Magnus Hedman

Magnus Hedmans utveckling de senaste åren har varit djupt tragisk, med dopinbrott, sexköp och pengatvister. Han har gått från hyllad brons-hjälte, landslagsmålvakt och Guldbollen-vinnare till en bespottad och hånad usling.
     Ikväll tittade jag på tv4play när han gästade Malou von Sivers i Efter tio i förmiddags, och jag försvarar inget av det han gjort - men man måste ge honom cred för att han lägger korten på borden.
     Han berättar, enligt honom själv, allt. Om kvällen då han hade sex med en prostituerad och om hur han blåljög kring anklagelserna att han tagit doping. Om hur det funnits stunder då han känt att han inte vill leva längre.
     Han säger att han inte vill ha sympatier, han säger sig själv ha varit "naiv", "en bortskämd guldgosse", "egoistisk", "en bebis" och "korkad". Folk kommer säkert att påstå ändå att han bara är ute efter medlidande, men han vill bara lägga korten på borden en gång för alla och berätta allt. Sin version.
     Jag känner medlidande. Mest för att han varit så innerligt korkad på alla sätt och vis, och att han nu inser det själv. Han hade "allt". Han var ett respekterat namn, han hade pengar, han hade ett fint jobb som fotbollsexpert och kommentator på TV4, och ett äktenskap och familj. Han hade det bra, och han sumpade det, och det förstår han nu. För det känner jag medlidande för Magnus Hedman.
     Han pallade helt enkelt inte livet efter fotbollen, vilket är lite konstigt eftersom att han kunde ha blivit ett riktigt stort namn inom fotbollen på TV4-sporten.
     Jag trodde först att Magnus Hedman var en fotbollsspelare med hjärna, en smart kille. Sedan tänkte jag att han måste vara en riktig korkskalle ändå som gör de här dumma sakerna. Men nu tror jag till sist att han är en smart kille trots allt. Han klantade till det, helt enkelt. Han klarade inte övergången från berömmelse till en mer anonym vardag. Han gjorde bort sig, och nu ser han klart.
     Jag hoppas att Magnus Hedman, i och med detta avstamp från de tunga åren i hans liv, kommer tillbaka. Om inte till toppen, så åtminstone till sig själv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0