The Soundtrack of my Australia

Jag älskar musik. Väldigt mycket. Det är rättvist att säga att det är en stor del av mitt liv, och utan musik skulle jag nog inte vara hel.
     Det började med kassettband, för att sedan bli cd-skivor, och nu handlar det mesta om min iPod. Den rymmer 750 låtar och är fullproppad till sista megabyten med världens bästa låtar.
     Jag är väldigt noga med vilka låtar som är med. Absolut inga låtar som inte fyller ett syfte får vara med, och så fort jag känner att "Usch, den här låten igen, den bläddrar jag förbi" då ryker den. Jag uppdaterar ständigt med nya och gamla mästerverk, så låtmatrialet skiftar. Men det finns vissa låtar som jag aldrig rör. Låtar som är lika bra fast man hört dem 100 gånger. Låtar som inte går att värja sig emot.
     Nåväl, när jag var nere i Australien så var iPoden en av mina bästa vänner. Den hjälpte mig genom många sena kvällar, långa timmar på bussen och ensama promenader på stan, på stranden och genom parker. Därför har många låtar på iPoden blivit synonymt med Australien-resan. Så fort jag hör dem så kopplar jag direkt till min tid där nere. Kanske för att de gick varma just då eller kanske för att de betydde eller sa någonting extra just då.
     Man kan säga att de är The Soundtrack of my Australia - och nu tänkte jag publicera dem här i tre delar. Kul va? Det tycker jag, och det är det enda som räknas.












Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0