De 10 bästa låtarna 2014 - plats #4 och plats #3

Plats #4
 
 
Angels and airwaves - The Disease
 
 
 
 
 
Plats #3
 
 
Markus Krunegård - L.A. L.A.
 
 

Days of freedom

So that was christmas. And now for a happy new year.
      Fast för mig är jul och nyår liksom inslaget i samma paket - så julhelgen slutar för mig på torsdag, den 1 januari. Då är det liksom över. De här dagarna nu, emellan, är bara lite...jäsning.
      Julafton var rätt så lugn och fridfull. Det var Kalle Anka, glögg, julmat, snaps, paketöppning och spel. Gott så. Fint och värdigt och mysigt.
      Juldagskvällen blev, liksom förra året, en utflykt till Eskilstuna och Statt. Förra året kände vi att det inte var någon superkväll - men i år var det bättre. Vi var väl alla på ett friskt humör när vi äntrade dansgolvet och det blev helt klart en bra kväll. Visst, det var kanske inte som the good old Days, de kvällarna kommer ju mer sällan nu för tiden - men ändå bättre än förväntat.
       Annandagen blev delvis en form av lost day, då det blev så fruktansvärt sen på juldagen - men på kvällen var man tillbaka igen, då det vankades trevligheter med familjen och Svägerska-Idas familj.
       Gårdagen var av kanske ännu mer lost-karaktär, även om vi firade Brorson Erik som fyllde 19 år i Västerås. Utöver det var det inte mycket mer än att glo på Transformers 3 hemma hos Templer och hans boom boom-högtalare.
       Och så var det idag. Idag var jag Batman - hela dagen. Det är den där satans Mr.Freeze som håller på och jävlas. Känns som att han kommer att hålla mig upp hela natten också.

De 10 bästa låtarna 2014 - plats #6 och plats #5

Plats #6
 
 
Kent - La Belle Epoque
 
 
 
 
Plats #5
 
 
Nina Persson - Dreaming of houses
 
 

De 10 bästa låtarna 2014 - plats #8 och plats #7

Plats #8
 
 
Hello saferide - I was Jesus
 
 
 
 
 
Plats #7
 
 
Anders Wendin - Himlen som du drömmer om
 
 

De 10 bästa låtarna 2014: plats #9

Plats #9
 
 
Ebbot Lundberg - Dansa på min grav
 
 

Last game of the year

Spela match den 22 december, det är ju lite udda det. Nu handlade det om en internmatch, förvisso - men lika mycket match var det. Typ.
       Kallt som fan, men oväntat roligt faktiskt. Jag hade väl inte sett fram emot det så mycket, men väl på planen så var det fotboll as usual igen. Roligt, alltså.
       Nu förlorade mitt lag visserligen, men det var ju inte hela världen.
       Det var punkten för fotbollen i år. Ett år som inte varit det roligaste, varken spelmässigt eller resultatmässigt. Jag har haft svårt att hitta en balans mellan plugget och fotbollen, och det satte sina spår. Inte för att plugget skulle vara roligare, men för att det tar tid och energi. Nåväl, efter två terminen så tror jag nu att det blir lättare att kombinera, lättare att fördela tiden. Jag tror det. Jag hoppas det. Jag hoppas på en jävligt rolig och, kanske, lite annorlunda säsong.
       Nu väntar först dock lite julledigt. Gott det.

De 10 bästa låtarna 2014: plats #10

Året rasar på för fullt mot sitt slut. 2014 har bråttom att bli 2015. Men innan dess måste jag, traditionsenligt, kora årets bästa låtar. Förra året var de 12, tror jag. I år nöjer jag mig med 10. Blir kraftfullare då.
        Så här börjar resan mot facit - de 10 bästa låtarna år 2014.
 
 
Plats #10:
 
 
The Twang - New love
 
 

Julefrid, bli min

Nu är jag äntligen verkligen julledig. Färdigjobbad, färdigstuderad och färdigpraktiserad. Avslutning i kyrkan - check! Godkänd (till och med väl godkänd) på senaste tentan - check! Utvärdering av VFU-terminen med min handledare - check!
        Nu: julefrid.
        Fast ändå inte. Istället infinner sig ångesten över julhandeln. Har varit på både Tuna park och Erikslund och inte hittat någonting egentligen. Det blir väl panikköp i år igen.
         Men jag har nu bestämt mig för att inte dras in i hetsen, inte låta den ta över mig. Lugnt och fint. Det ordnar sig alltid. Det blir jul i år också.

Lucia

Trettonde december idag, men redan igår sjöngs det luciasånger i skolan. Fint med lite julstämning, och den börjar ju komma nu. Inte minst i natt då det snöade när jag traskade vägen hem. Blev ju sannerligen inga jättemängder, men ändå fint med lite vitt på marken.
       Och idag åkte julsakerna fram. De tre-fyra sakerna jag har. Nu är jag redo.
       Imorgon blir det sedan att ta sig an julhandeln - både fysiskt och psykiskt. Jag är redo för stress och terror och en jävla massa jullåtar. Blir fint det.
       Ja, inte mycket kvar nu. Sista jobbveckan och sista veckan i plugget för i år. Ska bli skönt att ta ett break från allt. Några veckors ledighet innan vi drar igång igen runt 7 januari nästa år.
        Det går undan det här. Bara att hänga med.

Lördag och tonåring

Jag vet precis hur länge som stjärnor syns på natten

när tankarna ersatt skratten

när vinet blivit till vatten

Och när dansgolven släckt ner

du undrar "var det inte mer?"

 

Jag vet hur det kan kännas när inget går att fånga

när avstånden är för långa

fast möjligheterna är många

Och när allt kommer omkring

så fanns där egentligen ingenting

 

Jag vet hur det kan vara att finnas i allas närhet

och se på deras kärlek

som från en annan planet

Att vara vilsen och upphittad

i en känsla som var påhittad

 

Jag har varit 16 och oskuldsfull kär

där världen går under och hjärtan isär

Med ögon så rena, om en längtan överallt

men jag är inte tillräckligt ung längre för att veta allt

 

Jag vet hur det kan kännas när allt hopp är förlorat

som dagarna vi planerat

och livet känns besegrat

Och det enda som finns kvar

är allting som du inte har

 

Jag vet hur många tårar som krävs för att bli uttömd

hur länge man kan vara bortglömd

för att till sist bli utdömd

Och spegeln är inte längre lika snäll

och snälla kan det inte bara bli kväll

 

Jag har varit 16 och som en hopplös är kär

med kärlek som heroin för att stoppa mitt begär

Jag sa "om du stannar med mig så växer vi aldrig upp"

jag var nog den sista av oss som vägrade att ge upp


December

Första inomhusträningen på 10-talet för mig igår. Det känns idag. Mör - det är jag det.
       De frivilliga träningarna är igång, och fram till igår tyckte jag att det var skönt att ha tiden till att plugga. Men det var även skönt att röra på sig lite. Man tappar fort när man släpper på träningen.
       Dagen innan, i söndags, var det tentaskrivning. Den tredje den här terminen. Jag hade tänkt att förbereda mig under lördagen, för att inte behöva sitta hela jävla söndagen - men så blidde det naturligtvis inte. Tok heller. Varför vara ute i god tid när man kan stressa som en gnu och lämna in tentan tre minuter innan deadline kl 23:57? Det har blivit en jobbig ovana - men känslan är dock alltid lika skön efteråt. Som en befrielse. Väldigt svårt att sova efteråt dock. Huvudet går på högvarv, även fast man egentligen är ganska tom.
        Gick det bra då? Fuck knows. Det kändes både och. Som att jag fick till en del bra grejer, men samtidigt inte fick till eller missade vissa andra delar. Vi får se.
         December, ja. Första advent, ja. Känns härligt ändå, fast det kom så plötsligt. Ska njuta ordentligt av denna tid fram till julafton. Jag älskar den på så många olika sätt och kan komma på mig själv att längta hit mitt på sommaren. Får inte låta den bara passera och försvinna.

RSS 2.0