Håret under året

Det var ju länge sen jag yttrade mig om mitt hår - inte sant? Förstår att ni undrar. Anledningen är ju den att det inte hänt så mycket, sett över längre tid.
 
Jag körde ju länge på den här välkammade frippan, med längre lugg och kortare sidor. Otroligt länge, för att vara jag.
 
 
Jag trivdes i den, kände mig lite vuxen och så, men efter ha haft den stilen i ett år så tröttnade jag och gick tillbaka till Liam Gallagher-style. Först lite längre, sedan vässade jag ner den.
 
 

I brist på idéer, och kanske en längtan tillbaka, så lät jag sedan håret växa ut igen till det välkammade.
 

Och sedan fortsatte det växa, och jag hängde bara med. Så det blev lite Liam igen, även om bilden under påminner mer om en mug shot.
 
 
Ett tag var jag inne på att spara ut så inåt helvete, men den tanken gick snabbt över. Sedan blev jag sugen på att raka av hela skiten, bara för att, var så less på skiten - men som tur var gick det inte så långt. Sedan tänkte jag att det var länge sedan jag hade en riktigt poppig frilla - alltså poppig som boy-band - och jag gick igång på den idén. Så det fick bli så.
 
 
Tintin har jag fått höra - och det var väl kanske också det jag hade förväntat mig. Själv anser jag att det drar mer åt Beckham och Joel Kinnaman. Inte sant?
 
 
 
 

Livet äger

Oj så härlig maj har varit. Det är bara att buga och bocka och tacka och ta emot. Jag känner mig smått frälst över vädret vi haft - just nu, just i år, just i maj - och jag har aldrig upplevt det tidigare. Det är någonting med luften tror jag, den har varit så där klibbig som den brukar vara vid Medelhavet. Kanske är det minnen från semestrar på 90-talet som sköljer över mig? Gött har jag i alla fall mått.
         Plugget är inne i slutskedet nu. Blir inga mer träffar på skolan för den här terminen, och endast sista hemtentan återstår. Nästa söndag ska den vara inne, så jag har lite välbehövlig tid med den. Sedan återstår det sista med min VFU - min praktik - i form av att jag ska ha dels utvärderingssamtal för den här terminen med min handledare, och dels trepartssamtal med min handledare och min mentor från högskolan. Mentorns omdöme, handledarens omdöme och mitt egna omdöme kommer sedan utgöra mitt betyg för VFU:n den här terminen. Om ni bryr er? Det kanske ni inte gör?
         Nåväl, fredag 13 juni (helvete, det insåg jag först nu) så kommer detta samtal äga rum - därefter är plugget slut för den här terminen. Västerskolan, där jag jobbar, har skolavslutning 12 juni - så på fredagskvällen kommer jag dra en stor djup suck av lättnad. Eller förtvivlan, ifall samtalet skulle gå åt helvete.
         Ja...och just nu är det lediga dagar ifrån jobbet. GÖTT! Imorgon är det ingenting. Kanske Västanhed - men inga måsten. Ingen fotboll och inget plugg.
         Fotboll är det däremot på lördag, då Örebro Syrianska gästar Runevallen. En första trepoängare skulle sitta som den perfekta fisen. Vi behöver den verkligen, vi vill verkligen ha den och jag tror vi kan fixa den.

Natten, del II

 
Du skrev: "Kärlek var en drog som inte var så speciell.
Du är mycket finare, men du är alldeles för snäll.
Vill inte fastna i någonting där mitt hjärta inte bor
vi var inte menade, för du är värd så mycket mer än du tror."

Natten vi provade kärleken

Vi kan väl vänta?
Hela natten ligger framför oss
och ikväll står vi först i kön.
 
Vi kan väl längta?
Till den stund då våra händer inte räcker längre
för den kärlek som vi båda gjort oss rätt till.
 
Det kan vara rädsla
över att bara bli ett gulnat minne
som föll ner i den dal därur solen letade sig upp.
 
Vi kan väl vänta?
Vill inte att den här stunden ska vara över
har drömt alldeles för länge om det här.
 
Vi kan väl vänta?
Vill inte springa in i imorgon
om vi bara skulle ha idag.
 
Du sa: "Kärlek är en drog som jag inte testat än.
Vill du bli mitt rus, om så bara den här första gången?
Har aldrig kunnat fastna för någonting som inte känns
men om du är allt jag känner nu så kan du bli min abstinens."
 
Så säg mig, kommer du ihåg mig?
Den där natten var så längesen.
Jag undrar, kommer du ihåg mig?
För den där natten varar inte än.
Säg mig, kommer du ihåg den?
Om du ser mig i ögonen.
Svara, kommer du ihåg den?
Eller försvann den med soluppgången?
Natten vi provade kärleken.

Glöm och gör om

En bäcksvart eftermiddag, denna underbart soliga lördag. Hemmamöte med MD FF Köping, derby, mycket folk - upplagt för fest. Men istället för fest; haveri.
         Känslan inför matchen var god. Vi hade spelat jämnt med topplag som Villastaden och Juventus, dock utan att ha vunnit, och känslan var att Köping inte kunde vara mycket bättre. Vi saknar kanske den spetskvalitén som Köping besitter - men som lag skulle vi kunna kriga oss till en seger. Så blev det icke.
         Vi tycktes vara rädda, nästan skräckslagna. Som att matchen önskades ta slut innan den ens blåsts igång. Vi ville inte, vågade inte, kunde inte. Köping var större, starkare och modigare - och vann därför rättvist med 4-0. Det var jobbigt på alla sätt och vis, dels för att det var just Köping, men allra mest för sättet vi agerade på - oavsett vad motståndet hette.
          Vi hade kanske inte vunnit även om vi hade bjudit upp till dans, kanske, kanske kunde vi ha fått oavgjort igen - men hur som helst hade det varit värdigare. Eller? Är det kanske bättre att braka samman helt och hållet och bli utspelade när man har en dålig idag, istället för att göra sitt allra yttersta och ändå inte räcka till? Jag har inte kommit fram till mitt svar ännu. Nu blev vi utspelade för att vi hade en otroligt dålig dag samtidigt som Köping gjorde allting väldigt bra. Hur kommer det att gå i höst borta i Köping om vi får till en riktig toppinsats? Kan vi knäcka dem då? Jag hoppas verkligen det.
 
Desto bättre blev övernattningen i Västanhed från lördag till söndag. En otroligt varm söndag, som brände sönder mina axlar, med en del jobb på gården och ett premiärdopp i Hedströmmen. Varmt i vattnet var det inte, men inte alldeles åt helskota kallt heller. 12-13 grader, kanske. Det var okej.
 
 
 
 

Så lite man vet...nästan ingenting

Tänk så lite man vet. Tänk så lite man förstår. Tänk så mycket man glömmer bort.
        Det är ju så givet att tänka att man efter att ha blivit tokhyllad världen över och kammat hem en Oscar för bästa dokumentär skulle sväva på moln. Att man skulle känna sig oövervinnlig. Att lyckan bor i alla de hundratals dörrar som plötsligt öppnats just för dig, tack vare din talang, tack vare din prestation. Att någon skulle kunna må dåligt efter det...det finns ju inte.
        Men det fungerar ju inte så. Demonerna bryr sig inte om din framgång. Man kan må dåligt precis när fan som helst.
        Att sönderkramade Malik Bendjelloul skulle mått dåligt rimmar kanske illa för de flesta - det gjorde det för mig med. Men det är kanske inte så konstigt ändå, när man tänker efter. Det händer alla, nån gång, ibland, alltid.
        Varför vet jag inte - men att det utvecklade sig som det gjorde känns bara så fruktansvärt fruktansvärt och åter fruktansvärt tragiskt.

Wanna love

Kent. Detta Kent. En gång i tiden hatade jag dem, typ. Inte de två första skivorna, indie-pop-skivorna, utan det var väl mer efteråt. Från Isola och framåt. Det blev så jävla tung-gung-deppigt och Jocke Berg drog ut på varenda stavelse han kunde komma åt, i ett enda långt mummel.
       Men sen hände någonting. För några år sedan. Det började med att jag började tycka att Kent var lite coola. De var stora - och spelade på det, i ett skönt kaxigt skådespel. Allt som gjordes skulle göras så fläskigt och drygt som möjligt. Typ som att ha en live-release på en klubb i New York för skivan Röd. Eller att kalla till en pretentiös presskonferens inför släppet av Jag är inte rädd för mörkret. Eller som att bara släppa en ny skiva helt plötsligt, utan minsta förvarning, inom ett år sedan senaste skivan, som man gjorde med En plats i solen. Jag gillar det där, det där dryga.
        Dessvärre har musiken, alltså skivorna, aldrig drabbat. Bara enstaka låtar. Som Klåparen, som 999, som Svarta linjer, som Socker. Eller som med nya skivan, Tigerdrottningen, där jag endast känner någonting speciellt för singeln La Belle Epoque. Jag vill så gärna omfamna dem musikaliskt - jag vill verkligen det - men det går inte. Det går inte hela vägen.
         De har min respekt som band, som hit-makare och som live-akt. Men inte musikaliskt, i sin helhet.
 
Ett annat band som har min respekt är Mando diao. Det kör verkligen sitt eget race. Det hade varit så enkelt för dem att fortsätta på sin framgångsrika karriär som garage-rockare, eller att följa upp framgångssagan Fröding-tolkningar med ett album på svenska med egna låtar, i samma anda. Istället snubblar de över en gammal jävla rysk synth och går totalt bananas in i 80-talsväggen - fullt ut! Jag älskar verkligen det. Jag kan riktigt ta på deras inspiration och lust. I vissa fall älskar jag verkligen tvära kast.
          Att nya skivan sedan är helt fantastiskt dålig - fullkomligt olyssningsbar - är en helt annan sak.

Innan målbrottet

Kärleken, min älskade, minns du kärleken
som svartmålad under ögonen
vår tid i livet var skolgården
 
På väg igen, och alltid var vi på väg nånstans
men det här var aldrig nåt vi pratade om
så vuxna skulle vi nog aldrig bli
 
Och sen kom livet emellan oss
jag flydde från den verklighet
som pekade med hela handen
en förmyndarröst: "Ställ dig i ledet"
 
Jag plockar hellre blommor på månen
 
Men du vet det kan vara lite ensamt ibland
att samla drömmar som om man jagade fjärilar
Jag kan nog säga att jag släppte taget om din hand
och att du försvann
 
Jag drömde en gång, en akustisk dröm, du var min en gång
men natten kunde aldrig vara så lång
vi hann aldrig riktigt bli en sång
 
Jag höll om dig, den här världen kan inte skänka mig det
bara påminnelser om vad jag inte har
aldrig kan få och aldrig hade tillräckligt länge
 
Och sen kom livet och störde oss
du växte ifrån min verklighet
vi sa aldrig riktigt så som det var
ett avskedsbrev som aldrig kom fram
 
För jag plockade hellre blommor på månen
 
Men du vet att jag kan ångra mig ibland
för ingen annan har sett på mig så som du
Jag får nog nöja mig med de minnen som jag har
innan du försvann
 
Bara dårar stormar in där änglar räds att gå
och nu blev det så
Du kan väl tänka på mig ibland
så som det en gång var
innan allt försvann

Sköna maj?

Herregud, så är det redan maj! Var ju - PÅ RIKTIGT - inte länge sedan vi stod på min balkong och skålade in det nya året. Det som nu, snart, är halvvägs borta. Måste öka takten, måste hinna med tiden.
         Valborg hör ju till de där högtidsdagarna som på förhand verkar så förbannat roliga och som alltid erbjuder tidernas skratt - men som sedan visar sig vara...just another day in life. Men det var trevligt i år. Jag och Kocken åkte upp till Lillebror i Uppsala, där vi förvisso inte hann med det stora parkhänget. Men det gjorde inte så mycket för min del - den lilla del av fylleslaget som man mötte den korta tid vi var där räckte. Istället blev det musik, sång och glädje i lägenheten, vilket jag tyckte var mycket trevligare - och för att stilla Kockens hunger på krogliv och dansgolv så gav vi oss ut en stund i natten. Big mistake, då vi tvingades ta oss igenom en jävla snöslaskstorm för att komma fram. Jag grät inombords med varje steg vi tog, men vi kom fram, vi stillade Kockens begär, och sedan var det inte mer med det.
          Dagen efter, 1 maj, så gjorde vi stan en sväng och såg på alla demonstranter som gjorde sina röster hörda. Såg Alf Svensson från Kristdemokraterna, vilket var en celebrity check bättre än ingen alls.

RSS 2.0