En av de största

En av Sveriges största fotbollsspelare tackar för sig efter säsongens slut. Trots att det var några år sedan han levererade på riktigt i landslaget så kommer jag att sakna Henrik Larsson.
    Mitt första minne av honom är givetvis ifrån VM-94, men då enbart tack vare hans rastalockar på huvudet. Visst gjorde han ett fint mål i bronsmatchen mot Bulgarien, men det var håret som stack ut.
     En lite rolig grej att tänka på; vad hade hänt om Henke gjort mål i förlängningen i kvartsfinalen mot Rumänien när han fick öppet mål på en retur efter Kennet Anderssons skott? Då hade Sverige vunnit med 3-2, det hade inte blivit några straffar och Thomas Ravelli hade inte blivit den för evigt ihågkomna hjältemålvakt han är idag. Hade VM-94 inte blivit samma klassiska fest då (utan straffarna)? Hade Henkes karriär tagit en annan riktning då? Mmm, omöjligt att svara på.
     Men - det blev ju ganska bra ändå i slutändan. Fast det dröjde fram till 1998, och Lars-Tommys inträde innan Henke blev en "kugge" i landslaget. Innan dess var han ju mest på bänken eller på mittfältet.
     Sedan blev det Barcelona, och där trodde jag inte att han skulle klara det - men det gjorde han. Därefter Man United, och det var en riktigt rolig period att titta på. Jag trodde väl även där att han inte skulle klara det - men, det gjorde han. Han var helt enkelt en världsspelare.
     Tack för allt Henke. På återseende?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0