Brödramästerskapet i matlagning

Allting började en kväll tidigare i veckan. Mor sa att hon hade en önskan. En stor önskan. Hon önskade att en kväll så skulle vi bröder ta hand om matlagningen. Jag, Lillebror och Storebror.
     Detta ledde självklart till att någon av oss genast började hävda att just han var bäst på att laga mat - och självklart var det Lillebror som yttrade detta påstående.
     Det i sin tur ledde till att vi andra bröder började hugga emot och påstå att vi var bäst på att laga mat - och det i sin tur ledde till vi bröder endast såg ett alternativ att avgöra detta på. Vi skulle varsin kväll bjuda på middag till hela familjen.

Först ut blev Lillebror, som stod för matlagningen ikväll.
     Lillebror valde att bjuda på kött och potatisgratäng med tillhörande sås och sallad.


 

Potatisgratäng var tydligen något som Lillebror bemästrade sedan tidigare, och det var till synes en vacker skapelse som han åstadkommit när han tog ut gratängen ur ugnen.




Även köttet, som var sorten Rostas, såg fint ut. Som en sista check innan måltiden så försökte Lillebror sniffa sig till om han glömt någon ingrediens.




Storebror kände sig inte helt och hållet trygg med Lillebror som kock, så som en back-up ifall maten skulle smaka dynga så bredde han sig en stor och mastig smörgås innan middagen.




Men Storebrors ängslighet var i önödan. Samtliga familjemedlemmar var nöjda med maten och tyckte att det smakade väldigt gott. Dock kan jag känna att Mor och Far var lite väl generösa med sina omdömen. Det var precis som att det var första gången de åt mat någonsin, där de satt och "mmm:ade" och "ååh:ade" och "oj vad det gott var:ade".




Men visst ser det förtjusande trevligt ut?
     Det samlade omdömet var att allting smakade väldigt bra, men kanske att potatisgratängen kunde ha saltats mer, samt att såsen kunde ha varit lite "kryddigare". Lite mer explosionsartad i smaken.




Och så här nöjd var Lillebror efter sin middagsbjuding. Det var helt klart en bra måltid - men absolut inte omöjlig att bräcka.
     Nästa tävlande är Storebror som står bakom spisen imorgon kväll. Han ville ikväll inte ge några som helst ledtrådar om vad som kommer att bjudas på imorgon, så det kommer att bli väldigt intressant.
     Må bästa kock vinna! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0