Uppgörelse

Det här med Kent.
    Jag har alltid sagt att det är Sveriges mest överskattade band, och det står jag för än idag. Dock har jag upptäckt att de har väldigt många bra låtar.
    Jag har gått igenom alla deras låtar och texter - och många är helt fantastiska. Men det handlar, nästan, enbart om de "gamla" låtarna - från den självbetitlade debuten fram till B-sidedubbeln. Därefter är det skralare mellan guldkornen.
    Jag kan inte förstår hur Vapen & ammuniton, Du & jag döden, Tillbaka till samtiden och senaste Röd kunnat bli så tokhyllade. Men det är väl kanske för att jag har svårt för de här discotakterna som de har kört med under 2000-talet. Det låter verkligen för jävligt.
    De låtar jag gillar från senaste skivorna är Kärleken väntar, Socker, Palace & main, Klåparen, Mannen i den vita hatten (16 år senare), Columbus och Svarta linjer. Mer är det nog inte.
    Nej, det är de gamla låtarna som är magiska, som Ingenting någonsin, Gravitation, Celsius, 747, Stoppa mig juni (lilla ego), Beskyddaren, Chans, December, Önskar att någon... - och framförallt Elever och Utan dina andetag.
    Så är det. Dagens Kent är inte lika bra som gårdagens Kent. Men jag tycker väldigt mycket om Jocke Bergs släpiga röst. Skulle de bara skippa beatsen, discotrummorna och samplingarna så skulle jag nog ha lättare att tycka om Kent.
     Nu gillar jag väldigt många låtar. Bara.
     Fast Svarta linjer är helt magisk!

Kommentarer
Postat av: CJ

Låten som klart är bäst på senaste albumbet är Vals för satan(Din vän pessimisten). Sjukt bra! Kommer lätt bli singel.



Men 95 % av alla låtar de gör är ju helt fantastiska. Så fick jag det sagt.

2009-11-17 @ 18:05:07
Postat av: Ms AB

den bästa är lätt "utan dina andetag"... fy fan. tror jag ska ha den på nån viktig tillställning i mitt liv.. men hela den cd:n är bra.. är nog den cd av kent som jag lyssnat mest på,, bra depp=)

2009-11-17 @ 20:27:19
Postat av: Ms AB

den bästa är lätt "utan dina andetag"... fy fan. tror jag ska ha den på nån viktig tillställning i mitt liv.. men hela den cd:n är bra.. är nog den cd av kent som jag lyssnat mest på,, bra depp=)

2009-11-17 @ 20:27:46
Postat av: Emma

Berg&Dalvana. Kan vara en av dom bästa tillsammans med Utan dina andetag.

2009-11-17 @ 20:37:59
Postat av: Morgan

Vad sägs som låten "Fruktskålen (mitt namn är Bengt egentligen)". Fantastisk om man vill sniffa lim!

2009-11-18 @ 14:15:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0