Att våga ta chansen

På tal om Idol...
     Många är väl de som sitter framför teven och undrar hur de skulle klara sig inför juryn. Så även jag.
     I mitt huvud och i mina öron har jag en fantastisk sångröst - när jag lägger den sidan till. Jag tycker att det låter för jävla bra, och många gånger har jag varit övertygad om att jag skulle klara mig fint på en scen med en mikrofon.
     Men... Även om jag tycker att det låter bra så vet jag att sanningen är en annan.
     De gånger jag har haft förmånen att lyssna på min inspelade röst så har verkligheten kommit som en brutal krasch i mitt ansikte - och den röst som jag trott att jag levererat finns inte längre. Istället går det att höra en ljus och sur stämma, som inte alls är lika smickrande att ta till sig.
     Med andra ord - den röst jag hör och den röst jag ger ifrån mig är inte densamma. Jag blir lurad in i en falsk trygghet och i en felaktig tro på min sångröst. Jag kan känna sorg över det ibland, för att förfoga över en bra sångröst är få förunnat. 

     Därför blir jag så besviken på min vän Kaggen när han slösar bort sin på heminspelade demos. Missförstå mig inte - jag diggar många av hans låtar - men speciellt mycket flis eller fame blir det ju inte på det sättet. Inget alls, faktiskt.
     Det är därför jag, och många med mig, tjatar på Kaggen att ställa upp i Idol. Om han skulle gå vidare låter jag vara osagt, men han skulle bergis inte göra bort sig. Vad finns det då att tveka över? Osäkerhet och nervositet brukar aldrig klinga i samma andetag som Kaggen nämns i, så därför vet jag ärligt talat inte varför han inte tar chansen. Vad i helvete finns det att förlora? Det värsta scenariot skulle vara om juryn ansåg att du inte kunde sjunga - men det kommer aldrig att hända.
     Jag har en teori, förresten. Kaggen ser sig själv som en artist - inte en idol. Men dessvärre, min vän - droppa det! Du är mer en idol än en artist. Just nu. Du har alla attributen för en popstjärna, och i Sverige är det just nu inflation på hemsnickrade variante av singer-songwriters. Men vem vet vilka dörrar som skulle kunna öppnas i och med en medverkan i Idol?
     Sök, för helvete! Sök! Riddarna backar upp på - såväl på audion som på fredagsfinalerna.
     Sök! Du är skyldig dig själv det.

...och var inte oroliga.
     Även om min sångröst är lite sur så kommer jag aldrig någonsin att stänga in den. Mina höga "EEEAAAAAAAAAAEEE!!!!!!!" kommer för alltid att förgylla era öron.
    Var så säkra.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Okej, nästa år. Då kör vi! Men du ställer också upp!

2008-09-25 @ 22:01:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0