Nu är det jul igen

Vi har en tradition som säger att Far ska göra köttbullarna varje jul. Vet inte varför, men det har alltid varit så och då ska det vara så enligt min mening.
     Ikväll var det så dags för Fars köttbullerullande, och det går till ungefär så här:




När smeten är klar så kommer själva kärnan i tillagningen - nämligen rullningen från köttfärss till köttbullar.




Det är en konstnärsgöra, för köttbullarna får ju varken bli för små eller för stora. Det är ingenting man bara kan göra med vänsterhanden, det krävs år och år av träning för att bemästra det konststycket.




När första satsen är klar så kan man begrunda den en stund för att kolla om det är några köttbullar som behöver justeras. Man måste vara lite perfektionist när det handlar om jul-köttbullar.




Sedan kommer ett lite knivigt moment i tillagningen, då de rullade köttbullarna ska förflyttas från skärbrädan till stekpannan. Här är det finkänslighet som gäller.




Det kan bli lite grisigt sådär i början. Köttbullar som fastnar i pannan, och så, men det kan man lösa genom att dra sin favoritsvordomsramsa "HELVETES FÖRBANNADE JÄVLA SKIT!!!".




Tids nog blir det ändå kalasbra, och man får ett gäng goda köttbullar lagom till julbordet. Testa hemma, vettja!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0