Jag kom att tänka på Zlatan...

Det är ju mycket surr om Den Långe just nu. Inihelvete mycket surr, till och med. Ska han lämna Inter? Blir han kvar? Ska han gå till Real eller Barca?
     Jag ska säga som det är; jag trodde aldrig att Zlatan skulle bli någon storspelare.
     När han lämnade Malmö för Ajax så tänkte man "Oj, det här är stort. Fast så jävla märkvärdigt är det ändå inte". Jag tänkte att det nog på den nivån han kommer att spela som mest - i en toppklubb i Holland, typ. När han sedan gick till Juventus så tänkte man "Oj, oj, oj - det här är riktigt stort! Kul, men det blir nog mest bänken för honom". Men det blev inte bänken. Zlatan blev en toppspelare, som hamnade i Inter efter att Juventus blivit tvångsnedflyttad.
      Även om det är stort att spela i Inter så tänkte jag aldrig på Zlatan som en storspelare. Inte för att han inte var det, utan för att han är svensk - och svenska spelare är inga storspelare. Så tänkte jag, undermedvetet.
      Men Zlatan är stor i Europa. En av de största. Det är först nu jag börjat inse det. För några år sedan skrattade jag åt Real- och Barcelona-ryktena. "Aldrig att Zlatan hamnar där - han är ju svensk!". Så tänkte jag. Men nu inser jag att det är fullt realistiskt, och ett rimligt ytterligare steg för honom att ta i karriären.
       Om Eto'o lämnar Barcelona - då hamnar Zlatan där. Det tror jag. Förr tyckte jag inte att han var rätt spelartyp för Barca, men ju mer jag tänker på det så är han nog det.
        Nu har jag äntligen förlikat mig med tanken om att Zlatan är en av de största. Han är ingen vanlig Svensson. Han är Zlatan. Och han är svensk.


PS. Den dagen som Zlatan lägger av med fotbollen - den dagen vet man att åren verkligen har gått.
       Det känns som det var igår som jag hörde talas om honom för första gången, efter ett reportage i Fotbollskväll om "killen som alla pratar om" i Superettanlaget Malmö FF. Men det var inte igår. Det var 9 år sedan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0