Jag gör det igen!

Jag är ju inte bara känd som mannen som lagar världens godaste pasta carbonara och mannen som är överlägset bäst på att steka korv – jag är ju även mannen som lagar världens godaste pyttipanna.


Förberedelser:

Ta fram ett paket Felix pyttipanna (för den är bäst) och margarin.

Gör så här:


1. Fräs margarinet och sänk sedan värmen till medeltemperatur. Ös på pyttipannan så att det täcker hela plattan och formar sig som ett litet berg. Rör om lite och låt det sedan vara.

2. Under tiden som det puttrar och värmer så kan du sysselsätta dig med något annat, pytten kräver inte så mycket jobb de närmaste 10 minuterna. Läs till exempel tidningen, kolla något roligt klipp på Youtube eller sätt på lite musik och bara lyssna. Håll dock ett getöga på pytten. Dutta runt lite emellanåt.

3. När pytten har fått en glansig och gyllengulbrun färg, och när du tycker att det ser rejält upptinat ut, så börjar det roliga. De hemliga ingredienserna.

4. Börja med saltet. Ta en näve i handen och kasta lite nonchalant över pytten, så där som de gör på matlagningsprogrammen. Sedan häller du på svartpeppar. Strö över pytten fram och tillbaka en gång. Därefter kommer det bästa – lökpulvret! Snåla inte här, dunka på för kung och fosterland. När det ser ut att vara tillräckligt så dunkar du på lite till. Ta gärna några danssteg medan du häller på ingredienserna, om du har bra musik på vill säga. Blanda runt alla kryddorna, och häll sedan på grädde över hela kalaset. Viktigt att inte ta för mycket, för då blir det geggigt, och ta heller inte för lite för då får det ingen effekt.

5. Låt det sjuda någon minut. Inte för länge, för då är det lätt att det blir lite ”rinnigt” från grädden.

6. Låt det väl avsmaka. Mjölk är rekommendera som dryck till denna måltid, det blir en härlig kontrast mellan det varma och kalla. Ett tips för alla lyxlirare är att steka på två ägg till pyttipannan, det är gott, och för den som inte kan få nog där så kan jag även tipsa om rödbetor.


Så där ja! Den som inte får en orgasm i munnen av detta, ja den har helt enkelt inte följt mina instruktioner tillräckligt bra.
      Kom även ihåg att vila en stund efter maten, för det är vanligt att man får som en sten i magen efteråt. Lägg dig gärna på soffan en stund, dra upp tröjan och klappa dig på magen och mumla ”Oj, oj, oj…” för dig själv.



Kommentarer
Postat av: CJ

Haha, ungkarlsmaten nummer 1. Själv har jag börjat köra mycket fisk. Färsk jävla torsk från Coop. Kör ett gött recept med en torsk!

2010-01-15 @ 14:30:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0