Äntligen får de det utrymme de förtjänar

Äntligen börjar svenska folket fatta det jag pratade om redan förra våren. Nämligen Grotescogängets storhet.
      Redan för ett år sedan, då Grotesco sändes på SVT, så lovordade jag Henrik Dorsin & Co som "det bästa som hänt sedan Killinggänget" - och först nu, efter succén med Tingeling i Melodifestivalen, så har svenska folket insett det.
      Tingeling är redan den mest nedladdade låten på iTunes och nästa vecka går den nog upp i topp på singellistan i Sverige. Därefter kommer en hel skiva med Grotesco, följt av en eventuell sommarturné, där sketcher blandas med musik. Sedan kommer förhoppningsvis en till säsong Grotesco.
      Henrik Dorsin och hans karaktär Pihlman i all ära, men glöm inte bort den fantastiskt roliga och underskattade Per Andersson. Ni känner säkert igen honom från Time out och Parlamentet (där han inte är lika rolig), men i Grotesco kommer han verkligen till sin rätt.

      Kolla in honom här i Melodifestivalen. Han syns inte så mycket och säger ingenting - men kolla hur han agerar som rysk musiker bakom keyboarden. Helt jävla sanslöst roligt! Jag skulle till och med vilja säga att det är det roligaste med hela sketchen.


Så här ser han ut:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0