Årets bästa filmer

1. Away we go

2. Baksmällan

3. The Boat That Rocked

4. Inglourious basterds

5. Adventureland

6. Bröllopsfotografen

7. Management

8. Zombieland

9. I love you, man

10. The Invention of Lying

Inför idag

Ja ni...gissa vart jag var igår? Japp - Eskilstuna. Harrys.
    Jag vete fan hur det gick till egentligen. Vi skulle ju bara fira Danskungen på hans födelsedag - och helt plötsligt flödade biran och vi befann oss mitt uppe i en förfest. Några telefonsamtal senare hade vi fixat skjuts, och in till Harrys det bar.
    Vi pendlade mellan optimism och skepticism hurvida det skulle vara smockat eller tomt med folk så här dagen innan nyårsafton - och det visade sig vara måttligt. Endast nedervåningen, puben, var öppen och jag såg framför mig en lugn kväll med några öl runt ett bord fyllt av skitsnack. Men Vampyren och Danskungen ville annat, och snart stod de uppe på scenen och hoppade. Kvar satt jag och Timo (Vampyrens holländska kusin - eller är det syssling?) och jag tänkte "aja, låt dem dansa så sitter vi och surrar". Men Holländaren ville annat - och snart var även han och jag där uppe på scenen.
    Jag kan inte påstå att jag var danssugen, så det blev mest att jag stod där och trampade och klappade händerna. Jaja, Danskungen verkade ha roligt och det var det viktigaste - det var ju ändå hans födelsedag, något som han för övrigt gjorde allt för att påminna oss andra om. "Det är fan min födelsedag idag! TJOHO!!!" skrek han gång på gång under kvällen.

Och idag är det alltså nyårsafton. Vet fortfarande inte hur det blir, egentligen. Vi ska väl först träffas hemma hos Danskungen och ha herrmiddag, som det så fint heter, och sedan strålar vi förhoppningsvis samman med Fröken Blomberg, Tord, Fröken Johansson, Mayer, Carro och Jerry på något sätt.











Årets bästa låtar

1. Gitarrer och bas, trummor och hat - Hästpojken

2. Svarta linjer - Kent

3. Love is my drug - John ME

4. Halo - Beyoncé

5. Jag förväntar mig ingenting - Hästpojken

6. 11th dimensionJulian Casablancas

7. I gotta feeling - The Black eyed peas

8. Spring Ricco - Florence Valentin

9. Empire state of mind - Jay Z & Alicia Keys

10. Chilla på stranden (pöka i sanden) - Tre vänner på en soffa

Årskrönika

Året går mot sitt slut. 2009 kom, och försvinner nu snabbare än jag hinner med. Som vanligt, kanske. Det känns, som alltid, som att det var igår man stod uppe i bergen i Bergen i Norge och tittade ut över staden som vilade i decemberkvällen. Jag kan inte säga att jag mådde så jävla bra då, och det var inte bara för den mängd Hansa jag hällt i mig.
    2008 var på många sätt ett jävligt jobbigt år. Sommaren blev plågsam tack vare det där man kallar kärlek, och den följdes upp av en ännu plågsammare höst där en av världens bästa människor försvann och efterlämnade sig en enorm saknad och sorg.
    Nej, 2008 var inget bra år - och jag visste inte vad jag hade för förväntningar på 2009. Vistelsen i Norge blev inte alls som jag tänkt mig, och när jag kom hem var jag pank, utan jobb och utan framtidstro.
    Våren kom, och det började väl kännas lite bättre. Det blir lätt så på våren, i alla fall för mig. Allt känns...lite lättare, utan att någonting egentligen förändrats. Sommaren kom, och det enda man såg framför sig var väl Halmstad. Vampyren och Mr.Tequila skulle komma hem för ett litet tag, och förhoppningen var väl att allting skulle bli som förr, så som det var mellan 2004-2007, då det kändes som att vi var oslagbara. Om än bara för en liten stund.
    Halmstad blev också fantastiskt. Det var svårt att se det då, men i efterhand så var det lätt att konstatera att det var den bästa Halmstad-trippen vi gjort. Vädret var rent makalöst bra hela veckan (varmaste veckan på hela sommaren) och allt runtomkring likaså. Det gjorde nog mig väldigt gott, antar jag.
    Sedan flöt resten av sommaren på i samma anda, och ja...det blev en riktigt bra sommar. Jag hade mina bryderier och mina dippar i grubblandets värld, och ett tag var jag lite rädd att det skulle bli 2008 all over again. Men jag vet inte, någonstans så kände jag helt plötsligt att jag skiter i allt som jag inte kan påverka. Det får bli som det blir. Jag var trött på att älta.
    Hösten kom sakteligen, och med det en ny jobbsväng på dagis. Det rullade på, fram till detta nu. Vintern har kommit, med besked, och julen har varit. En jul som alla andra. Bättre än någonsin på många sätt, lika tom och fattig som vanligt på andra sätt.
     Så står vi inför 2010. Jag hittade en lista med löften inför 2009 som jag skrev förra julen. Det var tio löften - vissa mindre, andra större. Alla var rimliga och de skulle alla komma att förändra mitt liv ganska avsevärt. Inte ett enda löfte lyckades jag infria. Det känns väldigt tragiskt. Jag spyr på mig själv när jag tänker på det. Jag är väl en lat och bortskämd liten jävel som inte orkar (eller vågar) göra någonting för att bryta och förändra mönster. Jag skäms för det.
      När jag läser lappen vill jag helst bara gå in en grotta och gömma mig och aldrig komma ut igen. Men det gör ju mig bara ännu ynkligare och fegare. Jag antar att jag får ge mig själv en helvetes hård spark i röven och tio örfilar i ansiktet så att det händer någonting.
      Jag tänker inte lova mig själv någonting inför detta år. Jag orkar bli lika besviken igen. Jag säger som Tony Montana: "Me...I want what's coming for me. The world, chico. And everything in it". Hur mycket jag är beredd att ge vet jag inte. Jag vet vad jag vill, jag vet vad jag kan. Resten kan jag inte göra någonting åt.
      Jag vet inte vad som händer. Om jag sticker, om jag stannar. Boken? Jag vet inte. Jag vill skriva klart den, men vet inte om jag kan. Jag vet bara att jag vet hur jag vill att mitt liv ska se ut - men hur jag ska komma dit...ingen aning? Det är upp till mig. Delvis. Jag mår bra - bättre än på mycket länge. Jag låter det stanna där.
      Äh, va fan...jag säger det. Jag tror på ett bra 2010.

Han gjorde det tillslut!

Han väntar länge. Ihärdigt och tålmodigt håller han ut, för han vet - han vet - att tillslut kommer det bli hans tur. Dagar blir till veckor, veckor blir till månader, den ena efter den andre höjs till skyarna och koras till kung eller drottning för en dag. Ingen tänker på honom. Om han inte sa något själv så skulle ingen någonsin tänka på honom. Åren skulle passera - men aldrig skulle den lilla gossen få fylla år.
     Därför tycker jag att vi utbringar ett sjuhelvetes HIPP HIPP HURRA för Danskungen som idag - årets näst sista dag - fyller 23 år. Jag trodde fanimej aldrig att det skulle inträffa.
     Men grattis broder. Jag...jag...jag älskar dig.

Kap. "Allt det bästa med dagen efter" 3/7

"Jag tänkte skriva en bok och sedan dö. Tänkte säga något som aldrig blev sagt. Men det är ingen här som kan läsa.
     Och 15 år senare står vi kvar på samma plats. Och 15 dagar senare har vi hittat någonting nytt att bygga på. För du är svart där jag är vit, och allt som står emellan oss är skit. Och de säger att vi är Hollywoods renaste par.
     Om vi betalar av våran skuld så får vi råd att göra det här för våran skull, och det är ingen som kan stå där och peka. När man är hög på ett leende av guld så blir man sårbar, starkare och full, och det är så jag blir när vi leker.
     Jag borde kanske tänka på mig själv, lägga upp en plan och en helt ny refräng, och se andra sidan av världen. Men så kommer en sång om bara oss som får mig ur balans och jag tänker att stanna kvar för alltid, ett litet tag. Och andra sidan finns väl alltid kvar om allt skulle dö, men jag tänker bara leva här om du vill att jag vill. Jag kanske låter som en sjöman utan båt.
     Jag ser på dig, men dina ögon kan inte hitta mig. Är jag ett främmande mål eller inget som fastnar framför dig?
     Dom hånar mig. Dom säger du kan inte få någon tjej. Och ju dummare jag blir så börjar jag tro det dom säger.
     Och kanske har dom rätt ändå, och kanske är jag allt dom vill vara. Och kanske ser dom inte dig, och kanske blir det du som räddar mig?
     Men ingen lovar ingenting, ingen lovar någonsin. Kanske är det så att evig kärlek blivit omodern? Kanske är det nåt vi ser på film och läser om i historieböckerna?
     Tills döden skiljer oss åt - och döden kanske alltid kommer efter 30?

Nyårsafton 2008


Boken 2009

Den här texten publicerade jag den 13 juni i år, och det är nog en ganska så central text för hur hela boken kommer att se ut.


"Det kommer kanske inte alltid att vara vi två. Livet förändras med varje steg du tar.
     Du säger att du träffat någon. Någon som jag aldrig var. Mina ögon har inte vågat sett, och jag förstår om du vill träffa någon bättre min vän.
     Vi färdades med ett tåg. Men du hoppade av på fel station, och jag åkte vidare. Ska jag fortsätta ensam eller hoppa av vid nästa station och börja vandra tillbaka? Står du kvar då eller har du hoppat på ett nytt tåg?
     Jag har inga starka armar att bära dig på. Men du behöver aldrig vara rädd. Jag är inte mycket att titta på. Men du behöver aldrig skämmas. För jag är här - och på riktigt. Du ramlar aldrig när du går med mig.
     Men de säger att du är säker, och att han är den rätte. Att den här gången menar du det.
     Jag skäms aldrig för att gråta när du förstör mitt hjärta. Men jag skäms för att säga att du lever kvar i mig. Mina vänner knuffar på mig. Försöker väcka mig till liv idag. Men vad vet de om kärlek som inte kan dö, men inte heller leva.
     Innan dig var livet enkelt. Det kunde ha varit så nu. Men du spelade bra. Bluffade mig iskallt över ruinens kant. Där jag föll ensam har du alltid en famn att vila i. Du kan blunda och tryggt falla bakåt. Du behöver aldrig känna dig ensam.
     Jag hoppade på ett tåg igår kväll. Det tog mig ingenstans på min väg tillbaka till dig igen.
     Nu söker jag dig i någon annan. Någon som påminner om den där varma och tidiga morgonen.
     På denna djävulska plats du lämnat mig finns kärlek överallt. Men du sviker mig kontinuerligt utan betänkligheter.
     Inatt drömde jag om pulver. En flykt från verkligheten förenat med ett rop på hjälp.
     Lillebror, håll i hårt och akta dig. Men fånga den gåva du lever i. Ta ingenting för givet. Det slutar bara med att du slår hål i väggen. En smärta för att bedöva den smärta du krigar emot.
     Förlåt för mitt blöta bläck.
     En ensam vandrares symfoni."

En gång i tiden var Danskungen ett bad ass





E20 tur och retur

Trott på fan om man inte hamnade i Eskilstuna igår igen...
    Först blev det en mini-shopping och en fika på Tuna Park med Fröken Blomberg, Tord och Lasse Forss, innan tåget rullade vidare ut mot södern och Soldatens cribb. Där satt han i sina mysigaste mysbyxor och spelade hjältespel och drack Julmust. Lite senare anlände Vampyren och Danskungen med hamburgare och folköl - och inte förrän sent på natten rullade vi hemåt till Kungsör igen.
    Det blev andra dagen i rad som jag inte kom i sängs förrän halv tre. Dags att vända på dygnet igen.

Och lyssna på det här: jag tror fanimej att jag måste åka in till Eskilstuna idag igen.


Vampyren tipsar

Har ni tänkt på fenomenet "att räva"? Här är en intressant teori om hur det kan gå till i magen efter att man fått i sig alldeles för mycket av det goda. Det är mycket möjligt att det går till så här.



En blodig kväll

Var hemma hos Danskungen och spelade lite X-box igår med Vampyren och Soldaten. Danskungen har en fäbless för "grymma skjutarspel" så det blev enbart den varan igår.
    Så fort det handlar om spel med vapen och att skjuta varandra så förvandlas Soldaten till en hyperkåt John Rambo och skriker "Blod! HA HA! Dö! Dö! Dö! Moahaha! Sug på den här! Yiiiiiiiiihaaaa rätt i grottan!!!". Man blir lite rädd, men samtidigt smittar det av sig och man vill ingenting annat än att smyga upp bakom honom och mosa sönder det lilla aset. På spelet alltså.
    För övrigt så märktes det att julen hade passerat hemma hos Danskungen, för det låt julnötter och julgodis på hela skrivbordet.



Till alla jag älskar...


Kap. "Lonely heart club" 3/7

"När jag satt där själv, fast ändå inte själv, i hörnet på stans slarvigaste sylta så började jag tänka på alla kärlekarna som sprack men aldrig riktigt dog. Jag funderade på vad som hade hänt om jag inte sagt så och gjort det där. Vad hade hänt om jag varit någon annan? Kunde jag ha gjort någonting mer? Vad hade hänt om jag varit så mycket mer?
     Så många kärlekar som jag älskat att hata, så många kärlekar som jag hatat att älska. Hon fick aldrig veta. Men bara en The Love of my life.
     Ibland tvekade jag över om vi var gjorda för varandra, men de flesta gångerna så var jag fullständigt övertygad om att den enda anledningen till att solen gick upp varje dag var för att vi skulle få vara med varandra. Resten av världens befolkning var bifigurer och meningen med jorden och livet var att vi skulle ha någonstans att vandra.
     Fast Sylvia's är inte det rätta stället att börja analysera sitt liv på. Glädjen till trots så var det ensamheten som stod i centrum där. Den var DJ och spelade låtar som Alphaville's Forever young och Achy breaky heart med Billy Ray Cyrus.
      Morrissey summerade det ganska bra när han sjöng:

"Burn down the disco
Hang the blessed DJ
Because the music that they constantly play
It says nothing to me about my life
Hang the blessed DJ"

Jag minns vilket rabalder det var när Gyllene tider's Det är över nu skulle premiärspelas. Känslan var att det var det största som hade hänt Sylvia's på länge. Det var nytt, fräscht och ösigt - som gjort för att ramla till.
     Men egentligen var det bara en av många låtar som beskrev atmosfären på Sylvia's.


Lazy days

Ännu en dag i Eskilstuna. Vet inte hur många turer det har blivit in dit nu den senaste veckan. 6? 7-8?
    I alla fall var jag, Danskungen, Vampyren, Studenten och Soldaten inne för att fynda på mellandags-rean. Hur många fynd det blev vet jag inte, men shopping blev det åtminstone. För min del blev det lite kläder och en dator.
    Kände att jag behövde en ny dator, så det fick bli en liten Samsung - bokstavligt talat. Det är en liten rackare jag pratar om. 10 tums-skärm, så att säga. Men jag behöver inte mer. Om man bara, som jag, skriver och surfar så är den här lilla rackaren perfekt. Behändig och smidig att ta med om man ska sitta på nåt fik, ett tåg eller utomlands. Det blir nog bra.

Annars vet jag inte hur man ska fördriva de här dagarna egentligen? Tiden mellan juldagen och nyårsafton är enorm, och de senaste 3 åren har vi Riddare "dödat" tiden genom att vara i Sälen eller i Norge.
     Vet fan inte vad som händer på nyårsafton, men tanken på en skön hemmafest känns i alla fall mer och mer lockande. Från början befann vi oss på en båt, ett tag hade vi bokat in oss på hotell i både Stockholm och Göteborg, och för ett berusat ögonblick lekte vi med tanken på att ta en roadtrip wherever eller en sista minuten-resa. Men när allt kommer omkring är nog en hemmafest det bästa alternativet.
      Pumpad av starksaft så lovade Danskungen på juldagen att han skulle anordna nyårsfest hemma hos sig - men när han idag kollade läget på hemmafronten om möjligheten till fest så fick han ett "HA HA HA! Dra åt helvete!" från sin far Kent Agent.
       Men det löser sig nog. Det brukar göra det.

Julen i bilder
































Julen 2009

Känslan när jag vaknade idag var "Yes. Jag klarade det. Jag balanserade på gränsen".
     Visst, jag halkade till några gånger. Jag hade mina perioder av trötthet, och tydligen tog jag nån på pattarna, men allt som allt lyckades jag hålla en bra nivå. Den som säger någonting annat ljuger.
     Jag började hemma hos Fröken Blomberg och Tord, dit även Mr.Tequila, Dale, Wiklund (som jag inte sett på säkert 7 år och som nu hade växt 2 meter och skaffat tidernas basröst, och som fortfarande var lika rolig och trevlig som jag minns honom), Calle&Annassyster, Fröken Johansson och några till kom att ansluta. Sedan begav vi oss till Roasmaster, där det avslöjades att det blir bröllop i sommar. Grattis!
     En biltur senare var vi inne i E-tuna. Harrys var smockat, men roligt. Kanske inte i 5 timmar, men de första 3-4 i alla fall. Kanske var det bästa på länge?
     Roligast på hela kvällen var nog svarttaxituren hem. Jag och Calle&Annassyster haffade en rolig filur utanför Harrys som vi sedan lurade i att vi var mor och son. Det härjades friskt om barnuppfostran, sex och dylikt, och varje gång chauffören utbrast "Men snälla lilla Gunilla!" så kvävdes jag inombords av skratt.

Ja, så var julen slut för den här gången. På ett sätt var det den kanske bästa julen någonsin, men ändå satt jag där på julafton och kände att det var någonting som saknades. Mitt i all värme och gemenskap fanns en form av tomhet. Det är lite svårt att förklara.
    Det var lite lustigt på julklappsutdelningen. Jag hade gett Mor en wake up light-lampa - och hon i sin tur gav sedan mig en likadan. Hon får testa den först och se om det är någonting att ha.

Nu börjar väl nedräkningen inför nyårsafton, som fortfarande står oviss och oklar.
    Snart 2010. Ett nytt år att ösa drömmar, förhoppningar och förväntningar på.


Juldagen

Juldagen. En dag som lätt spårar ur. Men inte idag. Inte jag. Jag ska vara på topp, och när jag väl nått toppen ska jag bara flyta med längs gränsen till att gå bananas.
     Jag säger snart "Skål", beger mig till Grannen, och tillslut till Harrys efter några stopp på vägen.
     Vi får nog säga adjö här. För idag.

Från mig alla...

...till er alla önskar jag en riktigt god jul, och det med världens bästa jullåt.
    Take it away, John.



Dopparedagen

Julaftonsmorgon. Det är något visst, ändå. Det känns i luften att det är en dag inte lik alla andra. Kanske inte för alla, men för mig.
    Julgröt, julskinka och julkaffe. Bengt Frithiofsson har börjat grogga tidigt och tänder nästan eld på studion i Nyhetsmorgon. "Aaah, vilket smakrikt porlande i halsen. Känn hur det griper tag och vrider om strupen i en ömsint orgasm. Det förgyller. Ja, det förgyller. Hogachacka!".
    Annars ser väl schemat för dagen ut ungefär så här:

11.00-15.00 - Fri aktivitet

15.00-16.00 - Kalle Ankas jul

16.00-17.00 - Kan du vissla, Johanna? / Glögg

17.00-18.00 - Mingel / Fri aktivitet

18.00-19.00 - Julmat

19.00-20.00 - Jäsning på soffan

20.00-20.30 - Julklappar

20.30-21.00 - Reflektion

21.00-21.30 - Kaffe

21.30-23.30 - Fri aktivitet

23.30-01.00 - Midnattsmässa

Keep it coming, please!



Det börjar ta sig, som flickan sa. Luggen över ögonen är alltid ett bra tecken på att håret har växt, och att det fortfarande växer.
     Men snart börjar det bli dags att skaffa lite kortare lockar igen. Så här kanske? (Notera min Magnum-look längst ner.)




Dan före dopparedan

Det är samma visa varje år. En dag innan julafton och man har knappt börjat handla julklappar. Man tänker "nästa år...då ska jag jävlar i min själ vara ute i god tid". Så går det ett år - och så står man där igen. En dag innan julafton och man har knappt börjat handla julklappar.
    Eller...för min del kändes det så - men helt plötsligt kom jag fram till att jag bara hade en klapp kvar. Däremot lyste paniken och ångesten i resten av Riddarnas ögon under våran heldag i Eskilstuna. Men - slutet gott allting gott, och när dagen var över hade alla presenter hunnits med.
    Dagen började med pizza, fast för min del blev det grillad biff, klyftpotatis och bearnaisesås, och den avslutades med cappuccino.
    Blev en julklapp till mig själv också, i form av Hästpojkens nya cd Från där jag ropar. Releasedatum var satt till 28 december, så döm av min förvåning när jag fann den lilla rackaren på en skivaffär. Ska snart slå in julklappar och då tänkte jag passa på att ligga med den lite grand. Eller så nuppar jag den gul och blå.




The Boys are back in town...


Detta har hänt

Jag gjorde min sista dag på dagiset idag. Det var...överflödigt. Jag kommer ju tillbaka två veckor i januari - men ändå, det här var sista dagen.
    Och nyårsafton är oviss igen. Kryssningen till Åbo sket sig, på grund av att det var fullbokat - och nu pendlar det mellan Stockholm, Göteborg och hemmafest. Jag hoppas på nåt av dem.
    Och idag fick vi äntligen krama Vampyren. Den lilla rackaren var precis som han brukar, efter en minut kändes det som att han aldrig varit borta.
    Ikväll blev det Baileys med grabbarna. Fuck me slowly.

Pusselbitar

Fan va nice! Nu är nyårsafton spikad, tack vare Partyfixarna AB med Fröken Johansson i spetsen.
    Det blir en kryssning till Åbo med Galaxy, och vi blir nog uppemot femton stycken skulle jag tro - inklusive Riddarna (minus Mr.Tequila och eventuellt Studenten som båda har kärlekar att ta hand om).
    Kan inte säga annat än att det känns finemang. Toppen. Kanoners. Skitkul. Ja, det kan bli nåt att berätta om för dem här hemma sedan.

Jag hade lite fel, trodde att både Vampyren och Mr.Tequila skulle komma hem ikväll - men det visade sig bara var den senare, och han drog till Västerås till gamla vapendragare Dale. Vampyren kommer hem imorgon, får se till att pussas då istället.
    Kvällen tillbringades därför hemma hos Grannen - efter lite käk och födelsedagsfirande för Storebror här hemma - och där fastande vi framför den spektakulära rullen Zombieland. Humor och action när den är som allra softast och mest avspänd. En trevlig liten sak, det där.

Fin klapp

Idag kom jultomten till oss på dagis - och även lilla jag fick en julklapp.
    Det var ett plånboks-kitt med kondomer och information om HIV, klamydida och andra härliga könssjukdomar. Eftersom att jag pratat lite om att åka ut och resa så tyckte väl tomten att det här var en bra grej att ha med sig.
    Så nu är jag vaccinerad, kan man säga.



Svårt att greppa

Ännu en kändis har trillat av pin, och som vanligt känns det så fruktansvärt overkligt.
    Denna gång är det skådespelerskan Brittany Murphy, vilket känns ännu overkligare. Vet inte varför.
    Kanske är det för att man hela tiden ser dem i andra roller än sig själva? När de sedan dör på riktigt så blir känslan att "det bara är på film". Det är inte "verkligt".
    Men det är det. Det är fruktansvärt verkligt.

Riddarna...assemble!!!

Today is a good day. Varför? Men herregud - Vampyren och Mr.Tequila kommer ju hem från Norge!
    I och för sig bara tillfälligt, men det känns hur great som helst. Har ju inte sett de små servitörerna sedan Halmstad i somras.
    Vet dock inte när guterna anländer, om det blir sent eller om de rentav redan är hemma? Vet heller inte om vi kommer att ses ikväll, men hur som haver så kissar jag på mig av glädje över att snart få träffa dem igen. Lär där till Studenten, som snart lär dyka upp i vår lilla by, så är Riddarna samlade igen.
     It's going to be legen...wait for it...dary!


Någon att fira

Idag säger vi HIPP HIPP till Storebror som fyller 32 vintrar. Stort grattis Big Dog!
    Så...HURRA! HURRA! HURRA!

Fjärde advent

På många sätt har det varit en ganska värdelös dag. Pyttipannan höll på att ta mitt liv.
    Jag pendlar mellan bäst och sämst, och när jag är som sämst hittar jag alltid anledningar till att vara bäst. Det är aldrig för sent att bli den du skulle kunna bli, och jag tror att jag har bestämt mig för att bli den bästa av karlar som någonsin har skådats.
    Till min jävla besvikelse var det inget Paradise hotel ikväll, och därför fick det bli I manegen med Glenn Killing Live på Berns istället. Gott nog.
    Imorgon börjar slutet på min dagiskarriär. De två sista dagarna. Jag laddar för en bombastisk slutscen, och sedan väntar...tjae, livet?
    Jag är så larvig, jag vet. Men skit i det, nu börjar Fotbollskanalen Europa.

Den sociala eremiten

"Befinner mig på det högsta av berg. Andas den bästa av luft. Jag vet inte om jag är framme eller om jag är lika vilsen som förut. Med iPoden som enda sällskap, den säger alla ord jag vill höra men aldrig kan få ur mig. "Man får inte vara dum", som den kloka pojken sa.
    Det högsta av berg. Mina vingar har nog vuxit klart, men jag är osäker på om de skulle klara fallet. Om jag tittar ner så ser jag allt det som varit och allt det som jag försöker lämna. Den trygghet som varit mitt liv ska nu bli den trygghet som är min framtid, men jag vet inte riktigt vart jag ska gå än. Vart jag än väljer att gå så blir det nog fel, men rätt i slutändan.
    Den bästa av luft, den gör mig starkare och lugnare än vad jag någonsin varit. Några fiskar flyger förbi, och fastän det ser märkligt ut så känns det väldigt normalt. Rätt.
    Det är lite kallt. Jag kanske får offra ett lillfinger, men har jag tur så kanske det växer ut en helt ny hand. Alla fel jag bär på ramlar av mig i allt raskare takt ju närmare jag kommer toppen. Jag kanske aldrig blir felfri, men tillräckligt rätt för att slippa vandra ensam."

En av tidernas bästa låtar...


Torrt

Ja, det har varit fullt upp idag - utan att jag egentligen inte gjort ett enda dugg. Vete fan hur det gick till?
    Men en promenad i den fantastiskt hemska och underbara kylan har det i alla fall blivit. Behövde rensa skallen lite, och det var precis vad som hände. Skallen rensades. Men jag vet inte om jag blev så mycket klokare.
     Tog i alla fall med kameran. Titta här vad jag såg.









Gah!

Det verkar som så att vintern bara är vacker i Kungsör. Möjligtvis även i Stockholm. I Eskilstuna är den ful, brun och disig. Upptrampad. Gangsters i varenda gatuhörn som bara väntar på att klippa någon. Men jag ser igenom dem, och går förbi dem.
     Anywho...mitt julhandlade går dåligt. Jag hittar bara högst en julklapp åt gången. Är det bara jag eller säljs det endast en massa skit nuförtiden? Det går ju inte att hitta en vettig pryl. Det är bara kok-böcker och DVD:er och greatest hits överallt. I alla fall i de affärer som jag gått på. Västerås nästa?
     Hå hå ja ja, näe nu är kaffet urdrucket. Far ropade "Glögg" med ett frågetecken, och hela familjen svarade "Ja" med ett utropstecken.
     Nu då? Röja lite? Ja. Lite. Ytterst lite.
     Sen en liten jagare framför teven, maybe.

Att vakna en ledig fredag

Nu är det bevisat att man blir tröttare ju mer man sover.
     Idag är jag ledig, och därför tänkte jag sova ut för en gång skull. Vaknade halv nio, somnade om. Vaknade tio, somnade om. Vaknade elva, kunde inte röra mig. Jag ville gå upp, men benen och armarna lydden inte mina signaler från hjärnan. Jag var klarvaken men ändå i koma. Det var nästan så att jag fick be Lillebror komma in och dra mig ur sängen - men så gjorde jag ett sista kraftförsök, jag gjorde ett ryck med kroppen och lyckades hamna i sidoläge, och därefter föll jag handlöst ner i golvet. Jag var uppe.
     En kaffe senare hade musklerna vaknat, och nu är jag redo att ta mig an denna, till synes, fantastiska fredag. Lillebror sitter och spelar gitarr för mig nu. Nån reagge-låt. Oklar varför. Sedan är planen att åka och julhandla, röja lite i rummet, och sen en liten liten rackare på det, kanske?
     Simma lugnt, mina yngel.

Just nu


Vacker dag

"Datarummet" börjar bli färdigt nu här hemma, efter målning och nytt golv - och därmed kanske det blir lite mer sagt på denna sida. Torkan är snart över.
    Tills vidare kan jag bara meddela att det har varit en fruktansvärt kall dag, men på inget sätt en dålig sådan. När ni andra satt framför braskaminerna på jobben med ett kopp glögg i handen så pulsade jag runt i den meterlånga snön i den -7-gradiga kylan - och det var helt okej, faktiskt.
     Men bäst av allt - jag är ledig imorgon! Det är utvärderingsdag, och då behövde jag icke närvara, så därför tar jag en mindre sovmorgon för att sedan åka och julhandla lite grand. Denna lediga dag kommer förbluffande lägligt i tillvaron.



Tröstlöst

Den här dagen var så bra på så många olika sätt och vis. Jag var genuint glad när jag kom hem.
    Sedan inträffar saker som gör att man tappar lusten för precis allting.

Kap. "Oktober" 2/2

"Och jag har legat i rännstenen och tagit mig upp igen. Tagit klivet in i de finare salongerna och skrattat åt sånt jag inte känner igen. Samma skit på båda ställena, samma frusna och svarta utanförhet.
     Och jag har legat på motorvägen och dansat med änglarna. På min väg hem kom jag närmare en väg jag inte är redo att vandra än.
     Och jag har suttit bakom galler och betong för någonting jag inte ens hade gjort. Man hinner tänka mycket på kort tid som oskyldigt dömd och isolerad. Jag skrek mig hes på vägen ut. Jag kunde ha legat i snödrivorna eller gått igenom isen på ån, och moderns lycka i ögonen gick inte att ta miste på när hon fann sin vilsna son.
     Och jag har varit han som var för rädd att visa sitt rätta jag, av rädsla för att det inte skulle räcka till. "Titta på den där clownen, han är alltid så där". Jag vet, de skrattade gott när jag horade runt, och deras belåtenhet var som skrynkliga sedlar att leva på ett tag till. Men när sminket började rinna och dreglet tog vid så var det inte lika charmigt längre.
     Och jag har varit mannen med rosor som viskade ömma ord i deras öron, lika mycket som jag spytt ner mig själv och snubblat i uppförsbackar. Utkastad, påkastad, inkastad - som en resväska man slänger hit och dit, och fyller med pulver och sprit.
     Och jag har druckit piss och skitit ut allt det jävliga igen. Blivit pååkt, frånåkt och omåkt. Blivit bränd och lekt med elden igen.
     Och jag har ramlat med flickor på en solstol på Rhodos strand. Och jag var nära att drunkna i en norska på Tylösand.
     Jag har skrivit kärleksbrev till någon utan namn och adress. När alla ansikten bleknade ville jag bara ha en vän.
     Jag har hoppat från kanten, och sedan ångrat mig tillbaka igen. Jag har letat på dansgolvet efter den kärleken som kan få allt jag gjort till någon nytta. Jag har skrivit låtar som skulle kunna bli någonting någon gång, och jag har vridit ur hjärtat för att få det rent igen. Jag har slagits för saker som inte gjort mig någonting, för smärtan var det enda som kunde få mig att känna mig levande igen.
     Jag har varit dum och korkad, jag har varit pålitlig och snäll. Jag har tittat upp mot himlen och sett dina ögon varje kväll.
     Och allt jag gjort har inte alltid varit så bra, men det har fått mig att bli till den jag är idag. Och varje dag när jag vaknar så säger jag till mig själv en liten harmlös lögn: Hela världen är min."


Sent telegram; När vintern kom till stan

Så blev det vinter igen. Minns ni att jag skrev tidigare att det är någonting magiskt över den första snön? Idag kom den första snön, enligt min mening. Det här är snö, inte några vita fjuniga pepparkorn som kommer seglandes ner. Nu är det vinter.
    Barnet inom mig har verkligen fått utlopp för sin lekenergi idag. Jävlar vad jag har tumlat runt i det vita, och jävlar vad jag har åkt pulka. Jag var nästan helt galen. Som en förvuxen bebis med snor hängandes från näsan, med mössan på svaj och med snö innanför hela jackan kastade jag mig som en dåre nerför pulkabacken. Upp och ner, ner och upp. Som besatt.
    Nu har jag nog lekt av mig. Nu klarar jag mig ett år igen utan att leka i snön.







King of pop lever!

Dagens roligaste samtal:


5-åring: "Michael Jackson är inte död."

Jag: "Jasså?"

5-åring: "Nej, det finns en annan. Men han heter Michael Jackson Lundberg."


20 minuter senare...

Jag har jobbat nio timmar, 8-17, men det kändes som att dagen var över på 20 minuter. Det börjar närma sig slutet nu för min 111:e sejour ute på Björkliden, och det gäller att spara på sig så många ansikten som möjligt. Jag tror inte att jag återvänder något mer.
    Fast å andra sidan; hur många gånger har jag inte sagt det nu? Men nej...det är nog sista svängen.
    Det bär emot att säga det - men jag är fanimej snart 24 år. Om en dryg månad. Jag har saker jag måste göra, och det känns som att tajmingen aldrig har varit bättre.
    Men jag är en snackare och en drömmare, och ibland står de två sakerna i vägen för verkligheten. Dock känner jag mig mogen, för första gången, att leva upp till snacket.
    Det behöver kanske göra ont ibland för att livet ska bli så pass bra som man vill att det ska vara.



I dont't care if monday is blue...

Tänk vad lite vitt puder på marken kan göra. Visst, jag huttrade som nedfrusen kycklig när jag satt i bilen på väg till jobbet i morse - men va fan, om det nu ska vara vinter så är det lika bra att det är vinter på riktigt, med snö, is och minusgrader. Jag menar, för några dagar sedan var det nästan så att tulpanerna blommade i rabatten för att det var så milt ute.
    Låt det vara vitt och kallt fram till nyårsafton - sen skiter jag i vilket fram till våren.

Och en annan grej, hur låter detta: Island --> Kanada/Alaska --> Nya Zeeland --> Japan?
    Jag tycker att det låter som en plan.
   

Det som varit

...and last night was fucking awesome! Eller i alla fall roligast på länge.
    Uppvärmning hemma hos Militären först, där även Tord, Fröken Blomberg och Fröken Johansson anslöt efter ett tag. Sedan vidare till Harrys där halva Kungsör befann sig. Tydligen. Jag såg inte så många. En flaska jäst vin såg till att jag blev lite grumligare än vad jag önskat - men allt som allt var det en rolig kväll.
     Idag blev det en heldag med Fröken Blomberg, Fröken Johansson och Tord. Först en pizza, eller fyra, på Sarajevo, sedan en biltur in till Tuna Park med Lasse Forss där det shoppades och fikades. Väl hemma i Kungsör igen blev det glögg, lussebullar och pepparkakor hemma hos Tord och Fröken Blomberg, innan jag vandrade hemåt i, den numera, vita decemberkvällen.
     Ny vecka tar fart igen imorgon med kyrkbesök och det vanliga dagisbestyret.
     Bara på't igen, med andra ord.

Status: på g

Blev lite julhandel i det gröna E-tuna idag - och lagom när man var hemma igen så kom snön. Så skimrande vackert.
   Men så mycket julhandel blev det inte. Mest till mig själv, som vanligt.

Nu sitter vi hos Militären - som så många gånger förr. Beerfest har precis rullat igång, och sen ska vi väl ta över stan.

Ikväll finns bara ikväll


Dagen

Lusse lelle, på er. Idag har vi haft luciafirande på dagis, och det...gick väl bra. Småttingarna såg väl ganska så skräckslagna ut inför den stora massan av föräldrar som samlats, men de stora barnen sjöng glatt.
     Fast det känns alltid konstigt att fira lucia ute i det gröna.
     En rolig grej var att jag träffade en gammal klasskompis, Marie Dahlqvist, som jag inte sett på en jävla massa år. "Det var väl typ när vi slutade nian...", som hon uttryckte det. Sånt är alltid lika roligt, och Marie har jag alltid tyckt om.

Idol, då? Ja, det är ju tveklöst den bästa vinnarlåten sedan Idol startade. Det märks att låtskrivarna sneglat (eller råglott, rättare sagt) mot USA och vad som funkat där på sistone. Slagverken och stråkarna är identiska med dem som kan höras i Beyonce's Halo, Alicia Keys No one, One republic's Apologize och Leona Lewis Bleeding love - och jag gillar det. Tydliga och marschliknande trummor och en skön 80-talsdoftande synth-slinga - då går det nästan inte att misslyckas.
     Att Erik skulle vinna var dock lika självklart som köttbullar på julafton. Allt annat hade varit jättefel. Det var klassskillnad och aldrig spännande, och det slutade nog ganska väl för båda finalisterna. Att komma två har ju visat sig vara nästan bättre än att komma etta.

Ja... Men imorgon blir det julhandel - och sedan en utgång på det. Det låter bra.

En annan värld

För ett par somrar sedan gjorde jag en resa med Storebror Thomas och Brorson Erik. Vi var på väg upp till sommarstugan i Berghamn, som ligger en bit efter Härnösand, men istället för att åka dit direkt så tog vi en omväg - upp till till Borgafjäll i Lappland.
    Det ligger bra jävla långt upp i Sverige - och det var en helt sagolik upplevelse. De vyerna man fick se där...de är obeskrivliga.
    Det var skog och bergstoppar så långt ögat kunde nå - och det var helt enormt vackert. Jag blev alldeles tagen över att det här faktiskt låg i Sverige, för det var så långt bort ifrån allt man tidigare sett. Man tänker att världen är så stor och att det finns så mycket man vill se och uppleva. Men man tänker aldrig på hur stort Sverige är, och hur många ställen och platser det finns här att se och uppleva.
     Det kändes egentligen som en film när man åkte där på vägen förbi all storslagen natur. Thomas kallade resan för Den förlorade världen - och det är precis vad det där. Den här naturen kommer inte att finnas kvar för all evighet, och den blir bara mindre och mindre för varje år som går. Det känns fruktansvärt.
      Hur som helst, jag blev mycket positivt överraskad av den här trippen - och därför har jag bestämt mig. I sommar ska jag göra om den här resan. Jag ska ta bilen och bara köra. Det finns ett fint hotell som vid stannade vid och käkade som heter Hotell Borgafjäll, och där hade jag tänkt att bo. Några dagar, en vecka, kanske. Jag tror att det kan bli ganska så fantastiskt.











Kap. "Ensamt på toppen" 8/8

"Allt vi hade var tomma löften om att "våga vara vi" och aldrig släppa handen. Men tomma löften lovar alltid mer än vad de kan hålla, och de ljuger så bra. Vi är inte såna som i slutet får varandra.
     Om man rusar rakt in så är det lätt att man springer förbi, och om man skyndar långsamt är risken att man inte hinner fram förrän det är för sent. Jag vet inte om jag tror på explosionen, det där "just där och just då"-tillfället, men jag vet att jag inte tycker om eftertänksamheten. Den har mer en ovana att förstöra någonting som skulle kunna vara så bra, snarare än att rädda någonting som skulle kunna vara så fel.
     Och jag har tänkt så mycket i mitt liv. Jag skulle behöva bli lite mer dum i huvudet. Only fools rush in, och jag tänker som så att det kanske går att rusa för att att sedan långsamt sakta ner. Lagom till The end of the road. Tillsammans.
      Jag tänker på Anders och undrar hur det var för honom. Jag har alltid beundrat honom och alltid velat haft det han hade. Jag undrar om han fick vara med om explosionen.
      På jobbet kallar de mig Singelkingen, för det vet hur mycket jag ramlar runt på helgerna. Men de vet inte hur mycket jag avskyr det namnet. Det skär som knivar i öronen varje gång jag hör det, och jag hatar allt vad det står för. Men så är jag också den enda singeln på jobbet. En ensam kung i ett land utav förhållanden.
      Hail to the king."

Still here

Oj. Det var länge sedan jag hade en sån här lång paus. Men det är mycket ofrivilligt.
    Två dagar utan internet har satt sina spår. Jag känner mig helt lost, som att jag inte fått information om världen på 10 år. Vad har hänt? Vilka nya låtar har kommit? Vilka filmer har haft premiär? Vem har kysst vem och vilka har gjort slut i Hollywood? Har OS börjat? Några nya krig som har startat? Jag känner mig helt vilsen.
    Det står nu helt klart att jag är beroende av internet. Mitt enda sällskap har varit en penna, ett block och MacGyver. Det funkar en stund, men efter ett tag blir det lite tradigt. Och det värsta är att jag fortfarande inte har något internet. Bara lite, ibland. Till helgen kanske det har ordnat upp sig.

Dagen idag har varit väldigt påfrestande. Man kan sammanfatta det som så att jag skulle behöva en stor stadig JD ikväll. Men så blir det inte. Det närmaste jag kommer är väl glögg, och det är väl inte så illa pinkat i och för sig. JD får vänta till helgen.
    December brukar vara skimrande och vacker - men i år är den en mur av grå betong. Jag skulle behöva lite solsken i mitt liv just nu, på alla sätt och vis. Får se om jag lyckas ta mig över muren.

Ikväll är det Paradise hotel klockan 21.00. Missa för fan inte det! Igår var det magiskt. "Varför kallar du mig slyna bakom ryggen på mig?". "Nämen jag tycker du har ett äcklig sätt mot alla killar...". "Bara för att du inte kan få någon så behöver ju inte jag vara slyna för det". "Nähä. Men jag är inte intresserad av någon här på det sättet ändå".

Nä, nu ska jag gå och suzza lite.



Hos grannen

Sitter hemma hos Danskungen och tittar på Man United mot Wolfsburg. Fast mest av allt använder jag nog hans internet.
     Hyfsat seg och trökig dag. Men det fanns ljusglimtar i form av obeskrivligt fina ansikten, och det vägde faktiskt nästan upp allt det sega och trökiga. You gotta' love the little ones.

På fredag har vi lucia. Det har nog aldrig känts mer "fel" än nu detta år. Vet inte varför, men det har väl med julkänslan och julstämningen att göra. Den finns inte. Jag går fortfarande runt i sommartankar.
      Men till helgen blir det julhandel. Kanske kommer känslan då? Fast vintern känns avlägsen. Jag går i varmare tankar. Eller kanske är det bara tankar? Våra grannländer ligger ju också ganska långt bort. Allting är relativt.

Idag var det annars första gången som jag kunde se mig själv tillsammans med någon annan på riktigt.

Och nu har jag nog bestämt mig för att Hamnen gör de godaste pizzorna i Kungsör.

Rast III

Någonting bra på 10 minuter. Hur ska det gå till när huvudet är tomt och tungt?
    Nej, det går nog inte. Dagen har varit mörk, dyster och lång - och det värsta är att den bara kommer att bli längre och mörkare.
    Först när jag landar hemma, strax efter klockan fyra, i sängen och slumras till ro med hjälp av min kriminellt grymma iPod så kommer det nog kännas något sånär bra. Tror jag.
    Fast jag vill inte åka hem heller. Det är så jävla mycket skit nu överallt, eftersom att vi målar om och byter golv i en del rum, och av någon anledning har all skit placerats i mitt rum. Jag kommer antagligen att få sova skavfötters med databordet, en bokhylla och en byrlåda. Plus att vi inte har något internet hemma under tiden.
    Känns som att det kommer att bli en skrivarkväll.
    Och inget Paradise hotel är det ikväll heller. Det som är bäst just nu. Paradise hotel är ingen sunkig och billig dokusåpa - det är en studie i mänskligt beteende. Eller som när en av tjejerna igår blev norpad på sin partner och istället fick flytta in i singelrummet. Hennes kommentar? "Det luktar hora här inne".
    Det blir inte bättre än så. Fantastiskt.
    Någonting bra på 10 minuter? Nja.

Outstanding just nu

Jag får inte nog av Hästpojken. Den här är så jävla fruktansvärt bra! Jag försöker att inte döda den - men det är grymt svårt.
     Rösten, texten, musiken. Smack!



Pax!

Nu få det bli så! Om jag någonsin får barn, och om det skulle vara en pojke, så skall denna gossen döpas till Theodor.
    Nu när det härmed är sagt och skrivet så kan detta namn icke bestjälas av någon annan, eftersom att alla avtal som skrivs på Jonatan Björklunds blogg är bindande.


Däremot kan jag avslöja, eller tipsa, om andra namn som jag smakat på den senaste tiden: Henning, Rambo, Liam, Woody, B-rok, Ted, Sverker, John McClane, Pål och Bebeto.
    Nåt av dem får ni ta om ni vill.

Jag visste väl det

Nämen hurra! Det visar sig att vi hade jävligt roligt i fredags ändå. Eller, jag visste att det var roligt - men dagen efter var jag lite osäker på hur roligt och varför det var roligt. Men nu vet jag, och nu minns jag.
    Jag och en "arbetskamrat" hade lurat i en snubbe att hon och jag var tillsammans och att vi hade barn ihop, och det hade vi väldigt roligt åt. Sånt är alltid kul - att härja runt lite.
    I somras, i Halmstad, avfyrade jag och Fröken Johansson ett liknande härj på en stackars nybliven krogbesökare i kön till Leif's Lounge, där vi lurade i pojkvaskern att hon och jag minsann var tillsammans och att vi hade barn ihop. Vi kanske drog det lite för långt, men jag det slutade i alla fall med att han fick bjuda oss, eller Fröken Johansson, på en drink eftersom att hon tvingades betala hans inträde - och det var väldigt roligt eftersom att han i en halvtimme stått och skrutit om att hans pappa minsann kände travkusken Stig H Johansson och att han och hans familj var någon form av gräddfilen i den svenska traveliten. "Ha!", sa vi när pojkvaskern insåg att han inte hade några kontanter till entrén.
    Anywho...fredagskvällen var i alla fall väldigt lyckad, och vissa hade till och med gått och fnissat åt händelserna på kvällen under hela helgen.
    Det är en kväll jag gärna gör om.

1998

Jag hittade en pärm med gamla låttexter igår. Helvete vilka roliga/fina/bedrövliga låtar!
     Så hittade jag den - den första "riktiga" låttexten som jag skrev. Det var i femman, när vi var på den där klassresan. Vad hette stället nu igen? Med de där riddarna. När vi gick det där spöktåget. När Ekka gjorde "det där" i kanoten. Vad hette det nu igen?
     Aja, här är texten...


Somliga tror

Somliga tror att tjejerna är svåra att nå
man kommer inte åt dem fast man kryper fram på tå
Jag vill ju gärna ha en tjej att prata med
men tjejerna dem står inte alls på led

Ref
Jag vill ha en flicka som är varm
och med gärna lite charm
för då sätter jag inte på mitt larm

Somliga tror att tjejerna är bara lek
men allt dem vill är inte bara kyss och smek
Somliga tror att man måste vara snygg
men jag lovar du kan känna dig trygg

Ref 2 ggr

Jag vill ha en tjej som jag kan lita på
vi kan prata hemlisar då och då
Om du har en fråga, fråga mig
jag gör allting för just dig

Ref 2 ggr



Annars hittade jag en textrad som jag än idag kan känna mig nöjd över.

"Jag sket i chefen och drog till parken
några dagar senare fick jag sparken".

Sover


Kap. "En svunnen tid" 1/6

"Högstadiet. En plats för förlorare, drömmare, bullies och idoler. Jag vet inte vem av dem jag var. Jag minns dem som skrattade och dem som jag fick att skratta, och jag minns dem som tryckte upp en mot väggen. Jag minns alla samtal runt de runda borden, och alla promenader, alla samtal, som ägde rum mellan Rökrutan och Pressbyrån.
    Än idag känner jag doften från korridorerna. En gång var skolan det största och mest svårorienterade stället på Jorden, men med tiden krymte salarna och alla gångarna som ledde till dem. Det kanske luktar likadant än idag, men jag skulle tro att skolan inte är större än ett litet förråd om man jämför med hur det en gång var.
    Högstadiet är en förrädisk plats. Vi var alla så olika. Vi var alla i så olika faser i livet. Vissa av oss hade rusat i expressfart på bara några månader, andra hade inte ens gjort en ansats till att börjat rusa, och vissa var långt före redan i början på mellanstadiet. En del kom ikapp under de här 3 åren, en del gick om, och vissa stod kvar vid exakt samma punkt som när allting startade. Högstadiet var en plats för människor som hade växt upp olika snabbt.
    Jag var nog ett barn, en anpassare och en sökare. I den ordningen. Och hon var allt jag inte var. Men på något sätt var vi ändå väldigt lika. På gott och ont. Egentligen var vi nog alldeles för gamla för vårt eget bästa. Vi gick liksom omvägar runt varandra.
    Jag kanske var en idiot. Det är jag nog än idag. Såna som jag är oftast idioter. När jag var stjärngossen med alla betyg var hon en "smoker", och när jag blev hunden med hela skolan så var hon den som pluggade allra hårdast. Det var ju så det var, vi växte upp så olika och i så olika etapper. Jag tänkte inte på det då, men idag så kan jag undra när vi ska växa ikapp.
    Folk skrattade åt mig när jag spelade den där rollen. Men det var ju bara för att jag inte hade någonting annat att spela på. Morgan var inte lika smart då som han är idag, men ha sa det ändå till mig: "Vad är det du försöker bevisa?".

    Högstadiet känns som en förlorad tid idag, och om jag skulle kunna ändra på saker och ting så skulle jag göra det. Fast samtidigt, om jag fick ändra på det som var "jag" då - då skulle ju inte jag vara jag."


Målsnålt

Hemma igen - efter en vinst och två förluster. Nej, vi gick inte vidare från gruppen.
    Det var små marginaler alltså. Ett mål var gukd värt, och två stolpträffar var detsamma som förlust. Typ. Jag tycker inte om inomhusfotboll. Det är sport för sig.
    Första matchen mot BK Sport vann vi med 1-0 efter mål av Kosar, och där hade vi tur eftersom att BK träffade ramarna ett antal gånger.
    Andra matchen torskade vi med 1-0, och där spelade vi som torskar. Inte bra, alltså. Hade vi sedan vunnit tredje matchen så hade vi gått vidare till kvartsfinal, men där blev det en 2-1-förlust. Juha hängde för oss.
    Så är det. Vi var väl för ofarliga, egentligen. Det hände inte så mycket. Vi avslutade för lite och för dåligt, och det straffade sig.
    Jaja, det är väl inget att gräva ner sig för. Det var i alla fall roligt att få chansen att spela med Lillebror igen. Det var väl det jag hade sett fram emot mest.

Idag

Alrightythen, idag står det alltså fotbollscup i Eskilstuna på dagordningen. Jag tror vi spelar första matchen klockan elva...
    Annars är det väl inte så mycket att säga.
   

23 år


Vi skrattade i alla fall...

Ja jävlar... Det blev inte E-tuna - men det blev Bishops arms i Köping med arbetskamraterna. Lite oväntat men väldigt roligt. Tror jag.
    Julfesten ute i Granhammar var också rolig. Tacos, öl och mycket skratt. Speciellt roligt blev det när kvällens underhållning drog igång. Ingen visste vad det skulle vara för någonting, och plötsligt stod där en udda figur med stora svarta glasögon och brun kostym. Det var ju för fan Walter Kurtsson!
    Känner ni till honom? Eskilstunaprofilen från Torshälla. Det är en figur, en komiker, som figurerar på nätet där han kör mycket dolda kameran-grejer och busringningar och sånt. Jag visste vem han var innan, även fast jag inte hade så stor koll på honom. Men nu har jag Youtubat honom hela dagen och även varit inne på hans hemsida - och jag gillar honom. Stor komik med enkla medel.
    Aja...Bishops arms. Bra ställe det där. Tror jag. Vi skrattade i alla fall mycket. Tror jag. Nää, så illa var det inte - även om det blev lite värre än vad jag hade planerat. Lär väl få höra på måndag hur illa/bra det var...





Tar mig en liten jagare

Jaha ja. Då sitter man här med en jävel Black Velvet i väntan på att skjutsen till Granhammar ska komma.
    Eftersom att det antagligen bara kommer att vara jag och Ola Hallin från den manliga världen på julfesten så tog jag mig en stor rackare, om det skulla vara som så att flickorna är danssugna.
    Det var fiskbullar till lunch idag, viket innebär att jag hoppade över lunchen. Det kan bli ödesdigert. Jag menar, det började snurra i skallen så fort jag luktade på glaset.
    Meneh...det surras annars om E-tuna. Kaggen ville och Påven ville. Vi funderar på om vi skulle sätta oss på Nybron eller nåt sånt och bara ta en bärs eller fyra. Får se om och när jag kommer ifrån julfesten.
    Skulle va skönt att bara surra lite bajs för en gång skull, utan att dansa sig svettig och full.
    Jag hoppas på det.

Fredag i kväll

Det går så FOOOORT!!! Fan man hinner inte ens blinka så är det fredag. Det kan ju i och för sig tyckas vara bra, med helg och allt, men jag är fan inte så säker på det. Det är kusligt så snabbt allting går - och det känns som att det bara går snabbare och snabbare hela tiden.
    Aja, nu är det fredag och ikväll väntar julfest ute i Granhammar. Kan bli skoj. Lite sådär. Först väntar "förfest" (hi hi) klockan halv fem hos Gellerstedts, och sedan bygdegården klockan halv sex - och framåt. Tydligen ska det bli någon form av upp uppträdande, men vad det är är hemligt. Rönnas Tre? Sixpack? Barbados-Björn? Morgan Kall?
    Får se hur länge jag blir kvar på julfesten, men annars har jag förhoppningar om en utekväll ikväll. Det är ju cup på söndag, så det blir till att ta det lilla lugna. Men lite kan man ju röra på sig. Lite i ett hörn, sådär, och smutta på en Smirnoff Ice eller en Mamma Mu. Det kan väl va trevligt?

Just nu...


December

Jag säger som Nalle Puh: "Ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar".
    Det här har varit ett "tänkande år". Jag tänkt och tänkt och funderat och analyserat och vridit och vändit och klurat och spånat och fantiserat så mycket att jag slagit knut på mig själv flera gånger om. Det har bara blivit så.
    Jag menar, åren går och mycket av sånt man vill förändra består.
    Kanske att jag nu har tänkt klart. Det finns så mycket jag inte kan, men vill, göra någonting åt - och då kan man inte hålla på och ödsla onödig bränsle på det. Nu ska jag fokusera på de sakerna som jag kan göra någonting åt. Det andra släpper jag nu.
    Om man alltid säger "vi får se" så händer det aldrig någonsin någonting. Jag har låtit verkligheten störa min drömmar tillräckligt länge nu. Jag är trött på att bara leva i drömmen om nätterna - den som vill göra verklighet av sina drömmar måste vara vaken.
     Kanske lurar jag mig själv - men det är så det får bli.
     2009 går mot sitt slut. Det har varit en berg-och-dal-bana på många sätt och vis. Lite skratt, lite skräck, lite förväntningar, lite illamående, lite tomhet. Nu släcker de ner tivolit, lampa för lampa, och vi börjar gå mot utgången. Vissa tillsammans, vissa för sig själva. Men vi går alla vidare. Kanske att jag möter nån när grindarna har stängts?

Snart är det vi igen


Så gick det...

Raukalainen! Det blev en vinst med, sammanlagt, 8-4 efter 3 mål av Juha, 2 mål av Kimpa, och ett mål vardera av Ödlan, Tord och Lillebror.
    Själv fick jag en varning. Ja, speciellt produktiv har man ju aldrig varit.
    Skönt att få en match i alla fall inför söndagens turnering, även om den kanske gav mer frågor än svar.
    Äh, jag känner som så att det är inomhusfotboll - man får ta det för vad det är.

Nygammal upplevelse

Nehe, om man skulle ta och dra sig ner mot Sporthallen då?
    Det är ju som så att vi ska spela träningsmatch mot Munktorp ikväll, som en slags uppladdning inför inomhuscupen vi ska vara med i på söndag i Eskilstuna.
    Det kan bli intressant det här. Jag kan inte minnas senaste gången jag spelade match inomhus, förutom när det har gällt cupspel. Det var nog någon gång på slutet av 90-talet.

Inte förra sommaren, men sommaren innan...

Kolla in mina "polisonger" från sommaren 2007. Är de inte det vackraste ni någonsin sett?
    Jag saknar dem ibland.







Jag är flummig, jag vet...

Klockan 06.50. 6 minusgrader. Svart. Marken är täckt av frost. Bilen ser ut som en igloo. Dörren har fryst fast. Ett tjockt lager av is på bilrutan.
    Det är inte svårt att bli lite smått less då. Men så tittade jag upp mot himlen och fick se den största, klaraste och rundaste måne jag någonsin sett - och all skit försvann.
    Jag vet inte varför jag har utvecklat en sådan fäbless för månen, men jag kan inte hjälpa det. Den får mig alltid att drömma och tro på någonting mycket större.

Bra kväll på Sportnytt

* Marion Jones gör comeback - som basketspelare! Blir nog svårare att dopa till sig känsliga handleder...

* Foppa avgör igen, på pass från Markus Näslund! Helt sjukt egentligen. Fast ändå inte. Modo kan ta SM-guld om några månader.

* I NHL, i Florida Phanters, blev en spelare så förbannad efter ett baklängesmål att han sopade till den egna målvakten! Meningen var att han skulle slå klubban i målburen - men istället blev det målvakten som fick århundradets kyss och sedan fick föras till sjukhus.
     Det är egentligen inte roligt, men eftersom rapporterna säger att han klarade sig utan större skador så tycker jag att det blir ganska roligt ändå.


* ...och slutligen så krossade Man Uniteds b-lag Tottenham i Ligacupens kvartsfinal. Lite sådär med vänsterhanden, bara. Inget märkvärdigt. En dag på jobbet, liksom. Med b-laget.

Ketchup

Det blev ju en riktigt solig dag. Kallt som fan, men soligt. Hellre det än regnigt och varm. Men skit i det - den här dagen har handlat om en sak, och en sak enbart.
     Tack vare helgens utgång i Kungsör så kunde jag idag skriva min kanske bästa text någonsin. Det började runt tiotiden. Jag kom plötsligt bara på en sak som fick mig att börja tokskriva - och sedan har det fortsatt hela dagen. För det är jag väldigt glad.

     Mina vänner...jag ska nog lyckas.


Sant


Novemberregn (uppdaterad)



Det här var igår. Regn och vattenpölar som var djupare och större än Atlanten. Men tror ni kidsen tänker "Usch och fy för allt regn!"? Nej, de tänker "Hurra! Här ska dykas!". Vilken härlig inställning, ändå.
    Fast faktum är att regn inte stör mig, rent praktiskt sett. Det som stör mig är det gråa, tråkiga och kalla som kommer med skiten. Hösten kan vara fin - men den kan också vara fruktansvärt djävulsk.
    Eller är det höst? Det är ju fanimej 1 december idag. Vinter, med andra ord. Men jag har svårt att kalla detta för vinter. Jag vet inte vad det är.
    Kanske är det någonting som behövs för att vi ska kunna uppskatta det gröna och varma lite bättre.

Edit:
Men idag skiner ju solen - och med den känns saker och ting genast lite lättare.
    På kafferasten skrev jag fyra-fem sidor i min lilla anteckningsbok som jag alltid har med mig. Bara sådär.

RSS 2.0