Små hemska ting

Jag kom att tänka på en sak...
     Jag vet inte om ni känner igen er i det här - men visst kan det vara jävligt jobbigt att "fixa i ordning sig", typ fixa frisyren eller byta om till "snygga" kläder, när det är mycket folk i närheten.
      Så här. Man går in på toaletten och stänger om sig för att få vara ifred med sitt skapande av en, i dina ögon, snygg frisyr. Det kanske tar en stund. Man får inte hårtopparna att ligga som man hade önskat. Man spretar och drar, man gör om, man rufsar till, blir frustrerad.
      Tillslut har det gått så lång tid att det börjar bli uppenbart att man varit inne på toaletten väldigt länge. Människorna utanför börjar, omedvetet eller ej, bli intresserad av resultatet. Man står där inne och tänker: "Äh, va fan. Det här får duga". Man tar ett djupt andetag, samlar sig och går ut för att möta allas dömande blickar.
      Ingen vill visa att de bryr sig - men alla tittar, om än för en hundradels sekund. Man vet själv att man har varit inne på toaletten länge, och man vet att alla andra vet om det också. Samtidigt kan man höra allas tankar. De tänker: "Fan, har han varit där inne så länge för det där? Är det där vad han definerar som "snyggt"? Är det där det bästa han kan komma med?".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0