År och så

Yes, japp, jaha ja. Så var en arbetsvecka över för att aldrig mer komma igen.
     Alltid lite segt att komma igång igen efter sommarledigheten - men det har varit så inihelvete lugnt så det har varit okej. Inte så många barn, men många inskolningar dock.
     Det har varit lite nytt för mig att jobba med så här små barn, 1-åringar, men det var en rolig ny erfarenhet. De har inte lärt sig prata än och en del av dem har inte lärt sig gå än, så det har varit lite annorlunda för mig personligen som mest jobbat med äldre barn tidigare.
     Så nu har jag mest roat mig med att sitta och låtsas översätta deras "gaga"-språk till ren svenska. Ibland har jag fått till det så bra att jag skrattat smått ihjäl mig inombords.

Men en grej. Jag är ju född på 80-talet och tillhör 86-kullen. Det smakar liksom bra i munnen: "Jaha, vad är du?" "Jag är 86:a." - det funkar. Även på 90-talisterna fungerar det, och i viss mån barnen födda på 00-talet. "Ja, han är 00:a och hon är 05:a och han är 09:a". Det funkar. Men vad är de? Är de 00-talister?
      Nåväl, det är de senaste kullarna som sätter käppar i hjulet. Jag menar: "Jaha, vad är du?" "Jag är 10:a". Det går ju inte. Så kan man ju inte säga. Barnen som är födda 2010 och 2011 and so on kommer inte att passa in i systemet. Och vad är de? 10-talister? Näää, det går ju inte.

Och en annan grej...
     Jag kan för mitt liv inte förstå att 91:orna är de som fyller 20 år i år. Nu har vi väl ändå nått en gräns!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0