att Bergdahl inte hjälper sin moderförening Munktorp att hålla sig kvar i fyran. Samtidigt poängterar han tusen gånger att han inte är bitter.
     Jag kunde bara inte låta bli att skriva en kommentar till honom.

Tv-themes

O'boy - det här är en klassiker.
     Alla som är runtomkring min ålder måste ha sett den här tecknade serien. Man kom hem efter skolan, satte på teven - och där var det. Thundercats.
     Lejon-O var min favorit, och det var inte sällan som man hörde någon från trädgården skrika "Thunder. Thunder. Thunder. Thundercats! Hooooooooooo!!!!!"
     



Även fast det här var en 80-talsserie så levde den kvar långt in på 90-talet - och vet ni vad? Det ska komma en otecknad Thundercats på film, med premiär 2010. Ska vi börja köa för biljetter eller, Bläckfisken?
      Kolla själv - här är trailern.


Lill-lördag

Det blev en kräftkväll ikväll.
     Efter gemensam inhandling samlades Riddarna hemma hos mig för att förtära dessa delikata små aliens. Vampyren mosade i sig som om han aldrig hade sett mat förut. Studenten och Bläckfisken likaså. Jag-älskar-coola-crash-boom-bang-pow-pang-filmer-mannen var lite mer försiktig - men efter ett tag började även han glufsa i sig av kräftorna och räkorna.
     Själv åt jag en halv kräfta. De är alldeles för håriga och äckliga till utseendet för att jag ska kunna njuta fullständigt av de mikroskopiskt små bitarna. Jag nöjde mig med rostade mackor.
     Givetvis skulle jag haft bilder på denna kräftskiva - men någon glömde bort att plåta. Jag ska inte säga vem denna någon är, men jag kan ge er en ledtråd. Han är chefredaktör på denna sida... 

Aja, efter maten begav vi oss till huset bredvid mig för film.
     Hancock stod på menyn, och det var en bra film. Lagom underhållande och bra skådespeleri. Lite tunn story, men annars en bra film.
     Det tyckte alla Riddare. Utom en. Japp - Jag-älskar-coola-crash-boom-bang-pow-pang-filmer-mannen. Han tyckte att det var en jävligt grym film. Men när han insåg att alla andra inte var lika imponerad så sänkte han sitt betyg.
     Märkligt - men förståeligt.

En fån i telefon...en

Oj...hej.
    Nu har jag fixat ett kort gig. Jag ska jobba på Origa de närmaste två månaderna, med start den 18:e augusti. Jag ska jobba med att uppdatera deras kundbank - något som tydligen inte är gjort på en lång, lång tid.
    Jag får en lista med kontaktpersoner hos olika företag som jag sedan ska ringa upp för att checka av att alla uppgifter stämmer, samt ställa lite frågor kring deras relation med Origa.
    Listan sträcker sig över dryga 7000 personer - så det kommer milt sagt bli ett jävla ringande.
    Men det är ett tidsfördriv, om inte annat...

* * * * * *

Annars har jag börjat rensa ur en garderob i rummet. "Oj, wow!", tänker ni - men det är inte vilken garderob som helst. Det är nämligen släng-in-allt-skit-som-jag-inte-vet-vart-jag-ska-göra-av-det-garderoben.
    Där fanns pennor, stift, linjaler, en låda Noblesse-choklad från 2001, kikare, leksaker, tidningar, näsdukar, böcker - och papper!!! Miljontals med papper. Alltifrån gamla manus till gamla betyg och diplom.
    Just betygen var känslosamt att läsa. Det var så mycket..fint. Jag har bara läst ett fåtal, men de berörde mig desto mer.
    Svenska-omdömena var roligast att läsa, för det ämnet var jag verkligen bra i. Min sista svenska-lärare på gymnasiet skrev följande efter en påhittad artikel om det stundande rökförbudet på krogarna: "Du lägger in lite för mycket värderingar i texten, men din språkhantering och humor tvingar mig till att sätta ett högt betyg. För allt i världen - bli kåsör. Du skulle få åtminstone en trogen läsare." Betyg: MVG
     Tack Onni.
     Krister "Rejan" Rejström gav mig också alltid högt betyg. I början var han alldeles lyrisk med omdömena och skrev saker som "Utmärkt", "Lysande" och "Fantastisk språkhantering" - men med tiden tröttnade han och skrev bara "Bra som vanligt". Tillslut var han nere i bara "Bra"
     Svenska-lektionerna var verkligen bra för mitt självförtroende.
     ...och tro inte att jag kommer sluta rabbla upp gamla omdömen. Ha ha, aldrig. När jag läst igenom resten kommer det att komma mera.
     Sån är jag.

Dessvärre hittade jag ett annat papper också.
     På det stod det: "Till Socialtjänsten i Kungsörs kommun har inkommit en anmälan från polisen. Du har omhändertagits på grund av berusning på Stora Torget i Köping 2005-10-02, kl 01.38. Jag kallar dig därför till samtal då det sedan tidigare i år inkommit ytterligare en anmälning gällande dig. Plats: Socialkontoret, Kommunhuset."
     Sån var jag.

Lite om mycket...

Bögig tröja? Det kan vara det mest horribla jag någonsin hört - om det inte hade varit för att det kom ifrån Stiffa... Karln har inte "det där" för att kunna fälla en sådant utlåtande.

* * * * *

Scrubs är bäst igen. Just nu.

* * * * *

Jag vet inte varför - men så fort jag hör ABBA-låtar nu för tiden så får jag gåshud. Jag fick det på Mama mia - The movie - och jag fick det på kvällens Allsång på Skansen, där det var ABBA-tema. Vilka fantastiska låtar!

* * * * *

På tal om Allsångs-finalen...
     Robert Gustafsson visade vem som utan tvekan fortfarande är Sveriges roligaste person.
     Han gjorde det genom en ny imitation av Tony Rickardsson - och han är fortfarande inte bitter. Nääääää, det var ju jäääättekuul att komma tvåååa i Let's dance.
     Helt makalöst roligt. Ett geni.

* * * * *

Jag antar att det inte var så många som kom ihåg Falcon crest?

* * * * *

Imorgon kan bli en fantastisk dag. Inte bara för att det vankas kräftskiva med Riddarna...

* * * * *

Jag tror att det är någonting fel med min mage. Det kan inte vara normalt att tömma ventilen så ofta som jag gör. Så jävla mycket kaffe dricker jag inte.

* * * * *

Varför kommer aldrig Tropic thunder?
    ...och jag längtar tills Austin Powers 4. Den är i manus-process.

* * * * *

Underhållning med J-dog och Stiffa? På ett 25-årskalas?
    Skulle kunna bli världens bästa kväll. Men dessvärre också världens sämsta.
    

Tv-themes

Jag vet inte om ni minns den här serien, eller om ni ens vet vilken det är - men det var verkligen en riktigt jävla bra serie...när jag var liten.
      Serien hette Falcon crest - och om Dallas var lördagsunderhållningen hos familjen Björklund så var detta fredagsunderhållningen. Varje fredag, klockan åtta, SVT 1.
      På den tiden, tidigt 90-tal, kändes det som en liten battle mellan Dallas och Falcon crest - och även om jag höll Dallas främst så var det fortfarande en bra serie.

      Min favorit var den råtuffa Lance - spelad av Lorenzo Lamas. Bara det är ju anmärkningsvärt.




Nattuggla

Igår försökte jag få till en någorlunda hyfsad rutin. Ni vet den där: tidigt i säng på kvällen, tidigt upp på morgonen-rutinen. Nåja, om man nu kan kalla elva på kvällen för "tidigt i säng".
      Skit samma, klockan elva bestämde jag mig för att nanna. Men först skulle jag bara zappa igenom alla tv-kanaler. "Ojdå, Sex & the city... Hmm, jag kollar fram till reklamen, sedan går jag och lägger mig. Ah, reklam, ska bara borsta gaddarna först... Så, läggdags... Jaha, där var reklamen slut. Kolla en minut bara... Så jävla bra serie. Skit samma, jag kollar klart."
      Kvart över tolv var jag i säng. Kunde jag somna då? Of course not. Det är ju då jag börjar fundera över saker och ting. I typ en och en halv timme, eller så...
      Men - jag lyckades ändå pallra mig upp hyfsat tidigt i morse. Nämligen klockan tio, vilket är två timmar tidigare än vanligt. I och för sig ringde telefonen, men det hör inte hit.

Guldkorn från vimmelarkivet

Ibland blir man så glad av att titta på Vampyren.



Avdelning:  The 40-year-old virgin?

We made it

"Blött", sa Bill. "Blött var ordet", sa Bull.
     Man har ju upplevt många blöta stunder i sin 17-åriga fotbollskarriär - men fan vet om kvällens pass inte var den blötaste. Tröjan kändes som en enda jävla 50-kiloshantel, vilket måste ha gett lite muskeleffekt tycker jag.
     "Det gör ju fan ont", sa Solis - och så var det. Det piskade i ansiktet. Men någonstans gillar jag det. En klunga män, och en pojke, som krigar sig igenom en tropisk storm. Det enda som finns i huvudet är att ta sig framåt. Bara framåt - och man gör det tillsammans. Tillslut sitter man där. Vid målet. I bastun. Tillsammans.
     ...och man mår så jävla bra.
     Självklart får man alltid räkna med lite svinn. Alla kommer inte fram, utan stupar längs vägen - läs; Bot-mannen och Tord.

Sommarens sista suck

Vi är ju bara i början av augusti - men jag kan inte hjälpa att känna att sommaren är slut nu. Det är någonting med det att folk går tillbaka till jobbet igen efter semestern. Slut på det roliga, liksom. Bara ett halvår kvar tills julledigheten. Det är sorgligt.
      Visst, man kan säga att sommaren är kvar i en månad till - men det fungerar inte när man inte har någon att dela den med. Alla har börjat jobba igen, medan jag befinner mig på obestämd semester. Det är bara jag och lillbrorsan - och han ska ju vara med sin "flickvän" hela tiden. Loser...he he. He. Ehe...
      I'm lonely.


Tv-themes

Jag har hittat en ny måndagsunderhållning. Eller...det spelar ingen roll vilken dag det är - jag kommer att slänga ut det lite när som helst.
     Det jag pratar om är klassiska tv-programs-intron. Ni vet, de där klassiska tv-programmen som man tittade på när man var liten, eller åtminstone som jag tittade på. Det kommer att bli en fantastiska nostalgi-resa som jag ska guida er igenom.
      Ni behöver inte tacka mig - det enda jag kräver är att ni njuter.

Vi börjar med en av världens genom tiderna bästa tv-serier. Serien som introducerade mig för tv-världen. Serien som fick familjen Björklund att varje lördag - varje jävla lördag - bänka sig framför teven klockan åtta. Där på SVT 1 gick den. Såpornas såpa.
      Jag pratar såklart om Dallas.
      Dallas var lika med myskväll för mig. Stunden då familjen samlades framför teven tillsammans, efter att ha ätit pizza från Pizzeria Cecilia i Arboga. Helt sjukt egentligen att farsan tog bilen varje lördag - varje jävla lördag - för att åka till Arboga och köpa pizza. Jag vet - för jag följde nästan alltid med, och ofta fick jag en klubba av pizzabagaren medan vi väntade. Jag vet inte varför, men jag åt bara pizza från Cecilia (alltid Capricciosa), och jag märkte direkt om farsan hade kört en fuling och köpt pizza från någon av Kungsörs pizzerior istället. Jag var väldigt noga med traditioner på den tiden. Heder åt farsan.
       Aja, nog om pizza. Efter maten väntade alltså chips, godis och läsk framför J.R, Bobby, Sue Ellen och alla de andra klassiska karaktärerna i Dallas.
       ...och jag var alltid världens lyckligaste lilla pojke.



Vi hade i alla fall tur med vädret...ett tag

Ja...det blev väl...branus, kan man säga.
     Det här året var det min tur, igen, att drabbas av Kvarnsyndromet. Förstår inte alls hur, för så jävla mycket av det goda tycker jag inte att jag fick. Fast en titt i plånboken idag skvallrade om någonting annat. Eller så var jag bara generös igår kväll.
     Ett stort tack till Grannen, som än en gång fick agera personlig assistent till mig. Jag borde verkligen försöka att uppskatta honom mer än vad jag gör. Eller...egentligen ska hela Riddar-skaran, och även en utvald klunga Kungsörare, ha ett stort tack. För att de alltid står bakom min rygg när det hettar till...

Idag har jag sovit. Bara. Bara, bara, bara. Det är en lost day i mitt liv.
     Annars glädjs jag åt två saker just nu. Dels att Blåvitt vann igår mot Malmö med 2-0, trots att fem ordinare spelare vilades till returmötet mot Basel. Unge Robin Söder nätade igen. Hoppas bara inte att det blir en ny Rajalakso. Ni vet han i Djurgården som var Sveriges hetaste fotbollsspelare några månader i våras - och som det nu är...väldigt tyst om.
     Det andra som glädjer mig är bilderna från Solskjaers avskedsmatch i United-tröjan igår mot Espanyol. Världens bäste inhoppare kom in sista 20 minuterna och visade omgående varför han är en legend. En oklippt nagel på spanjorernas målvakts ena hand såg till att norrmannen inte blev målskytt minuten efter att han kommit in i matchen.
     Segern tillskrevs ändå United efter Cambells 1-0, på en magisk framspelning ifrån en annan United-legend - Ryan Giggs. Ett värdigt avslut för supersub - Ole Gunnar Solskjaer.

Bra eller anus?

Förmiddagsträningar är alltid jobbiga. Även fast man går upp ur sängen hyfsat i tid och käkar någorlunda bra så tycks kroppen inte vakna.
     Än värre blir det om man vaknar 20 minuter innan träningen börjar, vilket jag gjorde idag. Det var hemskt, och jag orkade ingenting. I blame it on me mam'.
     Well, well... Nu är det bara att börja ladda för ikväll. Först ska vi hem till Blondie Bubble Boy, innan bussen tar oss till Västerkvarn. Det brukar alltid vara grymt där, så jag hoppas på en magisk kväll. Dock känns det lite oroligt med tanke på vädret. Just nu är det uppehåll - men frågan är hur länge det håller i sig.
      Kanske får damma av gummistövlarna ikväll...

Glödlampa: PÅ

Tur att det finns goda grannar när man har tråkigt.
      Golf var på tapeten ett tag, men det rann ut i sanden. Jag föreslog en tv-spelskväll - gärna med spel där man skjuter varandra kallblodigt och rått. Men Grannen hade inget sådant spel. Istället kom han med en annan idé: "Kan vi inte titta på någon film istället?"
       Så det gjorde vi. Först kollade vi på ett lite längre Family guy-avsnitt som var en parodi på Star wars - lite småkul, men annars ett mindre bra avsnitt. Sedan kollade vi på Envy med Ben Stiller och Jack Black. Det var intressant - för även om filmen inte var speciellt bra så inspirerade den mig ändå till att börja använda insidan av huvudet.
       Filmen bygger på att Jack Black kommer på en uppfinning som tar bort hundbajs, eller...vilket bajs som helst egentligen, och tack vare det blir han stormrik. Efter filmen tyckte jag och Grannen att "det där skulle vi också kunna göra" - så vi slängde lite spontant ur oss förslag.
       Min första uppfining var ett medel som tar bort alla fläckar direkt - när som helst. Grannen var skeptisk, och kontrade direkt med en annan uppfinning. Han tyckte att det skulle vara en kanonidé om den där grejen som man drar upp ett blixtlås med smakade lakrits. Då kunde man gå runt och suga på den. "Alla kanske inte tycker om lakrits...", sa jag. "Man kan ha olika smaker", svarade Grannen. Jag var skeptiskt. Mycket skeptisk. Grannen mumlade då om ett piller som botar brustna hjärtan - och då tänkte jag på det som alla människor säkert har tänkt någon gång. Ett piller som omedelbart botar en baksmälla.
       Vi tyckte båda att det var en bra idé, och detta är något vi har diskuterat och efterfrågat många gånger tidigare. I praktiken borde det inte vara omöjligt att få fram ett sådant piller - tycker man. Så jävla långt fram i forskningen borde vi ha kommit att det skulle kunna vara möjligt.
       Nu återstår det bara att hitta bekanta som håller på med kemikalier eller dylikt. Annars får jag börja blanda lite eget här hemma och testa på mig själv. Mmm, jag är någonting på spåret, det känner jag...

Tack och lov för att det är fredag...ja, visst...

Ge mig arsenik. För byn är full av tristess och melankoli.

     Ta mig till glädje. Ta mig till dans. Ge mig något som tar mig någonstans. Mister visa mig den maximala hastigheten - vart du vill, så fort du kan. Ja, vart du vill, så fort du kan.
     Take me anywhere, I don't care, I don't care, I don't care. 

     


Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Fuck!
    Ingen sol. Inget bad. Ingen T-brygga. What to do, what to do... W-h-a-t t-o d-o... What to do.
    Golf? Tv? Greja lite? Inget lockar... Fy fan vad jag har tråkigt.
    

Ett äkta fullblodsproffs

Kolla in det här.
     Det är lika dumt gjort av reportern som det är roligt.



Gryningstid

Jag har varit sjuk. I snart tre veckor.
    Visst har man sett det på film, men jag trodde aldrig att det kunde vara så svårt att glömma ett ansikte.
    Det var nog inga som såg det - men jag gav hela hjärtat rakt ut. Utan mottagare, skulle det visa sig. Kanske var det för osynligt - kanske fanns där ingen som ville ta emot hjärtat.
    Hur som helst vet jag nu vad det handlar om, vad alla pratar om - och jag gillar det. Nu vet jag, och nästa gång kommer jag att vara beredd. Nästa gång kommer jag inte att släppa taget.
    Om det nu blir någon nästa gång...
    Det gör ont att titta tillbaka, men jag kommer aldrig någonsin att glömma. Bara blunda. I resten av mitt liv kommer jag att blunda när jag tittar tillbaka. Smärtan av att undra kommer nog i mitt fall bli lindrigare än smärtan av att veta. Jag vill aldrig någonsin veta. Såret kommer att läka - men ärren de består.
    Det är dags att stänga dörren till det som har varit. Jag vill inte - men jag måste. Annars kommer jag sakta men säkert gå under inifrån.
    Kärlek är ett spel med höga insatser - ju mer man satsar desto hårdare blir smällen. Men för vissa känns även de små insatserna. Det beror på hur känslig man är. Jag är en ängslig spelare som är rädd om sina känslor. Det börjar bli tröttsamt att förlora om och om igen.
    Spelar det någon roll? Kanske ingen. Kanske allt egentligen? Vad vet jag? Jag vet bara då och nu. Det som var då är borta, och utom kontroll. Det som är nu är däremot mera kontrollerbart.
    Andningen börjar gå lättare. Hålet blir mindre. Jag skrattar mer. Jag har till och med börjat sjunga igen. Kanske är clownen på väg tillbaka?
    Det är dags att säga hej då till det som har varit. Dags att börja blunda. Kanske syns vi någon gång i framtiden. Kanske aldrig mer. Det var kul att träffas, i alla fall.
    Jag har äntligen börjat landa.

RSS 2.0