Vem är vem?

Näxt män to the shäve...


Jag-älskar-...-mannen, Stiffa, Kaggen, KG, Danderyd, Grannen

Kärt barn har många namn - och även Andreas Carlsson har många namn.
      Många har fått nöja sig med endast ett, eller på sin höjd två, smeknamn på den här sidan - men med Andreas var jag bara tvungen att göra ett undantag. Dels för att det är roligt att driva med honom, men också för att...nä, det är nog bara drivandet, förresten.
      Andreas är ju väldigt tok-rolig och knasig. Det mesta han gör och säger blir till något humoristiskt, vare sig han vill det eller inte. Han rår inte för det - och det är vi andra Riddare evigt tacksamma för.
      Egentligen är det enkelt. Det är bara att ta det senaste dråpliga han har gjort i livet - och sedan sätta in det i en "Jag-älskar-(hm hm)-mannen". Genialiskt, om jag får säga det själv.
      Namnet "Stiffa" kommer ifrån Steve "Stiffmaister" Stiffler i American pie-filmerna. Jag tror, rätta mig om jag har fel, att det var någon brud på krogen som ansåg att Andreas liknande The Stiffmaiser - och då blev han i våra ögon Stiffa.
      Kaggen har jag kommit på. För en tid sedan var Andreas rejält bekymrad över några extrakilon som satt sig på hans lilla magge - och han var då fast bestämd att träna bort det. Men ingenting hände på den punkten - och jag vet inte, men jag tycker bara att det är kul att pika honom för det.
      "KG" är roligt. När vi var mindre så var några av oss stolta över våra "roliga" förnamn. Mr.Tequila heter ju Carolus Fabian, Joakim Palm heter Sven Roger, Dale heter, (väl?) Olof, och Bläckfisken heter (väl) Per Evert. Hur som helst ansågs det "häftigt" att ha ett roligt förnamn - så Andreas drog till med att han heter Kent Gösta.
      Men Kent Gösta var inte häftigt. Det var bara töntigt - och fruktansvärt roligt. Andreas ändrade sig då omgående och hävdade att han bara hette Kent. Men det var försent. Det var på tok försent.
      "Grannen" är inte så kul. Jättetråkigt till och med. Andreas och jag är grannar - sedan 18 år tillbaka.
      "Danderyd", ja... Lång historia kort - Andreas har "hållit på" med en tjej från Danderyd ett tag nu. Varför det är så kul vill jag inte berätta, för ni skulle ändå inte förstå. Men det är vansinnigt kul. Eller? Jo. Kom igen!

Nåja, det var Andreas alter egon - och tro mig på denna punkt. Det kommer att komma flera!



     

Kommentarer
Postat av: S

Nu är du ute och cyklar. Stiffa myntades av en gammal arbetskollega till mig. Efter beatleskonserten i västerås där vi träffade han och hans fruga. Det var han som tyckte att våran vän KG dansade och såg ut som Stiffler. Därav namnet Stiffa! :)

2008-10-13 @ 16:42:29
Postat av: J

helt rätt...shame on me...hur kunde jag glömma det???

2008-10-13 @ 16:55:28
Postat av: CJ

" Jag älskar korv mannen" är ett fint namn=)

2008-10-13 @ 17:14:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0