Och Razzien för sämsta skådespelarinsats går till...

Jag undrar en sak, när börjar VM egentligen? När börjar världsmästerskapen i fotboll 2010? Världens största fotbollsturnering med världens bästa landslag - och så mycket skit!
     Det man har fått uppleva hittills är ofta dålig fotboll, målvaktstabbar, fuskare som tar med handen, idioter som tar med handen, filmare, fuskare, individuella misstag och domarmisstag. Nån eller par bra matcher har vi väl fått se, men allt överskuggas av ovan nämnda skit.
     Det som stör mig mest är alla filmare och fuskare. Misstag kan alla göra och det kan hända när som helst, och eventuella hjärnsläpp är väl också mänskligt - men att filma och fuska är oftast ett medvetet val, och det händer oftast inte bara en gång under karriären utan hela tiden när det gäller dessa filmare och fuskare.
      Som Brasilien-matchen nyss. Det jag kommer att komma igåg är inte Fabianos vackra mål - nej, det är hur han medvetet tog med handen vid sitt andra mål och hur han vid flertalet tillfällen låg och omade och rullade sig i gräset precis som att han hade blivit träffad av ett granatgevär. Jag spottar på honom för det! Och inte bara på honom, utan även på Robinho och Keita.
      Det är inte taktik, det är inte rutinerat, det är inte en del av spelet. Det är delvis sorgligt och delvis äckligt förbannat irriterande. Det är väl en sak att hjälpa till lite, det är väl i viss mån okej, men som det är nu är det två sporter i sporten. Dels fotboll, dels filmningar.
       Jag säger så här: alla spelare som rullar runt 22 varv och agerar precis som att kulorna har spräckts - ut med dem utanför sidlinjen i 5 minuter, oavsett om de kan spela eller ej. Har man så "ont" ska man ut för behandling, och 90 % av alla som har så "ont" är uppe 10 sekunder senare och springer precis som att ingenting har hänt. Men om man tar ut dem i 5 minuter oavsett om man kan spela eller ej så kanske spelarna inte är så sugna på att rulla runt och överdriva så jävla mycket.
       Vad kommer att hända nu? Jo småkidsen som tittar på VM kommer att se, anteckna och ta efter. Hurra!
       Fabiano - han avskyr jag från och med nu. Det kunde ha varit så annorlunda, jag kunde ha älskat honom, eller åtminstone tyckt om honom väldigt mycket. Som Rivaldo. Han var en av mina favoritspelare i världen...tills han blev träffad av en boll på benet efter avblåsning och låtsades som att han fått ansiktet söndermosat. Därefter kunde jag inte titta på honom.
        Men jag kanske bara är för svensk i mitt fotbollstittande?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0