Vart tog Jimmy vägen?

När jag var barn hette vi Robin, Martin, Daniel, Malin, Sandra, Johan, Anna, Fredrik, Andreas, Johanna och Jimmy. Det heter inte barnen längre. Nån heter kanske Johan, och nån enstaka Sandra, men definitivt inga Daniel eller Jimmy.
    Istället heter de Didrik, Todd, Hampus, Enya, Disa, Neo, Kerstin, Tintin, Wilmer, Alvin, Tindra, Lukas, Freja, Alfred, Vilgot, Tilda och Max. Gärna Max, och definitivt Lukas.
    Det går väl i vågor det där, och det verkar som att man idag gärna använder gamla namn. Det vill säga, så som de hette för 60-70 år sedan. Typ Algot, Manfred, Harriet och Esmeralda. Man ser sällan några namn från tiden då jag växte upp, såna som jag betraktar som "vanliga" namn.
    Om det tycker jag ingenting, jag konstaterar bara att det är så. Jag kan tycka att det är roligt med ett lite ovanligt eller gammeldags namn. Lite orginellt, sådär. Men man får se upp! Såna namn som kan tyckas charmiga och härliga när man är liten kan bli väldigt jobbigt när man blir äldre.
     Hur kul är det att presentera sig som Efraim Södergren när man är 25 liksom? Eller...det är ganska catchy när jag tänker efter.
     En annan sak som inte är så vanligt längre, för att inte säga högts ovanligt, är dubbelnamn. Det finns inga Hans-Åke eller Klas-Göran eller Ulla-Britt längre. Det kanske blir nästa namn-boom?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0