Nystart

På vägen upp till Berghamn läste jag en bok som fick mig att öppna ögonen rejält. Den heter Vem gråter vid din grav? och är skriven av livsstils-föreläsaren Robin Sharma, och jag ska inte vara så fantastisk djup och säga att jag blev frälst...men nästan.
     Boken fick mig att inse något som jag fruktat en längre tid. Jag lever inte längre. Mitt liv står still. Jag har fastnat i ett ekorrhjul där allt går i samma mönster dag ut och dag in. Jag kommer ingenstans.
     Fram till nu har jag levt ett, i mina ögon, lyckligt och rikt liv. Men nu har jag stannat. Eller fastnat, rättare sagt, och jag behöver komma loss för att kunna fortsätta. Hur det ska gå till är svårt att säga, men jag har mina ideér.
     Även om en sådan insikt kan vara tung och sorglig så känns det ändå skönt att kunna erkänna det för sig själv. "Ditt liv har stannat. Du lever inte längre. Du bara flyter med".

Här följer några exempel från boken som fängslade mig:


"Varje sekund som du ägnar åt att älta det förflutna är en sekund som du stjäl från framtiden. Varje minut som du låter dina problem få all din uppmärksamhet ger en minut mindre för att hitta lösningar".

"När George Bernard Shaw låg för döden fick han frågan: "Vad skulle du göra om du kunde leva om ditt liv?". Han funderade en stund och svarade sedan med en djup suck: "Jag skulle vilja bli den människa som jag kunde ha blivit men aldrig blev".
     En kommentar på det bara: Om du läser detta Kaggen...du vet hur mitt motto låter...lite åt det hållet va?

"Kom ihåg att friheten finns på andra sidan om rädslan. Livet är inget annat än ett insatsspel - ju större risker du tar, desto rikare blir du belönad. Man upptäcker inga nya världsdelar om man inte har mod att släppa kusten ur sikte under en lång tid. Du kan välja att tillbringa resten av ditt liv med att sitta på livets kustremsa i en fullständig trygghet, eller också kan du ta lite risker, dyka på djupt vatten och hitta pärlor som ligger och väntar på en verkligt modig människa".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0