Behind the music: Morgan Kall - Del 3

Morgan Kall är en vän. Men framförallt är Morgan Kall en artist.
     Han har tidigare släppt tre demos och två skivor. I fredags var det världspremiär för tredje skivan - Raised by kings and eagles.
     Det här är hans historia.

Del 3

Den ena låten efter den andra presenterades nu av Andreas - och tillslut var den färdig. Morgan Kalls debutalster!
     Skivan döptes till Call me a disaster, efter låten med samma namn, och blev genast populär inom den närmaste kretsen kring Andreas. Inte just för att det var en fantastisk skiva, utan mer för att det var Andreas som gjort den.
     Ljudkvalitén på Call me a disaster är inte den allra bästa. Detta var omkring år 2003-2004, och eftersom det inte fanns någonting att jämföra med så kom Andreas undan med det då - men idag så märks det väldigt tydligt hur pass dåligt ljudet är.
     Om man bortser ifrån detta faktum så ryms det ändå en del klassiska låtar på skivan, såsom I will help you, Don't stop the morning sun och I fight all the fighters (som numera är omgjord och omdöpt till I will make you survive) . Tre fantastiska låtar som än idag hör till Morgan Kalls allra bästa stunder.
      Någon direkt vila blev det inte efter första skivan - och det tog inte lång tid innan en uppföljare var redo att se dagens ljus. Skivan fick namnet A million stones crushing through my bones - och med denna fick Morgan Kall mer eller mindre ett litet genombrott. Här återfinns låten som symboliserar Morgan KallAs if the darkness - och denna lilla magiska visa kom att ta Andreas till högre höjder. Folket insåg att Morgan Kall är en artist att räkna med på de bredare scenerna.
       Andra låtar från skivan som lever kvar i folks medvetanden är You got the wrong spy (som också är omgjord nu och omdöpt till No conclusions), Not my day och I can make us wander.
       Produktiviteten stannade inte där - och snart blev två skivor tre.

Fortsättning följer...
     

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0