Hemma

Norwegian.no - den smarte og enkle måten å reise på.

     In my ass!

     Eftersom att vi fick springa som dårar när vi skulle flyga till Bergen, och sånär missade både planet till Oslo och Bergen, så tänkte vi att vi skulle vara ute i god tid till denna hemresa. 4 timmar för att vara exakt.
     Allt flöt på och vi checkade in bagaget, tog en kaffe och spelade lite kort i lugnan ro. När klockan sedan närmade sig boarding-time så drog vi oss mot gaten - och där väntade vi.
     ...och väntade, och väntade, och väntade. Till slut kom ett anrop om att planet till Oslo var lite försenat. "Aj då", tänkte vi, nu blir ont om tid till tax free i Oslo. Efter ett tag kom ytterligare ett anrop om att planet var ännu mer försenat. "Herre jävlar", tänkte vi, nu kanske vi missar flyget till Stockholm.
     En stund senare såg det lite bättre ut - och sedan såg det ännu mörkare ut än innan. En timme försenat klev vi på planet till Oslo - med löfte om att planet till Stockholm skulle vänta på oss i Oslo. Tack vare ett antal jävla segmuppar till passagerare så tog det en bra stund innan planet kunde lyfta - och när vi väl landade i Oslo så hade vårat plan till Stockholm redan lyft för en halvtimme sedan.
     Upprörda till max pratade vi med Norweigan airlines som menade att det inte gick något flyg till Stockholm förrän nästa dag - alltså idag. "Fuck me", tänkte vi.
     När vi sedan skulle hämta mitt och Blekkspruts bagage så fanns där inget till oss. Resväskorna var spårlöst försvunna. Just då var det...ganska tungt. Vi fick lämna lite uppgifter till några "väsk-gubbar", som skulle ringa till oss om det hittade väskorna. 
     Som tur var så betalade Norweigan ett hotellrum till oss över natten, där middagsbuffé och frukost ingick. När vi väl högg in på maten så blev vi lite gladare. Speciellt Jag-älskar-mat-mannen, som efter en vecka med sparsamt ätande blev till ett litet barn på julafton när han såg all mat som låg framdukad. Ordet "frosseri" har nu fått en ny innerbörd. Jag tror han gick tre omgångar till dessert-bordet med tårta, kakor och glass.
     Dock blev Jag-älskar-mat-mannen lite besviken då han, klockan fyra imorse, bestämde sig för att gå upp och äta frukost, bara för att inse att kocken inte skulle komma förrän två timmar senare. Med andra ord: ingen bacon, äggröra eller korv.
     Eftersom att vårat plan gick 07.40 så kunde vi inte vänta på kocken - och därför blev det en mer "vanlig" frukost.
     Den här gången gick det bättre, och tillslut satt vi på planet till Stockholm. Dock utan våra resväskor, som fortfarande inte dykt upp.
     När vi landade på Arlanda så bestämde vi oss för att i alla fall kolla om väskorna kunde ha följt med planet - och döm av vår förvåning då de dök upp där på rullbandet tillslut. Vi dansade oss till Arlanda expresståg och tog därefter tåget hem till Eskilstuna och Kungsör.
      What a ride. Nästa gång flyger vi med SAS.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0