Glödlampa: PÅ

Tur att det finns goda grannar när man har tråkigt.
      Golf var på tapeten ett tag, men det rann ut i sanden. Jag föreslog en tv-spelskväll - gärna med spel där man skjuter varandra kallblodigt och rått. Men Grannen hade inget sådant spel. Istället kom han med en annan idé: "Kan vi inte titta på någon film istället?"
       Så det gjorde vi. Först kollade vi på ett lite längre Family guy-avsnitt som var en parodi på Star wars - lite småkul, men annars ett mindre bra avsnitt. Sedan kollade vi på Envy med Ben Stiller och Jack Black. Det var intressant - för även om filmen inte var speciellt bra så inspirerade den mig ändå till att börja använda insidan av huvudet.
       Filmen bygger på att Jack Black kommer på en uppfinning som tar bort hundbajs, eller...vilket bajs som helst egentligen, och tack vare det blir han stormrik. Efter filmen tyckte jag och Grannen att "det där skulle vi också kunna göra" - så vi slängde lite spontant ur oss förslag.
       Min första uppfining var ett medel som tar bort alla fläckar direkt - när som helst. Grannen var skeptisk, och kontrade direkt med en annan uppfinning. Han tyckte att det skulle vara en kanonidé om den där grejen som man drar upp ett blixtlås med smakade lakrits. Då kunde man gå runt och suga på den. "Alla kanske inte tycker om lakrits...", sa jag. "Man kan ha olika smaker", svarade Grannen. Jag var skeptiskt. Mycket skeptisk. Grannen mumlade då om ett piller som botar brustna hjärtan - och då tänkte jag på det som alla människor säkert har tänkt någon gång. Ett piller som omedelbart botar en baksmälla.
       Vi tyckte båda att det var en bra idé, och detta är något vi har diskuterat och efterfrågat många gånger tidigare. I praktiken borde det inte vara omöjligt att få fram ett sådant piller - tycker man. Så jävla långt fram i forskningen borde vi ha kommit att det skulle kunna vara möjligt.
       Nu återstår det bara att hitta bekanta som håller på med kemikalier eller dylikt. Annars får jag börja blanda lite eget här hemma och testa på mig själv. Mmm, jag är någonting på spåret, det känner jag...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0