Vi och fotbollen förlorade

Fan så bittert. Vi torskade mot Strömtorp med 2-1, och nu har vi inte längre kvalet i egna händer. Riktigt jävla skittråkigt, speciellt eftersom att Strömtorp på inget sätt känns som en värdig vinnare denna dag. Visst, de gjorde flest mål, vilket fotboll går ut på - men sättet de gjorde det på var inte i närheten av vackert.
     Följande hände 99% av gånger som Strömtorp erövrade bollen: en lång boll in på våran planhalva. Sedan var väl tanken att man skulle kriga till sig andra bollen för att sedan få ut bollen på kanten för att sedan få till ett inlägg som deras giraffer till fotbollsspelare skulle nicka in. Bedrövligt.
     Vi hade det mesta av spelet och lyckades avstyra deras långbolls-försök gång på gång. 0-0 i halvtid, där vi kanske hade hotat mest under den första halvleken utan att få till de där jättechanserna. Så går vi bort oss två gånger i den andra halvleken, och plötsligt ligger vi under med 2-0. Först en hörna, som en av deras jättar nickar, och sedan en felpassning på mittplan där de kunde avancera framåt och tillslut skjuta in den i mål.
     Vi får sedan lite känning när Gustavo prickar in en frispark, med dryga 10 minuter kvar, och trots anstormning mot deras mål på slutet så gick det inte vägen. Så Strömtorp vann - och fotbollen förlorade.
     En annan faktor som gör det så jävligt är att Strömtorp är ett riktigt vidrigt gäng till fotbollslag. Man pratar ofta om att man "hatar det och det laget" - men Strömtorp är och har alltid varit ett riktigt rövgäng. Det blir alltid en massa skit och gruff när vi möter dem. Väldigt mycket skitsnack, helt enkelt. Och det värsta är att det handlar inte om unga kaxiga killar, utan om rutinerade 30-plussare som agerar som nyligen könsmogna tonåringar. Nivån är alltid pinsamt låg när vi möter Strömtorp. Just därför känns det extra surt.
     Jag spelade sista kvarten och det hände väl inte så mycket, mer än att jag råkade få bollen på armen utan att domaren blåste frispark, varpå en Strömtorp-spelare skrek någonting om "CP" till domaren, med utvisning som resultat. Alltid något.
     Nä fy fan, det här var inte roligt. Vi har fortfarande chansen, om vi vinner mot Kumla nästa lördag samtidigt som Strömtorp förlorar, och sedan lite målskillnad på det, men vi har ju som sagt inte det i våra egna händer längre.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0