Tv-themes

Jag har hittat en ny måndagsunderhållning. Eller...det spelar ingen roll vilken dag det är - jag kommer att slänga ut det lite när som helst.
     Det jag pratar om är klassiska tv-programs-intron. Ni vet, de där klassiska tv-programmen som man tittade på när man var liten, eller åtminstone som jag tittade på. Det kommer att bli en fantastiska nostalgi-resa som jag ska guida er igenom.
      Ni behöver inte tacka mig - det enda jag kräver är att ni njuter.

Vi börjar med en av världens genom tiderna bästa tv-serier. Serien som introducerade mig för tv-världen. Serien som fick familjen Björklund att varje lördag - varje jävla lördag - bänka sig framför teven klockan åtta. Där på SVT 1 gick den. Såpornas såpa.
      Jag pratar såklart om Dallas.
      Dallas var lika med myskväll för mig. Stunden då familjen samlades framför teven tillsammans, efter att ha ätit pizza från Pizzeria Cecilia i Arboga. Helt sjukt egentligen att farsan tog bilen varje lördag - varje jävla lördag - för att åka till Arboga och köpa pizza. Jag vet - för jag följde nästan alltid med, och ofta fick jag en klubba av pizzabagaren medan vi väntade. Jag vet inte varför, men jag åt bara pizza från Cecilia (alltid Capricciosa), och jag märkte direkt om farsan hade kört en fuling och köpt pizza från någon av Kungsörs pizzerior istället. Jag var väldigt noga med traditioner på den tiden. Heder åt farsan.
       Aja, nog om pizza. Efter maten väntade alltså chips, godis och läsk framför J.R, Bobby, Sue Ellen och alla de andra klassiska karaktärerna i Dallas.
       ...och jag var alltid världens lyckligaste lilla pojke.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0