En rekommendation

Nu är jag färdig med Mats Olssons bok En pinne i skogen - en bok om fotboll. Den var på många sätt fantastisk.
     Den är inte så tjock - men den text som ryms mellan början och slutet är desto...maffigare. Det är helt enkelt en kärleksförklaring, och ett försök att liksom peka på vad och varför det kom sig att Mats Olsson började älska fotboll.
     Han har inget favoritlag, även om han inte hymlar med att han känner ett visst band för Halmstad BK. Han har ingen direkt  favoritspelare, även om han smått dyrkade Jackie Charlton, Eric Cantona och Stefan Schwarz. Han påstår att det kan vara lika roligt att kolla på Champions League som division 7 nordvästra Skåne - för det finns någonting gemensamt i båda fallen. Oändligheten, möjligheterna, det oväntade. Allt kan fortfarande hända.
     Det är verkligen älskvärda berättelser han målar upp, från hans debut i landslaget som slutade 7-1 och där han gjorde matchens alla mål, till VM-matchen mellan Jamaica och Kroatien i Frankrike-VM 98 där han blev nyförälskad i sporten fotboll.
     En pinne i skogen är riktigt bra - och jag kom på mig själv med en lustig ritual som jag alltid gjorde efter att jag la ifrån mig boken. Efter att jag hade läst klart ett kapitel så stängde jag igen boken, varpå jag jag log och sedan klappade några gånger med handen på boken. Som för att omedvetet visa för mig själv hur finurligt sann och bra boken är.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0