Där vi hör hemma

Visst är det handbolls-feber just nu? Tänk vad lätt det är att ryckas med i framgångens vågor.
     Men det är ju jävligt roligt just nu. När det går bra för Sverige så är handboll väldigt underhållande och spännande att titta på, och det var ju ett tag sedan vi senast blev bortskämda med handbollsframgångar på herrsidan.
     Tiden då Bengan Boys ägde handbollsscenen känns väldigt långt borta - men oj vad roligt det var med handboll då! Min absoluta favorit var spelgeniet Magnus Andersson, tätt följd av yttrarna Martin Frändesjö och Johan Pettersson.
     Men de senaste 7-8 åren har det varit mörkt. Otäckt mörkt. Det är väl därför alla blir så glada över Sveriges framfart i hemma-EM nu - vi är ju en stor handbollsnation historiskt sett, en av de stora elefanterna, och nu har vi äntligen en anledning att få sträcka på oss igen.
     Det kan mycket väl ta slut i semifinalen, vare sig det blir Danmark, Spanien eller Frankrike, och det kan mycket väl bli guld. Vem trodde att Sverige skulle slå Polen, Serbien och Kroatien? Antagligen bara de svenska spelarna själva - och just därför kan det gå hur som helst nu. Nu också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0