Tv-themes

Det kan vara ett av de mest klassiska intron någonsin. Så gott som alla känner igen ledmotivet. Samtidigt är det också en av världens bästa serier någonsin - om inte den bästa?
      Vad MacGyver betydde för min barndom går inte att beskriva. Den fantasi och uppfinningsrikedom som speglade serien speglade även min lekfullhet. Tack vare MacGyver så öppnades en ny värld för mig - en värld där ingenting var omöjligt. Fantasin kunde skena iväg till oanade höjder, och på så sätt var varje lekstund en verklighetsflykt utan dess like.
      Jag tycker lite synd om Stiffa, för när vi lekte så skulle jag alltid (ALLTID!) vara MacGyver, medan han fick var fumlige Pete eller klantskallen Jack. Eller ibland en skurk som jag alltid besegrade. Fick jag inte som jag ville så var jag inte med. Sådan var jag.
      Sedan får man inte glömma att MacGyver samtidigt var en jävligt bra serie om en klassisk hjälte som gång på gång räddade såväl världen som sina vänner, och sig själv såklart. Att han dessutom gjorde det genom att förvandla en ballong, lite hårspary och tuggummi till en handgranat gjorde ju inte saken sämre.
      Jag har två favoritavsnitt. Det ena är när MacGyver letar efter någonting på en övergiven båt mitt ute på en sjö, men istället stöter på ett monster som sedan skulle visa sig vara en robot. Det andra är när MacGyver tvingas hjälpa sin värsta fiende, Murdoc, för att dennes fru eller flickvän blivit kidnappad. Det avsnittet har jag bara sett en gång, trots flertalet försök att leta på det igen.
       Det finns många varianter av introt - en del kortare och en del lite annorlunda montage-mässigt sett beroende på vilken säsong det är - men det här är min favorit.
       Nej...det går inte att hålla tillbaka längre. MacGyver är världens bästa serie någonsin!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0