En fån i telefon...en

Oj...hej.
    Nu har jag fixat ett kort gig. Jag ska jobba på Origa de närmaste två månaderna, med start den 18:e augusti. Jag ska jobba med att uppdatera deras kundbank - något som tydligen inte är gjort på en lång, lång tid.
    Jag får en lista med kontaktpersoner hos olika företag som jag sedan ska ringa upp för att checka av att alla uppgifter stämmer, samt ställa lite frågor kring deras relation med Origa.
    Listan sträcker sig över dryga 7000 personer - så det kommer milt sagt bli ett jävla ringande.
    Men det är ett tidsfördriv, om inte annat...

* * * * * *

Annars har jag börjat rensa ur en garderob i rummet. "Oj, wow!", tänker ni - men det är inte vilken garderob som helst. Det är nämligen släng-in-allt-skit-som-jag-inte-vet-vart-jag-ska-göra-av-det-garderoben.
    Där fanns pennor, stift, linjaler, en låda Noblesse-choklad från 2001, kikare, leksaker, tidningar, näsdukar, böcker - och papper!!! Miljontals med papper. Alltifrån gamla manus till gamla betyg och diplom.
    Just betygen var känslosamt att läsa. Det var så mycket..fint. Jag har bara läst ett fåtal, men de berörde mig desto mer.
    Svenska-omdömena var roligast att läsa, för det ämnet var jag verkligen bra i. Min sista svenska-lärare på gymnasiet skrev följande efter en påhittad artikel om det stundande rökförbudet på krogarna: "Du lägger in lite för mycket värderingar i texten, men din språkhantering och humor tvingar mig till att sätta ett högt betyg. För allt i världen - bli kåsör. Du skulle få åtminstone en trogen läsare." Betyg: MVG
     Tack Onni.
     Krister "Rejan" Rejström gav mig också alltid högt betyg. I början var han alldeles lyrisk med omdömena och skrev saker som "Utmärkt", "Lysande" och "Fantastisk språkhantering" - men med tiden tröttnade han och skrev bara "Bra som vanligt". Tillslut var han nere i bara "Bra"
     Svenska-lektionerna var verkligen bra för mitt självförtroende.
     ...och tro inte att jag kommer sluta rabbla upp gamla omdömen. Ha ha, aldrig. När jag läst igenom resten kommer det att komma mera.
     Sån är jag.

Dessvärre hittade jag ett annat papper också.
     På det stod det: "Till Socialtjänsten i Kungsörs kommun har inkommit en anmälan från polisen. Du har omhändertagits på grund av berusning på Stora Torget i Köping 2005-10-02, kl 01.38. Jag kallar dig därför till samtal då det sedan tidigare i år inkommit ytterligare en anmälning gällande dig. Plats: Socialkontoret, Kommunhuset."
     Sån var jag.

Kommentarer
Postat av: Morgan

...and that's why we love you!

2008-08-06 @ 17:51:22
Postat av: Emma

underbart.

2008-08-06 @ 22:18:48
URL: http://m0e.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0