Om S mkt btre

Min vana trogen måste jag ge mitt yttrande kring årets upplaga av Så mycket bättre, som jag catchade upp på tv4play igår.
       Det har hunnit bli fjärde säsongen, och årets artister känns som det mest kompetenta men också det mest ointressanta hittills. Tolkningarna är jag inte oroade över, det kommer garanterat att levereras - men det finns liksom inga karaktärer, inga intressanta figurer. Vi har tidigare haft Di Leva, Christer Sandelin, Laleh, Olle Ljungström och Magnus Uggla - udda figurer som bidragit till skratt och fascination. Nu, i år, är det mer proffs som lirar. Visst, Ebbot är ju sannerligen en karaktär, och han kommer att få bära mycket av det udda på sina axlar - men han känns ändå för intelligent och medveten. Däremot är ju Ken Ring ett vandrande nöjesfält, och jag hoppas att han får något form av genombrott hos den breda publiken. Jag tror att det skulle vara fint för honom.
       Nåväl, det kanske blir skitbra, vad vet jag.
       Först ut att hyllas var den levande svenska legenden Lill Lindfors, och även om jag varit imponerad över hennes vitalitet och drivkraft tidigare så blev jag än mer förtjust i henne. Där kan vi snacka om ett proffs!
       Ebbot svarade, som väntat, för den bästa tolkningen när han rockade till den gamla schlager-låten Fri som en vind alldeles klockrent. Agnes gjorde också någonting intressant och snyggt av En sån karl. Titiyos, Ulf Dagerbys och Bo Sundströms versioner var däremot ganska beiga och tråkiga - men Ken Rings tolkning av Rus blev man i alla fall lite glad och partysugen av.
       Nästa artist att tolkas är Bo "Bo Kaspers orkester" Sundström - och det kan bli intressant. Ska bli mycket spännande att se vad artisterna gör av hans jazziga små låtar. Hoppas på någonting oväntat och väldigt bra.

Trevliga kvällar

Känns riktigt göttigt med höstlov denna vecka - såväl från jobb som från skrivarkurs. Efter två nätter med extremt lite sömn så unnade jag mig en långdragare i morse, vilket var länge sedan sist.
      I fredags kväll var jag och Kaggen hemma hos Påven i Etuna. Trots att karln bott där (igen) i över ett år så hade jag lyckats att inte besöka honom en enda gång - så det var liksom lite läge för det. Han bor i samma område som senast han bodde i Etuna, fast nu med sin käresta, och är sannerligen en trevlig lägenhet de har tillsammans med hund och katter. Blev några bärs, nån whiskey, lite Fifa och en del Super Mario på Wii - en lyckad kväll, men låååång, då vi inte var hemma hos Kaggen förrän tre-snåret.
      Sedan var det ju avslutningsfest med fotbollen i lördags. Sedvanlig middag på Centralskolan med prisutdelning och dans och eldsvåda i en container utanför. Satans frön, såna busstreck fanns inte på min tid. Inte i min närhet i alla fall.
      Jomen det var ju också en trevlig kväll, och två trevliga kvällar på raken gjorde mig trött igår. Blev inte så jäkla mycket gjort, om man säger så. Men dagen idag har varit ganska produktiv. Jag´hade ju grabbarna hemma hos mig inför middagen i lördags, så det fanns lite att plocka med - burkar och glas och chilinötter som letat sig in i de allra märkligaste vråerna - och därför blev det en städ-tvätt-och rensnings-dag. Inte supekul, men nödvändigt. Imorgon blir det nog en redigeringsdag, i form av texter och annat.

Uppgift 9: Sensuellt

 

Det var vi igen. Riddarna. Det var så vi kallade oss, jag och mina vänner. Ett fånigt namn, måhända, men likväl en beteckning för oss som grupp. Som bröder.

         Ett år hade gått sedan vi alla var samlade sist, och precis som senast så hade vi valt att förlägga vår återträff på västkusten och Halmstad. Tylösand, närmare bestämt, där vi delat så många skratt, så många dråpliga situationer och en och annan tår. Vi hade visserligen blivit lite äldre, men vi var fortfarande unga. Alldeles för unga, om jag nu ska jämföra med senare eskapader i våra liv, men känslan av att vara ung och dum är något jag i efterhand önskat att jag njutit mer av. Ungdomens naivitet kommer bara en tid i livet. Sedan kallas det bara dumhet.

          Efter att ha bott en cykelspurt ifrån varandra i hela vår uppväxt så var vi nu utspridda över Sverige och Norge, och därför fick inte dessa sällsynta tillfällen av magi och gemenskap slarvas bort. Detta skulle bli den bästa sommaren i våra liv – och den här gången var vi inte ensamma.

           Vi bodde som vanligt på Tylösands camping, alldeles intill havet, och till vår lycka hade vi blivit tilldelade samma stuga som vi bott i ett år tidigare. Ett perfekt läge, lite skyddat ifrån den centrala delen av campingen och även det värsta barnfamiljsområdet, utan att för den skullen vara isolerat ifrån den övriga campingen. Det fanns utrymme att ta ut svängarna, kan man säga, när det kom till att förbereda sig inför de nattliga äventyren.

           Men en sak var annorlunda den här gången. I stugan bredvid oss bodde inget äldre par, inga gråa figurer och ingen barnfamilj, så som det tidigare kunnat se ut. Vi märkte det genast när vi kom fram och klev ur bilen. Hejdlösa tonårsskratt ifrån stugan intill. Kvinnliga skratt. Vi hade hamnat bredvid ett gäng som oss, fast i en kvinnlig version.

           Redan första kvällen tog vi kontakt med varandra, en något trevande sådan, och snart satt vi allesammans inne i vår stuga. Inledningsvis var stämningen lite tryckt, som om vi kände på varandra för att se hur dynkamiken fungerade, men i takt med att alkoholen sinade så hade vi bestämt att vi trivdes väldigt bra tillsammans.

           Det var ett gäng trevliga, roliga och vackra tjejer, och deras sätt att se på och tackla saker stämde väldigt bra överens med vårat. De var fina allihop, men jag hade bara ögon för en av dem. En liten, ljus och försynt uppenbarelse som lyste lika självklart som solen den vackraste av dagar i juli, med en kraft som delade in mitt liv i före och efter. Hon hette Joline. Det var en omedelbar förälskelse.

           Jag är en försiktig figur av natur, så jag älskade henne på avstånd från andra sidan bordet. Hon tycktes vara likadan, så våra blickar möttes inte längre än den tid det tar för att inse att någonting är för vackert för att titta på. Ju längre kvällen led desto mer krympte avståndet emellan oss, men likväl var vi som två blyga barn på en skoldans.

           Jag hade redan gett upp i samma ögonblick som jag såg henne för första gången tidigare under kvällen. Slaget var redan förlorat utan en strid, för en sådan som jag strider inte i onödan – allra minst när jag inser att jag aldrig kommer att vinna. Någonting så fint händer inte mig. Så jag nöjde mig med min tysta förälskelse, som så många gånger förr, och fortsatte med mitt liv.

          Vi lämnade senare stugan och campingen och begav oss allihop in till Halmstads innerkärna, där gatorna glödde och den ljumma sommarnatten agerade DJ med febrig hand. Väl där gjorde vi som vi brukade och hängav oss till den stämningshöjande berusning vi uppnått, dansandes från krog till krog. Det var en otroligt lyckad förstakväll vid västkustens pärla, och utöver den normala glädjen över att vara tillsammans igen, alla riddarna, så kände vi också en pirrig lycka över att ha ett dansant tjejsällskap med oss. Vid nattens absoluta höjdpunkt så hade vi intagit en upphöjd dansscen på en krog, och där stod vi hela sällskapet och dansade som om det inte fanns någon morgondag. Jag trivdes oerhört bra i situationen och tänkte att den kvällen skulle komma att bli svårslagen. Plötsligt kände jag en hand på min svettiga rygg och jag vände mig om. Där stod Joline. Hon log och dansade sina armar runt min midja. Jag svarade som under pistolhot och bönföll tiden att hoppa ur led. Där var vi, tätt hopslingrade, och vi dansade och sjöng i en outtalad kärlek. Jag kände hennes hand klättra upp mot mitt nackhår, och från den sekunden fanns det ingen återvändo. Jag böjde ner mitt huvud och mötte hennes läppar och lät mitt huvud fyllas utav harpor och rosaskiftande moln. Vi var ensamma, allting runtomkring försvann. Universums alla stjärnor låg som en pil riktad mot oss. Ingenting i världen betydde någonting förutom det vi delade i den kyssen.

           Omtumlad och kärleksdrucken fortsatte jag i vår dans på den upphöjda scenen. Världen hade vaknat och sett, och världen log. Det var inte längre en dans som vilken som helst, varje steg vi tog i varandras armar var ett steg som var mycket finare och lyckligare än något steg tidigare. Jag letade mig ner under hennes öra, mot hennes hals, och kysste henne ömt. Hon svarade med högljudda flämtningar som letade sig in genom mitt öra. Jag njöt genom hennes njutning. Vi letades oss in i hörnet av scenen, mot väggen, våra läppar möttes på nytt. Kyssarna blev mer intensiva, djuriska, och jag smekte henne ömt över ryggen och midjan. Tiden måste ha varit ur led, för vi befann oss i ett ögonblick av evighet. Det brann en eld som ingen av oss ville släcka. Begäret drev oss längre in i varandra och jag hoppades att där aldrig fanns något slut.

            I en sekund av uppvaknande fann vi varandras ögon, och jag såg då vägen till resten av mitt liv. Inga sidospår, inga omvägar, inga frågetecken kring höger eller vänster – bara två blå ögon och en rak sträcka av ofrånkomlig kärlek. Jag log, så fånigt och omtumlat som bara en hopplöst förälskad dåre kan göra. Joline la sina händer längs mina kinder och bara tittade. Leendes.

           Jag tog hennes hand och vi klättrade ner från scenen och gick ut. Halmstad gator hade fortfarande några timmar kvar att erbjuda, men vi var nöjda. Det kunde inte bli bättre. Vi tog bussen hem, mestadels i tystnad. Det var en underbar sommarnatt, ljummen och molnfri. Campingen låg alldeles tyst och stilla. Vi stannade utanför stugan och satte oss ner på utesoffan. Jolines huvud mot mitt bröst, mina fingrar strykandes längs hennes arm. Solen hade gått ner, men ångrat sig, och var på väg upp igen. Mitt hjärta var lätt, pirrigt, men ändå lugnt. I harmoni. Jolines kropp vilade i min andning, tung och trygg. Jag lutade mig försiktigt fram och såg att hon somnat. Ett ögonblick av välbehag sköljde över mig. Ett ögonblick av lycka, och det finaste av slut på den bästa kvällen i mitt liv.

 


Fake it til' you make it

Livet går vidare, hela tiden. Så även mitt hår.
       Jag har varit - och är fortfarande - i en fruktansvärd Oasis-period, vilket också inkluderar Beady eye. Det har varit dygnet runt, mer eller mindre. På Youtube, i högtalarna, i hörlurarna och på Google. Jag vill nog påstå att jag sett så gott som allt som går att se på nätet - och då räknar jag inte med alla mobilkamera-filmer som finns, även om jag sett otaliga versioner av dem också. Men när det gäller live-spelningar, dokumentärer, intervjuer, tv-framträdanden och radiointervjuer så har jag nog sett dem alla. Typ.
       Jaja, därmed inte sagt att jag bara varit ute efter musiken. Nej, det har lika mycket varit för Liam Gallaghers skull. Jag älskar att studera vinklar och strukturer av hans hår, speciellt mellan åren 2005-2009. Man kan nog säga att jag är lite besatt av det. Herregud, jag vet, det är smått psykopatiskt, men jag kan inte hjälpa det.
      Nåväl, det är en sån period nu, vilket avspelar mig och min stil rakt igenom. När det gäller håret ville jag gå från det här:
 
 
till det här:
 
 
Och jag är ganska nöjd:
 
 
 

 
Jag tycker det räcker så. Gör vad ni vill med denna information. Men kom ihåg; underskatta aldrig värdet av en urtunningskamm!

Ta min hand och kom så går vi vidare...

Ni har all rätt att muttra och grymta. I've been a bad blog-boy.
      Men det är jobb och skrivarkurs och börsnoteringar att hålla reda på, så det hinns liksom inte med ibland. Och när det gör det, ja då glömmer jag bort det. Men nu, för första gången sedan Gandalf Grå blev Gandalf Vit, så känner jag ett visst sug igen. I'm ready to rrrumba again!
      Låt mig få avhandla helgen lite kort. Det var en underbar sådan. Lillebror, den lilla gynnaren, har ju flyttat till Uppsala - och nu passade vi på att besöka honom och Ida, samtidigt som de höll en slags kombinerad födelsedags/inflyttnings-fest, då Ida fyllde år i dagarna.
      Det blev en liten roadtrip med Kaggen och Kocken, och efter att ha inkvarterat oss så tog vi en tripp på stan för mat, öl och biljard. Sedan gick vi hem till Studenten, för att därifrån ta oss tillbaka till Lillebror och Ida. Efter presentöppning sparkade festen sedan igång med en vinorientering, i form av frågor om födelsedagsbarnet. Mitt lag kom inte sist i alla fall. Kvällen fortlöpte sedan med Med andra ord, följt av en katastrofal introtävling som improviserade fram av Dr.Kaggen. Jag var så in-i-helvete överlägsen att jag tillslut inte fick vara med! Inte okej.
      Nåväl, vi släpade oss sedan hem till Studenten, och dagen efter mådde vi alldeles förträffligt dåligt. Några av oss, i alla fall. En. Kocken. En burgare senare följt av lite strosande i den underbara höstsolen så var vi på väg hem. Sedan kom febern, men den försöker jag tvinga bort nu.
      Summa summarum blev det en mycket trevlig helg i Uppsala. Staden är ju fin, vilket också Lillebror och Idas nya lägenhet var. Roligt att träffa Studenten igen också, det händer alltför sällan.
      Så skall helger vara!
 
 

RSS 2.0