TIMBER!

17 sidor sport spottade Bärsingen ur sig igår. 17 sidor. Det är ganska mycket. Speciellt när det handlar om KAK.
       Vintersporterna knackar på dörren - och då handlar det om ishockey, handboll, innebandy och bordtennis. Bandyn får vänta tills det blir lite...kallare.
       Tydligen kommer det att bli en kanonvinter. Jag vet inte - men det stod så i tidningen. Det kommer att bjudas på trollerinummer och underhållning a'la Harlem Globetrotters. Vem och vilka som ska bjuda på dessa konster framgår inte...
       Trams.

Om vi tar de fyra sporterna som behandlas i tidningen och tittar lite närmare på dem - ja, då blir det så här:

Ishockey:
IFK Arboga har skaffat sig en ny tränare, men om det kommer att göra någon skillnad vet man ju aldrig. Semjonov har kommit tillbaka, och bör rimligtvis briljera i division 1 - trots sin ålder. Eller tack vare sin ålder, kanske? Minns hur det såg ut förra året då gubbarna Christer Gustavsson och Anders Svedlund var de tveklöst bästa i IFK-tröjan... Men samtidigt är Semjonov ingen slitvarg eller krigare. Han är en fisåkare - och frågan är hur han reagerar på motgångar i ett annars ganska ungt lag?
      Men den största skillnaden lär bli förlusten av Mikael Bohman i kassen. Han var ettans bästa målvakt förra året och räddade IFK både en och två och tio gånger. Hur fan ska de gå utan honom? Mitt tips är att IFK blir ett mittenlag.

Handboll:
Efter år av framgång blev det ett riktigt pissår för IFK Arbogas handbollsdamer förra säsongen. Det gjorde faktiskt riktigt ont att se dem spela emellanåt, då laget visade upp kombinationer och ett passningsspel som var på låg flicknivå. Det fanns ingenting som tydde på att de skulle klara sig kvar i division 1 - och inför den här säsongen i division 2 har ytterligare ett par kuggar lämnat laget. Målvakten Emma Gunnarssons flytt blir nog kännbar, och till viss del även Elin Lindéns.
       Det blir till att systrarna Nord och Isabella Peterson inte tappar en enda passning, samtidigt som de inte bommar ett enda avslut om IFK ska ha någon chans att hävda sig i division 2. Jag kan bara gå på det jag såg förra säsongen - och om det inte blir bättre så... Ja, fan i helvete - Arboga kan bli ett bottenlag även i år!

Innebandy:
Det här är kul. Frågan är om någon spelare har blivit så uppskriven inför en säsong som Fredrik Åhlberg i Kungsörs IBK - utan anledning. Värvningen av Åhlberg - eller "Zorro", då - är tydligen häpnadsväckande för folk i regionen, och han är spelaren som ensam ska skjuta KIBK till segrar i år.
       Ha! Jag har mött honom många gånger på innebandyplanen, förvisso var det på stenåldern, men han har inte utvecklats någonting sedan dess. Han kör med samma jävla fint, och även fast den går hem ibland så vet ju varenda jävel om det nuförtiden - så det är ju bara att gå in och stänga butiken. Utöver Zorro-finten är han inte så mycket mer att ha i julgranen än någon annan spelare. Om han skulle vara bättre, då skulle han väl spela högra upp?
       Samtidigt är det lite roligt att Alexander Jaska pekas ut som en talang inför den här säsongen. För några år sedan var han bland lagets viktigaste spelare - men nu är han plötsligt en talang som kommer att överraska? Märklig utveckling.
       ...och sedan är det spelartruppen. KIBK förfogar över 14 utespelare. 14?! Det är inte ens tre hela femmor. Tänk när det blir lite skador och sjukdomar. Boy - då kommer det att kännas. Nej, de roliga dagarna i Sporthallen då KIBK var bland det roligaste man kunde titta på är förbi. Nu är det en generationsväxling - utan en generation att bygga vidare på.
       Bottenlag.

Bordtennis:
Team Mälarenergi ska bara vinna serien, allt annat är för dåligt. Så stod det i tidningen. Det är skönt med krav ibland.
       Det säger väl ganska mycket om nivån på damernas elitserie också. Laget ska vinna allting, annars får de underkänt. Heja.
       Bordtennis är verkligen en levande sport i Köping. I tidningen. Utöver det är bordtennisen död. På hemmamatcherna kommer det 20 personer varje gång - på sin höjd! Inramningen går att jämföra med boulematcherna som spelas mellan pensionärerna nedanför brandstationen i Kungsör.
       Egentligen är det inte så konstigt varför. Det finns inte en enda spelare ifrån KAK med i Team Mälarenergi - om man inte räknar in de spelarna som studerar på pingisgymnasiet - och det finns liksom ingen samhörighet med laget. Spelarna tränar och bor på andra orter och kommer bara till Köping när det vankas hemmamatch. Det finns ingen att anknyta sig till.
       Men värvningen av Malin Pettersson blir nog bra. Marie Persson har förvisso försvunnit - men Pettersson är en mer än en fullgod ersättare.
       Det är väl guldläge i år. Men vem fan bryr sig?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0