Ännu ett farväl...

"Ett fyrfaldigt leve för Anna Blomberg. Hon leve, VOFF! MUU! NÖFF! MJAU!".

     Så kan det låta på en avskedsmiddag för Fröken Blomberg. 30 pers, i form av släkt och vänner, hade samlats på restaurang Akropolis i E-tuna för att vinka farväl till denna lilla tjej som nu tar sitt pick och pack och flyger till andra sidan jordklotet. Perth i Australien kommer vara hennes hem de sex kommande åren där hon ska plugga och plugga och plugga, och kanske även jobba lite. Vilket jävla äventyr!

     Mycket skratt och känslor blir det en sådan här kväll, och middagens behållning var Fröken Johanssons, Mayers och Malins fina tal de höll till Fröken Blomberg. Rörande och roligt om deras långa vänskap, som dock inte slutar här.
     Många människor var det, och till och med lillebror Mr.Tequila dök upp efter att åkt buss hela dagen. Väldigt roligt och oväntat. Han blir hemma några dagar, så man kanske hinner träffas mer innan han far hemåt igen.
      Ja, det var en kväll i avskedetes tecken. Det känns lite konstigt faktiskt. Men jag är grymt imponerad av denna tjejs mod och driv. Hon brinner verkligen och har jobbat hårt för att få göra det hon allra helst vill - och det är något som inspirerar mig väldigt mycket. Jag är övertygad om att hon kommer att lyckas.



Fortfarande ett mysterium

Nej, Grannen kunde inte hjälpa mig, för tydligen hade jag försvunnit hela tiden inne på krogen. Jag brukar göra det. Jag knallar runt med grabbarna ett tag, sen plötsligt går jag till höger när de fortsätter framåt. Eller tvärtom. Jag tycker om att försvinna och dyka upp. Problemet är bara att jag ibland försvinner så jävla bra att jag inte hittar dem sedan.
    Aja, nu bär det snart av in till Eskilstuna och Akropolis, där en avskedsmiddag för Fröken Blomberg väntar. Det kommer nog att bli gott, roligt och sorgligt.

Koko

Oj, oj, oj. Nu känns det lite grand som att man är med i filmen Baksmällan.
    Gårdagskvällen kan sammafattas med orden: vad fan hände? Jag vet i alla fall att jag med all sannolikhet slog nytt världsrekord på 1500 meter när jag sprang hem från byn inatt. Jag vurpade bara en gång när jag gick lite för hårt in i en kurva, men annars flög jag fram.
     Annars kan man säga att boven i detta drama heter Beer pong, ni vet det där spelet där man ska ställa upp ett antal glas med öl mittemot varandra och sedan försöka att kasta i en pingisbol i dem. Lyckas man får motståndaren svepa, annars går turen över. Mmm, det var nog där som det ballade ur. Men va fan, sånt händer.
     Nä, nu ska jag duscha och dra en update med Grannen. Jag får be att återkomma med vidare detaljer om det finns något roligt att berätta.

Såna här görs inte längre...

Jag skulle vilja citera JD i Scrubs. "If my heart could write songs it would sound like this".



Lördag in my heart

De säger att det är fest ikväll. De säger det. Det känns också som det.
    Vi har ju inte varit ut sedan i början av januari, precis innan då Vampyren skulle åka till Australien, och det har väl varit skönt på ett sätt - men samtidigt känns det som att man har mycket inom sig som bara måste ut ut ut ikväll.
    Jag hatar att bygga upp förhoppningar och förväntningar, men jag antar att jag gör det nu genom att säga att ikväll ska jag festa som om det vore den sista kvällen i mitt liv. Jag undrar om man lägga ribban högre än så?
    Äh, allt jag vill ha är en rolig kväll med de närmaste jag har. Då brukar det bli bra.

Fredagsgegg

Detta är inte anledningen till mina två nyvunna kilon, tro mig. Men ibland när suget trycker på så finns det liksom ingen anledning att stå emot. Inte för mig i alla fall, som kan äta och äta och äta utan att det fastnar en enda kalori.

     När jag satt med den här samlingen framför mig så kände jag mig nästan som en dumpad tjej (eller kille, vad vet jag?). Det var bara glasspaketet som saknades.

     Ja, vilken kväll jag haft. Nu är jag illamående och rastlös.



Bi

Jag är sårad. Jag är huggen. I armen.
    Thailands-resan närmar sig alltmer och idag tog jag nån spruta mot nåt tjohejsan. Tror det var hepatit A, eller nåt.
    Det var länge sedan jag tog en spruta, nån gång på mellanstadiet tror jag, och jag måste faktiskt erkänna att det pirrade lite. Jag är inte spruträdd eller så, men jag finner smärta oerhört obehagligt. Inte smärtan i sig, men just att det gör ont. Det är väl normalt, kan jag tycka. Kroppens normala inställning är ju att det inte ska göra ont någonstans.
    På ett sätt var det mindre obehagligt att tatuera sig, för då var man inställd på lång och utdragen smärta - men här visste man att det skulle komma snabbt och omedelbart.
    Äsch, vad fjantig jag är. Det är klart att det inte gjorde ont och var så farligt - men jag hade liksom inget bättre att skriva.

Good bye, buddy

Idag tvingades jag ta ett smärtsamt farväl. Jag och min bil, lilla Tobbe, har gått skilda vägar. Fy fan, om bilar kunde tala...då skulle Tobbe ha ett och annat att säga. Vilka minnen vi har tillsammans. Kanske bäst att de förblir osagda.
     We had a good run, över 3 år, och Tobbe är faktiskt en av få bilar jag haft som jag inte krockat med. Däremot har han ett långt ärr på framrutan, efter ett stenskott från en lastbil i Barkarö, och det ärret har bara växt och växt med tiden. Sedan har någon av mina fiender i denna värld dragit en 2 kilometer lång repa på ena sidan av bilen.
     De två sakerna kommer att kosta mig kulor. Oberäknade och illa tajmade kulor. Fan i helvete vad mycket kulor det kan komma att kosta!
     Nåja, jag kommer ändå att sakna Tobbe väldigt mycket. Det är den bästa av mina fyra bilar jag haft. Han spann som en katt, for som en stormvind och bromsade som en spiksko. Hur fan ska jag ta mig framåt nu då?



Natti...

Torsdag, torsdag - du kom och försvann utan att direkt ge mig någonting. Fast ändå gav du mig massor. Jag menar, även fast det inte betydde någonting så kommer jag aldrig att tröttna på att höra fraser som: "Jaaa, Jonatan! Jag älskar honom!". Sedan var det många leenden som gjorde det värt att leva just idag.
    Men vad är det sista man vill göra när man kommer hem efter en lång arbetsdag? Svar: skotta bort en 20 meter hög snövall framför garageuppfarten. Tack, Lillebror.
    Sedan ett spinning- och styrkepass med fotbollen. Jag kan säga det, jag har nog aldrig varit så här pass bra tränad så snabbt på en försäsong tidigare. Är det den vita månaden, eller är jag bara fruktansvärt urstark just nu? Både och, skulle jag tro.
    Men sanningen är fortfarande den att glädjen saknas. Det är inte som det brukar inom mig när det gäller fotobll, och det är jävligt tråkigt. Jag vet inte vad jag ska göra med det egentligen.

Annars är det sista dagen på dagis imorgon, förutom två dagar nästa vecka. Sedan dröjer det nog länge innan jag återvänder. Mycket möjligt att det blir sista gången någonsin. Jag vet, jag vet, jag har sagt det oräkneliga gånger förut - men den här gången finns det belägg för orden.

Boken 2009

"Jag skulle vilja lämna detta förhållande. Det här gamla kylskåpet börjar lukta illa. Jag har fastnat i en rondell av varningsskyltar.
    Jag lämnar detta land vi skapat och sätter mig i flyktinglägret. På väg bort.
    Jag måste lämna hålet innan jag gräver det alldeles för djupt. Mitt kött och blod är färskt, men mina tankar är redo för slaktning.
    Vad säger du? Du kan ändå inte uppfylla mina drömmar.
    Jag är försvunnen och hittad. Betyder det att jag är bunden - eller äntligen fri?
    När jag lämnar denna öken som varit mitt hem så otroligt länge så kan man tycka att jag borde vända mig om och titta tillbaka en sista gång. Men jag kan inte hantera det längre. Frustrationen pyser ut allt jämnare ju längre bort jag drar mig.
    Börjar hitta en öppning ut ur rondellen.
   Jag är ett paket som just öppnats, och nu är redo att användas igen. Begagnad men alldeles ny."


Såna här görs inte längre...


I made it

Någonstans nu har jag väl kommit i mål. Konstigt nog inte trött, men jag känner ändå en viss längtan till att få krypa till kojs. Det känns som att det kan vara en nyttig idé inför morgondagen, som kommer att se ungefär likadan ut. Jobb, hem, träning. How I unlike it.
    Men som en skänk från ovan fick vi ledigt från förmiddagsträningen på lördag, och det passar väldigt bra. Det känns som att jag har lite att fixa med under helgen.
    Kan mycket väl bli en lurvig utgång, men vi får väl se hur det blir. Danskungen propsar på det, och känner jag mig själv rätt så kommer jag att ha svårt att stå emot den här gången.

Och vilket jävla väder vi har haft!
    Hade det varit för 2 månader sedan så hade jag sagt "Sådär ja!" - men nu känns det mest som "Va fan...". Visst, snön som var kan väl ligga kvar ett tag - men det behöver fanimej inte komma mer. Och det behöver fanimej inte vara så svinkallt! Idag var det minst sagt fruktansvärt, och då var vi ändå inte ute mer än en timme.
    Nej, lite vår eller sol och värme på det här så...

Annars har jag gått upp 2 kilo. Japp. Jag vet inte riktigt hur det har gått till, men... Eller jo, jag har mina misstankar - men det får visa sig senare, förhoppningsvis.

I need to tjack it up

Huvudet är som en explosion, och kroppen är som resterna av det. Det tjuter i mina öron efter en dag av barn med socker-rus. Och det är 3 timmar kvar. Sedan träning. Det känns som att jag precis har klivit av ett nattskift och nu ska springa ett maratonlopp.

Jag kunde ha haft ett annat liv

Jag skulle nu vilja berätta om ett scenario jag funderat på under en längre tid, ett scenario som jag tror skulle ha gjort att mitt liv hade sett helt annorlunda ut. Scenariot lyder enligt följande: "Om jag hade lärt mig spela gitarr."

Om jag hade lärt mig spela gitarr i ung ålder så tror jag att min vardag skulle skilja sig avsevärt från idag.
    Tänk om jag plockat upp gitarren där på mellanstadiet och verkligen hängivit mig åt den. Lärt mig från början, stegvis och periodvis, ett ackord i taget. Säg då att jag skulle vara en hyfsad gitarrist i högstadiet. Jag och Danskungen hade då kunnat spela vid speciella tillfällen i skolan, såsom avslutningar, lucia och andra skolarrangemang.
    Till en början skulle vi lära oss vanliga och enkla covers, och med tiden skulle vi bemästra de flesta av historiens odödliga klassiker. Så smått skulle vi även börja fila på egna låtar, men de skulle dröja ett tag innan det blev någonting av den saken på riktigt.
    Ryktet om oss skulle växa i Kungsör, och i takt med succéspelningar på Slussen och Smedjan så skulle vi börja bli flitigt anlitade som underhållare. Spelningar på firmafester, idrottsavslutningar, julfester, bröllop, kalas avlöste varandra, och vi började nu bli riktigt varma i kläderna.
    Gymnasiet var nu över och vi stod arbetslösa, även fast vi tjänat bra genom att spela på helger och sånt. Vi kanske tog något ströjobb sådär i början, men i och med att vi utökade spelandet ytterligare så kunde vi snart helt och hållet ägna oss åt musiken.
    Nu hade vi gjort oss ett namn i regionen. Vi spelade för rekordpublik på såväl Oktoberfesten i Köping som på öltältet under Thor Mooden-dagarna i Kungsör och under Medeltidsdagarna i Arboga. Vi sålde ut Ögir, Hantis och Stadskällaren flera dagar på raken som ingenting. Vi var verkligen heta.
    Sedan började vi söka oss utanför KAK. Till en början på krogarna i Eskilstuna, och när succén var ett faktum även där så tog vi snart över Västerås och Örebro också. Visst, det var begränsat till små lokala ställen - men vart vi än spelade så blev det bra tryck och väldigt uppskattat.
    Sommaren var alltid en högsäsong med spelningar titt som tätt, och nu började vi även spela på lite småfestivaler runtom i landet. På vintern blev vi sedan anlitade som after ski-band på många populära skidorter.
    Det skulle gå några år, och vi var nu proffs i lokala sammanhang. Danskungen hade blivit helt lost i framgången och hade tagit första bästa groupie han såg överallt. Självklart blev han också tillsammans med en groupie, och snart skulle de få en knotte. Och en till. Själv tog det några år, men en kväll skulle jag se henne i publiken. Ingen av de där vanliga fulla och hysteriska tjejerna som bar sig åt som fjortissvin, hon var mer sansad och mystisk - och slående vacker. Jag gjorde nog min sämsta spelning den kvällen eftersom att jag inte kunde koncentrera mig, och efteråt tog vi en drink i baren. Sedan blev det hon och jag, och så småningom skulle även vi få ett barn. Nu var vi en liten familj, jag och Danskungen med våra respektive.
     Familjelivet gjorde att vi mognade, och nu började vi koncentrera oss på eget matrial. Vi anordnade spelningar med bara egna låtar - och även om det innebar att vi fick ta ett steg tillbaka så skulle vi tillslut få oss en publik, och den skulle växa. Det blev några skivor, fast på lokal nivå, och vi var nu etablerade entertainers.

     I och med det började vi nu få andra uppdrag som konferencierer för evenemang runtom regionen, och även ett eget tv-program på TV KAK. När succén även där var ett faktum så fick vi också ett eget program på P4 Västmanland som blev hyllat. Det enda vi inte hade gjort var att skriva, så glädjen visste inga gränser när vi fick våran egen kolumn i Bärgslagsbladet. "Nu kan vi lika gärna skriva en bok", skojade jag - och så blev det. Boken gavs ut i KAK och i mindre upplagor i Eskilstuna, Västerås och Örebro.
     Nu när vi hade gjort allt så tänkte vi "Vad är nästa steg?". Svaret blev "Resten av Sverige" - och vi började fila på diverse idéer. Vi tog en roadtrip i USA där vi bara brainstormade och brainstormade - och när vi kom hem var vi fullpumpade av inspiration. Vi började skriva idéer till tv-serier och massvis med manus - och efter några års slit skulle vi tillslut få ett genombrott. Ett tv-bolag nappade på en av våra idéer, och snart var allting i rullning. Vi skrev och skrev och de producerade. Det blev ingen toksuccé, men det fungerade. Tillslut blev vi anlitade av andra bolag att skriva manus till olika tv-serier, och livet rullade på ganska bra,
      Vi spelade ibland, gjorde lite tv, lite radio, skrev i tidningen, skrev tv-manus och agerade konferencierer. Samtidigt hade vi våra familjelyckor på varsina håll, och livet var helt enkelt jävligt bra.

Allt detta skulle kunna ha varit verklighet om jag bara lärt mig spela gitarr när jag var yngre.


Dagens outfit




Här har vi en kille som iskallt och samvetslöst kopierat Alexander Bard rakt av utan att blinka. Trots den iskalla kylan tvekar han inte när det gäller kortbyxorna, och de matchande knästrumporna ger ett skönt helhetsintryck. Väderleken gör att den randiga slipsen ersatts av en lika randig halsduk, ledigt och prydligt knuten enligt Stockholmsmodellen. Den bajsbruna skinnjackan gör sedan att personen på bilden tryggt, och snyggt, kan möta minusgraderna utanför.
     Såja! Vintermodet 2010 är därmed satt.

Inget innehåll värt att nämna...

En dag utan tid. Först jobb från halv sju till halv tre, hem och käka och så, och sedan vidare till träning. Fuck me I need a break.
    Jag vet, jag vet, jag är inte direkt överarbetad för tillfället. Men jag vet drillen, jag har úpplevt den förr - och det är så här det kommer att se ut ända fram till oktober. Om jag hade haft ett jobb. Nu jobbar jag bara en vecka till, och sedan väntar helt andra saker. Jag hoppar ur ekorrhjulet.

Dagen varvades ner med sista halvan av Guldbaggegalan och sedan dubbelavsnitt av Paradise hotel.
    En sak slog mig när jag tittade på filmgalan - jag har inte sett en enda av de nominerade filmerna. Jo, Bröllopsfotografen, men annars var det noll. Då var det inte lika roligt att titta. Med andra ord var det ett svagt svenskt filmår. Eller så var det jag som missade allt.
    Paradise hotel börjar närma sig sitt slut, och nu jävlar är det vändningar och överraskningar runt varenda hörn. Awesome.

Annars börjar jag halv sju imorgon också, så det är väl lika bra att hit the bed.

Går vidare

24 år. Det har gått en tid. Det är faktiskt som så att jag börjar glömma bort min barndom.
    Det ska poängteras direkt att jag hade en underbar tid som barn. När jag tänker tillbaka på min uppväxt så ser jag bara ljus, glädje, kärlek och lycka. Min barndom var verkligen lycklig och vacker.
    På ett sätt har det aldrig känts som att jag lämnat den. Jag vuxit, blivit äldre och utvecklats - men barnet har aldrig försvunnit. Jag har varit en 10-åring i en 20-årings kropp, ungefär. Det är som att jag stått kvar i mitt 10-åriga jag och sett på hur jag har växt upp. Jag har aldrig varit där, i nuet, under uppväxten.
    På så sätt har jag alltid varit i ett med min barndom. Jag alltid kunnat minnas ljud, dofter och platser, alltid sett detaljer. Men på senare år har de där detaljerna försvunnit. Saker och ting börjar bli...blurriga. Jag minns fortfarande mycket, men inte så mycket som tidigare.
    Ja, visst, herregud, jag förstår att det är normalt att man tappar minnen och bilder i takt med att man blir äldre - men för mig, som varit i ett med barnet inom mig kanske längre vad andra varit, så är detta lite konstigt. Lite sorgligt. Jag har alltid trott att tankarna och känslorna som fanns inom som barn skulle stanna hela livet. Nåja, på ett ungefär, åtminstone. Visst är det naivt, men så är det.
    Men - nu kommer det - även om det är lite sorgligt så är det ingenting som skrämmer mig. Tvärtom. Jag känner mig fullt redo att ta nästa steg, och det är till och med spännande. Rädslan och oron som jag tidigare känt inför att växa upp håller på att försvinna. Jag som kämpat och stridigt för att aldrig bli stor, jag har nu äntligen insett att det är precis vad jag är. Stor. Det är aldrig för sent att vakna upp.
    Varför detta hänt just nu är svårt att förklara, men saker och ting runtomkring mig har påverkat mig på de allra märkligaste sätt. Jag har insett att det blir inte alltid som man tänkt sig. Det man trodde skulle kunna hända och det man trodde att man skulle få, det blir inte alltid så. Men det kan fortfarande bli bra. Det kan till och med bli helt otroligt bra, fast det blir kanske inte på det sättet man tänkt sig från första början. Jag tror att om man vill någonting riktigt mycket, och är beredd att jobba för det, så kan otroliga saker inträffa i ditt liv.
     Man kan gå på minor, det kan göra ont - men för godhjärtade, envisa och målinriktade människor så kommer alltid en belöning, eller flera, tillslut. Jag tror verkligen det.
     24 år. Jag är starkare, snyggare, hungrigare och lugnare än någonsin. Minnena och bilderna finns kvar och barnet inom mig kommer aldrig helt försvinna, men jag är nu redo att släppa taget om den där 10-åringen.

You

You're the reason of my heart
you're the light when it gets dark
you're the face I kiss good night
you're everything that is right
you're the arms when I'm crying
you're the wings when I'm flying
you're the lips when I'm in love
you're the stars that shines above
you're my only path
please make this last
You're the eyes when I get blind
you're the one I stand behind
you're the voices in my phone
you're my friend when I'm alone
you're the fire when I'm cold
you're my life when truth be told
you'll be there when I'm older
still your hand upon my shoulder
you're my only path
please make this last

Kap. "Leaving on a jetplane" 2/7

"På ett plan. På väg bort från ingenting, på väg till någonting. Eller tvärtom.
     En tredje Jack Daniels i handen, och handen börjar sakteligen skaka mindre. Jag kan nästan kosta på mig ett leende. Den lilla flickan brevid mig ritar, sjunger, skrattar och hoppar om vartannat. Hennes glädje och lugn smittar av sig på mig. Det var länge sedan jag var i närheten av en sådan sorts livsglädje som bara ett litet barn kan utstråla. Jag skulle vilja inleda en diskussion med den lilla flickan, men inser snabbt att alkoholen i blodet kombinerat med min känslomässiga status nog skulle släcka ljuset som brinner inom henne. Som så många gånger förr blir jag ensam med mina tankar.
     Datorn vilar tryggt i mitt knä. Jag skriver, mest för att skriva, men tankarna spretar åt alla håll. Bättre att luta sig bakåt och vila en stund.
     I flygplanets högtalare börjar introt i Toto's låt Rosanna att pumpa. Jag har alltid gillat den låten.

"All I wanna do when I wake up in the morning is see your eyes, Rosanna, Rosanna.
I never thought that a girl like you could ever care for me, Rosanna."

Jag börjar tänka på det jag flyr ifrån och det jag flyr till. Jag står inför ett slags ofrivilligt vägskäl i livet, där skillnaden mellan himmel och helvete kan vara förenat med en ynka liten handling.
     Jag tror jag älskar henne. Jag gör det. Men vad vet jag om att det? Jag har aldrig älskat någon annan på det sättet, så vad vet jag om sånt? Vad vet jag om att älska någon?
     Det är samtidigt inte så enkelt som på liv och död. Om jag inte hör från henne så börjar jag glömma bort hur hon ser ut. Jag får svårt att se hennes ansikte, och måste istället plocka fram minnen från en annan tid. Det kan gå så långt att jag glömmer bort att jag älskar henne. Det blir som att "Javisst ja, jag är ju kär!". När det har gått tillräckligt lång tid så tänker jag att det kanske inte är någonting ändå.
      Men så kommer det någonting. Som en påminnelse till hjärtat. Ett telefonsamtal, ett meddelande, en röst i natten som gör att alla känslorna kommer tillbaka som en frontalkrock. Jag måste nästan ducka för att inte krossas av känslostormen. Och så älskar jag henne igen.

"All I wanna do in the middle of the evening is hold you tight, Rosanna, Rosanna.
I didn't know you were looking for more than I could ever be."

Det är inte ett optimalt förhållande. Speciellt inte för ett förhållande som inte ens är ett förhållande. Kanske var det därför det var så lätt att ta detta svåra beslut? Jag kan inte sitta och vänta på att ingenting ska hända. Jag kan inte sitta och vänta på ingenting. Inte längre. Ingenting är aldrig någonting, och någonting måste hända.
      Det är egentligen ganska enkelt. Vill hon någonting så vet hon var jag finns, och vill hon ingenting så vet hon att jag inte är i närheten av henne.
      Kanske är jag en fegis som drar, kanske är jag en hjälte som inte stannar kvar? Men jag vill inte anstränga mig till döds för att vinna. Det ska inte behöva vara så. Om det är så svårt så är det antagligen inte rätt. Jag menar inte att kärlek ska vara lätt, men magkänslan säger att om man ska behöva kämpa till sista andetaget för någonting som inte är en garanterad seger då ska det också kunna vara värt förlusten.

"All I wanna take is a night you'll never ever have to compromise, Rosanna, Rosanna.
I never thought that losing you could ever hurt so bad."

Den lilla flickan bredvid mig har somnat. Glädjen tog tillslut henns sista krafter. Det kanske är därför jag är så pigg.
      Jag känner mig mer upprymd ju mer flygresan närmar sig sitt slut. Jag älskar nog henne, det gör jag nog. Men jag kan inte tillåta henne att vara mitt sista andetag. Inte så länge hon låter mig älska själv.
      Plötsligt plingar det till i inkorgen på datorn.

Nytt hårprojekt

Jag har helt snöat in mig på Tony Montana från Scarface. Han blivit en ny stilikon för mig, och jag funderar på att kopiera hans frisyr rakt av. Eller någorlunda i närheten, i alla fall.
    Jag har inlett en avverkning av mitt hår. Genom att gå in "under" håret och klippa bakom topparna så har jag tunnat ut frippan ganska rejält. Det man ser på skallen är helt enkelt ytskiktet, och under är det nästintill snaggat med hjälp av saxen. Det kan tyckas märkligt, och ser kanske för jävligt ut om man tittar noga och länge, men no worries - jag har en plan.
    Tillslut kommer att det långa vara borta, och om det blir som jag tänkt mig så har det växt fram någonting bra där under. Det kan mycket väl gå åt helvete, men jag tar den risken.









Spelafton

Gårdagskvällen gick i sällskapsspelens tecken. Fröken Johansson och Mayer kom över med en trave spel, och det blev en afton som bjöd på flertalet situationer att skratta åt.
    Första spelet som avverkades var Alias, där jag och Fröken Johansson bildade lag mot Danskungen och Mayer. Det blev en utklassningshistoria där jag och Fröken Johansson stod som segrare.
    Mayer blev aningen frustrerad på Danskungen som bitvis hade svårt att klura ut vilket ord det var hon förklarade. Så här kunde det låta:
- Gör man med kläderna efter att de tvättats?
- Torkar!
- Ja, rätt ord fast i annan form. Man hänger kläderna på...
- Tork!
- Nej.
- Torkel! Torkum!
- Men va fan...
     Rätt svar var "torkning".
     Sedan tog vi oss an Geni, som är en variant på TP, och där kamperade jag och Danskungen mot flickorna. Vi var självsäkra och trodde på en enkel seger, men sanningen är den att kärringjävlarna tog hem det efter 2-1 i matcher.
     Vi var ofta grymma, men titt som tätt förstörde Danskungenn det hela för oss. Som på frågan "Vad heter den poplära bönan som kommer ifrån Elfenbenskusten?". Danskungen uteslöt snabbt kaffebönan, och jag kläckte ur mig att jag trodde på kakaobönan. Men Danskungen var inne på ett annat spår. Ett helt annat spår. Han trodde bestämt och envist att svaret var "den bruna bönan". Jag suckade och himlade med ögonen, men jag lät honom få sin vilja igenom.
     Rätt svar var "kakaobönan".
     Hade vi tagit den frågan så hade vi med all säkerhet vunnit. Men Danskungen hade sina ljusa stunder också, så helt oduglig var han inte.
     Kul var det i alla fall.



Lördag förmiddag

Upp klockan åtta. Tre korv med bröd i steget, in i bilen och ner till klubbehuset. Iväg till Eskilstuna och Mesta klockan tio i nio. Träning halv tio. På väg hem klockan elva. Bastu. Bolaget. Hem. Spagetti och köttfärssås. Nu - jäs framför Schulman Show.
    Känns ganska skönt, faktiskt, att börja dagen så här. Man kommer upp, man gör nått nyttigt, och man har hela dagen framför sig. Jag vet inte om det händer någonting senare idag, men om det skulle vara så är jag beredd. Annars har jag lite grejer att pula med. Lite att kolla upp, lite att fixa.
     Tschüss.

Kvällens Idol

Claudia Gallio: Hon är duktig, det är hon, men hennes vara eller icke vara i tävlingen rör mig inte i ryggen. Profillös.

Marcus Birro: Ja, alltså, han är ju en liten hackkycklig i media-Sverige. Vissa menar att han sålt sig själv. Jag, däremot, har nyligen börjat gilla honom. Jag brukar stå på de svagas sida, och eftersom att han kämpar lite i motvind så hoppas jag verkligen att han får vara kvar länge i tävligen.

Molly Sandén: Trots sin unga ålder är hon fin att titta på. Utan tvekan. Det räcker.

Peter Wahlbeck: Alltså, det är en riktigt tråkigt att han fick lämna ikväll. Han var den udda färgklicken som behövs i ett sånt här program. Egentligen är det ju emot alla hans principer att synas i såna här sammanhang, men det såg faktiskt ut som att han trivdes. Som komiker tycker jag att han är underskattad, och på senare tid är det få jag skrattar lika mycket åt som Peter Wahlbeck. Nu blir det tråkigare.

Rabih: Rabih blabih. En osäker valp som försöker vara etablerad och "stjärna". Det blir mest pinsamt. Ett sömnpiller. Fast det var roligt när han spottade ur sig den barnförbjudna kommentaren om Tony Irving. Märkte ni hur hela studion slutade andas? Sällan har det varit så många tysta sekunder i ett underhållningsprogram.

Gudrun Schyman: Det svänger ju om katten! En riktig pantertant. Fast hon kan åka utan att jag bryr mig nämnvärt.

Stefan Sauk: Jag gillar mjukhårda Sauk - men jag gillar hans danspartner ännu mer. Vilka lår!

Elin Kling: Ett sömnpiller. Men Daniel Da Silva är sympatisk och värd framgång.

Willy: Pajas på det tråkiga sättet. Han vet sin roll och överdriver den till max. Har aldrig gillat honom i Bygglov heller. Hej då.

Agneta Sjödin: Vilken vinnarskalle - och vilket kärlekspar! Tro mig. Hon kommer nog topp-3. Vinner antagligen.

Mattias: "Den tredje killen i EMD" eller Idol-Mattias. Han leker för mycket babe-magnet för min smak, men jag gillar att titta på danspartnern Cissi Ehrling.

Framtida yrke?

Jag gör inte bara världens godaste pasta carbona, världens godaste pyttipanna och världens godaste pastasallad - jag är även bäst i världen på att korv, ägg, potatis och bacon.
    Jag orkar inte berätta om hur jag gör och vilka ingredienser jag använder, men jag kan säga att det inte är några konstigheter. Det här mästerverket slängde jag ihop på en kvart när jag kom hem från jobbet. Lite med vänsterhanden, sådär.






Jag har för övrigt kommit på att jag älskar mat. "Ha! Du som är så smal", säger ni. "Fuck you! Jag har hög ämnesomsättning", svarar jag.
    Nä men alltså, det är inte som så att jag älskar mat i den bemärkelsen att jag vräker i mig flera ton. Vad jag menar är att jag älskar att äta god mat. Okej, det låter dumt - men alltså...mat är fantastiskt när det är gott. Alltså inte sån mat man äter för att överleva, utan sån mat man äter bara för att det är gott. På restaurang och så. Nu måste ni väl ändå förstå vad jag menar?
    Jag skulle fanimej vilja bli matkritiker, eller en sån här som delar ut stjärnor till restauranger och betygsätter deras mat. Förstå vad härligt att glida runt mellan gourméköken och bara frossa i smaskigheter - och få betalt för det! Någonting att dricka, någonting att äta. Mmm, smack smack.

Vad gör han?

Först och främst; det är klart att hela den här situationen är pinsam. Det är som upplagt för hånfulla rop och applåder och han är en ensam kanin på savannen mot en flock hungriga lejon. Men - man måste ändå beundra Linus Omark för sitt dårskap. Han gör det ingen annan, verkligen ingen annan, skulle ha kommit på tanken att göra - och även fast det blev skit så måste den här sortens hybris uppmuntras.
     Nu när han inte längre är ensam om sin "lobbstraff" så är det klart att grabben måste komma med något nytt. För vem är han annars utan sin Youtube-status? Friskt vågat, hälften vunnet. Fast i hans fall hälften förlorat.



Uh!

Jag är trött, svettig och hungrig - och då har jag ändå inte varit på fotbollsträning än. Det kostar att ligga på topp och vara populär hos kidsen.
     Nu ska jag ta och kela med kudden en halvtimme eller så. Sen blir det nog korv.

Helt sjukt bra!


Känslan som aldrig kom

Ni vet den där känslan man har, eller hade, när man fyller år. Till synes kan det vara en dag som alla andra - men det är någonting i luften, en känsla i kroppen, som gör dagen speciell. Det är din födelsedag.
    Även fast det med åren har betytt mindre och mindre att fylla år så har den där känslan alltid infunnit sig. Tills detta år.
    Det har på inget sätt känts som min födelsedag idag. Inte på morgonen, inte under dagen, inte på kvällen, inte nu. Inte ens när folk har sagt "Grattis". Jag har heller inte tänkt på den här dagen tidigare i veckan, den bara kom liksom. Jag vet inte vad det är, men jag har inte fyllt år idag. Inte i kroppen eller huvudet i alla fall. Det har varit en helt jävla vanlig onsdag på alla sätt och vis.
    Aja, fick i alla fall två paket av familjen. En extern hårddisk och en backpack-ryggsäck. Jävligt bra, faktiskt. Eller egentligen fick jag tre presenter, för jag hade beställt pasta med kräftstjärtar (efter att ha haft en matdröm för en tid sedan) och det var så jävla gott så jag ser det som en present.
    Min Mor är för övrigt en intelligent kvinna. Jag fick ett födelsedagskort med följande text:

Våga ta steget

Ibland så känns det som om livet står helt still
och just det man är i är inte det man vill.

Man känner sig så svag, så vilsen och feg...
så känns det till den dag man vågar ta ett steg.

Då öppnas nya vägar och man får perspektiv
och plötsligt kan man se hur man vill ha sitt liv.

Och när man blickar bakåt när man har fått distans
så ser man att det svåra var källan till en chans.



Det är precis som att hon har varit inne i min skalle och rotat. Helt otroligt.


1986-01-20

Jippi hurra, idag är det min dag. Det har aldrig varit mindre angeläget.
     Så har man då blivit 24, och en liten del inom dig har återigen dött. Fast samtidigt tror jag att den där åldersnojan jag burit på de senaste åren har avtagit. Jag är mer i en fas då jag känner att jag vill göra någonting av det här medan jag kan.
     Från den dagen jag fyllde 20 så har jag haft svårt att ta min egen ålder i munnen. Det har liksom inte känts...rätt. Men nu någonstans så känner jag att jag äntligen börjar fylla ut uniformen. Inte helt och hållet, let's face it - jag bor fortfarande hemma. Men, ja...det börjar ta sig. Ge mig några månader så...
     Jag har aldrig varit lika gammal som nu, och det känns tryggt. Samtidigt är jag fortfarande ung, yngre än många andra, och det känns också tryggt. Jag tänkte förut att 23 var idealåldern, därefter går det bara utför. Men jag är beredd att ändra mig. Det är nog 24 som är det ideala ändå.


Bokmal

Tiden efter julafton brukar alltid innebära bokläsande för mig. Det har blivit två böcker, Andreas Carlssons självbiografi Live to win och Filip & Fredriks Tårtgeneralen, och det har varit övervägande bra.
     Live to win var intressant på många sätt, men jag trodde dock att jag skulle bli lite mer inspirerad av Andreas Carlssons otroliga karriär. Alltså, han började från noll, jobbade hårt, fick chansen som artist, floppade, blev flitigt anlitad som producent och låtskrivare, hamnade i Cherion-studion, och är idag en av de mest framgångsrika producenterna/låtskrivarna de senaste 15 åren.
     Jag hade hoppats på att få lite inspiration inom vision, drömmar, framåtanda, intiativtagande och sånt - men på nåt sätt uteblev det. Sen kan man ju inte komma ifrån att karln har haft en jävla bonnröta emellanåt i karriären genom att vara på rätt plats vid rätt tillfälle, och känna rätt personer som känner rätt personer.
    Det är trots det lite häftigt att tänka så här: det mesta man hörde på radion mellan 98-2003 var signerat Andreas Carlsson. Allt från Backstreet Boys, Westlife, Britney Spears, Celine Dion, Five, Bon Jovi och *NSync.
    Då var Tårtgeneralen bättre, och framförallt roligare. En berättelse om Sveriges tråkigaste stad Köping, och en man vid namn Hasse P som tänkte ändra på den saken.
    Alltså, jag är otroligt svag för "karaktärer" - och Hasse P är verkligen en sådan. Han är en person som är dumrolig. På ett sätt är han fullt medveten om det mest gällande människor, situationer och livet, och på ett sätt har han verkligen noll koll. Det skapar en väldigt rolig och oberäknelig balansgång.
    Till en början har han hjärtat på rätt ställe, men efter ett tag får han tokhybris och då går det som det går. Det är både roligt och tragiskt att följa den resan.
    Det jag älskar med boken är språket och bilderna som Filip & Fredrik målar upp. Jag skrattade högt mer än en gång. Dock är jag osäker på om andra personer skulle skratta på samma sätt som jag gjorde. Möjligen Mr.Tequila, kan jag tänka mig. Det är en sån berättelse.
    Nu härnäst tar jag mig an En nästan vanlig man, efter ett års uppehåll från den boken.

Grattis på födelsedagen, storebror

Idag tänder jag ett ljus för dig. Idag tänker jag bara på dig.

Dagens Gallagher

"Maybe I will never be
all the things that I want to be
But now is not the time to cry
now's the time to find out why
I think you're the same as me
we see things they'll never see
You and I are gonna live forever"

Mina brills

När jag rensade ur byrålådan härom veckan så stötte jag på min solbrills-samling. Det är som så att jag förr hade en fetisch för solglasögon och köpte på mig glajjor i drivor. Det har blivit en del genom åren, och nu kände jag att det var dags att säga farväl till några av dem.
     Här är ett litet urval av mina tusentals solbrillor.




De här gillar jag väldigt mycket. Inspirerad av ett par som my hero Liam Gallagher bar en gång, och där behåller jag definitivt.




Mina STORA glasögon, som var så populära för nåt år sedan. Jag gillade dem då, och nu gillar jag dem ibland. De säger att jag ser ut som en geting, men det bekommer mig inte. De stannar.




Här är ett par som köpte i utlandet någonstans. Kan tycka att de är lite coola, men jag känner att jag är färdig med dem.




Mina pilotbrillor, som är ett måste för att solbrills-samlare. Ser dock på bilden att de är helvetes snea. Det får jag rätta till. De stannar ett tag till.




Återigen ett par som inspirerats av Liam Gallagher. De har jag använt mycket i mina yngre dagar, men nu har de gjort sitt. De åker.




Vad säger ni om de här rackarna då? Är de inte helt fantastiska? Lite Star Trek, va? Det är mina äldsta solbrillor som jag haft forever. Tror ni dem får vara kvar? Det är väl för fan självklart!




Ah, här är ett par lustiga rackare jag fått av Kaggen. Dock är de insmorda med nåt skit på insidan av glaset, så det enda man ser är ett brungult ljus. Det brukar vara besvärligt så jag använder de med måtta. De får trots det stanna för att de är så häftiga.




Det är mina favoritbågar. Pilot och mörkbruna. Dessvärre håller de på att ramla isär, men så länge de håller så behåller jag dem.




Oj, oj, oj, vilka minnen. Fy fan så tuff jag var som barn när jag bar dessa. En riktig cooling. Nu har de tappat lite i status, så de får tyvärr lämna familjen.




Här är ännu ett par som jag fått av Kaggen - och nog fan är det samma slags sörja på insidan av glaset även på dessa brillor. Va fan gör ni med brillorna egentligen? Äh, de här jävlarna kastar jag.




Oh la la. De här har många år på nacken. Jag sitter bara och väntar på att de ska bli populära igen så att jag kan använda dem. Närå, men de stannar av nostalgiska skäl.




Kommer ni ihåg när det var populärt med oranga glajjor? Jasså, inte det? Men det var det i alla fall nån gång på slutet av 90-talet, och då skaffade jag mig dessa. Nu ryker dem.




Även lila glajjor var rätt populära ett tag har jag för mig. Men som ni kan se så får de inte stanna i samlingen längre.




På nytt ett par som är inspirerad av Liam Gallagher, men vi har aldrig riktigt klickat. De kastas.




Liam Gallagher? Jajamensan! De här är jag lite blandad kring. De får nog stanna kvar ett tag till.




Och här - mina John Lennon-brillor. Helt magiska! Jag tror att jag och Robin Pettersson köpte likadana. Undrar om han har sina kvar? Nu får de tyvärr åka i sopptunnan.


Blir inga problem att somna ikväll

Fii faen! Återigen en stationsträning med 1 minut på varje station x 3 varv - men den här gången var det fanimej värre. Som avslutning fick vi sedan en lite jobbigare variant av nerjoggning. Sen var man färdig, på alla plan. Eller var det bara jag?

     Men på en av de där stationerna så klickade det till i skallen, och jag fick som en känsla av hur saker och ting är, hur saker och ting kan vara, borde vara, och hur saker och ting ska vara. Därför kunde jag genomföra träningen med ett leende på läpparna. Tack Kjelle Bergqvist och tack Tony Montana.
     Nehep, om man skulle ta och käka lite stekt laxfilé och sen kolla på Paradise hotel - dubbelavsnitt! Imorgon börjar annars en två veckors jobbrunda. Kul med klirr i kassan, men inget annat.


Tecken?


Sjunker

Stiltje. Stiltje, stiltje, stiltje. Sån fruktansvärd stiltje. I need some wind to get me sailing, och just idag så stör det mig att måndag är blå.
     Om det var jävligt bra alldeles nyss så befinner jag mig nu på ett isflak långt ifrån land, och det smälter mer och mer.

My new homie

Nu kanske ni undrar vad jag sitter och gör? Jo det ska jag tala om för er - jag sitter och blippar på min nya älskling. Min lilla Samsung.
    Jag köpte den i mellandagarna, men det är först nu jag har packat upp den. Jag gillar att dra ut lite på nya grejer, så att de håller sig nya så länge som möjligt. Det är härligt, eller hur Vampyren?
    Men det känns bra det här. Den ligger som gjutet på mina lår, och det är nästan som att ha en liten spinnande kattunge i knäet. Trådlöst Internet, antivirus, Harpan...you name it - I got it. Tillsammans ska vi uträtta storverk, jag och min lilla Samsung. Jag ska bära med mig den som en plånbok. Vart jag än går ska datorn med.



Till slut...

Sådär ja! Då har äntligen Internet kommit tillbaka i mitt liv igen - bättre och snabbare än någonsin. Nu är jag ett med världen igen. Nu kommer det att hända grejer.
    Har inte hänt så mycket egentligen. Jag jobbade i onsdags, var på elitseriehockey i torsdags, och igår hade vi första utomhusträningen med fotbollen. Min lördag började för övrigt klockan 06.45, då jag var tvungen att pallra mig upp för att åka och hämta Janic och Donny (två nyförvärv) i Örebro eftersom att det inte gick några tåg som passade så att de skulle komma fram till träningen, som började halv tio, i tid. 
    Det gick bra, förutom att jag körde fel. Eller fel och fel, jag åkte gamla vägen. Jag hade ingen tanke på motorvägen så jag körde bara på mot Arboga och sedan igenom. Efter ett tag märkte jag att jag var ovanligt ensam på vägen. "Det är väl för att det är så tidigt på dagen", tänkte jag och körde vidare. Sedan började fundera "Hmm, brukar inte vägen till Örebro vara större och bredare? Och brukar det verkligen vara så här mycket skog så nära vägen?". Plötsligt uppenbarade sig motorvägen bredvid mig, med ett stängsel som hånfullt skärmade av oss från varandra. Där puttrade jag på i 50-70 km/h medan bilarna på motorvägen svischade förbi som rånare på flykt. Fast det är klart, 50 km/h körde jag aldrig. Eftersom att jag var ensam på vägen nästintill hela resan så burnade jag på rätt friskt. Inte ens skyltar med texten "Varning! Lekande barn" fick mig att sakta ner och istället flög jag över guppen i småbygderna i 100 km/h.
    Men det har varit ett riktigt pissig helg. Helt tvärdöd. Det har varit luft och tomma rum.
    Imorgon är jag ledig, och sedan väntar två veckors jobb på dagis. Så att...

Men här är en skön remix som Calle Kusin tipsade om förut. Riktigt bra.



Jag gör det igen!

Jag är ju inte bara känd som mannen som lagar världens godaste pasta carbonara och mannen som är överlägset bäst på att steka korv – jag är ju även mannen som lagar världens godaste pyttipanna.


Förberedelser:

Ta fram ett paket Felix pyttipanna (för den är bäst) och margarin.

Gör så här:


1. Fräs margarinet och sänk sedan värmen till medeltemperatur. Ös på pyttipannan så att det täcker hela plattan och formar sig som ett litet berg. Rör om lite och låt det sedan vara.

2. Under tiden som det puttrar och värmer så kan du sysselsätta dig med något annat, pytten kräver inte så mycket jobb de närmaste 10 minuterna. Läs till exempel tidningen, kolla något roligt klipp på Youtube eller sätt på lite musik och bara lyssna. Håll dock ett getöga på pytten. Dutta runt lite emellanåt.

3. När pytten har fått en glansig och gyllengulbrun färg, och när du tycker att det ser rejält upptinat ut, så börjar det roliga. De hemliga ingredienserna.

4. Börja med saltet. Ta en näve i handen och kasta lite nonchalant över pytten, så där som de gör på matlagningsprogrammen. Sedan häller du på svartpeppar. Strö över pytten fram och tillbaka en gång. Därefter kommer det bästa – lökpulvret! Snåla inte här, dunka på för kung och fosterland. När det ser ut att vara tillräckligt så dunkar du på lite till. Ta gärna några danssteg medan du häller på ingredienserna, om du har bra musik på vill säga. Blanda runt alla kryddorna, och häll sedan på grädde över hela kalaset. Viktigt att inte ta för mycket, för då blir det geggigt, och ta heller inte för lite för då får det ingen effekt.

5. Låt det sjuda någon minut. Inte för länge, för då är det lätt att det blir lite ”rinnigt” från grädden.

6. Låt det väl avsmaka. Mjölk är rekommendera som dryck till denna måltid, det blir en härlig kontrast mellan det varma och kalla. Ett tips för alla lyxlirare är att steka på två ägg till pyttipannan, det är gott, och för den som inte kan få nog där så kan jag även tipsa om rödbetor.


Så där ja! Den som inte får en orgasm i munnen av detta, ja den har helt enkelt inte följt mina instruktioner tillräckligt bra.
      Kom även ihåg att vila en stund efter maten, för det är vanligt att man får som en sten i magen efteråt. Lägg dig gärna på soffan en stund, dra upp tröjan och klappa dig på magen och mumla ”Oj, oj, oj…” för dig själv.



Kap. "Inte 17 år längre" 3/6

Det var som en dröm, fast en högst besynnerlig sådan. En sådan där dröm som känns fruktansvärt overklig även för att vara en dröm.
     Där stod vi alltså igen, öga mot öga, och fastän jag intalat mig själv att jag var långt långt över henne så gjorde hjärtat en frivolt och landade på fötterna. Våra blickar hade mötts direkt, och även fast vi båda hade respektive med oss så fanns det inga andra än hon och jag just där och då. Hon började gå mot mig medan jag stod stilla som en paralyserad staty.

- Hej! Jag visste inte…
- Nej, ja, jo… Vi är bekanta med bekanta till…
     Jag pekade på värdparet som stod för festen, och självklart hade jag inte brytt mig om att lägga deras namn på minnet. Vi kramades, och jag blev 17 igen. Plötsligt var vi tillbaka på den där gräsplätten intill busshållsplatsen, där vi låg och väntade på att någonting skulle ta oss långt därifrån. Jag låg på rygg i gräset, och hon låg med huvudet på min mage. Om man kunde frysa ögonblick så var det tillfället ett sådant ögonblick.

- Jaha. Vad konstigt att se dig. Eller roligt, rättare sagt. Jag menar det var ju evigheter sedan vi sågs sist, fortsatte hon.
- Ja, eller hur? Det här var lite oväntat. Jag kan inte minnas senaste gången vi sågs, svarade jag och förbannade mig själv omedelbart för att jag sa så. Hennes ansiktsuttryck signalerade direkt det jag fasade över. Vi visste både precis när den senaste gången vi sågs var. Nu gällde det att rädda situationen.

- Jaha, är du här med någon speciell, frågade jag blixtsnabbt.
- Ja, min pojkvän Roger, sa hon och vände sig om och pekade på en ful jävel med skägg och korpsvart hår. Jävla idiot-Roger.
- Och du då? Är du här med någon?
- Njae, ja, jo, min sambo Erika, svarade jag flyktigt utan att bry mig om att se efter var hon befann sig.
     Jag var förlorad igen. Den här lilla varelsen hade bara stövlat in i mitt liv igen och knockat mig totalt. Med ens mindes jag varje gång hennes hud hade rört vid min utan att vi gjort någonting. Alla gånger vi smakat på varandras läppar. Vi var det perfekta paret som aldrig blev. Två förlorare som aldrig fick vinna.

- Du, jag ska bara hämta något att dricka. Men vi måste snacka mer. Försvinn inte.
     Hon tråcklade sig förbi alla gäster och försvann, och jag kände att den här kvällen som varit så b innan nu hade förvandlats till någonting utöver det vanliga.



Fyra timmar senare. Jag satt ute på balkongen ensam och lyssnade till festen inifrån som nu förvandlats till en Singstar-orgie. Jag kände mig verkligen felplacerad där jag satt med min whiskey och funderade på kvällen som varit. De ordentliga samtalen med Olivia hade uteblivit och istället blev det de här korrekta och artiga ”Vad gör du nu för tiden?”-frågorna. Pliktskyldigt och ointressant.
     Olivia hade haft ett jävla liv, men någonstans fick jag känslan att hon inte var nöjd. Hennes tonläge och ansiktsuttryck vittnade om att livet kanske inte blivit som hon hade hoppats på. Jag kanske hade fel, jag är ingen känslotydare, men det var i hennes sätt som avslöjade en längtan efter någonting annat.
     Plötsligt öppnades balkongdörren.

- Är det här han sitter, den ensam cowboyen, och smuttar på det goda. Är du inte sugen på att sjunga?
- Nej, inte ikväll, sa jag och log.
- Okej. Får man göra dig sällskap här ute då?
- Absolut.
     Oliva stängde dörren och satte sig ner bredvid. Vi var båda tillräckligt varma i västen för att kunna skippa det där främlingsbeteendet som legat som en skugga hela kvällen. Vi var 17 igen och det var som att tiden på ett sätt stått stilla.

- Kul fest, undrade jag frågande.
- He he…nja. Nja, visst hade vi det roligare förr, eller hur?
- Ja, det går ju inte att jämföra.
- När blev vi så vuxna och gråa?
- Tjae, för min del var det nog när jag klev in genom dörren till det här PRO-mötet.
     Olivia skrattade, så där som bara hon kan skratta.

- Var har du lilla Roger då, frågade jag lite spydigt.
- Han har däckat inne i sovrummet. Så fort det kommer lite sprit in i bilden så somnar han som ett litet barn, tråkmånsen.
     Öppning.

- Och var har du din bättre hälft?
     Olivia tittade allvarligt på mig med stora ögon.

- Va?
- Ja…Erika?
- Jaha…
     Just då kom jag på att jag totalt glömt bort Erika och nästan ignorerat henne under kvällen. Jag vände mig om och såg genom fönstret hur hon stod och vrålade i mikrofonen framför teven till Singstar.

- …hon är väl där inne någonstans.
- Är du lycklig?
     Frågan kom lika oväntat som blixtsnabbt ifrån Olivia. Jag tvekade inte, men tog för säkerhets skulle en konstpaus.

- Jag trodde att jag var det. Men…
- Men?
- Jag vet inte? Vad är lycka egentligen? Jag tror att dess innerbörd försvunnit för mig.
     Olivia satt tyst en stund innan hon svarade.

- Lycka är att veta att vad som än händer, vilken skit och jävelskap som än drabbar dig, så finns det ändå alltid någon eller något i ditt liv som gör dig till den gladaste människan i världen. Lycka är att vakna upp till någonting du älskar och somna ifrån någonting du älskat. Lycka är att dela glädje och sorg.
     Den följande tystnaden var nödvändig.

- Oj. Det där var tungt.
- Det är sant.
- Så…är du lycklig?
     Olivia tvekade inte en sekund med sitt svar.

- Alltså, om jag ska gå efter allt det jag babblade om nyss så…nej. Det kan jag inte påstå.
- Så då är vi två olyckliga människor som sitter här. Vi tar en skål på det.
     Där avslöjade jag mig. Jag sa som det var, att jag var olycklig, något Olivia med all säkerhet redan genomskådat.

- Du…
- Ja?
     Olivia tittade ner i sitt glas.

- Tror du att det kunde ha blivit du och jag?
    Jag visste precis vad hon pratade om men spelade ändå dum.

- Va?
- Ja, för tio år sedan. Tror du att det kunde ha blivit du och jag? Tror du att vi hade suttit här som två lyckliga människor då?
    Jag drog en djup suck.

- Du anar inte hur många gånger jag har ställt mig själv den frågan, och svaret har alltid blivit…jag vet inte. Det enda jag vet är att jag aldrig älskat någon lika mycket som jag älskade dig, och jag kommer antagligen aldrig att göra det heller.

- Älskade?
- Älskade.
     Den följande tystnaden var om än nödvändigare.

- Tänk om man fick leva om sitt liv och veta allt det man vet nu. Vad enkelt det hade varit.
- Ja, men det hade ju varit fusk. Det är nog inte bra om allt är för enkelt heller. Jag tror att det kanske behöver göra lite ont ibland för att det i slutändan ska bli riktigt bra.
- Men jag är trött på att ha ont.
- Jag med, Olivia. Jag med.
      Jag fällde ner solstolen och lutade mig bakåt. Fyllan var i sitt esse och blommade som allra bäst. Jag hörde hur Olivia reste sig från sin stol och sekunden senare hade hon krupit upp i min famn. Ett ögonblick att frysa. Men vi var inte 17 längre, vi var inte ens 22. Vi var 32, men trots att jorden snurrat tusentals varv så var vi kvar på samma ställe.
      Olivia viskade nästan.

- Blir det aldrig enkelt?
- Jo, jag tror det. Det måste bli det. Annars har ju allt det svåra varit i onödan.
      Olivia log.

- Jag tror på dig, Pål.
      Av ren reflex började jag stryka hennes hår, så som jag gjort så många gånger förut. Som vanligt hade vi inte en jävla aning om vad vi höll på med, men den här gången kändes det som att det inte spelade någon roll.
      Jag var så uppslukad av Olivia och hennes famn i min att jag inte ens märkte Erika som stod i fönstret bakom oss.


Snart dags för nedsläpp

Sitter nu i bilen på väg till Karlstad, Löfbergs lila arena och match mellan Färjestad och Modo. Det är en julklapp till Brorson Erik som nu skrider till verket. Hoppas på ett jävla tryck så det ska bli kul.

Visst är det bra bild?




Har ni sett det här jävla aset. Far tyckte det var dags att uppgradera sig och köpte därför en 42-tummare. Det är en jävla skillnad, det är det. Vissa tv-serier känns som reality-tv för bilden är så dokumenterade, så att säga.
     Enda kruxet är att Far hakat upp sig. "Det är bra bild. Visst är det bra bild?" hörs från honom titt som tätt. Den frasen kommer att hänga i ett tag har jag en känsla av.

Lite mer roligt jag hittade i byrålådan...



Detta är faktiskt ett födelsedagskort jag fick av Danskungen, Vampyren och Soldaten på min 20-årsdag.




Ser ni vad det står. ”Grattis på 20-årsdagen. Hoppas du får en riktigt äggig kväll!!”. Jag skulle gissa att detta var Danskungens idé.




Här är en text som jag av någon anledning valt att spara. Jag tror att vi fick dem på någon skolavslutning, kanske studenten (eller var det av Anders Jansson?), och på min stod det detta. Jag har än idag inte helt förstått vad det betyder.




Denna lilla skapelse minns jag väl. Den gjorde jag på mellanstadiet. Ser ni vad det är? Det är ett NHL-kort som jag klippt som ett halvt hjärta. Jag vet inte vart det andra tog vägen, men jag misstänker att det har någonting med Mikaela Jansson att göra.


 

Detta brev från Fröken Johansson gjorde mig väldigt glad när jag hittade det. SMS fanns ju inte på slutet av 90-talet, i alla fall inte i våran värld, så för att hålla kontakten inne på lektionerna fick man istället skicka lappar. Ja, det var andra tider det. Tänk vilken tur att jag är en sån Skrot-Nisse som sparat på allting genom åren.





Det här är en klassiker. Efter en av våra bättre kvällar i Sunny Beach (eller sämre, beroende på hur man ser det) så satt denna lapp på våran dörr morgonen efter. Vi såg det mer som ett tecken på att vi gjorde bra ifrån oss, snarare än att vi borde lugna ner oss.




Den här rackaren är värd att visa också. Det är en portfölj som innehåller så gott som allting som jag skrev under mellanstadiet och högstadiet, plus lite annat material som varit värt att spara. Här finns låttexter i drivor och filmmanus som jag och Danskungen knåpat på. Här finns även den berömda anteckningsboken från våra dagar som landhockey-tränare, med idéer, visioner, träningsupplägg och matchprogram. Den karriären blev inte långvarig. Vi fick en fråga om att träna ett landhockeylag som funnits ganska länge, och det tog bara tre dagar innan vi hade lyckats att splittra laget. Tydligen var det inte så populärt när jag och Danskungen började kräva in medlemsavgifter för att få vara med i laget. Sedan finns även de få upplagorna av Carlsson-extra i denna portfölj. Det var ett tidningsblad som Danskungen tryckte, och det handlade enbart om nyheter gällande hans egen familj. Det blev aldrig någon storsäljare.




Till sist har vi den här mytomspunna lilla saken. Min ”tjej-bok” där jag listade de snyggaste tjejerna som jag visste just då. Det var med stor hemlighet jag förde dessa anteckningar och jag bar den varsamt med mig i min innerfick på jackan. Förstå då min skräck när jag efter ett Karladisco upptäckte att boken var borta! Jag tänkte ”Shit, shit, shit var är den?!”, och några dagar senare i skolan märkte jag hur Fröken Johansson, Malin Bergstrand och Fröken Blomberg tisslade och tasslade och fnissade medan de sneglade åt mitt håll. Jag fasade för det värsta, och en kommentar senare förstod jag – boken hade blivit stulen! Inte bra. Efter att de små gynnarna hade haft sitt lilla roliga fick jag tillbaka boken, och de påstod att de hittat den på golvet på Karladiscot, men den valsen har jag aldrig trott på. En bok kan bara inte hoppa ut från innerfickan så där. Den blev stulen! Men det är lugnt, det kommer att jämna ut sig sedan när vi alla står vid Pärleporten och jag får komma in – medan ni nekas inträde och istället förpassas ner i ”den varma källaren”.

Gamla tider

Jag rensade ur byrålådan härom dagen. Där fanns en jävla massa skit som jag samlat på mig under åren - men även många guldkorn som jag inte sett på herrans länge. Till exempel några små fotografi-kataloger på gamla klasskamrater. Ni vet de här småbilderna man tog vissa årgångar.
     Låt oss titta igenom hur det såg ut förr.




Här har vi Ekka. Ett riktigt pop-snöre, om man ser till bilden, men han var ju även hockeyspelare och ”fusk-skejtare”. Jag skulle tippa på att han var en av de första som färgade håret av grabbarna i klassen, vilket senare ledde till att de flesta av oss andra hakade på. Trendsättare? Ja, kanske det. Vi följdes åt till studenten, sen tog vi varandra i hand, bockade och sa ”vi ses”. Och det gör vi ibland. Sparsamt.




Malin ”Mallan” Bergstrand
. Eller vänta, ”Mallan”? Nej, så var det nog inte. Skit samma, en tokrolig tjej som framkallade mycket skratt hos mig. En tjej som var bra på att reta, och en tjej som var tacksam att retas med – för hon blev alltid så hiskeligt förbannad. Det var nästan med livet som insats som man retades med henne. Bra tjej som följde mig åt från mellanstadiet till studenten.




Dale
. En riktig karlakarl som blev en god vän under skolåren. Därefter tog vi ut skilsmässa. Kunde ha en riktigt sjuk, och barnslig, humor som jag uppskattade mycket. Jag har delat många, många, många skratt med honom. Han hade även en stor talang för att tracka Danskungen – och, inte minst – ingen kunde lägga av en fis lika mästerligt som Dale.




Mayer
. Måste poängtera att denna bild är från lågstadiet, och inte mellanstadiet. Vi splittrades nämligen som klasskamrater efter tredje klass, och därför äger jag ingen bild på henne från mellanstadiet. However, i gymnasiet så återförenades vi igen, och idag händer det ofta att vi vistas i samma tid och rum. Mycket rolig tjej som jag gillar skarpt.




Ah, Mikaela. Även det en tjej med många spratt innanför blusen, åtminstone när det rätta tillfället gavs under mellanstadie-tiden. En av få tjejer som haft äran (eller oturen) att ingå partnerskap med Jonatan Björklund, men jag är idag osäker på om vi ens utdelade några fraser med varandra under vårt stormiga förhållande. Jag minns i alla fall hur det gick till när vi gjorde slut. Jag fick på omvägar höra talas om att hon tänkte göra slut, varpå jag då gjorde samma sak som vilken kille som helst skulle ha gjort i min situation. Jag sprang och gömde mig i ett skåp inne i klassrummet. Jag tänkte ”om hon inte kan hitta mig så kan hon ju inte göra slut”. Men visst fan hittade hon mig, den lilla häxan. Eller det var inte hon själv personligen, närå, hon hade skickat ett sändebud, i form av Marie Dahlqvist. Så jag tog emot mitt besked som en man och kontrade med ”Skit samma, jag tycker ändå inte om henne längre”. Men det gjorde jag ju. En lång tid, även efter skilsmässan. Idag skrattar vi bara åt det, de få gånger vi ses.




Och så var det Danskungen. Vissa kallade honom ”babe” på den här tiden, men jag kan dock inte förstå varför. Fast så har jag ju å andra sidan aldrig varit intresserad av honom på det sättet heller. Jag skulle snarare kalla honom ”baby” eller ”bebi”, för han såg ju lite valpig ut. Det gjorde ju jag med, men jag har heller aldrig påstått något annat. Äsch, Danskungen har alltid varit, är och förblir min bästa vän. Hur mycket vi än hatar varandra så finns det nog inga andra som är lika oskiljaktiga som vi två. I love you, man.




Fröken Johansson
. En av mina bättre vänner under mellanstadiet, faktiskt. Vi har ju alltid varit goda vänner, från mellanstadiet till studenten och även efter det, men just under mellanstadiet känner jag så här i efterhand att vi var extra tajta. Eller ja, så tajta man kan vara utan att spendera tid utanför skolgården. Återigen, en av få tjejer som verkligen får mig att skratta, vilket jag alltid uppskattat. Om man ser till den här bilden så tror jag att jag kläckte ur mig att hon såg ut som Mona Lisa, vilket gjorde henne ledsen om jag minns rätt. Jag gjorde ofta sånt (och kanske gör än?) – kläckte ur mig ogenomtänkta saker. Det var väl för att locka fram skratt, som vanligt. Mona Lisa eller ej, det är i alla fall en fin bild på en väldigt fin tjej som idag är en mycket god vän.




Fröken Blomberg
. Det fanns någonting farligt över henne. Hon umgicks med stora pojkar, hade piercningar, svartmålade ögon och lyssnade på Dia Psalma medan jag gick med gelé i håret och övade på dansstegen till Backstreet boys senaste hit. Men det var ingenting farligt med Fröken Blomberg, hon hade bara hunnit lite längre på livets långa väg än vad jag hade gjort (och har väl fortfarande det). Jag vet att jag upprepar mig, men även med denna tjej så är det äkta skrattet alltid närvarande. En sjukt rolig tjej som verkligen kan konsten att bjuda på sig själv. Idag skulle jag betrakta henne som en av mina bättre vänner, faktiskt. Det kunde jag aldrig tro då där på slutet av 90-talet, men livet har en förtjusande förmåga att aldrig bli som man tänkt sig.




Sist har vi mig. Man kan väl säga att jag här hade mina bästa år bakom mig. Jag hade peakat, och nu gick allting bara utför. Förr, från lågstadiet och uppåt, hade jag levt på etiketten ”söt”, vilket hade räckt långt och gott och väl, men nu var det andra tider. Det rådde ett hårdare klimat, och nu räckte det inte med att vara söt. Nu skulle man vara snygg. Det var ett hinder jag aldrig lyckades klättra över, och därför fick jag förlita mig på det enda jag kunde. Att vara clown. När de andra var snygga så var jag rolig, eller jag försökte vara det i alla fall, och det var svårt att kliva ur den rollen. Det har nog satt sina spår i personligheten. Jag tror att den där clownen brände många broar på vägen. Men gjort är gjort och det är ingenting som går att förändra. Jag har väl inte rätt att beklaga mig över någonting, egentligen, så därför ska jag inte göra det. Jag är ju fortfarande här, bättre än någonsin.


Sorry, Mr.Tequila. Du var sjuk denna dag då vi tog dessa kort, så därför kan jag inte publicera något på dig från denna tid. Om jag hade det så skulle jag ha skrivit att du, precis som Dale, blev en god vän under skolåren, innan vi våra vägar gick skiljda åt efter nian. Enda skillnaden är de skulle komma att korsas igen några år senare, och att du idag är en av mina bästa vänner. En av Riddarna, och en av dem som jag upplevt mest saker tillsammans med under min sena ungdom och mitt tidiga vuxna liv. En riktigt varm och genomsnäll person som jag känner att jag delar en lite speciell humor med. Den där ”Vad i helvete…”-humorn, du vet. Bor nu i Norge, men jag tror och hoppas att det inte är The End.


Dags för nästa kapitel

Det viktigaste, eller hur man ska uttrycka det, som hänt den senaste tiden är att Vampyren nu återigen har lämnat oss. Han befinner sig just nu i Japan, och därefter kommer han att bosätta sig i Australien för att studera. Det blir nog minst 1½ år, men det kan även bli det dubbla. Det finns inte så mycket att säga om det egentligen. Det blir nog ett jävla äventyr och jag önskar honom all lycka till.
     Vi fick lite drygt tre veckor tillsammans efter att han kommit hem ifrån Norge och fram till att han försvann igen. Han hade varit borta ett år, men det tog ungefär två minuter innan allt var som vanligt igen. Det säger allt.
     Det var grymt vemodigt den kvällen vi skulle ta farväl. Vi satt och snackade lite skit med honom och hans norska flickvän Gunhild, som för övrigt verkade jättetrevlig, och när han sedan förkunnade att ”Nehep…nu måste vi nog åka” så blev det en klump i halsen och magen. Man satt där på soffan och såg dörren stängas sakta bakom honom, och ja…vem vet när den dörren öppnas igen?
     Beträffande Mr.Tequila så blev vistelsen i Sverige ännu kortare. En vecka, ungefär, sedan for han igen. Det var på tok för lite, men så är det ibland. Hela situationen när vi skulle säga adjö till honom var kaosartad, för det gick så snabbt och allt blev så knasigt att det bara blev en vinkning. VISA-kort hade tappats bort, bilar kom i arslet på mig och folk i bilen hade bråttom hem till Kungsör. Ja, det blev…fel.
     Vad som händer med honom vet jag inte riktigt. Han blir väl kvar i Norge ett tag, och sedan vet jag inte om tanken är att sticka iväg och resa? Han blir nog borta ett bra tag i alla fall.
     Sedan har vi Soldaten som snart drar iväg för utlandstjänstgöring i mer än ett halvår, och Studenten pluggar ju vidare i Uppsala. Kvar blir jag och Danskungen.
     Ärligt talat så vet nog ingen hur framtiden ser ut. Kanske är det här slutet för Riddarna? Jag vill inte tro det, men det är ju en risk som känns ganska stor.
     Jag pratade lite löst med Danskungen om att starta upp ett Riddarna 2.0, men han verkade inte jätteentusiastisk av det förslaget. Hur som helst blir det ett jävla långt break för oss pojkar, något som antingen kommer att stjälpa eller hjälpa oss i vår vidare utveckling i livet.
     Nu väntar sannerligen andra tider. Lycka till med allt, mina vänner. Vi har haft en jävla resa så här långt. På återseende.


Snart...

Fortfarande inget Internet, men det är på ingång. Väntar bara på att nåt skit ska dimpa ner i brevlådan från Tele2.
     Annars drog fotbollssäsongen igång igår, vilket var en pina. Tio stationer, en minut på varje x tre varv. Det låter inte så farligt, och var väl inte så farligt, men jag tänker på alla dem som inte hållit igång under vintervilan. För dem måste det ha varit jättejobbigt, och dem måste ha haft en jävla träningsvärk idag. Det dem jag tänker på.
      För övrigt ska jag jobba imorgon igen på dagiset. Har fått lite strötider, och det passar ganska bra fram till Thailands-resan. Därefter har jag andra planer. Det kommer att bli grandiost. Jag har aldrig varit lika självsäker som nu. Jag litar stenhårt på det här och jag känner mig oförskämt säker på mig själv. Samtidigt har jag ett lugn inom mig som jag aldrig har haft förut.
      Lugn, stark och hungrig - det är en kombination som skänker mig mycket välbehag för tillfället.


En av världens bästa...


Kap. "Finns det en mening?" 1/7

”Vita täta rena snöflingor i en dans. De bildar ett landskap i sitt fall. Höga staplar av fallna dansare. De lever för att falla, de lever när vi fryser.
       Men det var igår. Nu ler vårsolen mot mig där jag sitter och sparkar på asfaltens grus. Jag vill tro på teorin att varje aktion ger en reaktion. Att varje sten jag sparkar på har en betydelse. Jag sätter någonting i rullning som i slutändan ger ett resultat, på gott och ont.
       Men om varje aktion ger en reaktion så har jag sagt och gjort för lite. Jag biter mig i tungan och sväljer orden, för jag vågar inte möta din respons. Jag vågar inte röra dig, för jag är livrädd att du ska rygga tillbaka. Och då blir det så, som en is-staty ignorerar du mig. Och jag dig.
       Jag tror att du är en fjäril, och de säger att fjärilar dör om man fångar dem. Du kommer aldrig att bli ett samlarobjekt, så flyg lilla fjäril, flyg. Så långt dina vingar bär dig. Jag är där och tar emot när du inte orkar längre.
       Jag är nog mer som körsbärslikören i chokladasken – jag faller inte alla i smaken. Men det finns alltid någon som älskar den. I ett rum med ett stort sällskap finns det alltid en som gillar biten alla andra rynkar på näsan åt. Men vart finns du, och hur länge ska jag behöva vänta? Vilken dag, vilket år, vilken årstid träffar jag dig? Det skulle vara kul att veta i förväg, så jag vet vilken dag jag ska kamma håret och ha en fräsch andedräkt. Det kostar för mycket tid och energi att vara ständigt redo.
       Jag önskar att det var jag som skrev Chicagos You’re the inspiration, nu kommer jag istället bli ihågkommen som han som skrev I must take time (to forget about you).
       Det är en underbar vårdag, en sådan där dag som är själva definitionen för vår. Jag plockar upp en sten som är liten nog för att kunna greppa om. Jag kastar den så långt jag orkar, sedan vänder jag mig om. Jag vill inte se vart den landar.
       Det var aktionen. Vem vet om det leder till en reaktion?”


Ja, go'morron...

Mina barn! Mina älskade små juveler! Frukta icke!
     Jag är inte töntig, jag är bara en man utan Internet. För tre dagar sedan skulle vi gå över till trådlöst, och jag vet inte...nätet fungerar i alla fall inte. Jag snyltar hemmas hos Danskungen just nu.
     Det hara bara gått tre dagar, men det känns som tre veckor. Det är ju rättvist att säga att jag är fullkomligt beroende av Internet. Det känns som att man står utanför världen. Igår kväll på nyheterna fick jag reda på att Togos landslag blivit beskjutna av gerillasoldater, varpå Danskungen (av alla jävla människor) utbrast: "Meh! Kom in i matchen!". Det är första gången som det har hänt, och jag svär på att det var den sista.
      Hur som haver, jag hoppas på att vara uppkopplad med resten av världen inom en snar framtid. Ikväll, imorgon, under veckan? Jag vet inte.
      Vad som hänt under de här tre senaste dagarna kommer jag att redogöra senare, lite grundligare. Annars börjar fotbollsträningen imorgon, något jag ser fram emot med skräckblandad förtjusning. Jag vet inte om jag är sugen. Det visar sig.

Det känns faktiskt bra med den här lilla tredagars-pausen. Om jag hade fastnat i ett gråläge tidigare så är jag nu utvilad, taggad och fullpumpad med inspiration. Jag hoppas på att kunna bajsa ut inlägg som aldrig förr, när väl Internet är tillbaka.
       Jag tror inte att jag är rädd längre. Jag är livrädd för mycket och fruktar många saker - men i det stora hela så är jag inte rädd längre. Det värsta som kan hända är att jag misslyckas, och då är det väl det som är meningen.

Nä, go'natt...


Pokerkväll på Storgatan

Ja det blev en pokerafton. Fröken Johansson plingade om en sammanslutning hemma hos Bergstrandspojken, och övriga spelare runt det avlånga bordet var Mayer - innan Snygg-Johan, Brorsan, Krille Jansson och Emil Sjöberg lite senare anlände.
     Förutom ett fyrtal i tvåor så hade jag noll tur med korten, och det gick hyfsat dåligt kvällen igenom. Efter ett tag tröttnade jag och spelade ut mig själv med flit. Den som säger något annat ljuger.
     Nu ska jag äta fiskpinnar och mos, för jag tycker att det är gott.



True story


Last night of disco

Jag har ingen aning om vad de andra tycker - men jag tycker att gårdagskvällen var helskön. Lagom vild, lagom lugn. Film, ölspel, musik, dans, surr, Lasse Kongo och french hot dog. Like a glove.
     Ja, jag tycker att det var en bra kväll, så det rimliga är ju att de andra hade skittråkigt. Det brukar vara så numera. När de har roligt så har jag tråkigt, och tvärtom.
     Det känns som att det där var sista svängen på mycket länge. Vet inte varför. På många olika sätt känns det som att allvaret börjar nu.
     Man är lite tom just nu, men det kanske är så det ska vara? Man är tom bara för att kunna fylla, bara för att kunna bygga på sig så mycket som möjligt.
     Det här året börjar...nu.



Ville bara säga...

Okej, here's the deal. Det är Trettondagsafton, och sista möjligheten till att festa loss med Vampyren. Det är nämligen så att han åker iväg snart - till Australien, och där blir han kvar...ja, who the fuck knows?
     Därmed är denna kväll partynight!
     Just nu sitter vi hemma hos Soldaten och värmer upp framför The Solomons brother. Snart kanske kortleken dyker upp, och det brukar alltid betyda: Hej dimman!
     Verkar kunna bli en bra kväll på Harrys, med Kicken från The Poodles som gäst-DJ. Flashigt värre.
     A, de va ba de ja ville säga...

Vampyren tipsar igen

Ibland kan saker som verkar vara helt fel bli oväntat rätt.



Holiday

A, just ja...
    Jag har ju sedan några månader tillbaka gått i tankar på att dra iväg ett tag. Det blir nu en resa - fast inte den resa jag först hade tänkt mig. Det blir Thailand i två veckor med Päronen och eventuellt Lillebror.
    Från ingenstans egentligen kom en fråga på JA eller NEJ, och jag valde det första alternativet. Som det ser ut nu så känns det ganska perfekt, faktiskt. 
    Idag är inte för tre månader sedan, och jag kan inte påstå att jag är lika sugen längre på att dra iväg. Eller...på ett sätt är jag det, och kanske rentav ännu mer sugen, men efter att ha funderat och vänt på både den ena och andra stenen i mitt huvud så har jag kommit fram till det inte är prioritet ett längre. Det finns viktigare saker att ta itu med först.
    Så två veckor i Phuket, med resdag 20 februari, känns just nu fantastiskt lagom. Lite sol, lite värme, lite andra vyer och lite annan luft. Ett perfekt sätt att fördriva två veckor under årets gråzon.

Dagens hästpojke

"Och du säger: allt som vi tiger om ska jag riva ner
för i mig finns det någonting som borde va
för dig och mig
Och skräcken i båda oss, för dig som för mig
kan vi dela en liten tid, ett människoliv
Ah du vet, du vet"


...och så här såg det ut om man sammanfattar Halmstad 2008


Jag går igenom datorn...

Jag tänkte, ni har ju aldrig fått sett filmen Sunny Beach - the movie, eftersom att det finns känsligt matrial och för att den är 2 timmar lång. Men lite grand kan ni ju faktiskt få se.
     Så här såg det ut när vi var på väg att åka.





Så här såg det ut på planet och när vi landade i Bulgarien.





Och så här såg det ut sista kvällen på veckan, på hotellrummet.



...väldigt mycket, till och med


Men det är klart jag saknar tiden som var då...


Kreativ uggla

Vilken underbar natt jag har haft! Sömnlös förvisso, men ack så nödvändig.
     Det var liksom tvärt omöjligt att somna, och medan man låg där och väntade på att ögonlocken skulle falla så började man ju givetvis tänka. Herre jävlar vad jag tänkte! Det var så att jag låg och skrattade åt mig själv för att jag tänkte så bra. Det var som att alla pusselbitarna föll på plats.
     Ja, det var en bra natt. Hade jag haft någon att kyssa imorse när jag klev upp så hade jag hånglat upp henne i trans. Lillebror ville inte.
     Jag har haft fel förr, men nu tror jag faktiskt att det löser sig. Fan vet vad jag gör om det inte löser sig denna gång.

Som luften ur en ballong

Det här var en antydan till en bra kväll som sedan slutade platt.
    Det började ok med käk och en öl på Bishops i Köping med Danskungen, Tord, Fröken Blomberg, Vampyren, Lasse Forss och Holländaren, och sedan var tanken att gå och se Avatar på bio. Det gick bra - i 40 minuter. Sedan slockande bioduken. Maskinhaveri uppe i kontrollrummet gjorde att filmen inte gick att visa längre, och två ersättningsbiljetter senare satt man i bilen igen. På väg hem.
    Där slutade kvällen. Som gjutet.
    Skulle ha tagit puben och skitsnacket istället...

Tråkig lördag blir lite roligare...


En miss

Om det är nåt jag ångrar med 2009 så är det att jag missade Håkan HellströmPeace & love. Konserten fick en femma i både Expressen och Aftonbladet, och man pratar om att det var årets höjdpunkt på det svenska konsertåret.
    Jag vet inte, men efter att ha sett det här så tror jag det.



Dagens eskilstunare

"Du sa rädslan den går över
men den där oron stannar kvar.
Den gör mig tveksam när du behöver
snabba avslut, snabba svar.
Du sa rädslan pendlar långsamt för oss.

Mellan äkta och falsk
mellan sanning och lögn
vi är idioter."

Ingen afton att minnas

Jag försöker verkligen att inte ha för stora förhoppningar och förväntningar, och jag hade heller inte väntat mig så mycket av gårdagen. Men faktum kvarstår att nyårsafton 2009 blev en bedrövlig avslutning på året.
    Jag vet inte vad jag hade sett framför mig, men det var inte en lägenhet i Eskilstuna med en massa främlingar. Jag ville vara hemma, någonstans, med ett gäng festglada människor och vänner. Bara sitta, surra, dricka och skratta. Så blev det inte. Man kan nog räkna på handen de tillfällena som jag skrattade igår.
    Dock var jag ensam om att känna så här, för resten av Riddarna tycktes ha en kalaskväll. Jag är glad att jag inte drog ner dem i min skit. Hos dem var stämningen på topp, och jag ville så gärna att det skulle smitta av sig på mig. Men det gick inte, jag kunde bara inte ha roligt.
    Så kom tolvslaget, på en gata bland höghusen i Årby. En kram, från Danskungen, och sedan var det inte mer med det. Så mycket snack för en sån ynklig liten stund. Det var väl droppen, kan man säga.
    Efter det drog de andra till Harrys, och jag ställde mig i minusgraderna och huttrade i en halvtimme och inväntade skjuts hem till Kungsör. Klockan sex i morse fick jag ett meddelande på telefonsvararen. Det var Danskungen som sluddrade att "klockan nu är sex på morgonen och att de sitter på en efterfest med 1, 2, 3, 456789101112131415 andra människor - det är så det är", som för att poängtera för mig hur jävla grym deras kväll varit. Jag säger grattis till det.
     Det är nog rättvist att säga att jag inte är den person jag var för 4-5 år sedan. Den där killen som alltid var fullast och roligast. Jag tycker inte att det där "fullt ös - medvetslös"-festandet är roligt längre. Jag tänker inte vara så larvig och säga att jag blivit gammal - men däremot har jag blivit äldre. Inte så att jag inte tycker att det är kul att svina till ibland, men kanske inte varje gång. En eller två gånger om året räcker nog. Om det gör mig till en tråkigare person...tjae, då får det vara så.
     Jag är inte ledsen över att jag tappat intresset för de vilda dagarna, så jag förstår inte varför andra ska vara det. Om de nu är det.

RSS 2.0