Tv-nytt

Ikväll var det så dags för den andra säsongen av Grotesco. Som jag väntat! Första säsongen, som sändes för ett par år sedan, var ju kult-bra, och förväntningarna var därför stora på denna "uppföljare".
    ...och jag blev inte besviken. Formen är densamma, om än något mer sammanhållen. Det är fortfarande en massa småhistorier som vävs samman till en på ett väldigt finurligt sätt.
    Första avsnittet gick under namnet "Sverige", där historien kretsade kring skåningen och svinskötaren Jöns Jönsson som kommit in Riksdagen med sitt parti Svindemokraterna. En väldigt rolig passning till Sverigedemokraterna. Sedan gillar jag sköningen Svenne som man får följa i sin vardag.
    Nej, det här kommer att bli en rolig höst. Grotescogänget är väldigt roliga, Grotesco är det roligaste svenska humorprogrammet som sänds på flera år, och Henrik Dorsin är briljant!

Sedan hade tredje omgången av Vem kan slå Filip och Fredrik? premiär igår, och jag gav det ett försök. Jag har tidigare tyckt att det är det minst braiga som Filip & Fredrik kommit med hittills, och den känslan kvarstår även om det inte var helt illa igår.
     Men det här programmet är inte Filip & Fredrik. Jag tror att det är Kanal 5 som varit bestämda här. Typ "Okej grabbar, ni får åka till New York och göra en direktsänd talkshow med svenska och amerikanska gäster. Men. Då får ni fan i helvete ställa upp och göra lite bred familjeunderhållning." Och så föddes Vem kan slå Filip och Fredrik?
     Jag tror verkligen att det är så, och det får man väl tugga i sig. Det är inte dåligt program, jag kan titta på det om jag inte har annat för mig, men det är lite under deras värdighet känns det som.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0