Årets låt 2010

Att Håkan Hellström gjorde årets låt var för mig självklart, eftersom att han också gjorde årets bästa album. Frågan var bara vilken låt på 2 steg från paradise som var bäst?
     Jag skulle ju kunna ha satt fem låtar från skivan på topp-5-listan över årets låtar, men det hade ju inte varit så roligt, så det fick bli en segrare.
     Först var jag inne på Shelly, som var den första låten jag fastnade för när skivan kom. Sedan började jag älska Det dom aldrig nämner väldigt mycket, samtidigt som avslutande gospeln Du är snart där alltid fanns med där som en kandidat. Men efter ett par genomlyssningar så var valet ganska enkelt egentligen.
     Första gången jag hörde River en vacker dröm var på Youtube ett par dagar efter Håkans jubileumsspelning på Way out west. Som extranummer körde han en låt som handlade om hans 10 år som artist - och redan i introt kände jag att det skulle bli någonting alldeles magiskt.
     Dock påstod Håkan att låten endast skulle spelas där och då och aldrig mer, vilket var coolt i sig men samtidigt en förlust. Låten var helt enkelt för bra, och det var också det som fick Håkan att ändra sig. River en vacker dröm släpptes sedan som första singel och var redan innan släppet en Håkan-klassiker. Det går inte att värja sig emot denna låt. Det var den bästa som kom år 2010.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0