Det var bättre förr

Jag kom att tänka på det här gamla filmprogrammet Sundgren & Wiklund som gick på TV4 för 100 år sedan. Jag saknar det.
    Detta underbara lilla filmmagasin där den fantastiskt udda duon Nils Petter Sundgren och Hans Wiklund satt och recenserade de senaste filmerna med varsina omdömen. Nils Petter representerade ju den gamla skolan, då han var verksam som recensent redan när Ingmar Bergman slog igenom, och han vurmade gärna för sinnligt drama, typ vackra kinesiska eller franska filmer eller gripande produktioner - medan Wiklund mer stod för den ungdomliga och spektakulära sidan som diggar så kallad "Vin Diesel-action".
     Den här krocken var ju total, och det var väldigt förlösande att hör de två ekorrarna sitta och gnabba med varandra om vad som var "trams" och vad som var "grymt".
     Programet brukade alltid sändas sent på lördagskvällarna (eller var det torsdagskvällarna?) och jag satt alltid uppe och väntade förväntansfullt på deras reaktioner på de senaste filmerna.
     Tyvärr finns det ju inte plats för såna här "smala" program i TV längre. Nu ska ju allt, nästan, vara kommersiellt gångbart, och då får kvaliten stryka på foten. Det är synd, tycker jag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0