The history of this old town

Jag tänker på den här Kungsörs-almanackan som hembygdsföreningen ger ut varje år. Jag tycker väldigt mycket om den.
     Det är nämligen som så att jag är fasligt intresserad av historia, och självklart då även Kungsörs historia. Jag älskar att titta på gamla bilder på Kungsör eller lyssna på äldre människor som berättar om hur det var och såg ut förr.
     Jag tycker till exempel att det är smått svindlande att se bilder på Kungsör från 50-60-talet. Att det såg så annorlunda ut. När jag ser en flygbild över Centralvallen från 70-talet så hickar jag till för att det är så mycket som "saknas" från idag och för att det är så mycket som försvunnit från då.
     Det är svårt att greppa att allting såg så annourlunda ut förr, det är nästan som en annan stad. Jag känner inte igen mig även fast jag känner igen mig, typ. Jag skulle otroligt gärna vilja åka tillbaka i tiden 40-50 år och bara strosa runt i Kungsör en dag. Det skulle vara häftigt.
     Jag tycker det hör till förnuft att intressera sig för ens stad historia, att veta vad som hänt och hur det såg ut förr. Jag kan faktiskt inte förstå att inte alla "ungdomar", gamla som unga, är intresserade av det?
     Eller lyssna på detta; 1966 så spelade The Who i Kungsör! The-fucking-Who! Kan ni fatta det? Jag kan inte det. Det är så otroligt stort att det nästan är overligt. Där skulle man ha varit.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0