God natt, Jarl...

Ja, igår gick alltså nyhetsankaret Jarl Alfredius ur tiden. För mig var han "nyheterna" - tillsammans med Claes Elfsberg och Mats Hådell. Dessa tre ankare gav ett ansikte till det faktum att "nu har någonting hänt i världen".
     Det var så här: man satt som barn framför teven och väntade på att Björnes magasin eller Bolibompa skulle börja klockan 18.15. Det enda man ville var att de här Aktuellt-gubbarna skulle sluta babbla om en massa vuxensaker, så att vi barn kunde få våran kära Björne.
     Men samtidigt blev det en trygghet, de här nyhetsgubbarna. Varje dag, varje kväll syntes de där i rutan. Som ett ständigt inslag i våra liv. Jag kan tänka mig att många ensama människor har sökt tröst genom Jarl Alfredius. Som en kär vän som besöker ens hem varje kväll, ungefär.  En återkommande person att träffa varje dag. Jag tror verkligen det.
      Mats Hådell dog år 2000, efter en tids sjukdom - och nu har även Jarl Alfredius stämplat ut. Nu är det bara Claes Elfsberg kvar - även om han syns i Rapport, och inte i Aktuellt, som Alfredius och Hådell gjorde.
       Nu blir det lite tommare. För väldigt många.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0