Bra musik

Hey boy - she's said that I'm a mess but I'm a give & take.
     Åh, kära nån. Det här med musik är oerhört viktigt för mig. Jag älskar musik really, really, re-he-healy much.
     Jag sågar ofta låtar som mina vänner tycker om. Avfärdar dem direkt som "skit" eller "jävligt dålig". Det är så jag är. Är det en dålig låt, ja då är det en dålig låt. Dessvärre lyssnar mina vänner på mycket skit.
     Vampyren är alldeles för mycket dunka-dunk (det vill säga: dance, disco, techno, remixes och sådant skit). Kaggen är alldeles för mjuk (det vill säga: Coldplay, Bright Eyes, Jason Mraz, Gavin DeGraw, Train och sådant skit). Mr.Tequila är alldeles för Kent (det vill säga: Kent, Lars Winnerbäck och sådant skit). Blekksprut är alldeles för blandad (det vill säga: Backyard Babies, Metallica, Kiss, Hardcore Superstar - men även hip-hop, dance, remixes och sådant skit). Studenten är alldeles för mycket Kaggen (det vill säga: han lät honom fixa musik till hans Asien/Australien-resa).
     Därav mina direkta sågningar när jag tvingas lyssna på deras skitmusik.
     Är jag så mycket bättre då? Ja, det kan du ge dig fan på! Men det är komplicerat. Jag är övertygad om att ingen av mina vänner kan känna igen en riktig Jone-låt när de hör den. Aldrig att de kan höra en låt och tänka: "Den här skulle Jone älska".
     Så gärna, så gärna, så gärna skulle jag vilja kunna plocka fram en låt och visa: "Den här! Den här låten speglar mitt musikliv". Men hittills har jag letat febrilt, utan resultat. Anledningen är jag, kanske inte har en bred musiksmak, men en ganska komplex sådan.
     Here's the deal. 
* Jag älskar riktigt pop-snärtiga rocklåtar (läs; Mando diao och Bad cash quartet).
* Jag älskar riktigt bra ballader. Inga fläskiga och smöriga radio-ballader, utan kärleksfulla, vemodiga, olyckliga, sorgsna ballader med meningsfull text och vacker melodi (läs; Säkert!, Håkan Hellström, Broder Daniel och Angels and airwaves).
* Jag älskar grymma punk-rock-låtar med melodi. Inga fjantiga tuggummi-pop-skate-rock-låtar - och inga skrikiga trash-punk-låtar. Bara grymma punk-rock-låtar (läs; Blink 182 och Sum 41).
* Jag ÄLSKAR Oasis. Jag ÄLSKAR Håkan Hellström. Jag ÄLSKAR Broder Daniel. Jag ÄLSKAR Blink 182.
* Jag älskar bombastisk synth-rock (läs; Strip music).
* Jag älskar, verkligen älskar, en bra "aaaaah aaaaah aaah aaah aaaaah"-kör. Hör jag en sådan i en låt så älskar jag låten.
* Jag älskar riktigt bra 80-talslåtar. Inte det klassiska 80-talet (läs; Like a virgin eller Aha) - utan de riktigt bra låtarna, typ Alphaville's Forever young, Cutting Crew's (I just) Died in your arms tonight, Bruce Springsteen's Dancing in the dark eller Rolling stones Start me up.
* Jag älskar skitig garagerock (läs; The Strokes, White stripes, The Vines eller The Hives)
      Det jag går igång på inom musik är vanligtvis texten eller melodin. Ibland båda delarna samtidigt. En riktigt jävla bra text gör oftast att musiken blir bra också, på något underligt vis. En bra melodi gör ju inte texten bättre direkt, men är ändå ohyggligt behagligt för öronen och själen. Har man riktigt tur så är det en låt med både bra text och grym melodi.
      Jag tror ingen har blivit mycket klokare när det gäller vad jag gillar för låtar. Men jag har i alla fall försökt.

Kommentarer
Postat av: life of michael

jaha.. här sitter ni båda (bror två och tre, ja e ju självklart nr 1) och försöker ta åt er äran för vad jag gjort er till :).



de e fan fördjävligt... ska vi bli vänner över ett kopp sprit i helgen? ;)

2008-12-19 @ 14:17:27
URL: http://michael.silverunit.com
Postat av: Morgan

Skärp dig...

Gavin DeGraw har gjort EN riktigt bra låt (I don't wanna be), resten skiter jag fullständigt i.

Jason Mraz har gjort EN riktigt bra låt (I'm Yours), resten skiter jag fullständigt i.

Train har gjort EN riktigt bra låt (Drops of jupiter), resten skiter jag fullständigt i.

Coldplay? Har en gammal skiva någonstans som ligger och dammar, och ingenting på datorn av dem.

Bright Eyes är bra.

Jag lyssnar OXÅ på Oasis, Håkan, Blink, Sum 41 men även We are scientists, Foo Fighters, Jet, Switchfoot, Wolfmother, Yellowcard osv...

Bara för att du inte gillar en låt jag spelar behöver inte betyda att jag BARA lyssnar på den musiken.

Skärp dig...

2008-12-19 @ 17:10:46
Postat av: J

Bara för att du gillar några låtar som Noel sjunger, eller tre stycken låtar av Håkan Hellström, eller några hits från Blink 182 och Sum 41 - så betyder inte det att du lyssnar på dem.

...och Yellowcard, Wolfmother, Switchfoot, Jet??? va fan är det för jävla dynga??? gå och lägg dig...

2008-12-19 @ 20:44:34
Postat av: S

På nyårsafton är det du som står för musiken. Och inte en enda dunkadunka låt vill jag ha då. Så får vi se vad publiken säger om det!

2008-12-20 @ 14:44:58
Postat av: J

jamen på fest - det är en annan sak...då välkomnar jag den musik som får igång den samlade massan...men du lyssnar ju på dunka-dunka jämnt - fest som vardag...så skit på dig!

2008-12-20 @ 17:32:36
Postat av: R

sluta upp med att vara bitter jone! kommer dock inte på någon rimlig förklaring på varför jag inte frågade dig om skivan förut.. Sen hatar jag jason mraz, en dålig hit gör honom inte till artist!! verkar som du inte vet riktigt vad jag lyssnar på för musik!! Favoriter just nu i min ipod är: Belle and sebastian, Death cab for cutie, Håkan Hellström, Truckfighters, Oasis, Royksopp, Biffy clyro, Kasabian, kisschasey, snow patrol m.m. har även ett förflutet i socal-generen som alltjämt gör sig påmind. Dock ger jag dig att jag ibland lutar åt lite mjukare indie men du bör göra din reserach en aning grundligare innan du kommer med sådanan grova förolämpningar på mitt brinnande musikintresse!! skärpning!! :)

2008-12-20 @ 20:04:54
Postat av: Hilke

oioi, synes eg så litt norsk Röyksopp der inni.. overraskende! :)

2008-12-21 @ 11:22:24
Postat av: J

ok, men det enda jag hade att gå på var att du lät ante bränna en skiva med musik...:)...Belle and sebastian, Håkan Hellström, Oasis!, Biffy clyro, Kasabian - det är riktigt bra jobbat...men resten kan du kasta i sjön...

2008-12-21 @ 16:06:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0