Välkommen höst

1 september idag. Ska vi säga att sommaren är slut nu?
    Med lite tur kan man få uppleva några ljumma sensommardagar i början av denna månad, men i år dök höstkänslan upp redan i mitten av augusti nästan. Dock kan man inte vara bitter för det med tanke på den tokvarma sommar vi haft.
    För mig känns det okej, jag välkomnar hösten fullt ut. Jag har ju haft den längsta sommaren i mitt liv, kan man säga.
    Mitt i, eller i början av slutet på, den rekordkalla och snöiga vintern så åkte jag till Thailand för två veckors semester. Sedan kom jag hem till kylan en dag, innan färden gick vidare till Australien. I början var det äckligt varmt där nere, 35 grader kändes snarare som 55, men sedan blev det något behagligare. Det blev ju höst när jag var där nere, och en höst i Australien är som en hyffsad sommar i Sverige. Att våren samtidigt var kass i Sverige gjorde ju inte saken sämre. Sedan kom jag hem lagom till att den svenska sommaren exploderade - så man kan säga att jag haft 6 månaders sommar.
     Med andra ord, mitt sommarkonto är fullt, om man ska se till sol och värme. Men sol och vackert väder är ju inte det enda man vill ha av sommaren - allt det där andra runtomkring som också gör sommaren så magisk måste ju också finnas till, och den varan har det kanske varit lite si och så med detta år. Fast å andra sidan, efter den våren i Australien så gjorde det inte så mycket att det blev som det blev i juni, juli, augusti. Det var rätt skönt att bara vara också.
     Så nu är jag utvilad inför hösten och redo att maxa den så mycket det går. Ge mig skogspromenader och trattkantareller, ljuva höstbrisar och stjärnklara kvällar, och en caffé latte i goda vänners lag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0