Fejk eller hasch-psykos?

När jag i höstas läste om att Joaquin Phoneix skulle lägga skådespelaryrket på is för att istället satsa på musiken så blev jag lite förvånad, men absolut inte chockad.
      Jag blev förvånad därför att Phoenix verkar vara en fullblodsskådespelare som lägger ner hela sin själ i utövandet. En riktig aktör, som gång på gång kandiderar för en Oscarstatyett.
      Fast samtidigt - efter att han lärt sig spela gitarr i samband med hans som roll Johnny Cash i Walk the line så var det inte så jättekonstigt att han ville testa någonting annat. Speciellt om man har talang för det. En konstnär är alltid en konstnär, oavsett vilken slags form det handlar om.
      Men. Då antog jag att han skulle satsa på något mer traditionellt som singer-songwriter-stuket eller gubbrock-stuket med ett tillhörande band, med tanke på hans gitarrutövande och så.
      Därför är jag NU chockad över att han håller på och rappar (!). Med ett nyodlat - och fruktansvärt snyggt - hippieskägg och en säckig utstrålning ställde han sig på en scen i Las Vegas och började...hoppa och rappa. Plus att han ramlade av scenen.
      Nu är det så här att vissa hävdar att hela den här grejen är fejk. Att Phoenix bara driver med media och Hollywood som ett konstprojekt, där Ben Afflecks lillebror Casey ständigt dokumenterar allting med filmkamera. Men enligt är Phoenix själv så handlar det inte om någon bluff, utan ett seriöst och musikaliskt experiment.
      Jag vet inte, man kan aldrig vara riktigt säker med dessa Hollywood-människor - men att döma av videoklippet nedan så kan jag bara hoppas att det rör sig om en bluff. För det är så fruktansvärt pinsamt dåligt.
      Bluff eller ej - jag kan ändå inte hjälpa att känna vissa Britney Spears-vibbar kring hela den här historien. Det börjar bli en liknande cirkus kring Joaquin Phoneix som för Fröken Spears, och det vore synd på en så begåvad skådespelare.
      Jag följer ändå fortsättninge med spänning.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0