Fiasko & framgång

Om handbollen igår gick åt helvete så vet jag inte varåt det gick idag för KBK lag 1 i Köpingscupen - men det gick sannerligen inte åt himmelen. Det var ett mörker.
     Vi inledde dagens cup-spel genom att möta division 5-laget Frövi, och där blev det förlust med 5-3 (tror jag) efter att de slagit in sin bonusstraff. Sedan väntade division-8 laget Hed, ett lag man bara ska slå, tycker man, men det blev förlust även där. 6-4, tror jag.
      Nej, vi spelade verkligen inte bra, vilket var en besvikelse. Det har sett bra ut på träningarna och vi hade ett starkt lag på pappret - därför kändes det extra jobbigt när vi inte kunde prestera.
      Jag satt på läktaren och led med grabbarna, för jag såg hur många verkligen försökte utan att få till det. Det var trögt, på alla sätt och vis. Det är svårt att bedömma inställning när man sitter på sidan, men det känns som att man kunde kräva mer ifrån vissa.
      Sedan var försvarsspelet inte bra. Eller, det var nästan obefintligt. Det fanns knappt. Därför kan ett division 8-lag vinna mot ett division 4-lag, genom att hålla ihop laget bakåt och anfalla snabbt, kontra, framåt.
      Visst, Juha har inte tränat så mycket på sistone, Loke har varit bortrest i en dryg månad och nya spelaren Yanick spelade fast han var sjuk, så det finns ju en del anledningar till att vi inte var på topp. Men det var ändå ett nederlag och en besvikelse.
      Då var det desto mer glädjande med KBK lag 2 som vann mot division 4-laget Eskilstuna Södra med 1-0 i sin första match - och det gjorde man på en vilja och en hunger som var otroligt rolig att se. Som de kämpade, grabbarna. Lag 2 är ett ungt lag men man visade ingen respekt.
      De spelar sin andra match senare ikväll, fast med största sannolikhet är de nu redan vidare till morgondagens slutspel. Frågan är bara om de blir etta eller tvåa i gruppen. Hur som helst är det jävligt roligt.

Fast jag kan också tycka att inomhusfoboll inte är fotboll utan en sport för sig. Ett jävla hittepå, faktiskt, som inte betyder ett smack för mig. Så det är inte det som känns tungt, att vi inte vann cupen. Det som är tungt är att vi underpresterade så rejält när det handlar om en ganska så lokal turnering som denna. Det svider. Att vi inte försvarade färgerna bättre.
      Men som sagt, inomhus är en sak - det jag egentligen bryr mig om är att vi presterar i serien den kommande säsongen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0