Humorkollektiv

Det var då faan vilket tryck det var på senaste avsnittet av Tre vänner på en soffa. 92 visningar efter endast en timme!
     Är det nu det händer? Är det nu vi breakar? Är det våran tur nu?
     Kanske inte - men det skulle fanimej inte vara en dag för tidigt! Skulle vi få chansen att göra någonting större och bredare så skulle vi tamejfan inte göra bort oss. Så mycket matrial sitter vi på att det skulle fungera.
     Jag menar...vänta bara. Ni har inte ens sett början än. Jag har stora planer för det som vi nyss påbörjat. 
     Jag har förståelse för att det kan låta skrattretande. Någonting som man "bara säger" eller någonting som "alla drömmer om". Men ta en tripp in i mitt huvud så ska ni få se. Då låter det nog inte så konstigt längre. Det handlar om att ha visioner - realistiska visioner - och det handlar om att våga! Är det någonting som skulle kunna sätta käppar i hjulet så är det just det sistnämnda. Men jag hoppas att vi blir äldre och modigare.
     Ni kan inte förstå hur mycket bra grejer vi har som vi bara sitter och väntar på att släppa. Vi har någonting stort på gång.

Min kväll

Jaja, idag har det varit fullt upp. Har haft en dagslång träff med min baby - och babys små vänner.
     Lång dag, som avrundades med ett födelsedagsfirande för Mor. Lite släkt på besök och fint käk och så...




Storebror var fin. Här blir han hembjuden på middag. Släktingar, god mat och dryck - och middag vid "finbordet" där vi bara äter vid speciella tillfällen. Men inte ringde det några klockor hos Storebror.
     När sedan Far utbringade en skål till Mors ära så utbrast Storebror: "Jaha? Vad har har jag missat nu då?". Han hade alltså ingen aning om att vi satt där och firade Mor.
     Han är allt bra härligt, den där Storebror.




Skönheten personifierad. Min underbara älskade mamma.




Det är någonting vackert över det här. Känslan. Det är lite poesi över det hela. Jag känner mig verkligen fulländad som människa när jag sitter i den här positionen, och läppjar på ett glas vin. Det känns så fint. Någonting att hålla i, att dra ut på. En stund att sitta och suga på länge. Ja, det är vackert.

Knappnytt

Fick ett mail av Storebror med en länk till följande klipp. Detta är roligt.



På väg att bli pigg

Idag är det en sådan där dag igen. Då man inte har tid med någonting. Men solen lyser - så I'm happy.

...och grattis Mamsen på födelsedagen!

Nu räcker det väl ändå...

Nu får det vara slut med grusträningar! Måtte det bli sol och värme resten av veckan nu!
     Jag hatar inomhusfotboll - och jag hatar grusfotboll. Ge mig mitt gräs! Det är snart april, för fan - bli varmt och grönt!
     Det fungerar inte på grus för mig. Visst, mycket hänger på mig själv - men jag är säker på att det kommer att släppa, eller i alla fall bli bättre, när vi kommer ut på gräs. Då kommer jag att smeka bollen, flyga fram, dansa mellan motståndarna, glidtackla, sväva.
      Djurgårdar'n sa att jag "såg pigg ut idag under löpningen". Han såg allvarlig ut - men jag antar att han drev med mig.
     Jag hatar konstgräsfotboll också.

Men det kommer fortfarande bli en fantastisk vecka!  

Del 9


Tra la la, traddelittan la, tralle tralle tralle tralle lej! Hej!

Det här kommer att bli en bra vecka! Jag känner det. Det känns i hela kroppen - ända ut i fingertopparna. Det kommer att bli en fantastisk vecka.
     Jag kan inte riktigt peka på vad det är som kommer att vara så fantastiskt. Kanske är det summan av hela kardemumman? HA HA HA HA HA HA HA!!!!!

     Det är nästan ett "ta av sig alla kläderna och springa naken över ängen"-läge.


28 mars

Igår var det Örjans födelsedag. Av någon underlig anledning - som egentligen inte är ett dugg underlig - så har det blivit som så att jag alltid tänker på honom om nätterna. Jag antar det blir väl så när man ligger och stirrar upp i taket. Stirrar uppåt.
       Men en dag som gårdagen är speciell. Då minns man. Då tänker man ännu mer. Ännu längre. Hur mycket man skulle vilja titta någon i ögonen och gratulera på dennes födelsedag. Hur mycket man saknar.
       Men nätterna kommer alltid. Natt efter natt. Med det även tankarna - och minnet av en av de bästa som vandrat på denna jord.

Grattis i efterskott, Örjan.

Yesterday, and the day that was this day

Earth hour
my ass, Kungsör! Här gick man och trodde på en bäcksvart stad under en timme - men så står gatlamporna och lyser?!
     Illa. Mycket illa.
     Vill man gå ut och ta sig en promenad på kvällen under Earth hour får man väl för fan ta med sig en fackla eller en ficklampa om man vill se någonting. Det var inte snyggt gjort, Kungsör.
     Jaja. VM-kvalmatchen mellan Sverige och Portugal bevakades hemma hos Grannen - och 0-0 ska vi väl vara nöjda över, med tanke på hur matchen såg ut. Men att det redan nu skulle vara klart att boka biljetterna till Sydafrika nästa år - det köper jag inte. Det känns som att det är en låååång väg kvar än. Först måste vi ju spöa Danskjävlarna. Helst två gånger. Därefter kan vi börja prata VM.
     ...och nu är det väl ingen tvekan om vem som ska lira mittlås tillsammans med Olof "Lingen" Mellberg längre? Tack Petter Hansson för det snygga målet du gjorde mot Spanien i EM-kvalet för två år sedan - men nu tar Maestro över.





Efter b-fajten idag så varvade jag ner med lite innebandy tillsammans med KG, Påven, Ekka, Rosander Jr och Ekka Jr - och det gick inget vidare. Missade öppet mål på tok för ofta, samtidigt som jag inte orkade ta ett löpsteg hemåt.
      Men det var loligt ändå.




Kapten för sin vinnande skuta

Ingen match för a-laget igår - då blev man istället inkallad till dagens b-lagsmatch mot Sörstafors/Kolbäck.
     Upp klockan nio, samling klockan tio, match klockan tolv. Grymt, stön, mummel, suck. Men vi vann! 5-3 slutade  matchen - trots att Sörstafors var förstärkta av spelare från Hallstahammar (bland annat Grbic och Anabola-mannen) och trots att vi ställde upp med ett halvt juniorlag.
      Men juniorerna var grymma! De flesta av dem gjorde sin första seniormatch, och samtliga ska vara mycket nöjda med sin insats. Tre av dem gjorde till och med mål - Viktor, Källberg Jr och Kimpa - och de andra två målen gjorde av Millo och Melek.
       Första halvleken var tuff, och där spelade vi inte speciellt bra i försvaret. Vi gjorde 1-0, sedan blev det 1-1 (mitt fel, min stolpe på hörnan), sedan gjorde vi 2-1, sedan blev det 2-2, sedan blev det 2-3 - innan vi kvitterade innan halvlek.
       Men i andra spelade vi väldigt bra emellanåt, och bollen gick riktigt fint längs marken. Jag-älskar-ost-mannen tog en straff - och jag fick gult kort för att jag sa "Fan!".
       I övrigt gick det ganska bra för mig - och hörrni, det är inte jag som säger det. Jag och Charlieboy spelade mittbackar, och vi skötte oss väldigt bra tycker jag. Det känns förlösande härligt.
      Annars var Farbror Hellberg äldst i laget, med sina 24 vårar i nacken. Sedan kom jag på andra plats. Farbror Hellberg konstaterade även att det snart skiljer 10 år mellan honom och de yngsta spelarna i b-laget. Hårt.

Till sist vill jag tillägga att jag var kapten - och den uppgiften skötte jag med bravur. Jag styrde mitt lag som en riktig ledare i krig - och nu är det solklart vem som ska ha bindeln i b-laget framöver.
     När jag är kapten och mittback - då vinner vi.
    

Humor

Ikväll klockan 20.30 så smäller det. Eller släcks det, rättare sagt.
     Earth hour är här - som en manifestation mot världens alla makthavare, att de ska våga ta modiga beslut i klimat- och miljöfrågor. Världens befolkning uppmanas att släcka sina lampor mellan 20.30-21.30 - och det känns som en fin idé. Om det fungerar. Vad mäktigt det vore om hela jorden blev svart för en timme.
      Det kommer såklart inte ske - men tanken är häftig.

Just därför är 1000 apors egna manifestation väldigt rolig. De tänker nämligen anordna en ljusshow mellan 20.30-21.30
      HAHAHAHAHAHA!!!!!
      Meh de ä ba på skoj - och jag tycker att det är väldigt skojigt.
    

Någon med mig skämta aprilo

Jag fick ett väldigt märkligt samtal idag.


Jag - Ja, det är Jonatan.

- Ja, tjena. Det är David. Från Eskilstuna.

Jag - Jaha, hej?

David - Hur är det läget? Allting bra?

Jag - Eh...ja, det väl bra.

David - Vad gör du då?

Jag -Näe, ingenting speciellt. Men...vem fan är du?

David - David...från Eskilstuna.

Jag - Mmm, du har nog ringt lite fel.

David - Nej, men...är det inte du och din kompis som brukar vara inne i Eskilstuna och festa?

Jag - Jo...

David - (mumlar)...Simon.

Jag - Va?

David - Jag fick det här numret av någon. Vad hette du sa du?

Jag - Jonatan. Björklund.

David - Jonatan Björklund...nää, det känner jag inte igen.

Jag - Nej, precis.

David - Hmm...eeeh...ja....

Jag - Det måste ha blivit något fel.

David - Ja....eeeeeeh...mmm...vad gör du annars då?

Jag - Va???

David - Jobbar du något? Eller pluggar du?

Jag - Nej. Just nu är det lugnt.

David - Okej. Ja, jag bor i Stockholm nu.

Jag - Okej.

David - Du ska inte upp till Stockholm någonting?

Jag - Nej.

David - Okej, då kan vi inte träffas här heller.

Jag - (skratt) Nej....ja, det var ju skumt det här.

David - Pluggade inte du på MDH? Mälardalens Högskola?

Jag - Nej. Jag har en kompis som pluggar där. Andreas Carlsson.

David - Andreas Carlsson.... Nej, det känner jag inte igen heller. Så du brukar inte vara inne och festa på Studenternas?

Jag - Nej, där har jag aldrig varit.

David - Är du säker?

Jag - Ja.

David - Nehe...eeeeeh....jaa....mmm...

Jag - (skratt)

David - Nej, jag hade det här numret och tänkte att jag skulle ringa.

Jag - Okej. Men det är nog något fel....

David - Eeeehh...

Jag - ...måste det vara.

David - Ha ha! Okej, då ber jag om ursäkt.

Jag - Mmm, det är lugnt.

David - Aaah...hej då.

Jag - Hej då.



Väldigt skumt. Det värsta är att jag tror att den här snubben har ringt en gång tidigare till mig. Typ i somras. Har för mig att det var ungefär samma typ av samtal - fast mycket kortare. Den här gången ville den jäveln i lägga på. Vi snackade säkert i 2-3 minuter - och hälften av den tiden lät det "Eeeeh...", "Mmmmhh...", Ööööh..." och "Jaaahaa...." i andra sidan luren.

Nääääääääeeeeeejjjjj

Näpp - det blir ingen match. Den snöade bort.
     Så vad fan ska man göra nu då? En hel lördag att slå slönder. Jag var riktigt sugen på att spela idag - revanschlustan kokade inom mig. Nu kanske jag inte får den här chansen igen på ett bra tag. Det här var min öppning - och nu är den borta.
      Fuck a duck.

Länge sedan vi hade en gruppbild


Tre vänner på soffa i dimman.

Hej då, vårkänslor



Blir det någon match imorgon, eller?

Fredagsgrogg

Sometimes I sit at home and
wonder if she's sitting at home
thinking of me and wondering if I'm
sitting at home, thinking about her.
Or am I just wasting my time?

Har vi en skönsångare ibland oss?

Jag hade nyss en pratstund med den alltid lika förträfflige Råbin Wallon. Han var sig lik. Lung, trevlig, småirriterad och rapp i käften. En glad skit, helt enkelt.
    Fick även reda på att Rocco-Malle var en hejare på Eroz Ramazzott i sina yngre dagar. Det pratades även om att han varit med i Småstjärnorna en gång i tiden. Kan det stämma?
    Varför inte ställa upp i Talang 2009 som Måns Zelmerlöw? Steget från Eroz till Måns är ju inte så stort - det är ju bara från en smörsångare till en annan.

Låt det gå bra

På lördag åker vi till Stockholm för att möta division 3-laget Tellus. Det blir säkerligen en tuff match, eftersom att Stockholmslagen alltid är bra - nästan oavsett vilken division de tillhör! Det kan vara avdankade proffs, landslagsspelare från länder man aldrig hört talas om - eller helt enkelt spelare med grymma kvalitéer som inte orkar eller har tid för spel på högre nivå.
      Men spelar vi bara som vi gjort i de två senaste matchernas första halvlekar så ska det nog gå bra.
      För ovanlighetens skull så fick vi reda på starelvan redan efter kvällens träning - och till min stora förvåning fick jag veta att jag startar på lördag. Men sedan insåg jag att alla andra försvarare är skadade, så det fanns inte så mycket annat att välja på. Men skit samma! Nu startar jag och nu ska jag fanimej göra någonting bra av det. Även om formen inte är den bästa.
      En annan rolig "överraskning" är att Bot-mannen spelar från starta. Måtte det förbannade knäet hålla nu. Såväl före och under, som efter matchen.
      ...och Jag-älskar-mig-själv-mannen gör årsdebut i A-laget. Förvisso på bänken - men ändå. Good for him.
      Från och med nu börjar min uppladdning.

Del 8


Den enes olycka - den andres lycka

Jag känner mig lite dum när jag skrattar åt det här. Egentligen så tycker jag ju synd om henne! Men det går bara inte att låta bli.
     Det här är fyisk humor i sitt allra renaste slag.



Mitt gymnasium

Förr var jag väldigt pigg, alert och målinriktad. Numera känner jag mig mest slö, likgiltig och oinspirerad. Varför? Jag väljer att skylla på Ullvigymnasiet.
     Eller inte Ullvigymnasiet i sig, utan snarare Mediaprogrammet. Min tre år där gjorde mig betydligt mindre alert än vad jag var tidigare.
     Anledningen är att det var en väldigt "slö" linje. Man kunde, i princip, göra lite som man ville. Bara man hade en bra lögn. Det hade jag och Kaggen, allt som oftast.
     Vi var mästare på att slingra oss ur tråkiga lektioner och långa dagar. Ena dagen skyllde vi på att vi hade innebandymatch - även fast vi inte spelade innebandy, och nästa dag var någonting annat. Så vi slog på våra rådjursögon och charmade skiten ur våra lärare, som alltid gav vika för oss. Det bästa var nog när vi lyckades övertala våran mattelärare att vi inte behövde komma på lektionerna längre - eftersom att vi ändå inte skulle klara av att få godkänt. Så då fick vi nästan en hel termin utan mattelektioner.
     Okej, visst - vi gjorde kanske linjen slöare än den var, genom att agera som vi gjorde - men samtidigt var det öppet mål. Det var helt enkelt en linje utan fart, inspiration eller mening.
      Så här i efterhand kan jag ångra att jag gick media. Då ville jag bli journalist, och trodde att media var det bästa alternativet. Men det vill jag inte längre - och kanske borde jag ha varit mer vaksam och mindre blind, men det var så jag kände just då.
      Därmed inte sagt att jag hade tre tråkiga år. Det var väldigt ofta roligt - speciellt filmerna vi gjorde på rörlig bild-lektionerna - och vi fick samtidigt en väldig frihet ifrån våra lärare - Kung Roland Jatko - och ett respektingivande förtroende. Just de faktorerna gjorde det värt att gå till skolan varje dag.

Livets goda saft

Jag känner hur en vuxenådra börjar växa inom mig. Jag börjar nämligen uppskatta ett glas vin mer och mer.
      Alltså, vin har alltid varit gott - men från början uppskattade jag mest karusellen som man fick i huvudet efter ett par glas. Numera kan jag känna att det är just smaken, och stämningen runtomkring vid ett glas vin, som är själva tjusningen. Det känns sensuellt och väldigt rogivande.
      Det finns ju delade meningar kring det här med "ett glas vin om dagen" - en del säger att det är bra, andra att det är en första stadie av alkoholism. Jag väljer att tro på det första - och avfärdar det andra som ren och skär trams.
      Inte för att jag dricker ett glas vin om dagen - men jag skulle mycket väl kunna tänka mig att börja.


Det bästa eller det bästa?

Även fast det är en bit kvar så skulle det ändå kännas skönt att veta vad man har att längta till i sommar.
     Men jag kan inte bestämma mig. Halmstad eller utlandsresa?


Halmstad...











...eller utlandsresa?











Trams

Nu är det dags för nästa tekniska underverk att slå på bred front. Twitter sprider sig som en löpeld, och helt plötsligt är det denna microblogg som är "den stora grejen".
     Själv förstår jag inte grejen med det hela. Vad är det för roligt att läsa en eller två korta meningar? "Har precis fikat klart. Ska gå på toaletten nu.", eller "Står och väntar på taxin. Varför kommer den aldrig?". Herre min körs, vad spännande!
     Det ska jag säga er - jag kommer aldrig att bli någon jävla twittrare.

En tankeställare

Ikväll hörde jag ett uttryck som jag aldrig hört förut - men som jag kommer att bära med mig resten av livet.

"Längtan kan vara lång, men saknaden är evig"

Jag vet inte, det kanske är ett vanligt uttyck? Men jag har aldrig hört det förut - och från och med nu kommer jag att ta fasta på det.
     Oj vilken stark värdering. Det ligger en sådan sanning i den meningen. En innerbörd som verkligen kan påverka en människa i jobbiga lägen.
     Fy fan vad bra.

Tv-themes

Det här är en riktig 90-talsklassiker.
    The Fresh prince of Bel Air var den första tv-serien som jag följde riktigt slaviskt. Alltid hem efter skolan för att slå på Kanal 5 och Fresh prince. När jag tänker efter var det här nog den första "vuxna" komediserien som jag intresserade mig för. Man gick väl på mellanstadiet, blev bättre och bättre på engelska (även om det var svensk text) och de här så kallade barnprogrammen tilltalade inte en längre - och då upptäckte man Fresh prince.
     Kanal 5 hade någon form av Happy hours på kvällarna, och det startade klockan sex med Lugn i stormen (Step by step), följt av Räkna med bråk, I Coopers klass och The Fresh prince of Bel Air.
     Jag och Grannen skrattade gott åt Will Smith, och någonstans där föddes kanske vårat gemensamma humorintresse?

Här är en lite längre version av introt:


Minnen från förr...

Jag hade en klasskamrat som heter Mohammed Nasir Juhma. Vi gick i samma klass i sex år, från fyran till nian. Han var en riktig plugghäst - och med det menar jag ingenting elakt, bara att han alltid gjorde alla läxor väldigt seriöst och grundligt. Ingenting fel med det.
      Mohammed fick tidigt smeknamnet Mommo, och jag tror att det var Mr.Tequila och Dale som myntade det. Under en kort period i mellanstadiet blev han även kallad Nasse - av mig och Kaggen. Att bli kallad Mommo var ingenting som Mohammed var nöjd över, men han köpte det ändå. Vad han däremot inte accepterade var att bli kallade Nasse. Han blev tokförbannad och hotade gång på gång mig och Kaggen med stryk, följt av att han jagade oss runt skolgården medan jag och Kaggen skrattade som små flickor. Ju argare han blev - desto roligare tyckte jag och Kaggen att det var. Ända tills vi fick en utskällning av våran lärare.
      När vi kallade Mohammed för Nasse, med hänvisning till hans mellannamn Nasir, så syftade vi på Nasse i Nalle Puh. Men för Mohammed betydde Nasse någonting annat - nämligen nazist. När vi insåg det så slutade vi genast.
      Under de här sex åren så fick vi aldrig någon bra kontakt jag och Mommo. Det var mer en "skol-relation", något som man hade med de flesta i klassen. Att vi därför skulle tappa kontakten helt och hållet efter nian var ingen lågoddsare.

Well, well...
      Anledningen till att jag skriver om Mommo är för att jag idag såg honom för första gången på 100 år. Det var knappt så att jag kände igen honom, och han verkade till synes inte märka av mig heller.
     Under hela skoltiden hade han en prydlig liten svart mustasch under nästippen - men nu har karln skaffat sig ett stort och fluffigt helskägg. Han såg så vuxen ut - minst 30-35-år - och det var så surrealistiskt att se hur en klasskamrat hade förändrat sig så. Ena dagen minns man honom som ett barn, och nästa dag är han vuxen. Väldigt märkligt.
     Skulle mina gamla klasskamrater, som jag inte sett sedan nian, se mig idag så skulle de nog tänka "Jaha? Han har ju inte förändrat sig ett dugg på de här åren" - och jag har inte bestämt mig för om jag tycker att det är bra eller dåligt.
     Om ingenting har hänt med mig om 15-20 år så kan jag nog tycka att det är bra. 

Varma hälsningar från Sverige

Skål, Norge!


Årets låt

Det här trodde jag aldrig ens i min vildaste fantasi att jag skulle säga - men vet ni vilka som har gjort årets låt?
     Take that.
    Jo, det sant. Jag är lika förvånad som ni. Men Up all night är bästa låten 2009. Hittills, i alla fall. 
    Det är en så underbart bra låt - enkel, men genialisk. Det behövs egentligen inte så mycket för att göra en fantastisk låt. Lyssna på trummorna. Magiskt. Förstår du nu hur jag menar att dina trummor ska låta, Kaggen?
    Up all night är som att The Beatles möter Simon & Garfunkel, och då kan det inte bli annat än bra.



Det går trögt nu, kompis det går trögt nu...

Kvällens träning kändes bara som skit. Det snöade, det var tungsprunget och det var dåligt rent överlag.
     Att det snöade bryr jag mig inte om - mer än att det nu kanske dröjer ännu längre tills vi kan gå på gräs på Strängen, vilket vi kanske kunde ha gjort om det varit sol och plusgrader ett par dagar till. Men just att det kändes så tungt och ofokuserat var mindre bra. Jag gick runt och surade hela träningen, av olika anledningar, och just nu känner jag bara frustration och ilska på fotbollsplanen. Kan det inte släppa snart? Det känns som att jag är miltals ifrån där jag vill vara.
     Tur då att det finns andra saker som väger upp utanför planen. 


The return of Kaggman

Idag gjorde Kaggen sin första riktiga träning på nästan sex veckor - och det blev genast en helt ny stämning i omklädningsrummet. Det var precis som att en superhjälte hade återvänt till sin hemstad. Nu är han tillbaka igen. Tillbaka där han hör hemma.



Del 7


Nåt att lägga pengarna på

Jag har alltid sagt att min klädstil till största del är influerad av Liam Gallagher. Allt ifrån mina hattar, scarfar, kavajer och jackor är snott ifrån honom - och inom en snar framtid kommer det att bli ännu mer.
       Liam har nämligen startat ett eget klädmärke som heter Pretty Green. Det kommer att vara allt möjligt - skor, tröjor, rockar, jeans, hattar - och från och med i sommar kommer det att finnas att köpa i butik och via nätet.
       Det kommer bli så grymt. "Jag kommer bara att sälja kläder som jag själv vill använda", säger Liam, som är ägare, grundare och designare till Pretty Green. Det första som kommer att kunna köpas är antagligen ett par boots, någon gång i juni-juli, och de kommer jag att hålla ögonen på.

Pretty Green


Sommaren är kort

Sommar och semester, ja... Vi får se hur det blir med den saken.
     Som det ser ut idag så har vi två eller två och en halv veckas ledigt från fotbollen i sommar. Inte mycket att göra någonting på, med andra ord.
     Om vi lyckas flytta den sista matchen innan uppehållet, och spela den några veckor tidigare, så kan vi få t re veckor ledigt. Hoppas att det blir så.
     På två veckor hinner man knappt andas ut. Det blir svårt att planera in någon resa, med tanke på att alla ens vänner kanske inte har semester samtidigt, och det blir helt enkelt knappt om tid.
     Jag vet inte, Påven är sugen på någon festival i sommar, och det känns som att Kaggen vill utomlands. Hur det blir med Vampyren och Mr.Tequila har jag ingen aning om, om de ens är hemma då? Samma sak med Studenten. Själv är jag också sugen på en utlandsresa, men ekonomin tillåter inte det för tillfället. Annars är jag egentligen lika sugen på ännu en tripp till Tylösand. Faktiskt. För fjärde gången. Jag kände det idag att det skulle vara grymt med fin sommarvecka på västkusten. Riktigt jävla grymt, till och med.
      För även om förra årets Halmstad-resa var superb så kan man inte påstå att den var fin - vädermässigt.
      Ja, vi får helt enkelt vänta och se hur det blir. Utlandsresa? Tylösand? Festival? Ingenting?

Sånt här skrattar jag och mina vänner åt

OBS! Varning för magstarkt innehåll. Känsliga personer bör undvika detta!



Det tar sig...

Förr:




Nyss:




Nu:


Äntligen får de det utrymme de förtjänar

Äntligen börjar svenska folket fatta det jag pratade om redan förra våren. Nämligen Grotescogängets storhet.
      Redan för ett år sedan, då Grotesco sändes på SVT, så lovordade jag Henrik Dorsin & Co som "det bästa som hänt sedan Killinggänget" - och först nu, efter succén med Tingeling i Melodifestivalen, så har svenska folket insett det.
      Tingeling är redan den mest nedladdade låten på iTunes och nästa vecka går den nog upp i topp på singellistan i Sverige. Därefter kommer en hel skiva med Grotesco, följt av en eventuell sommarturné, där sketcher blandas med musik. Sedan kommer förhoppningsvis en till säsong Grotesco.
      Henrik Dorsin och hans karaktär Pihlman i all ära, men glöm inte bort den fantastiskt roliga och underskattade Per Andersson. Ni känner säkert igen honom från Time out och Parlamentet (där han inte är lika rolig), men i Grotesco kommer han verkligen till sin rätt.

      Kolla in honom här i Melodifestivalen. Han syns inte så mycket och säger ingenting - men kolla hur han agerar som rysk musiker bakom keyboarden. Helt jävla sanslöst roligt! Jag skulle till och med vilja säga att det är det roligaste med hela sketchen.


Så här ser han ut:


Ingen bra tv-kväll

Ja, Robinson var ju en smärre besvikelse. Det var pang på rödbetan, och sedan ingenting. Bara en massa klagande över den uteblivna sandstranden och det glamourösa ö-livet. Sth, sth, sth - vad trodde de att de hade gett sig in på? Betald sol- och badsemester? Inget av det som gjorde programmet bra i SVT's regi finns kvar.
      Nej, jag ger Robinson ett par program till - och om det inte blir bättring så skiter jag i det.
      Något som jag redan nu kommer strunta i är TV 3's Jag vet vad du gjorde förra lördagen. Det var riktigt ruttet - och antagligen fejkat.
      Men Ballar av stål verkar bli bra. Det kommer jag nog att följa. 

Nästan jättebra

Ja, va fan - det blev förlust. 2-1. Mot VIK. Ett division 2-lag. Jag tycker ändå att det är ganska okej.
     Det man kan vara sur över är sättet vi förlorade på. Det vill säga målen vi släpper in. Det var två riktiga skitmål, två bjudningar som kändes onödiga. Men va fan, även om de två målen kändes billiga så borde det kanske ha blivit mål några andra gånger istället - så 2-1 är väl ändå ganska rättvist. Eller 2-2 kanske - med tanke på att vi hade varsin halvlek.
     Första var vi bättre och Lingen kunde nicka in ett ganska tidigt ledningsmål. VIK kändes tama och spelade ganska förutsägbart med långa bollar från backlinjen. Hade vi fått 2-0 i första halvleken så hade vi nog vunnit matchen. Det tror jag, ärligt talat.
     Istället tappade vi spelet i andra och då kunde VIK ta över matchen. Rocco-Malle fick det svettigt mellan stolparna och han räddade oss ett antal gånger från baljor i baken. Men så blev det alltså två slarvmål som avgjorde, och precis som förra helgen så får vi ta med oss en halvlek och glömma en halvlek.
     Som jag misstänkte så blev det bänken för mig. Hela matchen. Även om det är riktigt pisstråkigt att sitta på bänken så köpte jag ändå läget. Jag har inte varit bra, helt enkelt, och då blir det så här.
     Jaja, bara att komma igen. Vi hängde ändå med bra mot ett division 2-lag, och kan vi bara få bort slarvet och bjudningarna så ska det här nog bli bra.

22:24

Då och då försätter jag mig själv i olyckliga situationer. Som nu. Men idag tänkte jag; skulle det vara bättre om jag gav upp helt och hållet? Ser jag någonting positivt med framtiden? Ser jag positivt på mig själv om 10 år? Ser jag en ljus sommar?
      Den tankegången fick mig att inse att jag har någonting att se fram emot. Ingenting specifikt - men bara det faktum att jag är där, i framtiden, räcker mer än gott och väl.

Jag är deppig ibland, det är ingen hemlighet. Vissa väljer att hålla dessa känslor och tankar djupt inom sig, eftersom att det är en väldigt privat och naken bekännelse. Men jag mår bättre av att blotta de känslorna.
       Nu är det snart vår, och jag tror på en bra tid. Framöver. Plus att jag idag och igår fick träffa min baby igen - och sådana dagar gör att man fylls av så mycket glädje, kärlek och lycka att det räcker för en lång tid framåt.


Värdemätare

Imorgon har vi match mot Västerås IK. Jag har en känsla av att det kommer bli tuff, tuff, tufft. Men samtidigt ska det bli riktigt intressant att se hur vi ligger till - spelmässigt sett.
      Tidig fight imorgon - redan kl 11.00, och samling kl 09.00, så det blir tidigt i säng ikväll.
      Jag har sagt det förr, och haft fel, men det lär bli bänken för mig. Min senaste a-lagsinsats imponerade inte - och den här gången kan nog inte ens Bergdahl "rädda" mig. Även fast Gurra saknas så lär jag få börja vid sidan om. Äh...vi får se. Jag är redo för allt.

TV-krock

Jag har ett gigantiskt problem att lösa på lördagkväll. Det är så gigantiskt så jag vet inte hur jag ska kunna klara av det. Det är nämligen tidernas största TV-krock.
      Mitt problem ser ut enligt följande:


* På SVT 1 är det premiär för Babben & Co kl 20.00. Det är ett program som jag normalt sett skulle kunna avstå utan några som helst problem, men på lördag heter gästerna Thomas DiLeva, Ola Salo, Mia Skäringer, Molly Sandén (!) och Per Gessle - och det är alldeles för bra och intressant för att missa.

* Samtidigt på TV 4 kl 20.00 så har Robinson premiär - och det vill jag inte heller missa. Verkligen inte! Det ska bli väldigt spännande att se hur en av de bästa reality-serierna i svenska tv-historia förvaltas i TV 4's regi.

* Robinson håller på till kl 21.25 - men kl 21.00 börjar Ugglas serie Var fan är min revy?, som är en fortsättning på hans mycket underhållande serie Var fan är mitt band? som sändes förra våren. Vill jag inte missa!

* Sedan blandar sig Kanal 5 in i leken genom att visa, det på förhand utskällda och omdiskuterade, Ballar av stål kl 21.00. Det hade premiär i måndags, vilket jag missade, så därför vill jag inte missa det nu på lördag.

* ...och så har vi TV 3, som har premiär för Jag vet vad du gjorde förra lördagen kl 21.30. Det är ett program där en deltagare hypnotiseras under en dag och ställs inför diverse dråpliga scenarion - och om jag inte är alldeles vimmelkantig och utmattad vid det laget så vill jag inte missa det heller!


Så vad ska jag göra? Känns som att det blir svårt att tajma in alla repriser...
       Mmm, det blir någonting att klura på.
      


Del 6


Hej och hej

Det har varit en sådan där dag igen - då man inte har tid till någonting.
     ...och nu ska jag iväg och träna.

Ovana målskyttar

Ikväll var det U-lagsmatch mot division 5-laget Triangeln på konstgräs i E-tuna. Vi ställde upp med en ganska...vad ska man säga? Ovanlig uppställning? Charlieboy och Millo var mittbackar, medan Melker spelade högerback och jag vänsterback. På mittfältet lirade Ödlan på mitten, och Larssa på högeryttern (efter en träning på hela året). På topp hade vi sedan Källberg Junior - och, hör och häpna, Kaggen!
      Vi tog ledningen med 1-0. Gissa vem som gjorde det? Japp, Kaggen, med ett riktigt Torres-avslut. Han såg till och med ut som en riktig anfallare när han iskallt och rutinerat placerade bollen i målvaktens vänstra hörn. Kanske någonting för a-laget?
      Därefter fick Triangeln in två skitmål, två nästan identiska halvlobbar som seglade över Hightower i målet. Men så fixade Ödlan en straff, efter att han fallit som en skadeskjuten kråka i straffområdet. Vem tror ni dunkade in straffen då? Japp, självklart var det moi som slog in den magiskt vackra och otagbara bollen från straffpunkten.
      Jag ber om ursäkt om jag "snodde" straffen från Hellberg. Det såg ut som att de stod och tvekade där uppe om vem som skulle ta den - så jag sprang som en förgiftad dåre från våran planhalva för att anmäla mitt intresse. Eller...jag gick helt enkelt bara dit och tog bollen. Sorry - men jag behövde faktiskt det målet.
      2-2 i halvtid, och det kändes bra. Men när 90 minuter var spelade så hade Triangeln vunnit med 4-2. Inte så mycket att snacka om. Vi hade spelare på ovana positioner och spelare som knappt gjort en träning under året - så vi får vara nöjda ändå.
      För egen del gick det...bättre än vanligt. Jag är inte helt och hållet nöjd med allt - men summa summarum var det ett steg framåt. Jag gick in i närkamperna, vågade följa med hyfsat bra framåt och slog inte bort alltför mycket bollar. Det här var en match som var bra för mitt självförtroende. Nu är det bara att jobba vidare.

Världens mest sönderspelade bästa låtar

10.



9.



8.



7.



6.



5.



4.



3.



2.



1.


+10°

Det är nästan så att man blir sugen på att dra fram inlinesen...





...men egentligen skulle jag verkligen behöva tvätta bilen...





...fast vem orkar göra det när man kan sitta ute i solen och skriva lite istället?





Love is in the air.



Har man väl fått smak på Kungsör...

...så vill man alltid komma tillbaka.
      Som det gick att läsa i dagens tidning så kommer vår vän från Bulgarien, Djungel-George, tillbaka till Kungsör.
      Han anländer i början på april, och när det sedan blir lite varmare så kommer även resten av familjen hit, det vill säga frugan och hans två små kottar.
      Det blir nog riktigt bra för oss. Han kommer direkt från spel i andradivisionen i Bulgarien, så han är fulltränad, och är det något som vi inte har för mycket av i laget just nu så är det rutin, vilket Djungel-George har.


добре дошъл обратно, Giorgi "Why?" Kyosev.


Otäckt sant

"Kärlek är för dom, dom som har tur".

Fy fan...den där Thåström. Han träffar rätt, som vanligt.

Inga ord är tillräckligt bra

Är det inte kusligt hur saker och ting är? Nästan på dagen ett år efter tragedin i Arboga så inträffar ännu ett obeskrivligt sorgligt dödsfall. Den här gången var det inget brutalt vansinnesdåd som låg bakom händelsen - men tragedin är lika stor ändå.
      En liten kille på 14 år, som knappt lärt sig gå och prata, som knappt fått smaka på livets härlighet, som knappt haft ögonen öppna tillräckligt länge för att få se världen - får inte vara med längre.
      Jag vet inte hur jag ska tackla det. En del noterar bara och går vidare, andra känner en olidlig smärta och medkänsla, vissa förfäras men stänger samtidigt sorgen ute. Vi reagerar alla olika på sådana här hemska saker, och det är kanske så det måste vara. Alla måste få tackla det på sitt eget sätt.
      Jag har aldrig varit bra på sådana här grejer - det är alldels för stort för mig att hantera. Döden har alltid varit min värsta mardröm. Jag vet inte hur jag ska beskriva hur det känns för mig. Det känns...ja, jag vet inte. Det känns.
      Oavsett om man var bekant med den här killen eller inte så känns det.

En resa bakåt i tiden - igen

När jag skaffade mig en iPod för lite mer än ett halvår sedan så begav jag mig ut på en musikalisk resa. Inspirerad av Per Gessle, som körde in hela sin gigantiska skivsamling i sin iPod, så ville jag göra något liknande - även om jag inte gick lika långt.
     Jag började med min skivsamling på dryga 500 skivor, och det blev många fina återbesök hos band och låtar som man lyckats glömma bort i mängden. Därefter gick jag vidare i musikarkivet. Jag riktade in mig på 60- och 70-tals-musik, och artister och band som Bob Dylan, Simon & Garfunkel, Bruce Sprngsteen, Johnny Cash och tidiga Rolling Stones. Det var en trevlig period som jag hade mycket glädje av.
     Men sedan, som så många gånger förr, blev det mycket Blink 182. Väldigt mycket.
     Nu har jag gjort det igen, gett mig ut på en musikalisk resa. Denna gång fokuserade jag på hårdrock och klassisk rock, och då främst 80-talet. Jag började med att plöja igenom allt med Metallica, AC/DC, Kiss, Iron Maiden, Mötley Crüe, Aerosmith och Black Sabbath. Sedan blev det lite Guns'n'roses, Led Zeppelin, Pink Floyd, Poison, Def Leppard, Deep purple, Alice Cooper, Judas Priest...ja, listan kan göras ännu längre.
     80-talet bjöd verkligen på fantastisk hårdrock - och det är där jag befinner mig just nu. Igår blev det Ramones för hela slanten, och jag är medveten om att det handlar mer om punk än hårdrock i det fallet - men herre min körs vad många bra låtar Ramones har som man aldrig har hört förut. Man tror att det bara är Blitzkreig bop, Sheena is a punkrocker och Beat on the brat - men om man lyssnar på Ramones lite "nyare" låtar så hittar man det ena guldkornet efter det andra. Då blir det mer rock än punk.
     Jag vet inte hur det blir framöver. Just nu njuter jag bara av klassisk gammal hårdrock. Sånt görs inte nu för tiden.


Kan det bli världens bästa film någonsin?

Mina kära älskade vänner! Jag har en fantastisk nyhet.
     Världens bästa hjälte, min stora barndomsidol, MacGayver ska bli långfilm! Är inte detta något av det mest underbara som hänt 2009. Det kommer dock att dröja, för man har ännu inte hittat en manusförfattare till filmen. Men ändå - gat däm it vilken grej att längta efter!
      Det är inte klart än om Richard Dean Anderson kommer att återvända till sin paradroll, och på aftonbladet.se kunde man rösta på vem man skulle vilja se som MacGayver. Typ Christian Bale, Russell Crowe,Will Smith (!) eller Leonardo DiCaprio. För mig fanns det dock bara ett alternativ att rösta på - nämligen: "Richard Dean Anderson, annars får det vara".

Del 5


Slaktarens återkomst

Jag befinner mig i den djupaste svackan hittills i min fotbollskarriär. MEN NU JÄVLAR ÄR DET SLUTLARVAT!!!
     Från och med dagens träning kommer jag att börja spela aggressivt igen. Nu kommer jag mörscha - så som jag gjorde en gång i tiden. Old school-Jone. Gula och röda kort-Jone. Det kommer att smälla.Hårt men schysst. Eller...åtminstone hårt. Det är det enda sättet att få bort den tveksamhet jag känner just nu ute på planen.
 

En kväll för några kvällar sedan

Jag vet att man ska vara tacksam över att ha mat på bordet varje dag. Det är inte alla människor i världen som har det.
      Men ibland blir man fan oinspirerad att äta.



Lite kort, bara...

Jag har inte sagt någonting om finalen av Melodifestivalen. Hujedamej vilken rysare det var!
     Det var nog den mest spännande finalen som jag kan minnas. Tolvorna flög ju hejvilt och ett tag kunde ju vem som helst kunde ha stått som segrare.
     Förutom min baby. Lilla Molly. Att hon bara fick 2 p (totalt?!) det är inget annat än mobbing.
     Men hon klarar sig. Det kommer även Malena Ernman att göra ute i Europa. Tro mig. Hon kommer att fungera hundra gånger bättre än Måns. Jag är ledsen Malle. Hade vi skickat Måns då hade vi bara blivit beskyllda för att skicka "ännu ett Abba-bidrag". Det kan ingen göra nu.
      ...och i sommar blir det Allsången för Caroline af Ugglas. Bland mycket annat...

Bäst!

Läste ni Mats Olssons söndagskrönika igår? Om ni inte gjorde det - läs den!
     Jag vet inte om ni förstår hur briljant Olsson är - och denna krönika är bara ett ytterligare bevis på hans storhet.


http://www.fotbollsexpressen.se/sport/matsolsson/1.1498571/mats-olsson-ett-brannhett-tv-ogonblick

En fin dag

Idag var det en underbar dag. Strålande sol och nästan 10 plusgrader. Fortsätter det så här några dagar till så är våren officiellt här - och grässäsongen likaså.
      Vill ha! Ge mig, ge mig! Mest!



H-O-C-K-E-Y. Hockey! Hockey, hockey, hockey!

Idag var jag och kollade på VIK-Växjö i ABB Arena med min brorson, och tillika gudson, Erik. Det var riktigt kul, dels för att träffa Erik igen och dels för att det var en bra match. Det var grymt bra stämning tack vare att VIK-klacken levde om, och på isen var det riktigt bra fart samtidigt som det smälldes på friskt i sargerna.
      Två bra perioder av VIK gjorde att laget kunde kamma hem en 3-1-seger, och alla var till synes nöjda och glada efter slutsignalen. Utom Växjö då, kanske.






Bra tryck på läktaren.



Bra tryck även hos Erik.



Hepp! Här var det nära mål.



Farbror och brorson.



Det var inte bara jag som tyckte att det var en bra match.

Lördagkväll

Det blev en schlagerkväll.
      Först blev det en bit mat hemma hos Familjen Carlsson, med Familjen Björklund och Paret Sundh. Därefter drog jag och Kaggen in till Påven i E-tuna för att kolla på finalen av Melodifestivalen. Jag sa ju att Malena Ernman skulle vinna! Jag tror faktiskt att låten kommer att passa väldigt bra internationellt. Det kan till och med bli jävligt bra.

      Sedan fick Kaggen och Påven för sig att de skulle ut på krogen. Själv var jag inte på humör, plus att min stränga ekonomi inte tillåter sådana nöjen. Så jag fick titta på medan de två sörplade i sig stark vätska genom Fia med hutt.
      Men innan de två skulle till att gå ut så hade vi ett långt och väldigt givande samtal. Deep talk på hög nivå. En sådan diskussion som bara riktigt nära vänner kan ha. Det är väldigt skönt att bara prata ut emellanåt, och jag är väldigt glad och tacksam över att jag har vänner som det verkligen går att prata med.
       Sedan åkte jag hem i den disiga natten - mot mörkret och alla tankar som alltid har besökstid i den sena timmen.






Det är en sådan natt...


Så här tror jag

Jag är fortfarande jävligt ledsen, sur, förbannad, deprimerad, frustrerad, nedbruten och gråtfärdig. Men - jag kan ändå inte låta bli att yttra några ord om finalen i Melodifestivalen.
      Jag tror på Malena Ernman - jag hoppas på Sarah Dawn Finer för Sveriges skull - men jag hoppas på Caroline af Ugglas för min egen skull.

En glädjande seger - en pinsam insats

Äntligen en seger! KBK-Viljan 3-1.
     Vi började riktigt piggt och fick snabbt in 1-0 genom Sandberg. Inte långt därefter kunde sedan Lingen trycka in 2-0 distinkt, och det var ett väldigt skönt och tryggt mål. Viljan var inte helt ofarliga och kunde med lite tur ha fått in en reducering - så därför kom Tords 3-0-mål som en skänk från ovan. Ett riktigt snyggt mål, där Lingen fick in ett inlägg från höger som Tord kunde bredsida in direkt på volley.
      Andra halvleken är inte lika bra ifrån våran sida. Vi slappnade kanske av, samtidigt som Viljan ökade trycket, och mer än en gång hängde en reducering i luften. Vi hade dock stolparna och ribban med oss denna match - men fem minuter ifrån slutet lyckades ändå Viljan få in 3-1 på en frispark.
      Nåväl...en bra halvlek och en sämre halvlek - men det viktigaste var att vi fick en seger. Det behövdes verkligen. Lite medvind att ta med sig när vi jobbar vidare på sånt som är sämre för tillfället.
      Bäst hos oss idag var Lingen och Tord.

Så? Allting frid och fröjd? En underbar lördagskväll att vänta?
      I helvete heller!
      Jag trodde som sagt på bänken för mig inför den här matchen - och om inte Bergdahl hade varit sjuk så hade det nog blivit så. Istället fick jag starta pånytt - och jag tänkte att "Nu jävlar ska jag ta chansen och visa vad jag går för!".
      Hur gick det då? Tjae...kommer ni ihåg den där landskampen då Gary Sundgren blev utbuad av hela Råsunda? Ungefär så dåligt gick det idag.
     Jag lyckades inte med någonting. Det var plågsamt pinsamt. Jag skämmdes något så fruktansvärt - inför mina lagkamrater, ledarna på bänken, publiken, och inte minst inför mig själv. JAG FÖRSTÅR INTE VARFÖR JAG ENVISAS MED ATT TVEKA I NÄRKAMPERNA!?!? Jag känner mig som en fjollig balettdansös när jag springer på planen. Jag förstår inte vad som är felet. Det är jävligt jobbigt, och jag sitter nästan här och darrar på underläppen när jag tänker på det. Ingenting fungerar. Som det är nu bidrar jag med noll.
     Nu har jag definitivt fått min sista chans på en jävligt lång tid framöver.

Ha den äran, min vän

Idag fyller en av mina bästa vänner år. 22 vårar. Tiden går - hela tiden.
     Men han är inte här. Jag kan inte krama honom, titta honom i ögonen och säga "Gamle man". Han många mil härifrån. And only Lord knows when I'll see him again.
     Inget party, inget "hurra, hurra, hurra", ingen födelsedagspresent. Bara vetskapen om att han fyller år. I Norge.

Men ett stort grattis, Vampyren. Grattis på 22-årsdagen. Hoppas att du får en fin lördag, med mycket skratt och kärlek.



Gullunge

Vecka efter vecka förgyller hon min fredagskväll. Det vackraste på tv just nu, med sitt varma leende, sina heta ögon, sin glada utstrålning, sin fantastiska kropp och underbara personlighet. Jag pratar såklart om Annika Sjöö i Let's dance.
     Jag har alltid haft ett gott öga till fröken Sjöö, ända sedan Let's dance startade. Hon har alltid gjort det värt att bänka sig framför TV 4 klockan åtta varje fredagkväll. Alltid. Hon är inte bara förbluffande vacker - hon ser ut att vara genuint snäll också. I think I love her.
      ...och att det skulle vara "någonting i hennes blick som utstrålar kåtslyna" - det håller jag inte med om Bobbe.







Dagens Joaquin

Nu är han igång igen - Joaquin Phoenix. Under en tafflig spelning i Florida började publiken bua åt den skäggiga mannen i solglasögon. Det skulle de inte ha gjort. Den skäggiga mannen blev jättearg och började säga fula saker och skröt om hur mycket pengar han hade på banken. Sedan blev han ännu argare - och då ville han slåss.
      Återigen - fejk eller på riktigt?



The wonderful game called football

En till match att se fram emot imorgon - årets match än så länge - är ju Man United mot Liverpool. Det är inte bara ett möte mellan det bästa laget i ligan och det näst bästa laget i ligan - det är också hatmötet nummer 1 i England. United-Arsenal är ingenting jämför med när United spelar mot Liverpool.
     En som definitvit inte är populär hos Liverpool-supportrarna är Wayne Rooney. Dels för att han tidigare spelade för lokalkonkurrenten Everton, och dels för att han inte är blyg att vädra sin åsikt om Liverpool. Så här säger han inför lördagens drabbning:

- Jag och hela min familj har alltid varit Everton-fans och när jag växte upp lärde jag mig att hata Liverpool. Det har inte ändrats.

Snacka om kryddning.
     Nu hoppas jag bara att Canal+ tillfälligt värvar in kommentatorn Lasse Kinch från Visat, så att han kan guida oss igenom denna underbara match. Ända sedan tisdagens Champions League-omgång har jag gått och småskrattat åt hans replik angående Sporting Lissabons genomklappning mot Bayern München:

- Jamen det här är helt otroligt. Lissabon-spelarna springer ju runt som förgiftade råttor.


Mot första segern

Igår tränade vi på San Siro. Nästan. Grusplanen på Centralvallen var för jävla fin igår - bra jobbat Selander - och faktum är att jag föredrar en bra grusplan framför en dålig konstgräsplan. Sån är jag.
     Match imorgon mot IK Viljan, på konstgräs i Köping. Jag kan garantera att det blir bänken för mig - dels för att starelvan är dåligt maskerad när matchtrupperna läses upp, och dels för att jag underpresterat något åt det jävligaste i de senaste matcherna. Ingen tycker väl om att sitta på bänken, men att sitta på bänken för att man inte spelat tillräckligt bra - det köper jag.
     Låt oss för bövelen vinna imorgon.

Del 4


Back in black

Det är som sagt Umbro som gäller i år, enligt ett avtal med skotillverkaren och KBK, och igår var jag inne och hämtade mina nya pjucks.
      Ganska sköna - men grymt osexiga. För att inte tala om små! Umbros sko-kille som hjälpte oss och informerade om skorna under skokvällen menade att skon kommer att töja sig väldigt mycket, och därför tvingade han mig att beställa skor som var två storlekar mindre än vad jag normalt brukar ha. Nu sitter de värre än ett smäck. Det är svintrångt och efter att ha haft skorna på mig ett tag så finns det tillslut noll procent blod i mina fötter.
      Jag hoppas fanimej att karln har rätt gällande att de töjer sig - annars kommer jag att ställa till med ett jävla liv! Då kommer jag att stämma!!!



Nu kör vi igen!

Nu är jag helt uppdaterad av vad som hänt i Lost, efter att ha sett de tre sista avsnitten från säsong 4. Nu är jag redo för säsong 5 som börjar nästa vecka på TV 4.
     Vi har haft en liten on/off-relation, Lost och jag. När det började tyckte jag att det var snuskigt bra och spännande, och det fortsatte över säsong 2. Men en bit in på  säsong 3 tröttnade jag. Jag tyckte att det bara blev rörigare och rörigare, och frågorna blev bara fler och större. Det blev för mycket - så jag slutade kolla.
     Men sedan fastnade jag igen i säsong 4, och då var jag ju tvungen att kolla på alla avsnitt från säsong 3 som jag missat - och då var det bra igen. Sedan tröttnade jag på nytt. Inte för att det blev sämre - utan för att jag valde att prioritera annat, som Heroes, Entourage, Scrubs och Flight of the conchords. Det blev för mycket att hålla reda på, så Lost fick helt enkelt ge vika. Men än en gång drogs jag tillbaka till våra vänner på den mystiska ön - och efter att ha sett avslutningen på säsong 4 så är jag nu jävligt laddad inför fortsättningen. Nu kommer jag inte att släppa taget något mer.
      Det har varit lite väl flummigt emellanåt i Lost med isbjörnar, döda människor och tidsresor - men nu verkar det börja klarna. I uppdaterings-programmet Lost: Past, present, future så berättade författarna och skaparna av serien att det nu kommer att bli mer svar än frågor i fortsättningen, och det känns ju lovande. Även om jag ska erkänna att alla ovissa frågor också har sin charm, i form av spänning och frustration.

Lätt som en kaka

Japp, japp, japp. Så enkelt gick Man United vidare till kvartsfinal i Champions League. Inter var faktiskt inte ens nära - trots två stolpträffar. Det kändes som att United hade minst två växlar till att lägga i om det skulle ha behövts.
     Det blev en riktig grabbkväll hemma hos Grannen igårkväll. I tv-soffan trängdes jag, Grannen, Kent Agent, svärson Mats, Peter Sundh och Christer Elf. Lite ölkorv, whiskey och bira på det så hade det kunnat bli en riktigt korvfest.

Humor i sitt renaste slag...

Ho ho ho, ikväll var det nog det bästa Big brother-avsnittet hittills.
     Det blev en fest, och som vanligt blev det tjafs och bråk - och som vanligt var Maruska inblandad. Stor humor. Mycket stor humor.
     Eller lyssna på följande samtal:


Danne: - Vad fan är det du påstår?

Maruska: - Dah dah dah...

Danne: - Kan du svara eller?

Maruska: - DAAAAAAAHHHH!!!!!!!

Danne: - Äh, jag orkar fan inte...

Maruska: - WHO'S GONNA HAVE THE FUCKING LAST WORD IN THIS FUCKING HOUSE!!!!!!

Vad i...

Va fan i helvete är det här nu då? Vem har tallat på Pressbyrån?!?! Carinas kiosk - vad är det för satans påhitt? Det låter ju inte ens som en riktig affär! Rena vischan-påhittet.
      Pressbyrån har ju alltid funnits. Det är en klenod, en tradition, ett världsarv. Nu är den borta. "Kiosken", som jag kallade det när jag var liten, finns inte mer.
      Det är inte rätt.



Tv-themes

Jahaja, ni trodde att det var slut på mina klassiska tv-themes? Då trodde ni fetfel. Jag har många kvar.
     Jag antar att de flesta av er kollade på det här när ni var små. SuperTed är höjden av minnen för mig - jag ryser när jag hör hans röst igen efter alla dessa år. Så bra, så bra, så bra.



Alla dessa kungliga artister...

Nyss blev det klart att The King of pop, Michael Jackson, ska göra sina sista framträdanden i London i sommar. Förvisso var det väldigt tydligt att det var sista i framträdandet i London - men det mesta pekar ju på att det blir det sista över huvud taget. Han kan ju knappt gå, stackarn.
      Förra veckan gjorde Britney Spears comeback på scenen. Hon har ju kallats The Queen of pop, men den titeln måste väl ändå ägas av Madonna? Jag skulle vilja säga att Britney är The Princess of pop än så länge.
      Men vem fan är The Prince of pop? Inte är det väl Prince själv? Nää, då skulle jag hellre säga att det är Justin Timberlake.
      Vad skönt att vi kunde reda ut det. 

Please, get well...

Min dator är fortfarande inte fixad. Nu ska storebror Michael och kompanjon Karlsson skruva isär för att på så sätt rädda innehållet. Jag följer processen på avstånd med oro. FAN ATT JAG INTE LA ÖVER ALLTING PÅ SKIVA SOM JAG SKULLE GÖRA MEN ALDRIG TOG MIG TID TILL!!!!!!
     Det värsta är bilderna som jag tagit under 2008. De får inte försvinna! Allt filmat matrial har jag ju fortfarande på DV-band, så de går ju alltid att lägga in igen - men bilderna är orginal. Sedan finns det ju vissa texter som inte får försvinna, typ Jippi Jäh-låtlistan över mina 50 Jippi Jäh!-skivor, alla mina artiklar i Bärsingen, alla gamla låttexter...
      Men framförallt bilderna.

Rättelse!

Eller snarare ett tillägg...
     Efter starka påtryckningar från vissa håll så känner jag mig skyldig att berätta att under min Norge-vistelse så var storebror Thomas tvungen att rycka ut och rädda oss. Efter några dagar på vandrarhem, och några dagar utan att kunna få ut några pengar från bankomatkortet, så satt vi ganska pyrt till. Vi hade helt enkelt inga pengar.
     Men ödets makter ville oss väl, för vid samma tidpunkt så befann sig även storebror i Bergen, då han var där i några dagar för jobbets räkning. När han fick reda på våran situation så öppnade han sin kappsäck och såg till så att vi fick tak över huvudet tills pengasituationen hade ordnat upp sig.
     Detta lite pinsamma missöde har jag, av förklarliga skäl, pratat i små bokstäver om - men det är klart att ett officiellt tack ska utdelas. Nu när det är preskiberat, och så.

Äntligen min!

Så där ja!!! I fucking did it. Den är min. Den är äntligen min!
      Jackan, kavajen, rockplagget nr.1, som jag längtat och trånat efter såååå länge är äntligen i min ägo. Första gången jag såg kavajen var när Julius Casblancas från The Strokes bar den på en konsert. Sedan hade sångaren i Melody club en likadan - och då förstod jag att den fanns på riktigt, om än i begränsad upplaga.
       Därför blev jag både lyrisk och förvånad när jag såg en sådan kavaj på Tradera för några år sedan. Men jag var inte medveten om hur budgivningen på Tradera fungerade, så mitt skambud på 79 kr gick inte hem - och kavajen gick förlorad. Jag sökte därefter på hela nätet efter kavajen, men den  fanns ingenstans. Jag sökte i England och USA, men gick bet. Jag var inne på Tradera varje dag i hopp om att den skulle dyka upp igen - men den dök aldrig upp.
       Tillslut gav jag upp hoppet. Den skulle aldrig komma tillbaka.
       Men så en dag, som en skänk från ovan, upplyste Emma mig om att den åter igen strykte runt i kvarteren vid Tradera - och än en gång blev jag lyrisk och förvånad. Denna gång tänkte jag inte missa chansen - och trots att jag inte kunde närvara vid deadlinen för budgivningen, då det normalt brukar bli ett budgivningsrace mellan de personer som verkligen vill ha varan, så gick mitt bud hem. Jag hade satt ett högsta bud som var svårslaget, och ingen orkade hänga med så långt som jag var beredd att gå, så tillslut stod jag som segrare - till ett pris som var långt under det högsta bud jag satt. Visst, det slår hårt mot min högst ansträngda ekonomi just nu - men det skiter jag i. Jag har drömt om kavajen så länge.
       Så ett enormt stort tack till Emma! Jag kan inte fatta att du kom ihåg att jag skrev om kavajen tidigare - och utan dig hade jag missat kavajen ännu en gång.

Hoppas bara att storleken passar...



End of silence

Varav denna tystnad idag?
     Jo, jag har helt enkelt inte haft tid. Det är så ibland. Även för mig.
     Träningen ikväll var skön. Vet inte varför, det var inget speciellt, men det kändes ändå skönt på något sätt. Trodde att jag skulle få spela U-lagsmatch på onsdag mot Triangeln - men så blev det inte. Än så länge.
      Efter träningen fick jag sedan rycka ut och rädda Rocco-Malle. Hans Turbo-Polo började plötsligt krångla, och då fick lilla jag äran att skjutsa hem honom till Västerås. Som belöning köpte jag ett MacDonalds-mål till mig själv på hemvägen.
      Den finaste belöningen fick jag dock lite senare. Jag var precis vid krönet innan Kungsör börjar breda ut sig borta vid Ekhagarna. Plötsligt börjar radion att spela My hometown med Bruce Springsteen. Gatlyktorna från byn ut till OK/Q8-macken uppenbarade sig, och det kändes som att hela staden brann som ett enda gigantiskt ljus. Det var så vackert - och jag var säker på att astronauterna kunde se min stad ifrån rymden. Så vacker min stad är. Världens vackraste. My hometown.

Del 3


Dags att sola, kanske?


Seg dag

Idag var man inte jättemotiverad att gå upp ur sängen. Det var råkallt och jävligt ute - och jag hade två matcher att dömma på Centralvallen. Pojkar -94, KBK, Viljan och Stora Sundby. Svinkallt.
      Men jag tjänade i alla fall en slant, vilket går till att beta av skulder till Kaggen. Något som hör till det ovanliga.

      Nu vill jag lyssna på gammal hårdrock.


Tuggar knogar

Så var lördagen förstörd.
      Vi torskade med 1-0 mot Hallstahammar, efter ett förbannat jävla skitmål i första halvlek. I övrigt hade de inte så mycket att komma med, och det hade väl egentligen inte vi heller, även om vi var det bättre laget större delarna av matchen. Men vi spelar för svårt, eller...ja, jag vet fan inte hur vi spelar. Inte tillräckligt bra i alla fall. Jag är inte orolig - men det är klart att vi måste hitta ett vinnande spel. Snart.
      Okej, det var många som höll med om att det var svårspelat underlag. Bollen stack iväg som en oljad gasell ibland, och det var helt enkelt svårt att tajma bollen. Visst, det var svårspelat - men det känns också lite billigt att skylla på det.
      Det var sannerligen inte planens fel att jag hela tiden var för långt ifrån min gubbe. Jag vet inte vad det är med mig just nu. Jag är för långt ifrån, jag slarvar i mottagningarna och jag är inte aggressiv för fem öre. Eftersom att jag lever på min aggressivitet som spelare så är detta är stort bekymmer för mig just nu.

      Jag är frustrerat medveten om att jag inte presterar tillräckligt bra för tillfället - och det gör mig både ledsen och arg. Måste fanimej ta mig själv i kragen och skärpa mig.
       Fy fan vad jag hatar att förlora!


Bra kväll

Jag, Påven och Kaggen samlades återigen för att spela in avsnitt till våran fantastiska serie Tre vänner på en soffa. Denna gång kändes det som att resultatet blev ännu bättre än förra gången, och det känns som att vi bara kommer att bli bättre och roligare hela tiden.
      ...och fyyy fan vad roligt vi har när vi spelar in det.
      Sedan fick jag även ett trevligt meddelande från Norge, så nu kommer tillvaron bli betydligt lättare ett tag.
      Det var en bra kväll, helt enkelt.

The Reds vs. The Reds

Imorgon bär det av till Hallstahammar för ny en träningsmatch. Det blir nog tufft det också. Hallsta är nog sugna på revansch efter förra året, och det har i alla år kännts som att det vilar en hatstämning mellan Kungsör och Hallstahammar. Vet inte varför. Kanske för att Hallstahammar är en jävla skithåla med dryga människor?
      Bot-mannen är uttagen i truppen, och jag hoppas verkligen att hans knä håller. Han behövs verkligen, både på mittfältet och i laget över huvud taget. Han skänker ett lugn och mer tyngd (och då tänker jag spelmässigt sett) till hela laget, samtidigt som han eldar på när det behövs. Sedan lär han ju själv vara sugen på att spela - så, ja, jag hoppas verkligen att knäet håller.
      Djurgårdarn' och Fille saknas dock på topp - men vi har ju ändå kulsprutan Lingen som kan göra mål.
      Det brukar bli täta, fula och spännande matcher när vi möter Hallsta - så jag tror på en rolig match imorgon. En seger skulle sitta alla tiders. 

Trippel cheese

Förr:




Nyss:




Nu:


När blir det lättare?

Vissa kvällar är bättre, vissa är sämre. En del är riktigt bra. En del, som denna, är...svåra att förklara. Jag vet inte vad jag känner just nu. Jag drömmer så konstigt om nätterna, och jag försöker förstå varför. Ibland har full koll på läget - ibland känns det som att jag balanserar på en flaska. Rädd för att ramla. Bedövar de tankar som jag inte har kontroll över.
      Men jag tror fortfarande på ett bra år. Våren närmar sig sakteligen - och jag med den. Förhoppningsvis.

Del 2


????

Det var nåt jag ville säga. Sedan glömde jag bort vad det var.
      Så vi kör en till klassiker, som är snudd på lika rolig.


Min tablå för tillfället

Det finns alltid någonting att se på tv. Närsomhelst på dygnet kan man slå på burken och fastna för någonting. Tv-serier, dokumentärer, filmer, sport, musik, nyheter - det finns alltid någonting. Men här de programmen som jag för tillfället följer slaviskt:


* Victoria Silvstedt: My perfect life, TV4 tisdagar kl.22.40 - "Hon är inte så jävla blåst ändå. En riktigt buissnes-woman, det är vad hon är."


* 183 dagar, SVT 1 måndagar kl.20.00 - "Lite B, men Tuva Novotny är både vacker och grym."


* Big brother, TV400 vardagar kl.22.45 - "Säsongen 2003 var den bästa Big brother-säsongen, och det är en fröjd att återuppleva alla skumma människor som Maruska och Linda Rosing."


* Melodifestivalen - SVT 1 lördagar kl.20.00 - "Behöver inte kommenteras egentligen. Melodifestivalen är en svensk tradition."


Ännu en märklig resa

Det börjar med att jag sitter och snackar med min döda kanin Sudden. Exakt vad vi pratade om kommer jag inte ihåg, men jag minns att det var ett ganska djupt samtal, där Sudden försökte trösta mig efter en av mina många ångestdrabbade stunder.
     Sedan befann jag mig plötsligt på en kulle. Kaggen satt bredvid mig och pysslade med någonting, och när jag vände mig om såg jag ett litet hus, där Sandi, Fröken Johansson och Fröken Blomberg satt på taket. Fröken Blomberg hytte med näven åt mig, men jag vet inte varför. Kanske försökte hon varna mig för att inte jävlas med Kaggen, men det jag gjorde jag ändå, och Kaggen blev då argare än jag någonsin sett honom. Han till och med grinade.
      Därefter gick jag in i ett hus. Där stod Charlieboy, och vi bestämde oss för att sno en massa sprit som stod gömt inne i ett skåp. Men någon kom på oss, jag minns inte vem, och Charlieboy förrådde mig och sprang därifrån som en blixt.
      Till sist satt jag framför en tv. Där på teven sprang en av mina fotbollsspelande norska vänner över en fotbollsplan, och jag blev så glad och upphetsad över att se henne på tv, så jag hoppade in i rutan - och vips befann jag mig bredvid henne. Men nu var det ingen fotbollsplan längre - nu var det öppet hav, och vi var ensamma. En storm närmade sig vid horisonten, och min norska vän började bli trött och panikslagen. Jag tog henne på min rygg och började simma mot ingenting. Jag tänkte att nu blir jag en hjälte.
       Då vaknade jag.

Klassiker

Vill ni se en av de roligaste filmscenerna någonsin? Titta här:



Abstinens

Jag har inget vettigt att skriva. Jag saknar min dator. Mina bilder och filmer. Vänner, säsong 7. Mina låtar. Windows movie maker. Photoshop.
     Varför just nu?

Några ord om...

...helgens Melodifestival då.

* Thorleifs var klart bäst. Skandal att de inte gick vidare!
* Ingen av finalisterna var värdiga vinnare.
* Sarah Dawn Finers låt var mäktig, men finalen av låten var en besvikelse.
* Den fjärde och sista deltävlingen var var den näst sämsta efter den första deltävligen.
* Henrik Pihlman och resten av Grotesco-gänget var precis lika bra som tidigare. "Vet du vad felet med såna som dig är? Ni har inget hår." HA HA HA HA HA!!!!!!

Inte för tre år sedan




När jag tittar på den här bilden så inser jag att vi har blivit något, något äldre.

Hjälp mig

Våran dator har kraschat. Det får mig att börja darra på underläppen, när jag tänker på allting som går förlorat. Alla bilder, alla filmer, alla låtar - allting. Förlorat. Borta.
      Det jobbigaste är nog bilderna, för det var från hela förra året. Snyft.
      Men - HUR FAN KAN EN DATOR BARA KRASCHA SÅ DÄR!!!!????? Det måste gå att fixa på något sätt, det bara måste gå.

Jag och Håkan Hellström

Det här är ett udrag ur en uppsats av Håkan Hellström som han skrev i skolan som 17-åring, våren 1991.
     Ta er gärna tid och läs den. Jag häpnade när jag själv läste - för det känns som att det lika gärna kunde varit jag som skrivit raderna här under. Med det menar jag inte att jag jämför mig med Håkan Hellström (även om jag skulle vilja det) - nej, jag menar bara att vi någonstans, på något plan, kanske delar, eller delade, samma känslor. På ett plan kanske vi inte är så olika varandra.
     Det känns både tryggt och fint.


Jag och Frank Sinatra
Torsdag 25 april 

Kärlek klockan elva 

Kras. 
Hon krossar mig under foten. Som vanligt. Å jag har inte en chans... Hon är för mäktig, den där flickan. Trampar bara rakt fram, fast nätt och vackert. Men hon trycker ändå ner mig så obarmhärtigt. Jag tror inte ens att hon vet vem jag är. Nej, det gör hon inte. Hur skall jag bära mig åt då? Rädda henne från att bli överkörd av en spårvagn... Kidnappa henne och tvinga henne att tycka om mig... Herre Gud! Jag som... råkar vara en av de särklassiga och... och mest storartade och mest komplicerade och... och storslagna (och snällaste) pojkar på den här skolan. Som Frank, den perfekta skapelsen, född att lyckas, att häpnas, att dyrkas. En dag blinda, söta flicka, ja, en dag skall JAG också lyftas upp och absorberas från den här mänskliga, dödliga världen. Ja, just det. Precis så! En dag kanske jag regerar här i universum. En dag skall jag visa henne. Då kommer hon att inse sitt misstag. 

En dag skall jag verkligen... 

En dag 

Hon riktigt utlånar mig, spottar på mitt hjärta. Flickan i blommig klänning. Hon med ögon av silver, med hår av guld, med kinder som rosor, hon med lockar som vågor, hon som alltid krossar mig under foten... Kras. 

Komplex klockan tolv 

Jo, så är det just nu. Är kärlek kanske bara en sak för idioter som jag? Jag vet faktiskt inte. Annars är jag väl ganska nöjd. Fast jag helst vill se mitt namn tatuerat på hennes bröst. Nöjd på denna olyckliga planet. Jag riktigt frossar i olycka, det höjer mitt självförtroende, glad över att jag inte är den ende som krossas under vackra fötter. Ibland inser jag till och med att jag faktiskt ÄR storartad. Som när jag ser samskolans värsta fähundar segla förbi. Dömda till att le, ständigt glada. Gråter dom någongång? Jo, det gör dom säkert. Precis som jag. Bra. "Nog är vi väl på väg mot helvetet i alla fall", tänker jag ibland. Hela jordklotet, allihop, till och med gudarna, förmodligen också min bästa vän Frank. Den fantastiske storstadsromantikern, den perfekta skapelsen. Han som lyckas göra natt till dag, Frank, min idol och min vän. Han är svår att ta kål på. Och han är mitt enda hopp. I denna så olyckliga värld.

Lite ledsen klockan fyra 

Jag är en pojke med en del problem och jag förmodar att de flesta av dom är självförvållade. "Ofta blir det vad man gör det till", säger John Blund. Jag antar att han har rätt, som vanligt. Alla gudomliga makter. Håll mig alltid i minnet. Det här är en kungörelse: Jag kan inte spela saxofon som Charlie Parker. Och jag kan inte få tillräckligt mycket skäggstubb för att se ut som kapten Haddock. Jag är en pojke. Kommer nog vara det i resten av mitt liv. Jag trivs ganska bra med det. Flickan jag älskar tycker bara synd om mig. Jag gillar inte köttkorv och tillgjorda människor (man vet aldrig vad som finns inuti dom). Världen tycks vända sig emot mig. Jag blir äldre. - Jag är ledsen, Frank Sinatra. Varför kan inte världen...
- För att det är så här det är, viskar någon.
- Men jag vill leva i en värld där sångerna blir verklighet. 
Det måste finnas ett sånt ställe. Det bara måste! Det måste! 

Och Frank Sinatra svarar: Ingenting.



För den som vill läsa hela uppsatsen finns den här.

Världspremiär!


Nedräkningen har börjat...

Alla vi som älskar Batman klappar nu!
     Christian Bale är klar för en tredje Batman-film, och likaså regissören Chris Nolan. Filmen är tänkt att ha premiär 2011 - men om så blir fallet återstår att se, eftersom att det ännu inte finns något manus och kontrakt på övriga inblandade figurer.

Ett statement

Lingen messade mig igår angående skägg.
     På gårdagskvällens Beck-film utspelade sig följande konversation:

- Varför har du skaffat skägg?
- Jo, för att jag är man och dem har skägg. Det är dem med skägg och mustasch som styr här i världen.

Hmm...är det inte det jag alltid har sagt?
      Skägg = makt och framgång.

Vad jag pumpar på högsta volym i min bil just nu


Njaa, njaa...

Satan och hans moster - det blev förlust idag med 4-2 (2-1).
      Vi gör ingen bra match, samtidigt som Södra bjöd på bättre motstånd än Örebro förra helgen. Jag vågar lova att Södra springer hem Sörmlands-fyran i år, om de får behålla de här spelarna hela säsongen.
      För egen del blev det bänken. Eller...det var det ända fram till 5 minuter innan matchstart, då jag fick order om att värma upp för spel direkt från start, eftersom att Bergdahl sträckt sig under uppvärmningen.
      Inte optimal uppvärmning - men jävligt roligt att spela.
      Men det började illa för oss. En felpassning i försvaret gjorde att Mellqvist (tror jag?) kunde rulla in 1-0 efter några minuter - och vi var inte alls med i svängarna i matchinledningen. Det blev lite bättre allteftersom, även om Södra var hetast och skapade flest målchanser. Anfallare Lingen fixade dock en kvittering några minuter innan halvtid - men minuten fick Södra och Mellqvist ånyo en halv gratischans, vilket gjorde att vi låg under med 2-1 i halvtid.
      Andra halvleken var väl inte bättre ifrån våran sida heller. Det kändes som att vi var väääldigt långt ifrån varandra i lagdelarna, och när vi väl kom upp i anfall så var det ganska tomt där framme. Lingen krutade förvisso in en ny kvittering, efter ett kanonskott, men när 90 minuter hade gått så hade Södra rullat in både 3-2 och 4-2 - och vi var ett slaget lag.
      Vi spelade kanske inte jättedåligt, men tillräckligt dåligt för att vi ska få oss en tankeställare. Det känns som att det behövs lite mer jävlar-anamma överlag, och vi får helt enkelt fortsätta att gnugga på under kommande träningar.
      Bäst idag var nog Steve på mittbacken, och Lingen visade på allvar att han aspirerar på den ena forwardsplatsen i startelvan (om han vill ha den?). Sedan var det skönt att ha tillbaka Tord på mittfältet. Med sitt lugn och spelsinne ingjuter han en välbehövlig trygghet i laget.

Nu drar jag

Eskilstuna Södra var det, ja. Bänken eller från start var det, ja.
    Vi får se hur det går. Hur som helst kommer det att bli riktigt jävla roligt.
    Shall we dance, Labbe

Den partysugna chauffören

Jag är inte fyllechaffis så ofta - men varje jag är det så fylls jag alltid av lika mycket ångest. Man sitter där omgiven av glada och lyckliga människor som är på väg mot en, förhoppningsvis, underbar kväll tillsammans ute i den magiska dimman - och själv har man bara en lång och ångestfylld hemresa att se fram emot.
     Det enda man vill när man står där tillsammans med alla glada människor är att hoppa in deras lyckliga ring och göra dem sällskap. Det enda man vill är att festa och ha kul tillsammans med dem - men det kan man inte. Man är nämligen deras chaufför. Fy för satan i helvete vad tråkigt det är. 
    Jag har aldrig varit så sugen på att festa som jag var ikväll där jag stod i Fröken Blombergs kök, mitt ibland lyckliga och festande människor. Jag ville skratta lika mycket som Bot-mannen, och jag ville sitta ner och prata dråpligheter med Fröken Blomberg, Fröken Bergstrand och Fröken Johansson. Men NÄÄÄÄÄÄH! Jag har ju match imorgon.
     Jag kunde i och för sig ha åkt dit tidigare, men jag hade annat för mig. Någonting, kanske inte lika viktigt, men åtminstone lika roligt. Jag var hemma hos Grannen, och efter att ha först sett alla låtarna på Melodifestivalen så fixade han, jag och Påven en annan grej. Vad det var får ni se på måndag klockan 15.00.

RSS 2.0