Ensam i natten...

"Bergen 23.20. Blött. Duggregn. Svinfuckingkallt.
       En mörkrets ängsliga clown sitter ensam på en busshållsplats. Ensam, eftersom att hans vänner ligger hemma och sover. Men inte ensam på busshållsplatsen. Människor kommer och går. Staden lever verkligen. Puls dygnet runt.
       Bussen är sen. Fast väntan känns också längre om den har varat i 50 minuter. En mörkrets ängsliga clown fick ett sug efter hamburgare, varpå han gjorde slag i saken.
       Träffade några festglada norrmän. Fick en öl. Svor lite på svenska - till allas förtjusning. Extremt nära utgång med festprissarna. Det är ju ändå tisdag. Valde dock att tillslut avstå. Känslan av att det kunde ha blivit någonting skaver ett tag senare. Hon var på. En mörkrets ängsliga clown hyfsat mottaglig. Men. Hon var för lång.
       Människor strömmar. Ser en sydamerikansk snubbe, med gubbkepsen neddragen för ögonen, sitta och röka. Eller bolma. Cool, men skum. Antagligen från Peru, kanske Chile.
       Horor i mängder. En tisdag. Överallt. Hur gamla kan de vara? 15-16? Eventuellt 20. Spelar ingen roll, fnask som fnask. Långa och höga klackar, i starka färger, som ger en onormal och skitnödig gångstil. Kobent och hjulbent på samma gång. Pälsar, med all sannolikhet oäkta, och kortkort-kjolar. Alldeles för korta. Svårt att avgöra var de börjar och var de slutar. Någon tutar. Fnasken tjoar och viftar glatt. Sjunger. Eller vrålar. Fuck the world, tonight belongs to us, liksom. Inget fel i det.
       Bussjäveln tar god tid på sig som vanligt. Ingen fara på taket här inte. Vem har bråttom en tisdagnatt? Vem har bråttom över huvud taget om det inte finns någon att komma hem till?
       Inte en mörkrets ängsliga clown, i alla fall."

Kommentarer
Postat av: R

nu börjar det likna något!

2008-12-11 @ 21:22:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0