Bäst just nu, just nu klockan 11:37

Jag var aldrig med när Abba härjade som värst. Det enda jag har är ett svagt minne av att Waterloo spelades mycket i slutet av 80-talet - och det är ändå mer än 10 år efter att den låten slog igenom. Waterloo är nog bland de första låtarna som jag reagerade på som "musik". Det är Waterloo, Did I tell you med Jerry Willimas och Baby love med The Supremes. Fråga mig inte varför.
     Hur som helst har jag alltid älskat Abba. Om det är svensk stolthet som spökar eller bara äkta kärlek vet jag inte, men deras låtar har alltid påverkat mig oerhört positivt. Jag såg musikalen Mama Mia i London 1999, och det var en magisk upplevelse - och Mama Mia - the movie gav mig rysningar. De har gjort en knippe fantastiska låtar, som S.O.S, Slipping through my fingers, The winner takes it all, Chiquitita, Super trouper och Dancing queen - för att nämna några. Odödliga låtar.
     Anywho, här sitter och jag och babblar. Det jag ville säga är att jag missade Abbas storhetstid - och därför blir jag så glad att jag får uppleva en brödsmula av det nu. Jag pratar om Benny Anderssons Orkesters låt Sommaren du fick. Så här skulle Abba låta idag. En helt otrolig låt med en helt otrolig Helen Sjöholm på sång.
     Kalla mig gärna Svenne Banan. Jag är stolt över att älska den här låten.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0