Viktiga matcher idag

Match idag mot ÖSK Ungdom. De ligger fyra med en seger, fem oavgjorda, en förlust, och en match mer spelad än oss.
     Det går inte att skjuta under stolen med att vi behöver poäng nu, om vi inte vill gå en tuff höst till mötes. ÖSK känns ojämna, och har alltid känts det i alla år. Ibland spelar de som ett topplag, ibland som ett mittenlag och ibland som ett bottenlag. Förhoppningsvis blir det det senare alternativet idag.
     Vi saknar Lingen idag, som är avstängd, och det är ett avbräck. Han leder den interna skytteligan, men förhoppningsvis lossnar det för Djurgårdarn' idag i och med att han spräckte målnollan förra helgen.
     Jag vet inte. Det känns ovisst. Vi är ovissa. Jag, och säkert alla, efterlyser ett trendbrott. Några matcher med flyt och poängskörd. Lite arbetsro. Men jag tror att alla är medvetna om dagens matchs betydelse.

Lite trist att missa tennisen. Robin Söderling har skapat tennisfeber i Sverige med sina framgångar i Franska Öppna - och slår man ut Nadal så borde man väl rimligtvis kunna slå ut Federer också, även om Söderling då gjorde sitt livs match.
     Tennis är roligt att titta på. Speciellt om det är svenskar som spelar, och speciellt om det går bra. Fast det är lite lustigt att vi svenskar blir som tokiga så fort det går lite bra i "sovande" sporter. Det var likadant i OS när Thomas Johansson och Simon Aspelind gick till final i dubbeltennis - då skulle alla prata tennis. Eller när handbollslandslaget började gå bra igen i EM efter några års dvala - då skulle alla prata handboll. Eller när Jörgen Persson mot alla odds gick till OS-semifinal i pingis - då skulle alla prata pingis i Sverige.
      Nu är det tennis som är på alla läppar. Jag följde Söderlings semifinal via Radiosporten på P4 - och det var ingen rolig upplevelse. En mer oinspirerad kommentator har jag aldrig varit med om! 
     När allt var klart, när Söderling gjort denna megavändning och vunnit matchen, så konstaterade kommentatorn lugnt: "Japp. Nu är det klart. Söderling vinner och går till final. Vad roligt". Vad är för skit??? Där vill jag höra något i stil med: "JAAAAA!!!!! HAN GJORDE DET!!!! SÖDERLING KLARADE AV ATT VÄNDA!!!! SÖDERLING ÄR I FINAL!!!! VI ÄR I FINAL!!!! SVERIGE ÄR I FINAL!!!!!! KAN NI FATTA?? SVERIGE ÄR I FINAL I FRANSKA ÖPPNA!!!! ÅÅÅÅHHH SÅ UNDERBART!!!!!".
     Är det så mycket begärt?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0