Jag har bestämt mig

Nu har jag tagit beslutet. Jag åker iväg till Australien efter Thailands-resan.
     Jag har tänkt på detta så länge. Faktum är att jag gått i funderingar i över ett år. Det senaste halvåret har jag haft svårt att motivera mig när det gäller det mesta. Det känns som att man fastnat i en gråzon i livet där varje dag är den andra lik. Jag har blivit 24 år men hinner inte med åren. Jag står still.
     Därför känner jag nu att jag måste göra någonting. Någonting annat. Se lite nya saker och andas lite ny luft. Jag vet inte om man kan kalla det för en "hitta sig själv-resa", men något i den stilen.
     Det enda jobbiga med det här är att jag måste sticka iväg från fotbollen. Det är det som har gjort det till ett så tufft beslut. Men samtidigt har det jag känt utanför fotbollen hängt med in fotbollen, och därmed har glädjen uteblivit. Allt står still.
     Jag inser att det är väldigt olämpligt och högst oseriöst att bara dra iväg så här. Är man med i ett lag ska man vara med fullt ut hela vägen - punkt slut. Det känns som att jag sviker mina tränare, mina lagkamrater och hela föreningen - men samtidigt skulle jag svika mig själv 100 gånger mer om jag inte gjorde det här nu. Jag har alltid varit lojal mot klubben i alla lägen, men för första gången måste jag tänka på mig själv.
     Ända sedan jag började med fotbollen vid 6 års ålder har fotbollen alltid gått först. Det var inte många matcher jag missade som pojklagsspelare, och ända sedan jag blev uppflyttad i a-truppen för 6 år sedan så har jag knappt missat en träning. Jag har tränat sjuk och skadad. Nu har det på nått sätt slagit tillbaka. Jag måste göra någonting annat ett tag.
     Det här handlar om så mycket mer än fotboll. Det här handlar om mitt liv, och det som är kvar av det.
     Därför åker jag iväg till Australien, där min vän Fröken Blomberg nu ska studera. Boende och sånt forskas just nu, men det känns skönt med någon där nere som, förhoppningsvis, vet hur saker och ting fungerar.

Ikväll meddelade jag min tränare mitt beslut - och Jocke kunde inte ha tagit det bättre. För det är jag honom evigt tacksam.

Kommentarer
Postat av: viktoria

Viktoria Johansson gillar ditt inlägg, men hoppas du är sugen på Australien till hösten också..=)

2010-02-04 @ 13:59:15
URL: http://viktoriaj.blogg.se/
Postat av: Anonym

ta hand om blomman =) blir det 1 år arbetsvisa ???

2010-02-04 @ 18:11:45
Postat av: S

Du vet att du ar valkommen till Brisbane, Vi har prfecis flyttat in i en topplagenhet precis i centrum , ett stenkast fran stranden. Vi har faktiskt gott om plats sa om du aker till australien sa maste du komma hit allsta!!

2010-02-05 @ 06:16:16
Postat av: J

jag vet inte hur länge det blir, men tar nog ett års jobbvisum men stannar nog bara några månader...får se om jag kan klämma in en tripp till östkusten, det skulle vara jävligt roligt...och jag skulle väldigt gärna åka med er i höst, vicky, men det mest troliga är att jag inte kommer att ha råd då...

2010-02-05 @ 17:57:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0