Fis-nostalgi

Vilken nostalgikväll det var på TV4 ikväll! Först Rena rama Rolf, sedan Fångarna på fortet och slutligen Time out. Det är ju av anledningen att TV4 fyller 20 år som kanal i år som man gräver fram dessa godbitar, och den "nostalgibomben" kan man ju tycka vad man vill om.
     Rena rama Rolf var ju roligt när man var mindre, främst tack vare Robert Gustavsson då, men idag känns det väl...sådär, minst sagt. Lite för billigt och lite för mycket göteborgsbuskis över det hela kan jag tycka.
     Fångarna på fortet var ju en given fredagsförhöjare när man växte upp, men nu när man blivit lite äldre så känns det ganska mossigt. Men som vardagkvällsunderhållning funkar det väl ändå ganska bra idag, även om jag saknade Stig Ossian Ericson som Fader Fouras. Fast Rolf "Sveriges äckligast röst" Skoglund var ändå lite smårolig med sina kåta stön.
     Time out känns ju inte så klassiskt, eftersom att det sändes "nyss" på TV4 (senast 2007), men det är ju ett trivsamt, lättsamt och lagom fånigt program att slötitta på ibland. Men att programet skulle ingå som en del i TV4 20-årsjubileum känns lite för fantasilöst.
      Nej, varför inte slänga in lite gamla avsnitt av det svenska humorprogrammet Pentagon, med bland annat Felix Herngren och Fredrik Lindström, som gick på 90-talet? Eller repriser av Lotta Engbergs gamla bröllopsprogram Kär och galen? Eller repriser av fredagsunderhållningen Jakten på den röda rubinen med Bengt Magnusson och Agneta Sjödin? Eller den gamla klassikern På rymmen med Martin Timell, där Hjalle & Heavy med rikskända över en natt? Och på tal om Timell - varför inte köra en gammal omgång av Cluedo, där någon dog i det där slottet varje vecka och man skulle gissa vem det var betjänten, kocken, snygga bruden eller vem fan det nu kunde ha varit?
      Det hade varit nostalgi det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0