God jul

Jag vet en person som satt som mål att få fler julklappar än sin 6-åriga systerdotter, och således köpt x antal julklappar till sig själv och adresserat dem från "Tomten".
     Den känslan är mig förbi. Den tillfredsställelsen man får av att drunkna i en herrans massa julklappar. Jag bryr mig verkligen inte. Visst skulle det vara kul att få någon bok och kanske någon "dofta gott"-flaska, och strumpor och kalsonger är ju alltid bra att ha, men överlag har jag förlorat glädjen över en massa julklappar. Dock ska julklapparna finnas där, under granen, och delas ut - som en symbolisk handling. Så har det alltid varit, och så ska det alltid vara. Punkt.
     Nåväl, jag kan erkänna att det finns någonting som jag verkligen hoppas finns där under granen, någonting jag verkligen vill ha - nämligen femte säsongen av MacGyver. Jag har fått en säsong varje jul de senaste 4 åren, och det vore ju fan om jag inte kunde få ihop till alla 7 säsonger. Men vi får väl se.
     Annars går den lilla lunken som vanligt. Det blev en lugn och god och mysig julfrukost med skinka och gröt (dock inte tillsammans), och då kändes det verkligen som julafton. Sedan följer någon lugn timme, innan en lite småstressig känsla infinner sig ju närmare klockan drar sig mot Kalle Ankas jul och de inkommande gästerna. Samma visa varje år. Men det hör ju liksom till. Det blir ju ändå alltid kanonfint tillslut.

Men hörrni - jag vill ta tillfälle i akt och passa på att önska alla nära och kära, såväl hemma i Sverige som ute i stora vida världen, en riktigt god jul. Nej, en alldeles underbar jul. Så är det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0