P86 - Den gyllene generationen

Det här var ett bra lag. Ett fruktansvärt bra lag.
    Jag törs påstå att det var det bästa lag som Kungsörs SK's ungdomsssektion fick fram på 90-talet.
    Vi vann serien 7 gånger mellan åren 1992-2002, och utöver det kan inräknas en Fotbollens Dag-seger, en Finnspång Cup-seger och en 16-delsfinal i Gothia Cup, bland annat.
    Det var mycket som spelade in i framgångarna. Det fanns talang, det fanns vilja och det fanns målmedvetenhet. Men framförallt - vi hade förbannat jävla roligt!
    De ingredienserna kan räcka oerhört långt.
    Jag trodde länge att detta var KSK's framtida A-lag - men med livets gång droppade den ena efter den andra av. Tillslut var det bara jag och Danderyd kvar. 
    Bläckfisken kom tillbaka ett kort tag, men försvann ännu en gång. Mr.Tequila likaså. När jag tittar idag så är det jag, Danderyd och Källgren.

Här kommer en lite spelarpresentation:


Uppe från vänster:
Mikael Pettersson (lagledare): "Robins pappa. Hade hand om bollar och annat runtomkring. Snäll och rolig. Lite laidback."
Jens Caneryd: "En tung back/mittfältare att möta. Spelade lugnt och försiktigt - och klokt. Lite av en Daniel Andersson-typ."
Joakim Petersén: "En trixgubbe som gillade att göra oväntade och finurliga saker. Oerhört fint bollsinne. En lite långsammare variant av Chippen."
Pontus Blomgren: "På 7-manna var han mittbacken med det långa benet. Bröt alltid fantastiskt i sista sekunden. Blev senare mittfältare. Tungt skott och ett jävla driv i steget när han fick upp farten. Gjorde ett klassiskt mål mot Djurgården i Audi VW-cup."
Joakim Palm: "Maestro Palm. En elegant back som gärna stylade lite emellanåt. Bra teknik för att vara så lång. En blivande storback, som dock valde en annan väg i livet. Bildade ett fruktat mittbackslås med Kapten Källgren."
Daniel Jonsson: "Dale med hela Kungsör. Skjöt som en häst och kastade inkast som en slangbella. Lite långsam, men kompenserade det med kraft och spelförståelse."
Robin Wallon: "Bland det bästa Kungsör fått fram i fotbollsväg. Hade talang som få - men ville inte inse det? Valdes till Västmanlands bästa fotbollsspelare född 1987 - då valde han att hoppa av länslaget. Kunde ha gått hur långt som helst. Komplett på fotbollsplanen."
Christer Karlsson (Hjälptränare): "Jimmys pappa. En legend i sig. Gammal målvakt som ville mycket med det här laget, men som kanske inte alltid fick fram det."
Ove Björklund (Tränare): "Min pappa. Passion och vinnarskalle är två ord som passar bra in på honom. Ofta ville han vinna så jävla mycket att domarna tröttnade och visade ut honom. Lyckades få fram det bästa ur laget - utan att det blev på blodigt allvar."
Nere från vänster:
Robin Pettersson: Började som målvakt, men med tonåren slutade han som en dräpande ytterback. Fick in ett par riktiga kyssar på motståndarna i takt med tonårens ilska och frustration. En mycket, mycket god vän på den tiden."
Jimmy Carlsson: "På 7-manna var han en målskytt av yppersta klass. En riktig måltjyv. Blev senare lite bekväm i sin spelstil, och tenderade att flippa ur på motståndarna. Även han en talang som inte insåg sin kapacitet."
Jonatan Björklund: "På 7-manna var jag en riktig dribbelnisse som gärna dribblade både en och två och fem gånger innan jag spelade fram bollen till mål. I tonåren halkade jag efter i fysiken, men viljan var det aldrig fel på, vilket fick kompensera fysiken en hel del. Kanske är det så än? Hamnade allt längre ner på planen med åren."
     "just ja... Avgjorde Fotbollens Dag med matchens enda mål!"
Andreas Carlsson: "En talangfull målvakt som blandade idiot-räddningar med...missbedömningar. Men för det mesta så räddade han laget med sina parader. En skön profil i laget då han var så vimsig. Gick vilse på Liseberg och på McDonalds i Enköping."
Jimmy Källberg: "En slitvarg utöver det vanliga. Sprang och bökade som en hund på ecstasy. Kom som en målvakt, fortsatte som anfallare/miittfältare, avslutade som ytterback."
Calle Blomberg: "Här kan vi prata om måltjyv. Hade en fantastisk näsa för målchanser, samtidigt som han var snabb och teknisk. En Inzaghi-typ. Spelade en sväng i KBK's A-lag, och var dessförinnan i City. Nu i E-tuna Södra. På gång tillbaka till KBK?
Daniel Källberg: "Kaptenen med det stora hjärtat. Egentligen var han fullkomligt galen på fotbollsplanen. Mörschade över allt och alla. Totalt orädd. En grym mittback som många gånger bar laget på sina axlar. Teknisk och rivig. Nu i KBK's A-lag - och ingenting har förändrats.

Här är en senare variant av laget, påfyllt med (över från vänster): Andre Andersson, Björn "Barbados" Lagerström, Bashkim "Bashkim" Morina, Simon "Emil/Olle" Gummeson, Tommi Uksila, Peter Rosander (tränare), Gezim.


Kommentarer
Postat av: P

vilka jävla frippor vi hade back in the days!! haha

man kanske skulle låta manen växa till sig igen :D

men framför allt, vilken helt jävla underbar tid det va!

2008-10-10 @ 17:00:39
Postat av: CJ

2008-10-11 @ 23:49:28
Postat av: CJ

Fantastisk nostalgi..ojoj vilken skön tid!

2008-10-11 @ 23:50:48
Postat av: Emma

vilka jävla frisyrer :D

2008-10-12 @ 14:48:05
URL: http://m0e.blogg.se/
Postat av: JC

Fyfan vad man kan sakna den där tiden och lagsport i allmänhet, löpband och gym är bra enformigt.. Over and out, Jensa.

2008-12-02 @ 22:53:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0